• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Kizlar hangi marka bezler kullaniyosunuz?? Ben prima kullaniyorum 2 numaradayim koli ile almıştık buda bitsin baska markaya gecmek istiyroum biraz daha uygun fiyatli ama memnun kaldiginiz markalar varmi tavsiye edebileceginiz ??

Rotavirüs aşısını yaptırmak zorunlu mu kızlar?2.ay aşılarını olurken sağlık ocağında yapmadılar bize
Zorunlu degil canim doktor tavsiye ederim dedi eczanrden aliyorsunuz dedi 2. - 3. Ve 4. Ayda yapilabiliyor dedi bizde eczaneci arkadas var ona soracaz eger onerirse yaptiracaz ama cok bi etkisini görmeyen arkadaslarim var yine acillik oldu ishal kusma ile bebekleri

Normal kaka yapiyodu cnm. yani kabizlik yok rengi de normal. Dr.umuz yonlendirdi cerraha. Dr su an civik yapiyo ona ragmen zorlaniyo ilerde ek gidaya gectiginde sıkıntı buyuyo dedi. Senin nasil az az mi yapiyi bizimki az yapiyo ve cok zorlaniyo surekli bi ikinma modunda. Boyle bebekleerde gaz cok yogun oluyomus ve darliktan dolayi az az yaparmis kakasini bizim oyle. Herkeste olcak diye bisey yok cnn ama aklindanbulunsun dedim biz boyle bisey yasiyoruz
Bizdede makat darlığı var dedi çocuk cerrahı. Her sabah eldiven giyip küçük parmağına vazelin sürüp makattan sokup genişleteceksin dedi. Ben beceremem diye yapmıyorum. Bizde polip te oldu o da alınacak ama biraz büyüsün diye bekliyoruz. Bende çok üzülüyorum :KK43:(( Yapılan işlem hakkında bana da bilgi verir misin. Bizim 2 güne bir sulu yapıyor. Şimdiden geçmiş olsun size de.

Zorunlu degil canim doktor tavsiye ederim dedi eczanrden aliyorsunuz dedi 2. - 3. Ve 4. Ayda yapilabiliyor dedi bizde eczaneci arkadas var ona soracaz eger onerirse yaptiracaz ama cok bi etkisini görmeyen arkadaslarim var yine acillik oldu ishal kusma ile bebekleri
Canım bizim doktorumuz yeni doğan yoğun bakim doktoru bize dediği bebek Evet ishal olacak olabilir ama rota virusunden ağır geçirir benim yoğun bakımda on gün kalan bebeklerim oldu yazık bebekler o halde olmasın bu ihtimali onleyebilecekken bence yapalım dedi bize de mantıklı geldi yaptiricaz ikinci ay asilariyla

2.ay kontrolüne daha gitmedik. Doktora sorayım bende madem gerekli görecek mi

Kizlar hangi marka bezler kullaniyosunuz?? Ben prima kullaniyorum 2 numaradayim koli ile almıştık buda bitsin baska markaya gecmek istiyroum biraz daha uygun fiyatli ama memnun kaldiginiz markalar varmi tavsiye edebileceginiz ??
Doğduğun da bi paket molfix kullandım canım o bitince deneme amaçlı A101 bezinin aldım ve memnun kaldım hala onu kullanıyorum gayet uygun fiyat olarak 1 numarasi 40 tane var icinde 13 lira yanlış hatırlamıyorsam şimdi elimdeki pakette az kaldı 2 numarasini alicam

Bizdede makat darlığı var dedi çocuk cerrahı. Her sabah eldiven giyip küçük parmağına vazelin sürüp makattan sokup genişleteceksin dedi. Ben beceremem diye yapmıyorum. Bizde polip te oldu o da alınacak ama biraz büyüsün diye bekliyoruz. Bende çok üzülüyorum :KK43:(( Yapılan işlem hakkında bana da bilgi verir misin. Bizim 2 güne bir sulu yapıyor. Şimdiden geçmiş olsun size de.
tesekkurler cnm size de Gecmis olsun. Buji dedikleri ince cubuklar var cnm onlarla genisletme yapiliyormus haftaya dr yapcak bize gostercek biz de o cubuklardan alip yapicakmisiz. O cubuklarin farkli caplari varmis. 1 ile 4 ay arasi bebislerin makat capi 12 mm oluyomus mesela. Bakalim ben yapabileck miyim cok tedirginim. Bi de sicak suya poposunu koymamizi soyledi bu islemden sonra biraz rahatladi kuzum. Ama sabah yine kivrandi. Sicak su yaptim yine. Insallah duzelirler carcabuk

Ben molfix kullanıyorum başından beri ama iz yapıyor bebeğimde. Sleepy geçmeyi düşünüyorum. Maalesef genel olarak duyduğum bu primadan başka markaya geçince pişik yapıyormuş Madam_coco Madam_coco

Molfix A 101 de 15.50 tl 2 numara 42 tane var

Kızlar doğum sonrası hangi kan ilaçlarını kullanıyırsunuz ? Hanilelikte kulkadığımızı kullanabiliyor muyuz?

Gene destan yazmisim ama kızlar bide benim ürtiker balk deyimiyle kurdesen derdim var uyuz olmuş gibi kasiniyorum her yerim kabardi sun sağlık ocağına gittim ama bi halta yaramadı verdiği kremde hapta.. yara oldu her yerim artik kasimaktan bacaklarim mahvoldu gören acıyor halime mevluttede rezil gibi kasinip durdum çok tatlı kasiniyor elimde değil perisaniiiim.. Doğum sonrası olabiliyomus galiba sanki bi ara okudum gibi burada birilerinden noldu iyileşti mi o kişiler bide bana deyiverin hatunlar hal çaresini su isin..
bendim kuzum o perişan bir aydır çekiyorum gözünü korkutmak gibi olmasın ama cildiyeye gittim hiç işe yaramadı iğne hap ve losyon yazdı hapı bir hafta kullandım bi işe yaramadı losyon desen bir saat rahatlattı sonra kaşıntıya devam iğneyi de ben almadım süte geçiyor sütümü sağıp atmam lazımmış zaten az bi sütüm var sağamıyorum acısından bile. Sonuç bepantol sürdüm işe yaramadı azcık geçirir gibi oldu kızarıklığı ama kaşıntı geçmedi. Bebeğin pişik kremini sudokrem sürdüm oda aynı etki yaptı. Sonunda çibanlar çıktı bacağımdan kollarımdan aha yeni yeni geçiyor çibanlar köreldi. Kaşıntı hala var ama eskisi kadar değil. Bebeğe odaklanamıyor insan kaşıntıdan kaşınan yerlere soğuk su tut yada buz koy rahatlatıyor. Ha birde erikle sirkeyi karıştırıp sürmüştüm sonrasında duşa girdim duştan çıkınca defne yaprağının sıcak suda demlenmiş haliyle yıkadım kaşınan yerleri ondan sonra geçmeye başladı, ama bunların etkisinden midir bilmem. Duşta liflenme keselenme daha çok artırıyor kaşıntıyı. Destan gibi yazdım ama çok berbat bir şey olduğundan yardımım dokunur inşallah

Kızlar bu ateş sadece ilk gün mü artıyor dünden beri 15 dkya bir ölçüyorum :) tnai gece alarm kurdum saatte bir ölçtüm gece 12 de bir çay kaşığı şurup verdim. Şimdi iyiyiz çok şükür ateş olarak eskisi gibiyiz.

Aşıdan sonra bebeğiniz nasıl oldu huyu suyu falan?
1 gun surdu canim ya. Ates huysuzlk hepsi

Kizlar oglum 2 kez fiskirtarak kustu bu ne anlama geliyor? Toplam 20 dk falan emmisti gazini cikarirken hepsini kustu sonra bi daha emmek istedi 5 dk emdi uyuyakaldi. Midesini mi usuttu acaba :KK43:
Fazla gelmiştir kuzum yoks beş dk da uyuyakalmazdı. Çok tok olmakdA rahatsı ediyor

@Cedric_CT benimde bebeğim ağızdan burundan kustu birsürü acile gittik biz korktum daha önce bir kez daha kusmuştu ama normaldi bu sefer birden uyudu bayıldı sandım meğer rahatlayıp uyumuş. Benimkide üşütmüştü ondan öyle oldu aynı zamanda öksürüyordu yani üşütmüştü. Merak etme korkma normal. İyiki kusmuş içi temizlenir. Burnu falan.

1 gun surdu canim ya. Ates huysuzlk hepsi
Valla canım dün sabah olduk aşı şimdiye kdar oğlum durmuyor dışarı çıkıyorum, balkona çıkıyorum başka odaya gidiyorum emziriyorum almıyor. Gittiğim yerler biraz izliyor sıkılıyor ağlıyor şaşırdım napıcağımı tam ilaç veriyim herhalde aşı yeri acıyor diye düşündüm eve geldim uyukladı.

bendim kuzum o perişan bir aydır çekiyorum gözünü korkutmak gibi olmasın ama cildiyeye gittim hiç işe yaramadı iğne hap ve losyon yazdı hapı bir hafta kullandım bi işe yaramadı losyon desen bir saat rahatlattı sonra kaşıntıya devam iğneyi de ben almadım süte geçiyor sütümü sağıp atmam lazımmış zaten az bi sütüm var sağamıyorum acısından bile. Sonuç bepantol sürdüm işe yaramadı azcık geçirir gibi oldu kızarıklığı ama kaşıntı geçmedi. Bebeğin pişik kremini sudokrem sürdüm oda aynı etki yaptı. Sonunda çibanlar çıktı bacağımdan kollarımdan aha yeni yeni geçiyor çibanlar köreldi. Kaşıntı hala var ama eskisi kadar değil. Bebeğe odaklanamıyor insan kaşıntıdan kaşınan yerlere soğuk su tut yada buz koy rahatlatıyor. Ha birde erikle sirkeyi karıştırıp sürmüştüm sonrasında duşa girdim duştan çıkınca defne yaprağının sıcak suda demlenmiş haliyle yıkadım kaşınan yerleri ondan sonra geçmeye başladı, ama bunların etkisinden midir bilmem. Duşta liflenme keselenme daha çok artırıyor kaşıntıyı. Destan gibi yazdım ama çok berbat bir şey olduğundan yardımım dokunur inşallah
Canım doktor ne dedi neden oluyormuş

Aynı yaa fiskirtma işi bezi alıp diğerini koyarken kalkan tutucam önüme mecbur az bacaklarını kaldırıyoruz e durur mu o harekete fissss hemen dünden beri her bezimiz kakali çizgi yok bunda yeşil ama dışardan bile belli dolduğu anlıyorum ben aşağı yukarı biz de 5 kilo olmuşuzdur geniş güzel diye sevdim ben de normalde huggies kullandım hep eşim acil bunu aldı bakkaldan bununla devam ediyorum bakalım

Hahaha ayni iste benimde çok yetenekliler maşallah bu nasıl fiskirtmaktir nerelerinden çıkıyor bu kadar kaka anlamıyorum ki.. :KK70: gerci seninde aynidir o zaman boyuna emip emip siciyor kısır dongu resmen ne ara emdin ne ara sictin kızım diyorum gülüyor cadi.. Ne zaman arabaya binsek yapıyor bide hastaneye gidiş dönüş komple sicis.. Neyse ki batmadik bugün yollarda :KK70: sende ben gibi herif ne getirirse ona talim he bende molfiks Komili bide primanin üç cesidini kullandım şimdiye kadar.. Günde 15 bez gidiyor anam dayanmiyorki bize..

Doğduğun da bi paket molfix kullandım canım o bitince deneme amaçlı A101 bezinin aldım ve memnun kaldım hala onu kullanıyorum gayet uygun fiyat olarak 1 numarasi 40 tane var icinde 13 lira yanlış hatırlamıyorsam şimdi elimdeki pakette az kaldı 2 numarasini alicam

Kuzum nasıl tam olarak sofio primaya benzetiyormusun sende.. Bize ilk çıktığında primanın ozelliklerine sahip olduğuyla ilgili yazı gelmisti tanıtımını o şekilde yaptık bende yakin bi zaman içinde gecicem ona.. Merkeze yazı mi yazsam acaba mağazada dogurcaktim nerdeyse en çokta ben satış yapmisimdir bezlerimi beleş istiyom diye :KK70:

saka maka raporda bitiyor haa a101 hayatıma son verecem gibi görünüyor bezlerimi beleş verirseler düşünürüm ama bak daha calismayi :KK70:

ise dönüş yapan yapacaklar var mi aramızda kızlar napcaksiniz bebisleri kim bakacak bakıcı anneniz KV ??

Ahhh deme yaaa... Tam olarak anlattığın süreç içindeyim kuzum hunharca kasiniyorum ve tüm vücudumu sarıyor yavaş yavaş hap iki gündür kullanıyorum bi halta yaramadı krem ayni şekilde iğne yazdı dun cildiye ama süte geçer demedi bana :KK57: daha alamadım bulup ta iğneyi eczaciya sipariş cektirecektim pazartesiye kaldım ama oluyorum kasintidan ayni dediğin gibi liflendikce daha çok kasiniyor yara oldu hep her yerim.. Çocuğum yazık emmeye çalışıyor ben ağzının altından kasinmaya nolcak nasıl geçecek bu ya kasindikca zevk alıyorum resmen tuylerim diken diken oluyo kanatana kadar kasiyorum bazen :mad: dediklerini uygulayam bide bakam bi hal çare bulmak lazim bu ise.. Ne garip bi aile olduk biz ya biri bağırır durur biri sıcar biri kaşınır...:KK57:

Doktor birsey demedi ama normal galiba ne sorsak normal diyorlar :işsiz:
Bizim de kafamız karıştı başka bi doktora gittik. O da kendi yaptı ölçümlerini, her şey yolunda dedi. Önceki gittiğimiz yerde hemşire yanlış ölçmüş o yüzden düşük çıkmış. Herkes işini iyi yapsa problem kalmayacak aslında. Bizim diğer doktora göre senin bebişin de normal canım. İçin rahat olsun.

Valla canım dün sabah olduk aşı şimdiye kdar oğlum durmuyor dışarı çıkıyorum, balkona çıkıyorum başka odaya gidiyorum emziriyorum almıyor. Gittiğim yerler biraz izliyor sıkılıyor ağlıyor şaşırdım napıcağımı tam ilaç veriyim herhalde aşı yeri acıyor diye düşündüm eve geldim uyukladı.
Belki agriyodur o kadr uzun sure durmazsa ver bence. Ben bi kere atesten bi kerede cok huysuz oldugundan agri kesici niyetine verdim. Ilac iyi bisy degl evet ama o kdar uzun sure pert olmasin diye mecburen verdm

Back