- Konu Sahibi baldan_madam
- #23.801
Kac saat sürdü?sancilar nasil?Dayanilabilir mi?epidural anestezi verildi mi?kesi atildi mi?dikerken acıdımı?dogum öncesi çok yürüyüş egzersiz falan yapmış mıydınız?yapdıysanız faydası oldumu?özeldemi devlette mi
toplam dört buçuk saat sürdü ama üç saate yakın sık sancım oldu.sancılar kolay desem yalan olur sancıdan ziyade ağrı farklı bir acı.zor ama taiki dayanılabilir.herkes yaşıyor bunu sonuçta.epidural verilmedi çünkü gittiğimde açılmam beş buçuk cm olmuştu.ama fikrimi sorarsan bence epidural yaptırılabilir.yapan arkadaşarımın birçoğu adet sancısı gibi sancı olduğunu bu nedenle ıkınma problem olmadığını söylüyor.kaldıki ben sancı olmadanda ıkındım (his olmayınca yapılabilirmi bilmiyorum ama büyük tuvalatini yapar gibi ıkınacaksın sonuçta)kesik atılmadı doktorum bu konuda çok çaba gösterdi sağolsun.bebeğin kafası gelmesine yakın ıkınma dedi ve kendisi aldı sanırım vazelin falan sürüyorlar.ama yinede bazı bölgelerde yırtılalar olmuş tedbir amaçlı 2 dikiş attı.dikerken hissdiyorsun acı oluyor tabi ama benim çok dikiş olmadığı için sorun olmadı sanırım o nedenle bu konuda tam yorum yapamıyorum.doğğuma son 3 hafta kala hergün düzenli yürüyüş yaptım ortalama 6000 adım attım bence çok çok önemli yürüyüş yapmak.bu arada inancınız ne bilemiyorum ama ben bol bol dua ettim ve onun gücüyle kolaylaştı diye düşünüyorum.sancı çekerken bile dua ettim rabbi yessir okudum.onun dışında ben doğumdayken ailemdeki herkes dua etti meryem suresi ve inşirah suresi okuyabilirler yada doğum kolaylığı için başka ne var bilemiyorum.bbirde hurma yemeni ve beslenmene çok dikkat etmeni öneriyorum.özelde oldu.sanırım hepsini cevapladım:)Kac saat sürdü?sancilar nasil?Dayanilabilir mi?epidural anestezi verildi mi?kesi atildi mi?dikerken acıdımı?dogum öncesi çok yürüyüş egzersiz falan yapmış mıydınız?yapdıysanız faydası oldumu?özeldemi devlette mi oldu?haa bu arada Allah anali babali buyutsun hayirli olsun