Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    181
Kızlar göbek deliğimin sol tarafı aşırı aşırı hassas ve ağrı var, kazara oğlum değiyor çığlık atıyorum hiç böyle bişey yaşamamıştım ilk gebeliğim de dahil , ve karnım aşırı sert gerim gerim gerilmiş durumda bilmiyorum bebe kafasını mı dayamış oraya ondan mı böyle zaten ters duruyor. 2 gündür bu haldeyim bugün daha beter ama yarın dr uma gideceğim

Arkadaşlar bebeklerinizin sert ve güçlü tekmelerini hissetmeye başladınız mı yoksa benimki strese mi girdi normal değil çünkü bir de makat geliş aşağılara vuruyor ya erken doğum olursa :KK43:

Kızlar göbek deliğimin sol tarafı aşırı aşırı hassas ve ağrı var, kazara oğlum değiyor çığlık atıyorum hiç böyle bişey yaşamamıştım ilk gebeliğim de dahil , ve karnım aşırı sert gerim gerim gerilmiş durumda bilmiyorum bebe kafasını mı dayamış oraya ondan mı böyle zaten ters duruyor. 2 gündür bu haldeyim bugün daha beter ama yarın dr uma gideceğim
Orası sert mi canim neden öyle oldu acaba

Arkadaşlar bebeklerinizin sert ve güçlü tekmelerini hissetmeye başladınız mı yoksa benimki strese mi girdi normal değil çünkü bir de makat geliş aşağılara vuruyor ya erken doğum olursa :KK43:
Ay o çok can acitiyor ya ben deliriyorum cikacakmiş gibi oluyor 😬

Bir arkadaşım var hamile kalana kadar ona sürekli ikinci çocuğu yap deyip duruyordum. Oğlu 6 yaşında kendisi de 33 yaşında, bence 2. çocuk için zamanı gibiydi. İşte sen istemiyor isen de çocuğun bir kardeşi olsun hayatta der dururdum. O da bana en son Habil ile Kabil de kardeşti dedi. Geçen hem evinde hem işinde geçen bir gününe şahit oldum daha da sana 2. çocuk demeyeceğim dedim. Hem çocuğu olup hem ikinciyi yapmak epey zor bence. Burada 2. 3. çocuğuna hamile olanlar benim gibi hasta olunca yatamıyor mesela. Yine de çocuğuna bakmak, yemek yapmak, ihtiyaçlarını gidermek zorundalar. Ben kendime güvenmiyorum o kadar. Geçen oturdum ağladım bebek adam için. Oğlum sana çok üzülüyorum benim oğlum olacaksın diye falan dedim, yetersizlik hissi, hormonlar falan. İlk anne olacağımı anlayinca asiri sevindim tabi de yine de ilk hissettiğim şey telaş oldu. Minnakıma inşallah iyi bir anne olabilirim. Sadece çok sevmek iyi bir anne olmaya yetse keşke.
Bu sizin düşünceniz dediğim gibi kardeş benim ince çizgim.

Benim de sağ tarafta öksürürken hapşırırken yürürken falan ciddi ağrı olan bir morluk var. Öksürmeye korkuyorum o kadar diyeyim. Bir damarım belirginleşmiş gibi. Bu da bugün başladı. Benim bebek de sağda belki de ondan oluyordur.

Evet canım çok sert taş gibi , içten baskı var sanki özellikle sol taraf, zaten bugün bebenin tekmeleri soldaydı. Hareketleri iyi ama bu ağrı neden oluyor anlamadım
Çatlayacaktir belki ondan olabilir canim benimde ilk gebeligimde catlamadan once son bi kaç gün kala doğuma çatlamistim

Evet insan sonradan iyi ki yemedim de diyor. Ama ben çok aşırı acikmis hissediyordum. O yüzden bir şey yiyerek midemin yanmasını bastıracağım zannediyorum halbuki daha çok yanıyor öyle. Bir de ben eşimin işi nedeniyle annemlerin yanındayım haftaici cuma aksamdan pazartesi sabaha kadar esimleyim. Doğal olarak el bebek gül bebek bir hamilelik geçirdim. Ne istesem yapıldı edildi. Şimdi bile vermek istemiyorlar doktor bebek erken doğabilir işte şeker vs dedi diye. Ama azıcık zorlasam ucundan verecek gibiler 😃 Size doktorunuz erken doğum riskinden bahsetti mi? Şeker olunca şu olur vs gibi bir şey dedi mi?
Ben ilk oğlumu şeker yüzünden erken doğurdum 36+1 de aniden tüm suyum boşaldı insülin kullanıyordum ama o gün çok kaçamak yapmıştım

Ben ilk oğlumu şeker yüzünden erken doğurdum 36+1 de aniden tüm suyum boşaldı insülin kullanıyordum ama o gün çok kaçamak yapmıştım
Daha demin gebelik şekerinin olası sonuçlarına bakıyordum ve epey korktum. Şükür oğlunuz sağlıkla gelmiş dünyaya erken de olsa. Darısı şimdi hepimizin başına.

korktumemin gebelik şekerinin olası sonuçlarına bakıyordum ve epey korktum. Şükür oğlunuz sağlıkla gelmiş dünyaya erken de olsa. Darısı şimdi hepimizin başına.
Evet çok şükür sağlıkla geldi dünyaya ama çok suçladım kendimi ilk hamileliğimde bu kadar ciddiye almamıştım şekeri şimdi daha bilinçli hareket ediyorum birde bu kez doktorlar da fetal eko falan yaptılar iki kez bebeğin kalbi etkileniyor diye korktum umarım hepsi sağlıkla zamanında doğarlar

Evet çok şükür sağlıkla geldi dünyaya ama çok suçladım kendimi ilk hamileliğimde bu kadar ciddiye almamıştım şekeri şimdi daha bilinçli hareket ediyorum birde bu kez doktorlar da fetal eko falan yaptılar iki kez bebeğin kalbi etkileniyor diye korktum umarım hepsi sağlıkla zamanında doğarlar
Umarım. Ben de nasılsa şeker yüklemesinde şekerim çıkmadı diye saldım baya. Bir de kendime bakınca hiç şekerim varmış gibi gelmiyordu. Meğer belirtisiz bile olabiliyormuş. İyi ki farkına vardım bir şekilde. Baya şekerim varmış benim. Ölçümlerim öyle diyor.

Umarım. Ben de nasılsa şeker yüklemesinde şekerim çıkmadı diye saldım baya. Bir de kendime bakınca hiç şekerim varmış gibi gelmiyordu. Meğer belirtisiz bile olabiliyormuş. İyi ki farkına vardım bir şekilde. Baya şekerim varmış benim. Ölçümlerim öyle diyor.
Ben de ilkinde hiç hissetmemiştim çok farkedilmiyor doğum için memlekete gittiğimde doğumumu yaptıracak doktor beni görünce haftasını sorup sende kesin şeker var bebek iri demişti bi ölçük 200 lerde şeker ama bunda erkenden ölçüde başladım ben kademeli yükseldiğini farkettiğim an diyete başladım illaki bazen canım bişeyler istiyor size de fikir olsun önden süt yoğurt yada ayranla kaçamak yaparsanız şeker çok yükselmiyor denge önemli

Benim de bu hafta sanki birden bir şeyler değişti . Hareketleri çok sert ve maşallah güçlü bence büyüdüğü için

X