temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Ana aynı durum çocuğun boynunda üstünde hep Kıl görüyordum ya diyorum tüylü bişey giymiyoruz nerden geliyor bunlar bi baktım saçları dökülüyor. Aynı zamanda benim de dökülmeye başladı maalesef :/ ama hiç dökülmemişti bence yenilenmek için dökülüyordur.

Kızlar sünnetten kaç gün sonra yüzüstü yaptırabilirim ya bizimki hiç alışkın değil sırtüstü yatmaya habire uyanıp duruyor ya eli kolu irkiliyor. Hep yüz üstü unuttuğum için çok rahatsız oldu bence, biran önce eskiye geçmek istiyorum ama 1 hafta mı beklemek lazım acaba? Yarın rota aşısı var biri bitiyor biri başlıyor valla :/

Ay ben onu kullandım daha önce hatta kurcalasam ilaçlarımin arasinda bulurum bile ama süte gecmiyormuymus o yaa sanki agir bi ilaç gibim benim iki yıl evvelde buna benzer bişi olmuştu geçiriyordu allerset ama... Kullansammiki bende o bitkisel seylere üşeniyeam ben gelmis geçmiş olsun bida göstermesin Rabbim canım nerde çeken varsa sifa versin inşallah.. Bebiklerimiz iyi olsunlar yeterki canları saolsun herşeye katlaniyoruz anne olunca.. Su hayatta insanin kendinden daha değerli hic bişi olamaz derdim evlat varmış...

Ben hala babasıyla birlikte yıkıyorum akşamları. Uyku rutini için de iyi oluyor. Ama dediğin gibi artık küvette babadı bile tutamıyor yüzüstü emeklemeye çalışıyor sıpa :) duşta oturup bacaklarına havlu koy üstüne de bebişi. En kolay öyle yıkarsın bence yalnız. Havlusuz yapma ama sakın. Balık gibi kayıveriyorlar :)

Anne olmak ne zormuş, kadın olmak ne zormuş kızlar.. Sanırım depresyona girdim ama ben kendim girmedim sağdan soldan yardımlarla en çok da eşimin katkısıyla lohusa depresyonundayım bence su an.
Hayatımda hiç bu kadar zorlandığını hatırlamıyorum. Aslında çektiği sıkıntı madden değil manen, yalnız bırakılmış, terkedilmiş, olsa da olur olmasada bir insan olarak hissediyorum kendimi. Ve bunun sebebi eşim.insan kauınvalidesinin anne babasının bunların patavatsızlıklarını,yanlışlarını sineye cekiyor ama eşimin ilgisizliği, sevgisizliğine soğuk davranışlarına katlanamıyorum benı gercekten üzüyor. Kendisiyle de konuştum pek bir dönüt alamadım. Doğumdan sonra değişen eşlerle ilgili yazılar okudum.. Bazıları babanın bebeğe alışamadığını, onların da birer çocuk olduğunu vs vs anlatmış. Ama ben katılmıyorum. Ortaya bir can koyan insana bu şekilde davranamazlar.
On gündür ayağımı dışarya atmadım,her gün ağlıyorum duruma,zaten kendisi de cok yoğun çalışıyor doğru düzgün sohbet iki sıcak sözü yok, yatakta sırtlarımız dönük yatıyoruz. Beni de beğenmiyor biliyorum cok kilo aldım izindeyim evdeyim salaş salaş geziyorum. Sen de kendine bak diyorsanız üç aydır ancak kendime geldim.. Bir anne olabilmek Zormuş her yeri aynı anda mükemmel şekilde idare etmenizi istiyorlar sizden.. Neyse ben kendime çeki düzen vermeye başlayacağım zaten kendim için...İki saatlik uykuyla uyku tutmadı buraya yazayım dedim.. Ama atlatacagm ve bunlar gececek ama içimde bir şeyler de hep kırılmış olacak..

Arkadaşlar sgk nin verdiği doğum parasını alan var mı ?
Çalışan annelerin rapor sonrası aldığı para.tam adını bilemiyorum internette de hep çocuk parası görünüyor. Süt parası ve çocuk parası yatmış görünüyor ama diğer sgk parasını göremedim..

Pinkhat @Canım aynı durumu ben de ilk çocukta yaşadım. Eşimle bağımız soğumuştu ben eşimi suçlarken aslında tüm ilgiyi bebeğe verdiğimi kendimi ve eşimi ihmal ettiğimi anladım. Bana dokunmasını bile istemiyordum çünkü bebeğe yazık ettiğimi düşünüyordum..tamamen logusa depresyonu..
Her söylenen şeye alınıp oturup ağlardım kendime hiç bakmadım moralim yerlerde idi .başka şehirde olduğum için tüm gün yalnızdım..
Kendine bak kuzum saçına başına bak dışarı çık gez bebekle korkma ..müzik dinle arkadaşlarına git.esine sen yaklaş onlar da bebeği kıskanıyormus tüm ilgi bebeğe dönünce erkek de depresyona giriyormuş..Yani yine iş sana düşüyor ama topla kendine Anne olmak dünyanın en güçlü olayı sen bunu başardın öyle düşün..sen mutlu oldukça ailen de mutlu olur bebeğin ve esin ..

Canım, öncelikle geçmiş olsun Allahım şifa versin. Bir de emzirme sırasında kullanılabilen antibiyotikler var, doktorun emzirdiğini biliyordur ona göre vermiştir ilacı. Zaten doğumdan sonra da veriyorlar antibiyotik. İlaç kullanmayı dert etme kendini strese sokma, iyileşmeye bak. Allahım yardımcın olsun

Teşekkürler bonibon ona yanaşmadım da değil insanın içinden gelmiyor istememek değil.. Bilmiyorum resmen bir kısır döngü içindeyiz

Valla bnmki kız:) sünnet olmadık yani :) onunda dökülüyor hele benm yataktan bi kalkyrm yastık full saç sinirim bozuluyo

Rota aşısını yaptırdım rotateq olan. İnternette saçma sapan şeyler yazılmış ama kötü bişey olsa doktor önermezdi diye düşünüyorum. İshal ve Ateş yapabilir dedi yapmaz inş :/

Emzirdiği mi doktor biliyordu ona göre verdiği ilacı demekki bir sakıncası yok bitkisel şeylere Ben de üşeniyordum ama çaresiz kalınca yaptım Aynen yavrum evlatlarımız mutlu olsun sağlıklı olsun iyi olsun gerisi önemli değilSon üç aydır ne yapıyorsam oğlum için sanki çok değişik bir vicdanmış aslında çok güzel ama çokta kötü ama güzel kısmı baskın

Selam, bez yapışmaması için küçük temiz bir bez parçasına yağ sürüyorum ben iyi şuan çok şükür iç dört güne dikişler düler

Kızlar benim Oğlumda saçları üst taraflar dökülüp geri çıktı. Sonra yanlar döküldü şimdi çıkıyor. Şu arada arkalar dökülüyor. normal yani sünnet ile alakası yok ki. Doğduğundan beri çyle herhalde 1-2 aya tam tamamlanır :)

Selam, bez yapışmaması için küçük temiz bir bez parçasına yağ sürüyorum ben iyi şuan çok şükür iç dört güne dikişler düler
Ben hiç bişey yapamadım canım da dünden beri iyi çok şükür ama bugün rota aşısı oldu hepten tetikteyim kaka bulaşmasın diye okadar ama deri rengini almaya başladı bile demek ki iyileşiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…