- 20 Ekim 2016
- 4.044
- 7.518
-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #27.121
Merhaba canım. İyiyiz sağol sen nasılsın kuzun nasıl? Çınar bir haftadır sıkıntılı gece uykusu. Sabah 5.30-6.30 gibi gazdan kıvranarak bağır çağır uyanıyor.Selam gricim, çınar Bebek nasıl sen nasılsın? Ben epeydir yazamıyorum, yazılanları okuyorum da :) benim Prenses müsade etmiyor :))) tulum giydiriyorum dedin ya çınara, atlet bady uzun kollu mu kısa kollu mu giydiriyosun canım, ben de e bebekten aldım bir tulum da içi çok sıcak tutacakmış gibi geldi o yüzden giydiremedim. Fakat gece de ne giydireceğimi şaşırdım. İki kat giydiriyorum terliyor, sadece uzun kollu çıtçıtlı bady giydiriyorum üşür mü acaba diyorum. Bir de ben büyük beden almıştım, çok büyük gibi geldi. Sence bi tane daha alayım mı?
Bu arada çınar sünnet oldu heralde, Allahım büyük düğününü de görmeyi nasip etsin, geçmiş olsun.
Oğluşları sünnet olan bütün annelerimize de geçmiş olsun diyorum. Allahım şifa versin be büyüklüğünü de göstersin. Herkese ayrı ayrı yazamadım, kusuruma bakmayın
Maşallah canım Allah bağışlasınÖnce ayakları dikiyo elleriyle tutuyo bazen poposuda az kalktı mi dönüyo yana kafasıyla destek veriyo çeviriyor kendini ilk defa bi sabah beş gibi uyandı oyun yaparken yaptı çok sevdi nasıl gülüyor beş altı kere yaptı yoruldu videosunu da çektim bu da videodan ekran görüntüsü
Eki Görüntüle 2061510
Ay tatlisÖnce ayakları dikiyo elleriyle tutuyo bazen poposuda az kalktı mi dönüyo yana kafasıyla destek veriyo çeviriyor kendini ilk defa bi sabah beş gibi uyandı oyun yaparken yaptı çok sevdi nasıl gülüyor beş altı kere yaptı yoruldu videosunu da çektim bu da videodan ekran görüntüsü
Eki Görüntüle 2061510
Bayılıyor bunu yapmaya Alya bide ayak parmaklarından tutunup dönüyo kaplumbağa dansı yapacak yakındaAy tatlisAlp de boyle donuyo buzulup kaliyolar dimi minnaklar
Normal tulm mu canim. Bende kundagi kollarini baglamadan sariyrym ama hep elleri soguk oluyor. Normlde de olmaz hic oyle. Ondan bi arayisa girdimBizimki hiç üstünde birşey tutmuyor. O yüzden tulum giydiriyorum. Daha önce resim koymuştum. Üstte atlet body altta ince pamuk çorap. Üzerine de tulum bitti.
Yani oncedn hic oturtmuyodum. Doktorada haftaya gidicez bekleyemedim acikcasi. Annemde bisy olmaz diyince hani kucakta yamuk sekilde yada ellerden tutp oturtma poziyonuna getrerek egzersiz falan yapiyrm. Haftaya doktrumada sorup tam baslicam ins.Ben korkuyorum oturtmaya dikkat ediyorum kendini yamultsada düzeltiyorum acaba ne zaman oturtmali den nasıl yapıyosun şimdi ?
:)) benmki uykuya her turlu zor daliyor. Dogdugundan beri ama sukur yine:) bende gece uykusnda kollarmda salliyorum. O sikinti olmuyor. Gunduzleri oyle degl ama sallamayi biraktgm an uyaniyor. Yani bazen 1 bazen 2 saat salliyorum.Uykusu gelince emziğini istiyo emziği veriyorum kendi ee ee yapmaya başlıyo ben de ee ee diyorum iki dakikada pat gidiyor hiç sallama başka şeye gerek kalmiyo amaaa uykusunu anlamazsan gecrirsen sinir tepesine çıkıyo mecbur sallıyorum ellerini tutuyorum sakinlessin diye bi on yirmi dakika uğraşıyoruz en son pes ediyo yine
Tabi soguk memlektn bu avataji var:)) bende kendi evime gidince oyle olcm ins:)) ama smdi marmarsteym yazlik yer sadece aksamlari serin oluyor:) uyku tulumu var ama kalin gelir diye giydirmyrm kaldim oyle:)Uzun kollu zıbın pijama zaten petek açık yattığı odada gerek kalmiyo başka şeye çok terliyor
Yok canım hafif kalın. Elyaf var içinde.Normal tulm mu canim. Bende kundagi kollarini baglamadan sariyrym ama hep elleri soguk oluyor. Normlde de olmaz hic oyle. Ondan bi arayisa girdim
Hayırlı sağlıklı haftalar kızlar. Ben Yeni bir şey duydum malum ilk bebek olunca her şeyi ilk defa duyuyorum o ayrı :) anne sütü kaliteli ise bebek kilo alıyormuş sütün fazlalığından ziyade Ben günde yedi sekiz öğün anne sütü ile besliyorum yavrumu ama hala öyle çiroz bir bebek bu beslenmeye bence gürbüz bir bebek olabilirdi hep kafamı kurcaladı. Şu sıralar da kusmaya başladı onun sebebini de anlamadım hiç kusmazdı. Şu kalite artıran yiyecekler neler kızlar ?
Ayy kıyamamm, o gaz sancısı çok fena canım yaaaMerhaba canım. İyiyiz sağol sen nasılsın kuzun nasıl? Çınar bir haftadır sıkıntılı gece uykusu. Sabah 5.30-6.30 gibi gazdan kıvranarak bağır çağır uyanıyor.öyle sıkıntı çekiyor ki çaresizlikten ağlayabilirim altını değişiyorum masaj yapıyorum koynuma alıyorum sallanan sandalyede sallanıyoruz epey. Dalıyor biraz sonra yatağa yanıma alıp sarılarak uyutuyorum bir iki saat ıkına sıkına uyursa uyuyor. Eskiden gece sorunumuz yoktu büyüdükçe gazı arttı. Biryerde sorun var ama anlayamıyorum.
Tulumun içine askılı atlet uzun kollu bady giydiriyorum. Üstünü örtmüyorum. Oda da 24-25 derece falandır. Büyük olması daha iyi rahat olur. Başka forumda okudum hem uzun zaman kullanabilsin hem de eller ayallar içinde kalsın üşümesin diye 2-3 beden büyük alıyorlarmış :)
Sünnet bu ay kontrolünde görüşüp yaptırmayı düşünüyoruz bakalım :) sağol iyi dileklerin için. Allah hepimizin evlatlarını korusun sağlık sıhhat huzur versin inşallah
Amin canım. Biz onu denedik ters tepti. Damlayı verdikten sonra 2 saat deliriyordu resmen. Dr değiştirdi. Sab simpleks verdi. O iyi geliyor. Bakalım. Öyle böyle bitecek bu sıkıntılar da. Gaz bitcek diş başlıycak diş bitcek yaş sendromları başlayacak. Böyle böyle büyüyecekler biz de yaşlanıcazAyy kıyamamm, o gaz sancısı çok fena canım yaaa( benim prensesim de 10 gün falan çekti senin dediklerini. Bizim de sabah 7.30 seansımız vardı illa o saatte çığlık çığlığa ağlıyodu. Senin dediklerinin aynısını yaptım ben de. Odada kalkıp geziniyorduk. Bir gün ben de ağladım onla, elimden bişey gelmiyo, yüzüme acıyla bakıyo, dayanamadım bi arkadaşım nurse harvey's adında bi gaz gidericiyi önerdi. Onu kullandığımızdan beri çok şükür daha rahatız. İki üç güne bi ağlıyo da o kadar çığlık çığlığa değil. Kullanmadıysan dene bence sen de. Onun haricinde iyi çok şükür minnak kuzum :)) Allahım hepimizin evladını korusun inşallah
Benim de kız biraz araştırdım 4 ayliktan sonra 5 ayın içinde çok kısa tutulabilirmis ben de sorayım doktora bakalım çok oturmak istiyo kivriliyorYani oncedn hic oturtmuyodum. Doktorada haftaya gidicez bekleyemedim acikcasi. Annemde bisy olmaz diyince hani kucakta yamuk sekilde yada ellerden tutp oturtma poziyonuna getrerek egzersiz falan yapiyrm. Haftaya doktrumada sorup tam baslicam ins.
Ama erkek cocuk daha gec oturmaliymis falan diye soylentiler var ne kadr dogru bilmyrm da. (Bnmki kiz) yani sormak lazim
Gündüzleri uykusu çok kısa yirmi dakika yarım saat belki ama gece de bi defa kalkiyo sabaha kadar uyuyo bazen 9:30 olduğu oluyo uyanması:)) benmki uykuya her turlu zor daliyor. Dogdugundan beri ama sukur yine:) bende gece uykusnda kollarmda salliyorum. O sikinti olmuyor. Gunduzleri oyle degl ama sallamayi biraktgm an uyaniyor. Yani bazen 1 bazen 2 saat salliyorum.
Aynen öyle gece zaten kombiyi daha fazla açıyorum sabaha karşı buz gibi oluyo ortalıkTabi soguk memlektn bu avataji var:)) bende kendi evime gidince oyle olcm ins:)) ama smdi marmarsteym yazlik yer sadece aksamlari serin oluyor:) uyku tulumu var ama kalin gelir diye giydirmyrm kaldim oyle:)
Geçmiş olsun yavrucağa canım Deniz de yarın olacak rota aşısını, inş bizde de bişey olmaz bi de sünnet oldu malum daha atlamadık acılarını. Çocuk kendine gelemeden aşı olacak anam ya zormuş işleri.Kuzum sütün yapisi gereği kilo aldiran sut en son gelen sutmus hani koyu damla damla geliyo biz bitti diye düşünüyoruz ya en yagli yeri oraymis aslinda sık emdiginde sadece hararet giderici kısımları emiyor o en sonki yagli tatli kisma ulasamiyolarmis.. Emzirme sayısini fazla tutmak yerine 3 saatte hatta artik 4 saatte bir olacak şekilde emmeleri daha iyi kilo almalarını sağlıyormus şahsen bu ara deneyip gördüm bunu.. 9 günde 300grdan fazla kilo almis maşallah doktorumuz 4. Ayına bi kiloya tamamlar dedi.. :)
Rota asimizi yaptırdık bugün.. Yahu ne basit şeymiş o ole bende kız aglicak kesin aci bişidir o simdi dedim ne ağlaması verse daha yutacakti doktor bitti tatlım yok daha diyor benim sıpa yalaniyo ağzı acik versin daha diyehuysuzlukta yapmadı ekstradan henüz yarin mi belli olurki... Gerçi benim kız hep huysuz anlarmiyim bilmem...
Kasintim devam ediyor benim bide hatunlar bi suredir pes ettim kasintilslarimla barışık yaşadım ama artik mosmor oldu bacaklarim her yerim yara oldu bugün doktora gittim bi iğne yaptı bide tahlil verdim yarin sonuçlarını ogrencem inşallah kotu bişi değildir...
Yaa benim kaşıntım çok geç geçti kötü bir şey yoktur yavrum merak etme sen. Bizimki de rota da sakindi. Dediğin gibi uzun emziriyorum canım ama geceleri hariç kusuyor bu seferKuzum sütün yapisi gereği kilo aldiran sut en son gelen sutmus hani koyu damla damla geliyo biz bitti diye düşünüyoruz ya en yagli yeri oraymis aslinda sık emdiginde sadece hararet giderici kısımları emiyor o en sonki yagli tatli kisma ulasamiyolarmis.. Emzirme sayısini fazla tutmak yerine 3 saatte hatta artik 4 saatte bir olacak şekilde emmeleri daha iyi kilo almalarını sağlıyormus şahsen bu ara deneyip gördüm bunu.. 9 günde 300grdan fazla kilo almis maşallah doktorumuz 4. Ayına bi kiloya tamamlar dedi.. :)
Rota asimizi yaptırdık bugün.. Yahu ne basit şeymiş o ole bende kız aglicak kesin aci bişidir o simdi dedim ne ağlaması verse daha yutacakti doktor bitti tatlım yok daha diyor benim sıpa yalaniyo ağzı acik versin daha diyehuysuzlukta yapmadı ekstradan henüz yarin mi belli olurki... Gerçi benim kız hep huysuz anlarmiyim bilmem...
Kasintim devam ediyor benim bide hatunlar bi suredir pes ettim kasintilslarimla barışık yaşadım ama artik mosmor oldu bacaklarim her yerim yara oldu bugün doktora gittim bi iğne yaptı bide tahlil verdim yarin sonuçlarını ogrencem inşallah kotu bişi değildir...
Çok iyi yapıyorsun bebekler rutin sever senin her hafta yapman çok iyi. Ben hep düzensiz beslendim et de yiyorum ama düzensiz. yoğurt sevmiyorum sit gaz yapıyor bunlarda kalite artırıyor ama kahvaltıda dereotu maydonoz tere eksik etmedim hiç suyu öyle çok içiyorum ki içmek için de değil susadığımdann her gün damacana söylüyoruz sünger gibi hissediyorum :)Canım ben her hafta başında mutlaka et haşlama yapıyorum en başından beri. Bence bunun etkisi muazzam. Ve sürekli proteinle beslenme şeklini tercih ettim aslında özellikle değil de gerçekten canım da öyle istedi. Hersabah 3 yumurta ve yeşillik (dereotu-roka) hiç aksatmadım. ya bi de ben öyle 3 litre su falan içmiyorum toplasan 1-1,5 litre anca içiyorumdur bu kötü bişey de yani çok sütle alakalı bişey değil demek ki.
MaşaAllah:)Gündüzleri uykusu çok kısa yirmi dakika yarım saat belki ama gece de bi defa kalkiyo sabaha kadar uyuyo bazen 9:30 olduğu oluyo uyanması
Geçmiş olsun yavrucağa canım Deniz de yarın olacak rota aşısını, inş bizde de bişey olmaz bi de sünnet oldu malum daha atlamadık acılarını. Çocuk kendine gelemeden aşı olacak anam ya zormuş işleri.
Yaa benim kaşıntım çok geç geçti kötü bir şey yoktur yavrum merak etme sen. Bizimki de rota da sakindi. Dediğin gibi uzun emziriyorum canım ama geceleri hariç kusuyor bu sefer