• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    106
Arkadaşlar kızımın yanakları hep kırmızı kırmızı sivilce oldu,hafif kabarık isilik değil sanki yaşayan varmı ne yapmalıyım.resimde kızarık değil ama baya çok ve kırmızı aslında
Aynısı benim kızda çenede vardı ben bebek aknesi sandım ama doktor isilik dedi serum fizyolojik ile gazlı bezi ıslatıp nemli haliyle ( sıkınca su çıkmayacak şekilde) yüzünde bıraktım 3-4 dk azaldı bayağ

Arkadaşlar kızımın yanakları hep kırmızı kırmızı sivilce oldu,hafif kabarık isilik değil sanki yaşayan varmı ne yapmalıyım.resimde kızarık değil ama baya çok ve kırmızı aslında
ocak annelerinden biodermanin atoderm diye bir kremini kullanıyorum demisti bir anne . siz de doktorunuza danisip krem kullanirsiniz belki.

Gaz ilacına başladık görece iyi geldi bir de eşimle saatleri bölüştük o hafta sonları oyun oynamayı seviyor 1'e 2'e kadar bebek uyurken oyun oynuyor eğer uyanırsa biberonla süt veriyor. İşe ekimde başlayacağım ama yaz döneminde terfi alabilmek için aktif araç kullanmam lazım bir de ing sınavını geçmem lazım native derecede konuşma sınavı😅 hamileyken ehliyetimi aldım ama ailem ve eşim özel ders almama karnım burnumda diye istemediler nisanda ehliyet derslerine başlıcam bir de ingilizcem zaten iyi ama konuşma derslerine başlamam lazım yoksa 52 ülkeden olan bir şirkette çalıştığım için native yakın olmam lazım benim öyle değil. Eğer ertelersem 1 sene daha kaçıcak terfi o sebeple bazı günler 2-3 öğün evde olmayabilirim gündüzleri :/0
Allah yardimcin olsun o zaman🤲insALLAH hersey gönlüne göre olur 🥰

kesin doyuyor:) nerden bakarsanız bakın ilk kontrolde günlük en az 34 gr almis. zaten 20-30 gr almasını oneriyolar fazla bile almis. ama sizi anlıyorum biz de emme problemi yaşıyoruz o yuzden ne kadsr emdigini bilmediğim için göğüsler de bosalmadigi icin sagip veriyorum.siringayla cok uğraştım ama cok yoruldum avent biberona geçtim. onu da verinde baya uyuyor cunku tam doyuyor. emzirmeyi arttırmak için biberonla verdiğinizi azaltmanız gerek zaten rahat alisiyolar emmeyi iyice azaltiyorlar. o dengeyi kurmak da cok zor.
ne hoş yazmışsınız ☺️ günüm berbat geçiyordu içimi ferahlattı mesajınız.
siz peki emzirip sağım mı yapıyorsunuz? tam boşalmıyor göğüs çünkü ve ağrısı akması devam ediyo.

ne hoş yazmışsınız ☺️ günüm berbat geçiyordu içimi ferahlattı mesajınız.
siz peki emzirip sağım mı yapıyorsunuz? tam boşalmıyor göğüs çünkü ve ağrısı akması devam ediyo.
zaten cok cik az emiyor. suan tuttuğuna şükrediyorum. cunku silikon uçtan once asla tutmuyordu .dun keyifli zamanını yakaladım 15-20 dk emdi. ama iste randimanli emmiyor biliyorum. yutkunmasi falan yeterli değil yani. hemen iki gogsu sağıyorum . ona yetecek kadarını biberonla ıciriyorum. bu da soyle bir sıkıntı cok açsa beklerken cok agliyo stres oluyorum . once sağsam göğüs boşalırsa hic emmez iyice bırakır. bu sagma emzirme döngüsü cok zor gercekten. ama bir şekilde oluyor .

İng online olcak onu hallederim de annem mayısta memlekete gitmeden ehliyeti halletmem laızım eşim bebek çok ağlayınca hala panik oluyo😅
ben de ehliyeti ilk bebegime hamileyken almistim. mecbur kalınca insan hallediyor. simdi 10. yilimdayim. iyiki almisim diyorum. okula bakıcıya ise git gel surekli eşime bağımlı kalacaktım.valla bebekle ekstra biseylerle ugrqsma gücünü bulmani ayakta alkisliyorum🥰suan normal mesaiye gidesim yok. lohusa kafasından da olabilir 😄mayıs 18 de bitiyor benim analık izni de belki o zamana bir ise başlasam da arkadaşlarımla sıcak bir çay içebilsem kafasına gelirim😊

zaten cok cik az emiyor. suan tuttuğuna şükrediyorum. cunku silikon uçtan once asla tutmuyordu .dun keyifli zamanını yakaladım 15-20 dk emdi. ama iste randimanli emmiyor biliyorum. yutkunmasi falan yeterli değil yani. hemen iki gogsu sağıyorum . ona yetecek kadarını biberonla ıciriyorum. bu da soyle bir sıkıntı cok açsa beklerken cok agliyo stres oluyorum . once sağsam göğüs boşalırsa hic emmez iyice bırakır. bu sagma emzirme döngüsü cok zor gercekten. ama bir şekilde oluyor .
evet işte sağma aslında hiç basit bişey değil doğru ilerlemezse tam sağım yapılmazsa yağlı süt kalıyor içerde. ikisini birlikte yürütmek çok zor

Benim kizda da vardı ve çok ilerlemişti. Yuzu kıpkırmızı olmustu bildiğiniz. Doktor bebek sabunu ile yika kurut dedi (gunde 2 kez yapiyorum) üzerine ben mustela nin stelatopia sini sürüyorum. 1 haftada geçti çok şükür azıcık kaldı.

Sadece su ilemi yıkadınız bişey kullanmadınız degilmi
Sadece su ile yikadim, gun icinde goz temizleme pamugunu islatip siliyorumda. Henuz cildi hassas diye doktora da danismadan krem vs yuzune surmuyorum. Ama benim en basindan beri vardi, sizin dogdugunda olmayip sonradan ciktiysa belki farkli bir sebebi vardir.

Aynısı benim kızda çenede vardı ben bebek aknesi sandım ama doktor isilik dedi serum fizyolojik ile gazlı bezi ıslatıp nemli haliyle ( sıkınca su çıkmayacak şekilde) yüzünde bıraktım 3-4 dk azaldı bayağ

Sadece su ile yikadim, gun icinde goz temizleme pamugunu islatip siliyorumda. Henuz cildi hassas diye doktora da danismadan krem vs yuzune surmuyorum. Ama benim en basindan beri vardi, sizin dogdugunda olmayip sonradan ciktiysa belki farkli bir sebebi vardir.

Benimkinde de var doğduğundan beri. Yenidoğan aknesi diyorlar ama benimki emerken ağzına gözüne bulaştırıyor. Göğüslerimde sütü fışkırttığı için ister istemez suratına akıyor bazen. Bence o yüzden oldu. Sık sık yıkayıp siliyorum.

Benimkinde de var doğduğundan beri. Yenidoğan aknesi diyorlar ama benimki emerken ağzına gözüne bulaştırıyor. Göğüslerimde sütü fışkırttığı için ister istemez suratına akıyor bazen. Bence o yüzden oldu. Sık sık yıkayıp siliyorum.
sadece suyla ıslatılmış pamuk ya pamuklu bezle siliyorum. doktoru nemlendirici sürün demişti mustelanın kremini sürüyorum üstünede ama azaldi hatta bitti gibi ilk zaman yanık gibi yanaklarını kaplamıştı

Benim bebeğimde de oluştu. Doktor hipokort diye içerisinde çok az kortizon olan bir krem verdi ama kullanmadım. Oluşanlar söndü, başkaları oluştu ama kırmızı değil onlar. Kendiliğinden geçiyor, biraz sabretmek lazım

Eveeet şimdi bayramda ne giydireceğiz biz bu oğluşlarımıza kızlar 🥲 Hiç doğru düzgün takım bulamadım. Var mı önerileriniz?

Eveeet şimdi bayramda ne giydireceğiz biz bu oğluşlarımıza kızlar 🥲 Hiç doğru düzgün takım bulamadım. Var mı önerileriniz?
Çok abartılı şeyler sevmiyorum da LCW’da bir takım buldum biraz eşofman tarzı gibi de onu giydireceğim

Eklentiler

• IMG_3722.webp
    IMG_3722.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 8
Çok abartılı şeyler sevmiyorum da LCW’da bir takım buldum biraz eşofman tarzı gibi de onu giydireceğim
Ben de öyle papyonlu takımları filan sevmiyorum. 2 farklı ilde olacağız, şık olalım istiyorum. Teşekkürler, bakayım bi lc ye

ben de ehliyeti ilk bebegime hamileyken almistim. mecbur kalınca insan hallediyor. simdi 10. yilimdayim. iyiki almisim diyorum. okula bakıcıya ise git gel surekli eşime bağımlı kalacaktım.valla bebekle ekstra biseylerle ugrqsma gücünü bulmani ayakta alkisliyorum🥰suan normal mesaiye gidesim yok. lohusa kafasından da olabilir 😄mayıs 18 de bitiyor benim analık izni de belki o zamana bir ise başlasam da arkadaşlarımla sıcak bir çay içebilsem kafasına gelirim😊
Ben de işe geri dönemem gibi hissediyorum ama ekimde belli olacak şuan benim de 2 mayısta bitiyor devletin verdiği ama bizim şirket yabancı şirket olduğu için kendisi ekstra 2 ay daha veriyor annelik izni 60 iş günü ediyor o da bir de baya yıllık iznim var ondan 11 eylüle kadar ücretli izindeyim sonra da ekim başına kadar ücretsiz alacağım. Aslında hiç enerjim yok ama yılların emeği var yakmak istemiyorum terfimi. Valla ehliyeti hamile hamile aldım ama sürmek için kurs almam lazım istanbuk trafiğinde çok zor özel dersiz araç sürmek. bebekle de eşe bağlı olmak çok zor bi anneme gideyim bi arkadaşıma gideyim desem şu an hep onun programına uymaya çalışıyorum.

Kızlar ya bebeğe kolik demek için nelere bakılıyor? Benim bebeğim gece 11 deyince başlıyor sabah 4 e 5 e kadar uyumuyor kucakta durmak istiyo kısa kısa ve sık emmek istiyor emdiğini kusuyor hemen birde sırt üstü uyumayı sevmiyor bağrımda uyuyor sabaha kadar. Anca uykusu 1 buçuk saat falan geçerse öyle sırt üstü yatırabiliyorum. Dün gece 4 gibi uykuya daldı 7 de uyandı altını değiştir emzir gaz derken saat 8 oldu sonra uykuya dalması1 saat falan uğraştım anca göğsümde uyuyor yine. 9 buçuk gibi uyudu 11 de tekrar mızıranınca emzirdim saat 3 kadar uyudu daha uyandırmasam uyuyacaktı. Gece o kadar uyumayınca gündüz de uyanmıyor. Bunu nasıl değiştiricwm bilmiyorum. Gündüz uyanık tutmaya çalışıyorum kayınvalidem inadına gibi göğsünde uyutuyor deli olucam onada ayrı ayar oldum bu gün. Diyoki su gibi daha zorla niye uyandırıyorsun uyandırma sanki keyfimden yapıyorum. Gece bebeğin sesini duyuyor uyanıp da bakmaya gelemedim diyordu hep e sen tatlı uykundan kalkıp gelemiyorsun bırak da bende uyku düzeni oluşturayım diyemiyosun işte

Hanımlar ben kızımdan 2 gün ayrı olacağım. Bu süreçte memeden soğur mu diye çok korkuyorum. Onerisi olan var mı? Ayrıca dut sağıp eşime bırakacağım, normalde sağımla güzel gelen süt şu durumda daha çok gelmesi gerektiğini düşünüyorum ama daha az geliyor. Salı gece gideceğim, buzlukta var süt ama en hızlı nasil gelmesini sağlarım? Süt arttırıcı var evde. Bir süredir kullanmıyorum ama.

Back
X