-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #27.421
Geçmiş olsun hep mi gaz sancısı çok olur? Iki aylıkken benim kızımda öyle olmuştu. Sanırım venim yediklerimden etkilendi. Durduramadık geceleri. Banyo yaptırır öyle uyuturdum o biraz rahatlatıyordu. Gaz birikmesi çok sancı yaparmış her emmeden sonra mutlaka sırtını 5 10 dk gezerek sıvazlayın pışpışlayın.16 sında tam beş aylık olacak inşallah canım :) sağol :)
Hergün yeni huy ediniyorlar bu bebişler. Üç gündür biraz huzursuzdu çok ağlıyor hiç uyumuyordu. Dün sabah başladı fena bir ağlama nöbeti bu sefer susturamadık dr gittik saatlerce ağladı röntgen ultrason kan idrar birsürü tahlil yaptılar. Şimdilik gaz sancısı gibi suruyor ama fiziksel bir sıkıntı eklenirse ağlamalarına hemen gelin dedi dr. Öyle ki ağlatken bir anda uyuyakalıyor on dk uyuyup ağlayacak kadar enerji depolayıp tekrar ağlamaya başlıyor. Nasıl bir gaz sancısı anlamadım ama inşallah sadece gazdandır. Bugün biraz daha iyi daha az ağlıyor. Sen nasılsın bebiş nasıl? :) Kiloları okudum maşallah ne güzel zayıflamışsın. Bende kaldı 4 kilo. Spor yapmam lazım ama ne halim ne enerjim ne zamanım var.
Ilk defa duydum böyle bişey. Benim kızım 20 günlüktü bi dışarı çıktı hergün o gün bugündür hergün kvye gitmek icin dışarı yüzü görüyor.
Acaba neden böyle takip ettiniz mi uyku mu açlık mi ya da arabası mı veya güvenini sarsacak bi durum mu oldu?
Bende işe başladım tam bir vicdan azabı sabah evden çıkmak zor geliyor öpüp koklayıp çıkıyorum ama saat 2yi zor ediyorum is yerinde. Gelir gelmez kucağıma alıyorum her zaman gülücük saçan kız bana gülmeyince üzülüyorum.sanki neden beni bırakıp gittin der gibi bakıyor
patate canım bi sene önce planlı hamile kaldım ilk denemede oldu ve ben 6.haftaya kadar hic bir belirti hissetmedim. Hatta 9. Hafta adet olur gibi kanamam oldu. Şimdi kucağımda 4 aylık bi ay parcası var. Sende herşeyi akışına bırak. Bir yıl sonrada sen kurarsın bu cümleleri
Maşallah cnm ya ben 60 kilo ile hamile kalıp en son 87 ile Doğuma girmiştim şimdi 68 kiloyum ama iştahım çok açık çok yavaşladı kilo vermem bakalım ne olacak :/Kızlar kac kilo verdiniz ki? Beni gören arkadaşlarımın sinirleri bozuluyo :)) 13 kilo aldım en son tartildigimda 1 ay önce falan 15 kilo vermistim. Suan daha da verdigimi hissediyorum. Eridim yaa cok mutluyum hahah :))) kıyafetlerim bol gelmeye başladı. :)
Hala kısa kollu ve çorapsız etek fln giyiyorum millet şok geçiriyor. Dışarıda sadece kolsuz mont yelek giyiyorum onda da bunalıyorum :)kızlar ben cok aşırı terliyorum aynı sorun sizde de var mi
Maşallah cnm ya ben 60 kilo ile hamile kalıp en son 87 ile Doğuma girmiştim şimdi 68 kiloyum ama iştahım çok açık çok yavaşladı kilo vermem bakalım ne olacak :/
Resmen bizi anlatmışsın aynı olayları yaşadım. Bizim aldığımız arabanın ana kucağı yoktu bide sadece portbebe bide 6 aylık olunca kullanacağı normal oturtma ünitesi vardı. Bir iki kere o portbebeye koyayım demiştim çığlık kıyamet hadi dedim bebeğim sırt üstü yatmayı sevmiyor zaten gaz sancıları hat safhadaydı o ilk dönem. Sonra arabasına uygun ana kucağı aldım cybex diye bi marka, yok anacım onda da ilk başlarda mümkün değil durmuyor arabaya koyduğum anda başlıyordu ağlamaya ama ne ağlama. Avm ye gitme gafletinde biz de bulunduk çığlık kıyamet geri döndük arabayı kenara çekip emzirmiştim dün gibi hatırlıyorum:/ ama iki haftadır ne olduysa anlamadım gayet güzel birşekilde bebek arabasına bindiriyorum, orada besleniyor dışarıda, uyuyor normal bebeklere döndü yani. Hatta çok şaşırdım başka bebekler nekadar rahat geziyor uyuyor diye, benimki durmadığı için çok üzülüyordum. Ama şimdi dediğin gibi nedenini anlamadım ama Biranda normale döndü ha portbebe ünitesi yalan oldu iki kez içinde tepindi ve rafa kalktı.Valla canim yazın doğdukları için eve kapanmadik bizde daha iki haftalikken falan kvlere gittik. Hatta 1.5 2 saatlik yolculukta yaptim. Ama 1 aylikken uyutup zorla pusetine koyuyordum oyalamazsam hemen ağlıyo ki normalde ağlak degildir. Memede sakinlestiriyordum uyuyordu yerine koyuyordum. Büyüdükçe daha da rahat ederiz dedim ama yok ya. Bi anı bi anına tutmuyo. Gecen gün avm ye gittik bebek arabasında oyaliyoruz oyuncagini salliyoruz falan ama şöyle bi rahat gezemiyoruz.. Sonra uykusu geldi diye ağladı kucagimda uyuttum. Normalde bebek arabasında uyumasi gerekmiyor mu :) uyuyunca koydum arabaya gezdim falan 15 dakika sonra uyandı. Yine mızmız ağlama..
Geçen hafta aldığımız ürünü degistirelim dedik 1 dakika susmadi o zaman uykusu vardı ama. Arabada da eve gelene kadar ağladı uyuttuk eve gelince.. Ama bugün uykudan kalktı tuvaletini yaptı güldük mutlu mutlu ciktik evden. Pusette duruyo ama tedirgin :) her an aglayacak gibi :)) bebek arabasina koydum iki dakika sonra çığlık çığlığa.. Oldugumuz yerden mağazaya gidelim dedik arabada biraz sakinlesince. Yine bebek arabasina koyduk magazaya girdik basladi katıla katıla ağlamaya.. Biraz fazla uzattim konuyu:) ama inan ben de hic bisi anlamadım bebegi olanlara da hep soruyorum hatta.. Ne zaman duzelir diye :/
Hastaneye giderken de aynı durum. Ağlıyo ben kucağıma alıyorum eşim bebek arabası ile :/
Sorma ya sürekli bişeyler yerken buluyorum kendimi.Oh masallah canim sen de bayagi vermissin. Sadece biraz fazla kilo almissin hamilelikte.. Cok normal hele ki emzirme varsa oyy neler cekiyo benim canim :)
Maşallah kızımın çınar abisine :) neden agladıklarını bilemeyince daha bi endişeleniyor insan di mi. Dediğin gibi bari gaz sancısı dışında bisi olmasında o da gelip gecer ins. Bunların hepsi bi süreç bunu bilerek daha da rahatliyor insan aslinda. Ama azcik aglamasi bile cok uzuyo beni yaa ;(
Öyle tabi Canim ne hal ne derman kaliyo spor şöyle dursun takip ettigim dizimi bile izleyemiyorum :) :) :) o yüzden kiloyu falan takmıyoruz :) (tabi ben verince):))) her anın tadını cikaralim valla doya doya koklayıp koynumda yatırıp değerlendiriyorum bu guzel zamanları ben de.. Ise baslamis miydin sen canim?
Bi kac kisiyi okumustum özellikleelmol ise gidip gelince bebisi bayagi agliyormus ya of cok üzüldüm. İyi ki calismiyorum Allah yardimciniz olsun canim. Saglikla büyütün kuzuları insallah
Maşallah kızımın çınar abisine :) neden agladıklarını bilemeyince daha bi endişeleniyor insan di mi. Dediğin gibi bari gaz sancısı dışında bisi olmasında o da gelip gecer ins. Bunların hepsi bi süreç bunu bilerek daha da rahatliyor insan aslinda. Ama azcik aglamasi bile cok uzuyo beni yaa ;(
Öyle tabi Canim ne hal ne derman kaliyo spor şöyle dursun takip ettigim dizimi bile izleyemiyorum :) :) :) o yüzden kiloyu falan takmıyoruz :) (tabi ben verince):))) her anın tadını cikaralim valla doya doya koklayıp koynumda yatırıp değerlendiriyorum bu guzel zamanları ben de.. Ise baslamis miydin sen canim?
Bi kac kisiyi okumustum özellikleelmol ise gidip gelince bebisi bayagi agliyormus ya of cok üzüldüm. İyi ki calismiyorum Allah yardimciniz olsun canim. Saglikla büyütün kuzuları insallah
Resmen bizi anlatmışsın aynı olayları yaşadım. Bizim aldığımız arabanın ana kucağı yoktu bide sadece portbebe bide 6 aylık olunca kullanacağı normal oturtma ünitesi vardı. Bir iki kere o portbebeye koyayım demiştim çığlık kıyamet hadi dedim bebeğim sırt üstü yatmayı sevmiyor zaten gaz sancıları hat safhadaydı o ilk dönem. Sonra arabasına uygun ana kucağı aldım cybex diye bi marka, yok anacım onda da ilk başlarda mümkün değil durmuyor arabaya koyduğum anda başlıyordu ağlamaya ama ne ağlama. Avm ye gitme gafletinde biz de bulunduk çığlık kıyamet geri döndük arabayı kenara çekip emzirmiştim dün gibi hatırlıyorum:/ ama iki haftadır ne olduysa anlamadım gayet güzel birşekilde bebek arabasına bindiriyorum, orada besleniyor dışarıda, uyuyor normal bebeklere döndü yani. Hatta çok şaşırdım başka bebekler nekadar rahat geziyor uyuyor diye, benimki durmadığı için çok üzülüyordum. Ama şimdi dediğin gibi nedenini anlamadım ama Biranda normale döndü ha portbebe ünitesi yalan oldu iki kez içinde tepindi ve rafa kalktı.
ama cnm ben o terden sonra bir de buz gibi olup üşüyorumHala kısa kollu ve çorapsız etek fln giyiyorum millet şok geçiriyor. Dışarıda sadece kolsuz mont yelek giyiyorum onda da bunalıyorum :)
Teşekkür ederim. GAz sancıları oluyordu ama bu şekilde olmadı hiç. Bir de bebeğim sadece mama ile besleniyor o yüzden aslında yeme düzeninde değişiklik olmadığı için neden olduğunu anlayamadık. Rutinin dışında bir durum olmadı ama dr üşütmüş olabilir dedi. Biz de uyku rutini yapıyoruz aynı şekilde. Çok işe yarıyor gerçekten.Geçmiş olsun hep mi gaz sancısı çok olur? Iki aylıkken benim kızımda öyle olmuştu. Sanırım venim yediklerimden etkilendi. Durduramadık geceleri. Banyo yaptırır öyle uyuturdum o biraz rahatlatıyordu. Gaz birikmesi çok sancı yaparmış her emmeden sonra mutlaka sırtını 5 10 dk gezerek sıvazlayın pışpışlayın.
Ben ben ben.Normalde çok üşüyen biriydim bu sene bende bişey var diyorum emzirmeyle mi ilgili?Geceleri uyandığımda sırılsıklam oluyorumkızlar ben cok aşırı terliyorum aynı sorun sizde de var mi
hem gece hem gündüz misafirliğe gidince atlet götürüyorum yanımda sırılsıklam oluyorim ardından bir üşüme tutuyorBen ben ben.Normalde çok üşüyen biriydim bu sene bende bişey var diyorum emzirmeyle mi ilgili?Geceleri uyandığımda sırılsıklam oluyorum
Ay Evet canım başlarda çok daha fazlaydı şimdi alıştı gibi daha doğrusu keyfi yerindeyse guluyo ama uykuya dalacaksa yorgunsa başlıyo bana nazlanmaya aklı erdikce tepkileri de daha anlaşılır hale geldiMaşallah kızımın çınar abisine :) neden agladıklarını bilemeyince daha bi endişeleniyor insan di mi. Dediğin gibi bari gaz sancısı dışında bisi olmasında o da gelip gecer ins. Bunların hepsi bi süreç bunu bilerek daha da rahatliyor insan aslinda. Ama azcik aglamasi bile cok uzuyo beni yaa ;(
Hımm dikkat et o zaman cnm hastalanma. Ben hala regl olmadım ondandır diye düşünüyorumama cnm ben o terden sonra bir de buz gibi olup üşüyorum
Beni üşüme de tutmuyor utanmasam askılı kol giyicem evin içinde.Canım sen adet olmaya başladın mı ben olmuyorum henüz.Onunla ilgili olabilir mihem gece hem gündüz misafirliğe gidince atlet götürüyorum yanımda sırılsıklam oluyorim ardından bir üşüme tutuyor