temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Ay canım öp gitsin yüzü ve elleri haricinde. Ben de hiç öpmüyordum. Babası benden gizli şapır şupur öpüyor. Öpmeyince sevdiğimi hissetmiyor heralde. Babasını daha çok seviyor. Bir de emzirme olayı olmayınca hiç bağlanamadı galiba bana

Öyle düşünme sakınn canım sakın. Bak ben hiç emzirmiyorum ama aramızda o bağ var. Konuş onunla şarkılar söyle. Ben seslendiğimde hemen bakınıyor mesela. Babasına da aynı şekilde abisine de. Ama hep konuşuyoruz onunla. Kokluyoruz öpüyoruz yüzü eli hariç. Bazen sırf özlemimden koynuma alıyorum göğsümde yatıyor kokumu alıyor. Bu şekilde dene aranızda o bağ var sizin ama sen farketmiyorsundur

Canım bebeğin yutkunmalarini takip et ılk hızlı hızlı çekip sonra uzun çekmeye ve yutkunmaya başlıyo o zaman sütü aldı demektir

Ama düzelmiş olmasına rağmen ilk günden beri mama diye direten bi doktorumuz var bu ay degistiricem inşallah
Bizim doktorumuz sanırım bu konuda çok iyi benden önce altıncı ayında bi bebek vardı ek gıdaya gecememisler anne sütünü iyi emen bebek dışardan herşeyi diliyle iter ek gıdaya zor geçer dedi hatta annesi sordu su da veremiyorum diye verme korkmana gerek yok anne sütü zaten su sende süt tükenene kadar anne sütüne devam edebilir zamanla alacaktır dışardan denemeye devam dedi

Boynuna dalıyorum arada Geçen gün eşim diyor ki öpeyim azıcık ama ne olur kızma oyarım seni bıyıkları sakalları batacak kızdım

Öpmekten ziyade konuşmak çok önemli onu keşfettim benim büyük etkilenmesin diye çok konuşmuyorum ancak odasında ise kaçamak aşk yaşıyoruz kızımla Anneannesi çok konuşuyor bir dinliyor var ya görmen lazım.

Bugün biraz kızımın yanına uzandım oğlum hemen anne bugün de benimle yatsaydın dedi oğlum ameliyat yerim ağrıyor öylesine uzandım dedim.Hem çok seviyor hemde kıskanıyor.

Bulduğum yerden öperim affetmem diyorsun içeri gidip bir öpücük yağmuruna tutup geleyim bende o zaman

Benimde kendi kendine gülüyor da daha görmüyor bizi 20 günlük sanki bugün falan çok yaklaşınca bakıyor sanki ama daha tam göremiyor anca 1 ay 40 günlük olunca görür sanırım inşallah :)

Canım bebeğin yutkunmalarini takip et ılk hızlı hızlı çekip sonra uzun çekmeye ve yutkunmaya başlıyo o zaman sütü aldı demektir
Bebeğin kaç.günlük.

Benim bebeğim ilk her çekmesine yutkunuyor 3-4 dk sonra 3-4 sefer çekince yutkunuyor daha sonra ise hiç yutkunmuyor o zaman oyun oynuyor çünkü o zaman hiç çekmiyor emzik gibi kullanıyor. Göğsümü sıkınca fışkırmıyor ama en azından damla damla geliyo çekse çıkar yani.
bende çok emmiyor diye endişeleniyorum açıkcası. Sütü aldı demek ne demek doymuş mu demek

Benimde kendi kendine gülüyor da daha görmüyor bizi 20 günlük sanki bugün falan çok yaklaşınca bakıyor sanki ama daha tam göremiyor anca 1 ay 40 günlük olunca görür sanırım inşallah :)
Görür canım görür merak etme:) bir bakmışsın burda ilk adımları konuşuyoruz :)

12 günlük canım benim kız önce üç dört defa kısa ve hızlı çekiyo sonra uzun uzun çekip yutkunuyor sesini duyuyorum bide mutlu sesler çıkarıyor yorulunca dinleniyor o sırada dediğin gibi oynuyo ya da duruyo sonra tekrar aynı şekilde emiyor en az 10 dakika bunu yapıyo bazen daha uzun sonra dediğin gibi oynuyo ya da uyuyakalıyo sütü aldı derken arkadaş emmiyomus dediği için dedim yutkunursa süt aliyodur benim de sıkınca geliyo ama bazen göğüs pedi dolup taşıyor kendi akiyo uzun süre emmediyse

Benim 5 dk yutkunuyor sonra boş boş emiyo çekmiyo yani bakıyorum süt var herhalde doymazsa çeker diye düşünüyorum ilk başlar çok endişelendim ama sonradan dedim aç bırakmaz kendini benim minik oğlum herhalde :)
Görür canım görür merak etme:) bir bakmışsın burda ilk adımları konuşuyoruz :)
İnşallah Aminnn o günlerde gelir :)

Kizlar sayfaları takip edemedim doguran varsa hayirli olsun :)
Oglum artik memeyi almiyor kizlar cok uzgunum. Ne silikonla ne silikonsuz hic bi sekilde emmiyor. Sutumu sagiyorum ama gittikce azalıyor. Istemeye istemeye mama veriyorum.
Neden boyle oldu acaba napmaliyim? Her emzirme seansinda aglama krizine giriyor memeyi cekemedigi icin. Ben de agliyorum onunla sinirlerim harap oldu. Zombi gibiyim evde ac susuz uykusuz aglamakla geciyo. Nasil duzelecek bu durum kizlar ya gercekten cok zormus bu ilk gunler. Memelerim zaten simsiyah oldu kanamaktan kabuk bagladi uçları. Acaba ondan mi tiksiniyo dedim ama silikonla da almiyo eskiden aliyodu. Of off.

kizlar basima neler geldi 9 ay kendimi normal doğum psikolojisine alistirdim korkmuyorum dedim persembe doktor kontrolum vardı çarşamba gecesi bel ve kasik ağrım başladı doktora gidince nstde sanci çıktı ebe dikildi tepeme sancin kasilman var dedi hadi alttan bakalım dedi bende o doğum sandalyesinden cilginlar gibi korkuyorum fobim var resmen zar zor oturdum bağırta bagirta alttan bakti xok kastim kendimi aslinda acidan değil acilman yok ama her an olabilir dedi eve gittim gece 12ye dogru bi sanci girdi belden ama yerlerde yuvarlaniyorum resmen ağlıyorum falan esimde hemen hastaneye götürdü alttan baktilar acilma yok yatis verdiler sabaha kadar nstye bagli yattim 5 tup kanimi aldılar sabah doktor degerlendircek dediler o lanet sandalyeyle bakisa bakisa sabaha kadar yattim hayatimin en korkunc gecesiydi devlet hastanesi olunca sezaryende isteyemiyo insan sabah doktor geldi agrim yok diyip kaçtım hastaneden yoksa suni sanci verceklerdi agrin kasilman olursa gel dedi hala var agridan sabahliyorum yine ama asla gitmeye cesaretim yok nasil dogurcam aşırı korkuyorum kendimi sakinlestiremiyorum cildircam

Son düzenleme:
Canım anca yazabiliyorum gözün aydın olsun sağlıkla büyütmek nasip olsun hepimize inş çok çok çok güzel bir şeymiş :)

Kızlar merhaba bende perşembe günü spinal anestezi ile Doğum yaptığım. Ameliyat iyiydi fakat benim ağrım hala geçmedi . Yatsana kalkamıyorum kalksam yatamıyorum. İki büklüm geziyorum. İlkini genel anestezi yapmıştım tamam zor ayıldım ama bir daha ağrı çekmedim. Bide doğumdan önce hiçi şişim yoktu şimdi ayaklarım ellerim kütük gibi. Bebeğimize işitme testi yaptılar sol kulaktan yanıt alamadık 5 gün sonra bir daha bakmak lazım değdiler. Bilmiyorum noralman sıkıntıdayım uyuyamıyorum .

Canım bazen olabiliyormuş meme reddi. Sen denemeye ve sağmaya devam et. Ben de aynı durumdayım. Ama öyle ağlayıp üzülmenin kimseye faydası yok. Ben de yaptım aynısın günde 40 cc ye kadar düştü sütüm. Şimdiakışına bıraktım 70-100 cc arası. çünkü gerçekten kısmetinde ne kadar varsa o kadar içecek. Stres yapıp olandan da etme kuzunu.

İkinci gün birazcık rahat hareket ettim beşinci gün tam dik durabildim. 15. Güne kadar giderek azaldı sonra tamamen geçti. Ama ben hiç yatmadım canım. İkinci günden beri herşeyini kendim yapıyorum bebeğimin. Çok etkiliyor diyorlar. Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…