• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Tetagil işe yaradı mı ben de almayı düşünüyorum
Evet cidden sakinleşti iyiki almışım. Ve internette baktım diş çıkarma sürecinde olan her bebek kullanabilirmiş ay olarak bişey söylemiyor muhakkak alın. Hatta bebeğim geçen gece 3 e kadar mızmızlanıyordu emmiyordu onu sürdüm diş etlerine. Sonra emip uyudu

İçerde dikişin var mıydı benim iç dikişlerim yamuk kaynamış orada bi parça oluşmuş dedi bi zararı yok ama rahatsız ederse alırız dedi. Kendiliğinden de kopabilir et parçası gelirse korkma dedi. Seninki de öyle bir şey olabilir mi canım?

Ya bizim doktor 6. aydan sonra tetagil dedi. Karanfil-zeytinyağı, masaj, buz önerdi. Erken mi olur ki tetagil?
Osman gönünal geçen bir soru cevapta 3-6 ay arası tetagil 6 aydan sonra osalı bi isim söyledi o şekilde öneriyormuş. Her doktor farklı bir şey söylüyor gerçekten. Ama ben de ilk zeytinyağı karanfil karışımını deneyeceğim

inşallah canımm şu ultrason sonucu da temiz gelse de derin bi nefes alsam🥹

❤️❤️ çok sağol kuzucum ben hiç dikkat etmemiştim ilk kez bu ara fark ettim gözlerini şaşı yapıyor ellerine ve oyuncaklara bakarken. bize de 6. ay kontrolü önermişlerdi o zamana kadar bekleyelim öyleyse. inşallah düzelir ya.
Canım aynı sorun bizde de var özellikle iki gündür farkediyorum ben geçti zannetmiştim ama oyuncağı eline aldığında şaşı bakıyor baktığında 6 ayı dolacak normalde artık ama bizim de göz kontrolümüz var şubatta bakalım bir de kalp doktoru kontrolümüz var ondan çok korkuyorum normal doktorumuz kalbinde üfürüm devam ediyor hala dedi bakalım kontrole gittiğinde delikte küçülme var mı öğreneceğiz ama sanırsam hala aynı 😕

Canım aynı sorun bizde de var özellikle iki gündür farkediyorum ben geçti zannetmiştim ama oyuncağı eline aldığında şaşı bakıyor baktığında 6 ayı dolacak normalde artık ama bizim de göz kontrolümüz var şubatta bakalım bir de kalp doktoru kontrolümüz var ondan çok korkuyorum normal doktorumuz kalbinde üfürüm devam ediyor hala dedi bakalım kontrole gittiğinde delikte küçülme var mı öğreneceğiz ama sanırsam hala aynı 😕
canımm inşallah sizin de güzel haberler alırız hiç sorun kalmaz inşallah. bebişlerin o deliklerin kapanması 1-2 yıl alabiliyormuş öyle bişey okumuştum. bizim de 6. ayda kardiyoloji kontrolümüz var. yoğunbakımdan çıktığından beri hiç götürmedik ben de çok merak ediyorum inşallah bi sıkıntı yoktur

kızlaaarrr ❤️ biz nöroloji randevusundan çıktık. doktor yarım saate yakın muayene etti, her hareketine baktı. reflekslerine baktı. anormal hiçbir şey görmüyorum ben sürekli prematürelerle çalışıyorum, olsa fark ederdim. için rahat olsun dedi bana 🥹🥹🥹🥹 kaslarında sertlik yok, kollarında biraz var o da prematüriteden kaynaklı olabilir, önleyici fizik tedavi faydalı olur için dedi. baş büyüklüğü genetik olabilir, babasının da bi 60 cm var başı dedi. 😅 başı biraz büyük ama büyüme eğrisi normal ilerlemiş dedi. size en iyi ultrasonu çektirebileceğiniz hocayı söyleyeceğim, yarın ona gidin bir de ultrasonla bakalım içimiz rahat etsin. mr'a gerek görmüyorum dedi. öyle hafifledim ki yürümüyorum uçuyorum sanki. yarın ultrason var inşallah o da tertemiz çıksın allahım. hemen size haber vermek istedim 🥹🌸❤️
kızlar kızlar ultrason da temiz çıktı Allaha şüküürr🥹🥹🥹🥹 derin bi nefes aldım artık. doktor dedi ki hiç iz kalmamış kanamadan vs. gayet normal bi beyin dedi 🥲🤲

Korkma çoğu bebekte oluyomus. Bizimkinde de var kardiyolog zararsız dedi. Bazı üfürümleri senelik kontrol ediyorlarmış. Ona bile gerek yok dedi. Seninki de öyledir inşallah

canımm inşallah sizin de güzel haberler alırız hiç sorun kalmaz inşallah. bebişlerin o deliklerin kapanması 1-2 yıl alabiliyormuş öyle bişey okumuştum. bizim de 6. ayda kardiyoloji kontrolümüz var. yoğunbakımdan çıktığından beri hiç götürmedik ben de çok merak ediyorum inşallah bi sıkıntı yoktur
Ben 3 aylıkken götürmüştüm işte iki delik biri kapanmış ama diğeri baya büyük yüzde 25 ihtimal var kapanması için demişti 3 ayda 3 aya kontrol etcez geçmezse 3 yaşında ameliyat demişti bakalım umarım güzel geçer muayenemiz bebişlerimiz hep iyi olsun inşallah

Korkma çoğu bebekte oluyomus. Bizimkinde de var kardiyolog zararsız dedi. Bazı üfürümleri senelik kontrol ediyorlarmış. Ona bile gerek yok dedi. Seninki de öyledir inşallah
Şöyle sadece üfürüm değil yani delik baya büyük dedi doktor yüzde 25 ihtimal var dedi ama pek de iyi konuşmamıştı o zaman kontrol etçez düzenli demişti

Şöyle sadece üfürüm değil yani delik baya büyük dedi doktor yüzde 25 ihtimal var dedi ama pek de iyi konuşmamıştı o zaman kontrol etçez düzenli demişti
Anladim canim gecmis olsun. Yeğenim de öyle şimdi ilkokula gidiyo senelik kontrol ettiriyorlar. İnsallah kendi kendine kapanır. 🙏

Kızlar sizin bebişlerde sürekli bağırıyor mu ağlar gibi böyle? Özellikle benimki odadan çıktığımda arkamdan bayağı ağlıyor

Osman gönünal geçen bir soru cevapta 3-6 ay arası tetagil 6 aydan sonra osalı bi isim söyledi o şekilde öneriyormuş. Her doktor farklı bir şey söylüyor gerçekten. Ama ben de ilk zeytinyağı karanfil karışımını deneyeceğim
Deniyorum ben. Sanki kısa süreli bir rahatlama oluyor gibi

Back