- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #23.801
Kac saat sürdü?sancilar nasil?Dayanilabilir mi?epidural anestezi verildi mi?kesi atildi mi?dikerken acıdımı?dogum öncesi çok yürüyüş egzersiz falan yapmış mıydınız?yapdıysanız faydası oldumu?özeldemi devlette mi
toplam dört buçuk saat sürdü ama üç saate yakın sık sancım oldu.sancılar kolay desem yalan olur sancıdan ziyade ağrı farklı bir acı.zor ama taiki dayanılabilir.herkes yaşıyor bunu sonuçta.epidural verilmedi çünkü gittiğimde açılmam beş buçuk cm olmuştu.ama fikrimi sorarsan bence epidural yaptırılabilir.yapan arkadaşarımın birçoğu adet sancısı gibi sancı olduğunu bu nedenle ıkınma problem olmadığını söylüyor.kaldıki ben sancı olmadanda ıkındım (his olmayınca yapılabilirmi bilmiyorum ama büyük tuvalatini yapar gibi ıkınacaksın sonuçta)kesik atılmadı doktorum bu konuda çok çaba gösterdi sağolsun.bebeğin kafası gelmesine yakın ıkınma dedi ve kendisi aldı sanırım vazelin falan sürüyorlar.ama yinede bazı bölgelerde yırtılalar olmuş tedbir amaçlı 2 dikiş attı.dikerken hissdiyorsun acı oluyor tabi ama benim çok dikiş olmadığı için sorun olmadı sanırım o nedenle bu konuda tam yorum yapamıyorum.doğğuma son 3 hafta kala hergün düzenli yürüyüş yaptım ortalama 6000 adım attım bence çok çok önemli yürüyüş yapmak.bu arada inancınız ne bilemiyorum ama ben bol bol dua ettim ve onun gücüyle kolaylaştı diye düşünüyorum.sancı çekerken bile dua ettim rabbi yessir okudum.onun dışında ben doğumdayken ailemdeki herkes dua etti meryem suresi ve inşirah suresi okuyabilirler yada doğum kolaylığı için başka ne var bilemiyorum.bbirde hurma yemeni ve beslenmene çok dikkat etmeni öneriyorum.özelde oldu.sanırım hepsini cevapladım:)Kac saat sürdü?sancilar nasil?Dayanilabilir mi?epidural anestezi verildi mi?kesi atildi mi?dikerken acıdımı?dogum öncesi çok yürüyüş egzersiz falan yapmış mıydınız?yapdıysanız faydası oldumu?özeldemi devlette mi oldu?haa bu arada Allah anali babali buyutsun hayirli olsun
canım söylediğini nasıl yapıcam bilemiyorum tarif edersen yaparımGözünaydın canım Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin
Bilgilerini yaz beni etiketle de seni de ekleyim listeye. ekleyeceklerim birikti
Bende öyle bisey olmadi canım çok şükür. Lohusaliktan çok korkuyordum daha doğum yapmadan biran önce lohusaligi atlatayim diyordum ama öyle değilmişMerhaba kızlar birçoğunuz doğum yaptınız size bişey danışmak istiyorum lohusayken daha depresif oluyormus insan herşeye ağlıyormuş falan diyorlar gerçekten doğru mu bu? Ne gibi şeyleri kafanıza takıyorsunuz doğum sonrası be gibi sıkıntılar olabilir?
Gercekten eskisi gibi oluyo mu canim ya ic dikislerim kaynamadan attigi icin cok tedirginim dusundukce uzuluyorum eskisi gibi olmazsa diye :/Canim o dikişlerden eset kalmicak korkma.
Görüntüsü bile eski halini alıyor. Benim ilkinde hem iç hemde dışta bir sürü vardı. Doktora sayısını sorduğumda boşver napacaksın sonra eskisinden iyi olcak demişti. Bebeğin kafasi çok çok büyüktü ama. Gercektende düzeldi ve eskisi gibi oldu. Ikıncı doğumda ise dikiş olmadı cok rahattim. Bu bebekte iri kavalıymış ama bakalım inşallah bunda da dikişsiz atlatırım.:)
Ayni seyleri dusunuyorum su an :) cocugumla sadece emerken beraberiz onda da savas yasiyoruz ememedigi icin. Babasini gunde 4 saat goruyor onda bile hemen susuyor benim kucagimda hep agliyor. Insallah biz de sizin gibi 40imiz cikinca duzene girerizCanım emin ol bende o durumdaydim aglamaktan helak oluyodum o 40 gün gecmeyecek gibi geliyordu ama bak yarın 40miz çıkıyor çok şükür. Üzme kendini biliyorum dememiz çok da fayda etmiyor ama emin ol 2-3 hafta sonra cocugunla gülusmelerin keyfini yerine getirecek ve nasıl da güçlü olacaksin:) mesela baslardayken anneler çocuğu bana vermiyor bana alismicak onlara alisacak diye düşünüp kiskanip agliyordum. Çocuk bende susmuyor kv de de susuyor hos ona hala takigim gerçiama şimdi anlıyorum ki o zaman dikislerim için öyle yapılmış hep boşuna aglamisim. Şimdi ise kucagima almaktan kollar kas yaptı yani üzme bu kadar kendini geçip gidiyor @cedric[ @Cedric_CT
Oluyor canim emin ol. Benim oğlanın kafası üst sınırdaydı.Gercekten eskisi gibi oluyo mu canim ya ic dikislerim kaynamadan attigi icin cok tedirginim dusundukce uzuluyorum eskisi gibi olmazsa diye :/
O kadar oynama olur tabi boy da falan ama doktorun tavrı sinirimi bozdu. Kovar gibi bişey sormama fırsat vermeden çıkarttı odadan. Bebegin gazını sorcaktim whatsapptan sormak zorunda kaldım. Daha bir sürü şey vardı soracağım hepsi kaldıCanim boy ölçümünü yaparken bebek kayıyor, ayağını kasıyor vs düzgün ölçüm olmuyor ama ilk ay ortalama 6cm uzarlar ve 900 gr ila 1.5 kg arası alması normaldir.
Tamam canım ona da bi bakayım. Peki ne kadar aralıklarla çocuğu doktora götürmeye devam ediyoruzÇekirge dorukta fatih gök diye bir doktordu canım. Biz memnun kaldık. Bir dene istersen. Gayet güzel muayene etti sorularımızı cevapladı kendisi birşeyler anlattı. Çocuğa da sevgiyle yaklaşıyor. Tavsiye ederim.
Evet canım hadi ölçümlerde yanlışlıklar olur da ne bileyim adamin tavrı hoşuma gitmediCanım bu boy konusunda hep yanlışlık oluyor diye konuşuluyor. Mesela bizim hastanede 51 cm doğdu yazmislardi. Sağlık ocagi yanlış olculmus 48 cm çocuk dedi. Böyle yanlışlık yapınca 1 ay sonra geliyorsunuz cocugumuz hiç uzamamis diye gözüküyor sonra evham yapılıyor dedi. Mesela şu anda da hastanedeki doktor 52 ölçtü Sağlık ocagi 51.
Gozunaydin canım. Allah anali babalı büyütmeyi nasip etsin inşallahKızlar doğurdum sonunda normal geldi bebeğim bizi de listeye ekler misinbaldan_madam mert kağan 5.8.2017
Cümlemizin kuzum inşallahGozunaydin canım. Allah anali babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah
Gozunaydin canim. Darisi biz dogurmayanlaraKızlar doğurdum sonunda normal geldi bebeğim bizi de listeye ekler misinbaldan_madam mert kağan 5.8.2017 40+6
Senin kalmış 4 günün ben daha 4.günümdeyim böyle bi psikoloji hayatımda hiç yaşamadım, bdn bu çocuğu büyütemiycem tek başıma diye düşünüyorum hele geceleri çocuk uyumadıkca gaz yüzünden ağladıkca ben kendimden geçiyorum, üstüne bide uykusuzluj çok kötüyüm, hatta şimdi eşime söyledim annenlere gidip kalalım bi sürr diye, kayınvalidemle çok şükür iyi anlaşıyorum bana çok yardımcı oluyor o yanımdayken çok rahatlıyorum psikolojik olarak, gece boyu kucakta çocuk pışpışlamakla başkasınında alıp sen uyu demesi insanı çok rahatlatıyor, biraz düzene girse huyu suyu büyüse rahat edicem anca, bazen öyle belli belirsiz bakıyor gözlerime ağlamaktan alamıyorum kendimi bişeyi varsa anlamıyosam diyedoğum yapmadan önce burda sormuştm lohusalık depresyonunu herkes yaşıyor mu nasıl bişey diye.Ben bire bir bu depresyonu yaşadım.Doğumdan sonraki ilk 2-3 haftam çok kötü geçti ağladım sebepli sebepsiz herşeye.Bebeğime yetemeyeceğim gibi geliyordu.Herkes bişeyler söyledi karşı çıktım kızdım yanlış anlaşıldım.Eşimle annemin arası açıldı bebek yüzünden 2kat daha gerildim.Annemle tartıştım.Kvdemden bebeğimi kıskandım.Sözün kısası lohusalık bi kadın için çok zor bi dönemmiş.Benim de 4 günüm kaldı bitsin gitsin çok sıkıldım
Maşallah çok güzelNasılız teyzeleri
Biz bomboş bi hayattan bambaşka bi hayata geçiş yapmış gibiyiz kızlar
rabbim evlat hasretiyle yanıp tutuşan bütün ailelere hayrlı evlatlar, cümlesiyle beraber bizim evlatlarımıza da sağlık sıhhat hayrlı bereketli ömür nasip etsin inşallah.
Eki Görüntüle 2030088
Bu arada instagram kullanan arkadaşlar varsa takipleşip arkadaşlığımızı sürdürebiliriz kızlar
Benim hesabım = ferideözdeözkan
Uzun uzun cevaplamışsın,Allah razi olsuntoplam dört buçuk saat sürdü ama üç saate yakın sık sancım oldu.sancılar kolay desem yalan olur sancıdan ziyade ağrı farklı bir acı.zor ama taiki dayanılabilir.herkes yaşıyor bunu sonuçta.epidural verilmedi çünkü gittiğimde açılmam beş buçuk cm olmuştu.ama fikrimi sorarsan bence epidural yaptırılabilir.yapan arkadaşarımın birçoğu adet sancısı gibi sancı olduğunu bu nedenle ıkınma problem olmadığını söylüyor.kaldıki ben sancı olmadanda ıkındım (his olmayınca yapılabilirmi bilmiyorum ama büyük tuvalatini yapar gibi ıkınacaksın sonuçta)kesik atılmadı doktorum bu konuda çok çaba gösterdi sağolsun.bebeğin kafası gelmesine yakın ıkınma dedi ve kendisi aldı sanırım vazelin falan sürüyorlar.ama yinede bazı bölgelerde yırtılalar olmuş tedbir amaçlı 2 dikiş attı.dikerken hissdiyorsun acı oluyor tabi ama benim çok dikiş olmadığı için sorun olmadı sanırım o nedenle bu konuda tam yorum yapamıyorum.doğğuma son 3 hafta kala hergün düzenli yürüyüş yaptım ortalama 6000 adım attım bence çok çok önemli yürüyüş yapmak.bu arada inancınız ne bilemiyorum ama ben bol bol dua ettim ve onun gücüyle kolaylaştı diye düşünüyorum.sancı çekerken bile dua ettim rabbi yessir okudum.onun dışında ben doğumdayken ailemdeki herkes dua etti meryem suresi ve inşirah suresi okuyabilirler yada doğum kolaylığı için başka ne var bilemiyorum.bbirde hurma yemeni ve beslenmene çok dikkat etmeni öneriyorum.özelde oldu.sanırım hepsini cevapladım:)
Bende özellkle eşimi bekliyorum:) yardım etsin diye. Doğumdan snra hep o yardım etti öyle alıştım. Ama dediğin gibi artık yavaştan ben kendm yaptrıyım. Çok sıcak olmadğndan pek ihtiyaç duyulmuyor aslnda ama deneyelim bakalımSağol canım, normalde bizimde aylık kontrollerimiz ama erken doğumdan dolayı başka şeyler için çok sık gittik dr a. 15 gün arayla tartılmış oldu kuzum. Doğum kilomuz 2360 sonraki 3600 gr
Ben yıkıyorum hergün canım hatta çok bunaltıcı günlerde 2 kere yıkadığımda oluyo. Bikaç defa ağladığı oldu ama genelde suyu seviyo sanırım bizimki. İnsan böyle zamanlarda çok stres yapıyo hele birde tepesinde sürekli müdahale eden olursa eli ayağına dolaşıyo, bnce yalnızken yaptr banyosunu bebeğinin dahada keyif alırsın
Cok sevindim canim darisi basima. Ama benim goguslerim cok fena yara icinde. Hemsire silikonla emzir yoksa iyilesmez dedi. Iyilesene kadar mecburen silikonla vericem ama onu da alamiyo iste. Silikon surekli kayiyo, cekince sut gelmiyo falan. Goguslerim iyilesene kadar sutum kesilmesin diye ne iyi gelir diye duyduysam onu yiyorum. Ama sadece sagdigim icin onceleri 40 ml cikan sutum 20 ye indi
evet cnm bugün bize hemşire geldi ona da sordum emzirme süresince ortalama 30-40 dk oyun uyuklama dahil önce bir göğüs sonra diğer göğüs olacak şekilde emzir dedi. Sonra tekrar acıktığında en son emzirdiğin göğüsten başla dedi. Ben de öyle yapıyorum şuanda.Canım ne kadarlik bebeğin bilmiyorum biz 1 ayi geçtik ben hala ikisini de veriyorum. Birini emerken diğer göğsüm uyariliyor kendiliğinden akmaya başlıyor. Bende boşuna akmasindansa çocuğa veriyorum ikisini de emiyor yani. Anne sütünün fazlası zarar değildir heraldeama toksa katiyen açmıyor zaten ağzını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?