• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Kendimi gordum yazinda :olamaz: hemen screenshot aliyorum gunde 5 kez okucam bunu :)) supersin kuzum :KK54:

Kendi çevremde de bolca ornek var kuzum emin ol daha yeni kuzenimin kızıyla konuştum yasta ufak 19 mu ne KV olmadan cildiriyormus akli kaçıyormuş herşeye... bunlari yasayan cok kisi var ama atlatilmicak şeyler değil alisacaksiniz birbirinize sen onun o senin dilini öğrenecek ve çok tatlı bi ana oğul iliskiniz olacak Alp ile... :)

Merhaba kızlar birçoğunuz doğum yaptınız size bişey danışmak istiyorum lohusayken daha depresif oluyormus insan herşeye ağlıyormuş falan diyorlar gerçekten doğru mu bu? Ne gibi şeyleri kafanıza takıyorsunuz doğum sonrası be gibi sıkıntılar olabilir?

Bemde tam.bilmşyprım kaynanam A ve anneme sorarım. galiba bir şeye 40 defa aynı tas ile su koyuyorsun sonra onla başını yıkıyon. Bide bebeğe ayrı sana ayrı yapıyosun bu işlemi. Kırktan çıkmış oluyorsun dua var mı bilmiyorum tam öğrenimm yazarım buraya bizimkini
Bide 40 taş topluyorlar onlari da tek tek okuyorlar diye biliyorum canım

Canim ben sana yazmistim benimki alisti insallah seninki alismaz diye. Ben artik emziremiyorum her emzirme seansinda agliyorum emmiyo diye :KK43: biberonu oyle bi cekiyo ki memeye gelince kavga kiyamet yirtiniyo. Bir cozum bulursan benimle de paylasir misin?
Canım benimki aldı nihayet nasıl mı oldu tam bir tesadüf eseri bir tanıdığa anlattım dedim böyle böyle göğüs ucumu kahverengi kısmından itibaren neredeyse kağıt gibi ezerek bebeğin ağzına götürdü bir iki mırıldandı ama emme refleksi hemen geldi sonra bir baktım içiyor sonra o kahverengi kısmı benim sıkarak tutmam lazımmış onu yaptım emzirme boyunca da hep göğüslerime yukarıdan aşağı masaj yaptım. Etrafında biri mutlaka vardır yardımcı olacak ama yoksa da bir hemşireden destek iste bence demek ki alışma değil de ben yanlış veriyormuşum hep yara etmişim boşu boşuna :/

Artabilir bebeği iyi besle memeden doymuyorsa mama ver benim bebeğim 10 dan sonra iki günde 19 a fırladı yatırdık hastaneye fototerapi aldı ki çok içim acıdı onu öyle görünce. Hala hem mama hem meme veriyorum. Ama biz sarılığı biraz uykusuz iki saatte bir besleyerek atlattık. Çok şükür. 10 u geçmemesine dikkat et.
Evet hemen hemen benzer şeyleri yaşamışız bizim de fototerapi öncesi aldığında yaklaşık 17 olmuştu 2 gün içinde:/ fototerapi sonrası ölçtüklerinde 12 idi 2 gün sonra 9 a düştü ama bugün 11 e çıkmış yine ki baya beslemiştim ama sanırım günü ile de alakalı doktor artık risk Yok çünkü günü ilerledi günde 4 kez falan altına yapıyorsa da korkma dedi.

Ya kozlar bugün dr kontrolümüz vardı çok şükür sarılık iyi yönde ama bu sefer de salı günü ile Cuma arası sadece 50 gr almış :KK43: o kadar da sağarak verdim arada mama verdim anlamadım ki :/ tuvaleti fln çok normal. Şimdi tekrar sadece memeye geçtik ya kilo alımı nasıl olur acaba ? İyi bir beslenmede sadece meme ile kişiden kişiye değişir belki ama herseferinde iki göğsünde veriyor musunuz yoksa bi kaldırdığınızda bir göğüs uyuyana kadar, diğer kaldırdığınızda diğeri şeklinde mi?

Sanırım bayılıcam ne uyku var ne bişey, 3den beri uyutamadık çocuğu, şu gaz denen şey ne illet bişey arkadaş ya

Kızlar çoğunuz doğum yaptı. Gecelik çok mu elzem ya. İlk normaldi. O zaman kullanmadım. Şimdide normal gorunuyor

Emzirdikten sonra bebeğinizi çok sallamayın yatırıken falan. Biraz dik tutun kusmasın diye.

Benimkide kusuyor fazlası diyolar ama bende senin gibi düşünüyorum hepsi çıkıyor sanki ne kadsr emiyo ki fazla olcak bide. :KK70:
Sallamıyorum da dik tutmak ne kadr mümkün olabiliyosa artık deniyoruz:) ağlayana kadar tutuyorum snra gaz çıkarma falan. Hızlı emiyomuş öyle dedi dr. Bide düz yatırma dedi. Kafa yukarda olcak şeklde yatrmaya çalşyrm, yani çapraz şeklde. Ama kuscak oldktan snra uykuda bile kusuyor Yada uyanınca. Artık pes edip alıştım hatta bazen kus annem diyorum:)) çnkü gerçektn kusunca rahatlıyor. Ve kusamazsa memeyi almıyor:)))

Evet hemen hemen benzer şeyleri yaşamışız bizim de fototerapi öncesi aldığında yaklaşık 17 olmuştu 2 gün içinde:/ fototerapi sonrası ölçtüklerinde 12 idi 2 gün sonra 9 a düştü ama bugün 11 e çıkmış yine ki baya beslemiştim ama sanırım günü ile de alakalı doktor artık risk Yok çünkü günü ilerledi günde 4 kez falan altına yapıyorsa da korkma dedi.
kaç günden sonra risk kalmıyor sarılık için

kaç günden sonra risk kalmıyor sarılık için
Tam olarak bilmiyorum cnm ya doktorların söylediği şeyi söyledim gün gün ilerledikçe ref değer aralığı artıyormuş. Mesela şuan 20 ye falan çıkmadıkça bir problem olmaz dedi. Ama zaten artık tuvaletine de çıkıyorsa bu değer öyle değerlere çıkmaz dedi. Sarılığı tümden atmak sanırım uzun süren birşey.

Ya kozlar bugün dr kontrolümüz vardı çok şükür sarılık iyi yönde ama bu sefer de salı günü ile Cuma arası sadece 50 gr almış :KK43: o kadar da sağarak verdim arada mama verdim anlamadım ki :/ tuvaleti fln çok normal. Şimdi tekrar sadece memeye geçtik ya kilo alımı nasıl olur acaba ? İyi bir beslenmede sadece meme ile kişiden kişiye değişir belki ama herseferinde iki göğsünde veriyor musunuz yoksa bi kaldırdığınızda bir göğüs uyuyana kadar, diğer kaldırdığınızda diğeri şeklinde mi?
Canım ben iki göğsü vermiyorum. Bugün 35 günlüğüz. Sadece anne sütüyle besleniyoruz. Son kontrolümüzde 15 günde 785 gr almışız maaşallah sübhanallah. Ama bu biraz fazla bu rakamı baz alma, çünkü bizim erken doğum hikayemiz var akranlarımızı yakalamak için erken doğanlar çabuk gelişirmiş. Normalde 1 ayda 600-900 gr arası kilo alırmış yenidoğanlar. Buda günde 20-30 gr arası yapar. 50 gr endişe edilecek bi rakam değil bnce. Hee bu rakam günden güne düşerse ozaman dr a danışabilirsin ama bnce boşyere takma kafana ve bebeğine odaklan ;) ayrıca emzirme bi göğüs tam boşalana kadar yapılmalı. Ortalama 12-15 dk yeterlidir. Zaten bizde 10-12 dk anca emiyoruz. Onunda 4-6 dk sı açlıkla emme geri kalanı dinlenerek doyma-uyuklama arası emme. Tek göğüs bitince uykuya geçmiş oluyoruz, diğer göğsü sonraki emzirme seansında veriyorum, 1-2 dk bekletiyorum iyice dalsın diye. Sonra doğruca yatağa. Vee bu noktada kesinlikle aman uyanacak diye sessizce hareket etmeye çalışmıyorum. Çünkü denedim hepsindede uyandı. Artık normal ama dikkatli bi şekilde yatağına götürüorum koyuyorum, uyanır gibi oluo pişşşş pişşşş diye fısıldıyorum uzaktan öylece dalıyo maaşallah.

Canım ben iki göğsü vermiyorum. Bugün 35 günlüğüz. Sadece anne sütüyle besleniyoruz. Son kontrolümüzde 15 günde 785 gr almışız maaşallah sübhanallah. Ama bu biraz fazla bu rakamı baz alma, çünkü bizim erken doğum hikayemiz var akranlarımızı yakalamak için erken doğanlar çabuk gelişirmiş. Normalde 1 ayda 600-900 gr arası kilo alırmış yenidoğanlar. Buda günde 20-30 gr arası yapar. 50 gr endişe edilecek bi rakam değil bnce. Hee bu rakam günden güne düşerse ozaman dr a danışabilirsin ama bnce boşyere takma kafana ve bebeğine odaklan :KK66: ayrıca emzirme bi göğüs tam boşalana kadar yapılmalı. Ortalama 12-15 dk yeterlidir. Zaten bizde 10-12 dk anca emiyoruz. Onunda 4-6 dk sı açlıkla emme geri kalanı dinlenerek doyma-uyuklama arası emme. Tek göğüs bitince uykuya geçmiş oluyoruz, diğer göğsü sonraki emzirme seansında veriyorum, 1-2 dk bekletiyorum iyice dalsın diye. Sonra doğruca yatağa. Vee bu noktada kesinlikle aman uyanacak diye sessizce hareket etmeye çalışmıyorum. Çünkü denedim hepsindede uyandı. Artık normal ama dikkatli bi şekilde yatağına götürüorum koyuyorum, uyanır gibi oluo pişşşş pişşşş diye fısıldıyorum uzaktan öylece dalıyo maaşallah.
Ay cnm maşallah . Aynı şeyler oluyor bizde de 20 dk sürüyor yaklaşık ama baya bi oyun uyuklama oluyor. Zaten eğer doymamışsa sonrasında tam uykuya geçmiyor yatırdığım gibi ağlamaya başlıyor.

Bakkaldan Fatoş emzik alcam ben kizima en son kauçuk olanlardan :KK70:ucuz insan kesin alır onu bu hee babası kilikliii.... Bütün iyi yönlerini benden kotuleride babasindan almış bu çocuk CIK CIK CIK ne kaaa ayıp...:KK12: zorla tikacam ağzına aventi sade 50de değil ha oyuncakli elli normal avent 40 obaa 90 lira para harcadim hic ettirmem içime oturur yeminle he... Bileydim emmeyecegini çöp kovasi alirdim kendimize kokusmazdik... :işsiz: Ay hakkaten o ebebegin cop kovasindan kovasindan kullanan var mi ya içimizde çok güzel diyorlar kokuyu cikartmiyomus filan altını değişirken nereye koyacagimiz bilemiyorum o boklu bezi pratik olur mu acaba odasında..

İlahi sen :KK70::KK70: koptum resmenn :KK70:valla kullanmadım ben e bebekte plan kovadan :)) sen emzik alma ondan al bari :confused:

Benim sonda takıldı yanıyor gibi de oldu hatta o yüzden yaparken. Sondam benim baya uzun kaldı 15 saat falan :) gaz da evet çok kötü oluyor biraz da kanama yoğunluğundan olsa gerek. Peki canım doktora söyledin mi? Bana barsak bakterisini almamı doktorum söyledi
Söylemedim canım birazdan watsaptan msj atacağım bakalım ne diyecek ?

Back