Merhaba arkadaşlar,
Gebeliğim son iki ayından beri bu topiği üye olmadığım için sadece dışarıdan takip ediyordum. Benzer durum yaşadığım o kadar üye vardı ki bazen üye olup yazmak istesem de çalışıyor olmamdan kaynaklı üye olursam burada da hayli vakit harcarım diye uzak duruyordum. daha fazla uzak duramadım sanırım :))
edahandro özellikle sizin yazdıklarınız ve duygularınızla biraz ortak yönlerimiz var. Ben de 36 yaşındayım ve ilk çocuğum. Sütüm var mı yok mu bebeğim doyuyor mu doymuyor mu hangi doktor doğru söylüyor diye çok git gellerim oldu. Zaman zaman ağlama krizlerim hayli olur ki daha yeni onlardan birini bitirmiş ve sakinleşip topiğe girmişken yazınızı okudum.
makine ile sütümü sağınca ikisinden ancak 60-90 cc çıkıyor. Bu çocuk doymuyor diye krize giriyorum. Eşim yetmese kilo almaz. Kendine güven dese de ağlamaya devam ediyorum :) sarılık geçirdiğimiz için ikinci hafta mama takviyesi yaptık. Onun dışında mama vermeden tartarak devam etmeye çalışıyorum. En az 5-6 aylık oluncaya kadar Ona yetecek kadar sütüm olması için dua ediyorum.
Devlet hastanesindeki doktorlarla devam ediyorum. Bir aylık olduğu dönemde doğum kilosundan 700 gr fazlaydı. Doktor bir 100 gr alsa daha iyiydi ama bu da şu an için yeterli dedi. Doymadığını düşündüğümü bu sebeple en azından geceleri 30-40 cc takviye mama yapmalı mıyım diye sorduğumda kesinlikle hayır dedi. Mamanın anne sütünün hiç yetmediğğ durumda yapılması gerektiğini söyledi. Diğer doktor da mamayı ayda 500 gr altında olanlar için söylüyoruz. Bebek her istedikçe emzir yeter dedi.
Tabii ki mamayı bırak/bırakma tavsiye benim size söyleyeceğim bir şey değil. Bebeğinizin özel doktoru olsa da devlet doktorundan da fikir almak belki iyi gelebilir diye yazdım.
Kaygılarımızın azaldığı; bereketli, bol ve sifalı sütümüzün olduğu günler dilerim