- 12 Ocak 2014
- 3.809
- 1.978
- 448
- 34
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #9.301
Sağlıklı olsunda iyi olsunda malesef bende bakamadım çıktı vermediler ama saglıklı ya şükür pek kafaya takmadım
Bende içimden hep onu geçirdim sağlıklı olsunlar yeter ki orda göremesem de diğer hastanede kadın doğuma randevu alıp görürüm dedim şükür bunu duymak bile güzel❤
Kızlar e-nabızda radyoloji görüntülerine girin altta play tuşu gibi birşey var dokunun bir sürü foto var. Yada sağda yukardan aşağı bi çubuk var orda çapraz kare givi bişi var yavaş yavaş aşağı çekinBende koymuşlar ama net değil yani kafatası kısmı var anlaşılmıyor arkası dönük şekilde vücüt kısmı da var ama baya silik gibi görünmüyor yada ben netleştiremedim
Hadi ya düzgün yakalamamis baş omuz popo ayak şeklinde alıyorlar, benim başta güzel yakalamislar elini bütün yemeye çalışırken, diğerleri uzuvlar zaten de baş güzel yakalamisBende koymuşlar ama net değil yani kafatası kısmı var anlaşılmıyor arkası dönük şekilde vücüt kısmı da var ama baya silik gibi görünmüyor yada ben netleştiremedim
Bununla ilgili bi fikrim yok açıkçası çünkü benim sezeryan doğum bi öncekide sezeryan 1 buçuk yıl önce doğum yaptım ama çatı muayenesinden sonra karar veriliyor zaten birde iri bebek oluncada sezeryana yöneliyor doktorlar çünkü açıkçası korkuyorlar bebeğin başı omzu takılır çıkaramayız diye benim büyüm oğlum 13 yaşında o zamanki doktorum bu çocuk çok uzun boylu çok iri bunu asla normal doğuramazsın gel sezeryana alalım seni diye çok detmişti oğlum 4 kg ve 54 santim dünyaya geldi evet gerçek anlamda çok zorlandım tam 22 tane dikişim oldu ama bu açıkçası benim deneyimsizliğimden kaynaklanan bir şeydi çünkü hem korkuyordum hem küçüktüm o anki ağrı acı sancı bana hiçbir şey düşündürmemedi eğer şu anda doğum yapmış olsaydım daha bilinçli daha anlayarak doktoru daha iyi dinleyerek hareket ederdim yani sana ıkın diyor ıkınamıyorsun hani ne olacağını bilmiyorsun neyle karşılaşacağını bilmiyorsun zaten rahmim açılmıştı mesela rahmim 8:10 santime kadar açılmıştı yani rahim açılıyorsa açılmaya devam ediyorsa bu normal doğum olabilir anlamına gelir ama sizi doğuma alırlar bakarlar rahmininizde hiçbir açılma yok suni sancı verirler veya işte sizin sancınız gelir iki santim dört santim orada kalırsa bu sefer mecbur doktor sezeryana almak zorunda kalır size yani diyor dediğim gibi doğum başlı başına kendi kendine başlayan bir süreç ve sezaryen de sadece bir seçim yani ben acimi sonradan çekmek istiyorum diyorsanız evet sezeryan hayır yok ben doğum sırasında acimi çekerim daha sonra da kalkar zımba gibi yürürüm bebegimi de alırım emziriririm otururum kalkarım tuvalete rahat giderim diyorsanız normalde o kesinlikle doğal doğumdan yanayım her zamanÇok teşekkürler. Ulviye hanımı takip ediyorum uzundur.
Doğal doğum yaklaşımı nasıl acaba? Neredeyse 40 yaşımda doğuracağım için sanki sürekli sezaryene yönlendirilecekmişim gibi geliyor.
Mavi renklerde birşeyler işaretlemiş canım 6 foto var 3 ünde öyle zaten anlaşılır fotolar göremedim ben neden se sağol:)Renkli de bakmıyorlar detaylıya siyah beyaz bakıyorlar özelde yapıyorlar renkli üç boyutlu canım şehir Hastanesinde ya da devlette yapıldığından da emin degilim
Onlar böbrek safra kesesi kalp anadamarlar gbi şeyler. Kan akımına bakıyorlar.Mavi renklerde birşeyler işaretlemiş canım 6 foto var 3 ünde öyle zaten anlaşılır fotolar göremedim ben neden se sağol:)
Bende çok duydum böyle delik olup kapanan sonradan dert etmemene de sevindim açıkçası Allah'ın izniyle kapanacaktır inşallah ben inanıyorumMerhaba kızlar. Bizimde detaylımız yapıldı bugün. Kalbinde minik bi delik varmış kapanabilirmiş amniyosentez yaptırabilirsin falan dedi. Genetiğe yolladı. Konuştular orda binde bir oranında bebek kaybına yol açıyormuş tespit edilsede bi tedavsi yokmş vs. Açıkcası gönlüm çok rahat hiç içime bi korku düşmedi benim gönlüm rahat. Zaten kapanabilirmiş. Google amcadanda baktım zamanla düzelebilen izlem gerektiren bişeymiş. Onun dışında kan uyuşmazlığı tahlili verdim 4 hafta sonra tekrar gel bakalım kalbine dedi. Bunlar dışında herşey iyiymiş çok şükür. Ekranı görmedim bende sekretere bilgileri yazdırdı ney ne kadar hiiiç anlamadım. Sağlıklı olduğunu düşünüyorum bunuda halletmiş oldk çk şükür. Herkese güzel haberler alır inşaAllah bizden böyle şimdilikay bide hastanenin perinataloji bölümü ve oturcak yer olmazmı ya. Tüm gebelerce belimiz bıkınımız ağrıdı. Zaten uzun sürüyo muayeneler. Bi daha giderken katlanır samdalyemi götürsem diye düşünmedim değil
Canım 29. Haftaya kadar mı ne hareketli diyorlar inşallah yer değiştirir çıkar bol bol dinlenBen de detaylıdan çıktım kızçeler plesantamız yukarı çıkmamış, daha da aşağıya inmiş moraller bozuk, dualarınıza talibim
İnşallah fazlalaşır bir an önce. Bol bol su iç bakalım dualarım seninleBir öneride de bulunmadı nedense, günde 3 lt su içiyorum zaten. Ne yapmam gerektiği konusunda çok tedirgin oldum. 4 ltye çıkarmaya çalışacağım bakalım su tüketimini
Mavi renklerde birşeyler işaretlemiş canım 6 foto var 3 ünde öyle zaten anlaşılır fotolar göremedim ben neden se sağol:)Renkli de bakmıyorlar detaylıya siyah beyaz bakıyorlar özelde yapıyorlar renkli üç boyutlu canım şehir Hastanesinde ya da devlette yapıldığından da emin degilim
Yeni öğrendim bunu ben:)))Onlar böbrek safra kesesi kalp anadamarlar gbi şeyler. Kan akımına bakıyorlar.
Evet hamilelikte veya doğumdan sonrada hep kapanıyor duydugum kadarıyla fetal dna yaptırmış mıydın amniyosentezi de genetik birkaç seyden dolayı istiyorlar ama bekleme süreci her seyi çok uzun ve yorucu açıkçası.. inşallah çok sağlıklı bebişin gönlünü ferah tutMerhaba kızlar. Bizimde detaylımız yapıldı bugün. Kalbinde minik bi delik varmış kapanabilirmiş amniyosentez yaptırabilirsin falan dedi. Genetiğe yolladı. Konuştular orda binde bir oranında bebek kaybına yol açıyormuş tespit edilsede bi tedavsi yokmş vs. Açıkcası gönlüm çok rahat hiç içime bi korku düşmedi benim gönlüm rahat. Zaten kapanabilirmiş. Google amcadanda baktım zamanla düzelebilen izlem gerektiren bişeymiş. Onun dışında kan uyuşmazlığı tahlili verdim 4 hafta sonra tekrar gel bakalım kalbine dedi. Bunlar dışında herşey iyiymiş çok şükür. Ekranı görmedim bende sekretere bilgileri yazdırdı ney ne kadar hiiiç anlamadım. Sağlıklı olduğunu düşünüyorum bunuda halletmiş oldk çk şükür. Herkese güzel haberler alır inşaAllah bizden böyle şimdilikay bide hastanenin perinataloji bölümü ve oturcak yer olmazmı ya. Tüm gebelerce belimiz bıkınımız ağrıdı. Zaten uzun sürüyo muayeneler. Bi daha giderken katlanır samdalyemi götürsem diye düşünmedim değil
Ay 4.5 iyi bence ben 5 i gecmişim sanırım durduramıyorum ya kendimi oğlumda çok iyi gidiyodu kilom şimdiki hamıleliğimde su içsem alıyorumKızlarım nasıl gidiyor? 6. aya merdiven dayadık genel olarak ufak tefek sıkıntılar yaşasam da (sindirim, arada enfeksiyon, hemoroid) yine de bu trimester keyifli geldi. Üçüncü gelecek diye ödüm kopuyor.
Arada online eğitimler alıyorum. Dün nefes egzersizi çalıştım bugün emzirme eğitimine katıldım. İlk gebeliklerde doğum ve bebek süreci büyük bir bilinmezlik malum. Epey rahatladım doğuma daha hazır hissediyorum daha öğreneceğim çok şey var ama bir yerden başladım, eşimi de dahil ediyorum süreçlere.
Kilo konuşmadık epeydir, 6. aya geldik sayılır. Nasıl durumlar? Ben dünden bugüne 1 kilo civarı bir artış yaşamışım ne oluyor anlamıyorum. +3,5 iken birden 4,5 oldu. Nasıl kontrol altında tutuyorsunuz ben kiloma çok takıyorum
Sevgiler öpüyorum
Ben kalori sayıyorum ve günlük 15-20 dk yürüyorum dikkat ediyorum yani. Arada kaçamağım olsa da dengeliyorum sanırım birden kan, rahim, plasenta falan artıyorAy 4.5 iyi bence ben 5 i gecmişim sanırım durduramıyorum ya kendimi oğlumda çok iyi gidiyodu kilom şimdiki hamıleliğimde su içsem alıyorum
Kesinlikle ne kadar büyük o kadar iyi.Bagi incelemiştim yükseklik az geldi eşim ve ben uzunuz çocuğun kafası çarpar gibi geldi bana. Park yatağımız 70*110 ölçüde ideal geldi
Bebeğine maşallah diyorum.Detaylı ultrasondan çıktım her şey yolunda gözüküyor çok şükür. Sadece plesentanın içindeki sıvı miktarı biraz azmış ve bu yüzden de bebiş sıkışmış şekilde duruyormuş. Yüzünü de göremedik plesenta yüzüne çok yakın duruyor sıvı azlığından dolayı. Sorun oluşturacak kadar az gözükmüyor dedi ama korktum da bir yandan.
Plesenta biraz aşağıda ama doktorun söylememiştir belki yukarı çıkacaktır zaten dedi buna da şaşırdım. Kendi doktorum ölçtüğünde normal diyordu çünkü.
Tüm bunlara ek olarak tam ultrason için doktorun gelmesine yakın bebiş çok hareket etmeye başladı. Sonra ultrasonla bir baktık ki hıçkırıyormuşHislerim gelişmiş o yüzden hıçkırığı bile hissedebiliyormuşum öyle söyledi doktor. Karnımda hareket oluyor 2 saniye sonra ekranda bebişin hıçkırdığını görüyoruz o kadar güzeldi ki izlemek. Darısı bebeğini hissedemediğini söyleyen tüm annelerin başına inşallah, umarım bi an önce sizler de hissedersiniz bu güzel hareketleri
O iyi olsun da..Selam kızlar
Detaylı usg den çıktım bende doktor bütün herşeyine baktı ama ben bir şey göremedim ona üzüldüm ekranda bebişi görme umuduyla da gitmiştim ama sadece doktor kendisi bakarak bütün ölçümleri yaptı eller ayaklar burun böbrek vs usg fotosu da verilmedi sağlık olsun
Bir sıkıntı yok çok şükür değerler normal dedi sadece şeker yüklemesini yaptırmanı tavsiye ediyorum dedi bende randevu alıp gideceğim dedim bu şekilde çıktık artık
Rabbim sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Darısı bekleyen tüm arkadaşlara
Bana kalırsa renkli ultrason tamamen ebeveynler için bi uygulamaOlsun önemli olan sağlıklı olması kuzucumçok şükür sağlıklıymış bu süper bir haber. Ben de geçen doktoruma inşallah detaylıda yüzünü gösterir demiştim. Aslında detaylı diyince gebeler renkli ultrasonlar, bebişin yüzü fotoğrafı falan gibi düşünüyor ama işin aslı detaylı ultrason asıl siyah beyaz ultrasondur demişti. Tüm organlara siyah beyaz şekilde bakılıyormuş be öyle anlaşılıyormuş ayrıntılar. Şanslıysanız yüzünü döner ve 4 boyutlu fotoğrafta alınır ama alınmasa da sorun değil önemli olan bir şey çıkmaması demişti :) biz de haftaya gideceğiz detaylıya. Son 3 seferdir bebiş yüzünü hiç dönmüyor hep çikolata yiyip gidiyordum. Bu sefer hiç bir şey yemeyeceğim belki yüzü dönük olur
Ben kahvaltıdan sonra gitmiştim. Hatta tuvalete gidince sıkışıktım. Görevliye WC yerini sordum. Adam, bizce gitmeyin. Biraz daha sabredin. Dolu mesaneyle görüntü daha iyi olur dedi.Tabiki öyle önemli olan sağlığı şükür kötü bir şey söylemedi tabi bir aydır görmeyince biraz o heyecanda vardı ama devlet hastanesi sonuçta randevu bile alabilmek zor oluyor
E nabızda var usg fotoğrafı aslında ama ben net bir şey göremedim kafası dönük şekilde
Bu arada ben tam emin değilim ama bir yerde okumuştum aç gidilmesi daha iyiymiş çünkü mesane dolu olursa bebek net görülmeyebilir miş niyetli gittim ben acaba tutmasam mı bir şeyler yiyip gideyim dedim ama sonra neyse şansını deneyeyim dedim doktor kontrol ederken bile hareketlerini karnımda hissediyordum
İnşallah sende gidersen bu sefer yüzünü net bir şekilde görürsün güzel haberlerle de geleceksin inşallah
Hadi size de geçmiş olsunMerhaba kızlar. Bizimde detaylımız yapıldı bugün. Kalbinde minik bi delik varmış kapanabilirmiş amniyosentez yaptırabilirsin falan dedi. Genetiğe yolladı. Konuştular orda binde bir oranında bebek kaybına yol açıyormuş tespit edilsede bi tedavsi yokmş vs. Açıkcası gönlüm çok rahat hiç içime bi korku düşmedi benim gönlüm rahat. Zaten kapanabilirmiş. Google amcadanda baktım zamanla düzelebilen izlem gerektiren bişeymiş. Onun dışında kan uyuşmazlığı tahlili verdim 4 hafta sonra tekrar gel bakalım kalbine dedi. Bunlar dışında herşey iyiymiş çok şükür. Ekranı görmedim bende sekretere bilgileri yazdırdı ney ne kadar hiiiç anlamadım. Sağlıklı olduğunu düşünüyorum bunuda halletmiş oldk çk şükür. Herkese güzel haberler alır inşaAllah bizden böyle şimdilikay bide hastanenin perinataloji bölümü ve oturcak yer olmazmı ya. Tüm gebelerce belimiz bıkınımız ağrıdı. Zaten uzun sürüyo muayeneler. Bi daha giderken katlanır samdalyemi götürsem diye düşünmedim değil
Hakket ya. Tam bi düzen yok. Geçen hangi gündü, sanki böyle adrenalin dopamin enjekte edilmiş gibi. Bir kudurukluk. Karnım çalkalanıyor. Göbeğim devamlı dalgalanıyor. O kadar çok hissettim ki hareketleri. Ama günlerdir öyle bi performans yok.Ben 24 ün içindeyim canım evet hareketler çok düzensiz ben kendim için konuşayım yani. Bundan 2 hafta önce daha çok hareketli gibiydi 2 gündür az hareket ediyor ama bebek sürekli yer değiştirdiği için bu haftalarda zaten hareket takibi yapılmıyormuş. Burda daha öncede konuşuldu tecrübeli anneler de yazdı 28. Haftadan sonra hareket takibi yapılacak o zaman düzenli mi değil mi önemli olacak bizim için. Allah’ın izni ile inşallah bir sorun yoktur.
sıhhatler olsun.Kızlar saçlarımı kestirdim de hamilelikte saçlar kesilmez falan dediler böyle bi şey var mı ?
Çıkacak çıkacak.. bugün olmasa yarın insBen de detaylıdan çıktım kızçeler plesantamız yukarı çıkmamış, daha da aşağıya inmiş moraller bozuk, dualarınıza talibim
Bağırsak düzeninden dolayı mı başlamadı ?Hepsine birden bakılır kuzum. Ferritin demir deposu demek. Önce demir düşmeye başlar en son depolar boşalmaya başlar diye biliyorum. Yanlış da biliyor olabilirimgebelerde zaten demir otomatikman düşüyor bebişe gidiyor hepsi benim de son günlerde felaket kalp çarpıntım oluyor. Demir ilacına da başlamamıştık hala doktorum muhtemelen demir düşüyor iyice dedi hemen panikle başladım iki gün önce. Bi de her gün bir avuç kuru üzüm yiyeceğim işe yarıyor dediler bakalım
Geçen böbrek ultrason sonucunu at bana dedi eşim. Bi ürolog dr varmış. Göstericem dedi. E nabız uygulamasını alt üst ettim. Yok diyorum rapor. Hastaneye gitmek gerek. O da olmaz olur mu diyor. Yaaa yok diyorum. Okumuş insanım yani anlıyorum yok. Olsa görürüm. Bana dedi ki şifreni ver ben bakayım. Adam google dan girmiş.. bana raporu attı mı ?Söyledi doktor bakarsın e nabızdan dedi anlamadım ki hic renkli olarak işaretlemiş cocumu göremedim
Gebe eğitimleri çok faydalı ve keyifli.Kızlar cumartesi günü eşim ile birlikte doktorumuzun organize ettiği gebe eğitimine katıldık. Eğitimde önce doktorumuz bilgiler verdi sonrasında bir anestezi uzmanı, ebe, diyetisyen, fizyoterapist ve çocuk doktoru eğitim verdiler. Alt nasıl değiştirilir, oda ısısı nasıl olmalı, bebeğin banyo suyu sıcaklığı, nemi vs. Nasıl giydirelim burnu tıkanınca nasıl temizleyelim, nasıl emzirelim, ne yiyelim içelim ne zaman ek gıdaya geçelim. Baya kapsamlı bir eğitimdi. Eşlerimize de doğumda bizlere nefes egzersizleri yaptırmak için eğitim verildi ayrıcagüzel bir eğitimdi. İlk defa çocuk sahibi olacaklar için oldukça faydalıydı. Devlet hastanelerinde gebe okulları oluyormuş oralarda da bu eğitimler düzenleniyormuş. Araştırıp katılabilirsiniz bence ben çok fayda gördüm. Bu arada özel muayenesi olan bir doktorda takipliyiz. Ankarada özel bir hastanede doğum yaptırıyor. Geçen yıl doğum ücreti 18 bindi. Bugün aradık 46 bine yükselmiş. Aynı zamanda doktora da ayrı bir ücret ödeyeceğiz. Bana çok fazla geldi bu ücret nedense. Çok şükür bunu ödeyebilecek maddi güce sahibiz ama yine de sadece 46 bin hastaneye vermek çok mantıklı mı emin olamadım ya. Aynı zamanda kordon kanı saklarmayı da düşünüyoruz. Onun da ilk aşamada ücreti 20 binmiş.sonra senelik banka ücreti verecekmişiz 3 bin civarı. Valla bu çocuk işi masraflıymış arkadaşlar Allah yardımcımız olsun
Bacım yaa..Kızlarım nasıl gidiyor? 6. aya merdiven dayadık genel olarak ufak tefek sıkıntılar yaşasam da (sindirim, arada enfeksiyon, hemoroid) yine de bu trimester keyifli geldi. Üçüncü gelecek diye ödüm kopuyor.
Arada online eğitimler alıyorum. Dün nefes egzersizi çalıştım bugün emzirme eğitimine katıldım. İlk gebeliklerde doğum ve bebek süreci büyük bir bilinmezlik malum. Epey rahatladım doğuma daha hazır hissediyorum daha öğreneceğim çok şey var ama bir yerden başladım, eşimi de dahil ediyorum süreçlere.
Kilo konuşmadık epeydir, 6. aya geldik sayılır. Nasıl durumlar? Ben dünden bugüne 1 kilo civarı bir artış yaşamışım ne oluyor anlamıyorum. +3,5 iken birden 4,5 oldu. Nasıl kontrol altında tutuyorsunuz ben kiloma çok takıyorum
Sevgiler öpüyorum
Ay bu kadar olurBacım yaa..
Ne olduysa bana da bir haftada bir buçuk kg gelmiş.Nasıl oldu hiçbir fikrim yok Ne yeme düzenim değişti, ne tatlı abur cubur yedim. Belki de ödemdir. Çünkü ayaklarım ellerim balon gibi sis.
BacıııııımmmmAy bu kadar olurtek fark benim ruh hastası gibi her gün kayıt tutmam
Ben ikinci sezeryani olacam biri geçen sene Ocak syinda oldu diğeri de temmuzun ortasında Allah'ın izniyleKızlar 2. Sezeryani olacak olan var mı
Hayır yaptırmadım ikili üçlü dörtlü hiç birini yaptırmadım. Müdahale edilir şeyler değil hiç biri ve doğru sonuç vermeyebiliyor. kafam karışsın istemedim açıkcası. Aldırma fikrimiz zaten hiç bir şekilde yok. Rabbim sağlıkla kucağımıza versin evlatlarımızıEvet hamilelikte veya doğumdan sonrada hep kapanıyor duydugum kadarıyla fetal dna yaptırmış mıydın amniyosentezi de genetik birkaç seyden dolayı istiyorlar ama bekleme süreci her seyi çok uzun ve yorucu açıkçası.. inşallah çok sağlıklı bebişin gönlünü ferah tut
Kızlar e-nabızda radyoloji görüntülerine girin altta play tuşu gibi birşey var dokunun bir sürü foto var. Yada sağda yukardan aşağı bi çubuk var orda çapraz kare givi bişi var yavaş yavaş aşağı çekin23 tane foto var bende. Fotolardan birinde ölçüm bilgileri var. Birinde yan profilden çekmiş abilere benzettik biz
Bende sekiz tane var ama pek net değil bunlarda onlardan iki tanesiHadi ya düzgün yakalamamis baş omuz popo ayak şeklinde alıyorlar, benim başta güzel yakalamislar elini bütün yemeye çalışırken, diğerleri uzuvlar zaten de baş güzel yakalamis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?