Gecen bi Instagram fenomeninde görmüştüm. Bebisi emzik almak istemeyince eliyoe iki yanagini sijtirip gevşetiyor. Bir kac kez bu hareketi tekrar edince bebegin emme refleksi harekete gecip emzigi tutuyordu. Bi dene istersen
Cnm doktorlar ya ilgilenmiyor ya baslarindan savuyorlar ama bebeklerde reflü hastalığı göstergesi olabilir. Bebisin emerken agliyorsa izellikle. Emerken kendini geri cekmeye calisiyorsa agiz dokusu kusuyorsa refluyu degerlendirmek gerek. Ben kizimda cok dojtor gezdim en son gittigim klinik dojtoruna gidene dek ciddiye alinmadim. Üstelik cocuk nöroloji ye gitmem ferekiyormus ve hatta nöroloji dojtoru neden bu kadar gec geldiniz diye kizmisti ama biz doktorlara derdimizi anlatamamistik. Sukur nörolojik bir sıkıntımız olmadi ama olabilirdi de. Velhasili bebisin kilo alimi da iyi olunca refluyu gizardi ediyorlardı. Bebisimi her emzirdigimde kusmasin sifa olsu rizik olsun diye Ya Rezzak Ya Şafi çekerdim. Hey gidi hey. Geçti gitti ama bebisimin o aglamasini dusununce diger bebislere icim ezilir ya refluyse Diye cok can yakici bişey çünkü

ankaradaysaniz orhan pekuzu tavsiye ederim
Canim bence sen eşine soyle hafta sonuna kadar kalsin diger kardesleri babasinin basina gelip o dönsün ve maalesef erkekler bizim gibi dusunceli degiller ve isteseler de olamiyorlar senin acik bir sekilde soylemen gerek. Onlarin anlamasini bekleyince anca biz üzülüyoruz. Eger esine bunu soylemezsen su lohusa halinde seni birakip gitti diye icinde ukde kalir hep üzülürsün esin de sen bana soykemedin soykeseydun ben donerdim der bu kez benden soylemesi. Bence gurur yapma söyle.
Buyume ataginin ilki besinci haftada oluyor. Bu hafta hesabi bebisin kirkinci haftasini doldurup dogmus gibi hesap ediliyor ve bazi bebislerde daha erken basilarinda daha erken olabiliyor. Bunlar kitapta yazanlar
Kitapta yazmayip benim ilk kizimda deneyimledigim ise ataklarda bebisler hizla buyudukleri icin süt kanallarinin iyice açılmasını saglamak amaciyla olsa gerek hic doymuyor gibi sut emiyorlar. Kizim oyleydi yani. Hic inmek istemezdi o haftalarda. Valla canim kamera olayinda ise bebislerin beyni bizden on kat fazla radyasyon emiyormus bebisine Zararli diye kurmayiver kamerayi. Cok gormek isteyen ciksin gelsin kayinpeder ve kayınvalideni tenzih ediyorum tabiki hastalik baska bisey ama hergin de gormelerine gerek yok kirkli bebek nazar çok değer. Biraz buyusun hele. Bizim komşu alti aylik bebegini gormeye gittik de bize bebegi yanimiza cikarip gostermedi yani. Bir de alt degistirirken video cekmek nedir ya tabiki takdir senin ama yaparsan ikeride pişman olursun simdi hersey cok yeni insanlari kirmak istemeyebilirsin ama cizgini çek canim o kadar da degil yani cocugun en ozeli en gizlisi. İleride pişman olursun bence. Tabi işine karismak da istemiyorum ama senin isker de pek çetrefilli olmuş hepsine bisey yazmak istedim lohusasin ilk bebegin insanları kirmamak adina kendini uzersin de ileride pisman olursun diye düşünüyorum ve kimse icin kendinden bu kadar fedakarlık yapmana gerek yok lohusa halinde

Valla cnm yukarıda da yazdim doktorlar refluyu pek dikkate almiyor. Benim kizim icin gittigimde doktor kan idrar tahlili istemisti bi bakalim demisti sonra esime bebegin biseyi yok annesi pek telasliydi onun icin istedim demis. Sonra klinik doktoru kizimin süt alerjisi reflusu egzamasi okdugunu ve acil nöroloji muayenesi olmasi gerektiğini söylemişti. O yuzden her doktora guvenmem ben. Ankaradaysaniz orhan pekuzu tavsiye ederim