2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Kar vardı üç dört gündür dışarı çıktık dolaştık biraz eve geldik evde çok sıkıldı hiç çıkmayınca
Çorba yapayım dedim acıktı
Yayla yapıyorum ama her seferinde çorbam peynire dönüşüyor yine perişanlıkla yaptım çocuğu içeri al tekrar mutfağa koş karştır yarım saat herşeyide deniyorum dikkat ediyorum tam bir çökelek yapıyorum her seferinde suyu ayrı peyniri ayrı görünüyor içinde 😭bıktım artık yoğurtlu çorbalarım hep böyle en sevdiğim halbuki
Kuzum çorbaya yoğurtu katmadan önce, çorbanın kaynayan suyundan ekleyip karıştırıyorsun sonra çorbaya döküyorsun değil mii ? Yoğurt soğuk, çorba sıcak olur ondan kesilir peynir gibi olur cunku genelde… yapıyorsundur muhtemelen ama sorayım gene de dedim 😕

Kar vardı üç dört gündür dışarı çıktık dolaştık biraz eve geldik evde çok sıkıldı hiç çıkmayınca
Yayla yapıyorum ama her seferinde çorbam peynire dönüşüyor yine perişanlıkla yaptım çocuğu içeri al tekrar mutfağa koş karştır yarım saat herşeyide deniyorum dikkat ediyorum tam bir çökelek yapıyorum her seferinde suyu ayrı peyniri ayrı görünüyor içinde 😭bıktım artık yoğurtlu çorbalarım hep böyle en sevdiğim halbuki
Benim de öyle oluyordu artık karıştırmayı hiç bırakmıyorum kaynayınca kısıkta bekletme falan yapmıyorum onlara dikkat etsem de oluyordu en son farkettimki altını kapattıktan bir süre sonra tuzunu katınca kesinti olmuyor.

Eğer tuz kullanıyorsanız yoğurdu katıp kaynadıktan sonra tuzu atmak gerekiyormuş bende kaynamadan atardım hep kesilirdi. Sonra öyle yapmaya başlayınca kesilmedi.
Birde yoğurdu ben süzgeçten süzerek çorbaya katıyorum birde öyle deneyin dilerseniz. Tabi pirinci haşladığımız suyla yoğurdu ılıtmak da gerekiyor.
He şimdi aklıma geldi annem hep yoğurda mutlaka 1 tatlı kaşığı un kat diyor kesilmesini engellemek için onada yeni başladım.

X