Bazı günler bizim de öyle oluyor. Aç olduklarından değil de, öylesine emmek istiyolar sanırım. Büyüme atağı dönemine ya da yeni bir şey öğrendiklerinde çok emiyorlarbebeğim sürekli aranıyor iki saate bir emdiriyorum ya da emditirmeye çalışıyorum sürekli bırakıp bırakıp tekrar alıyor acaba aç mı diye mama verdim bıgün ama kustu onu da Ama aranmaktan uyumuyor da sürekli memede olup onunla kavga etmek istiyor ve ben bundan çok yoruldum sağıp verdim onu da tam emmedi. Emzik berince de tarmin olmuyor. Şimdi yine emmek istiyor ama göğüslerim de çok acıyor ne yapsam bilemiyorum çünkü daha bir saat önce emzirdim ve sütnü de bitirdi herhalde çıkmaza girdim
Bir de ben artık 6 saate kadar uyanmazsa uyandırmıyorum zaten günde maks 1 kere uzun uyku yapıyor genelde 5.saatte kendi uyanıyor çok nadir 6 saat uyur.Atak döneminde benim bebeğim de küme beslenmeye geçmişti.Durmadan emiyordu meme tam dolmuyordu tekrar emmek istiyordu.Bu sefer sütüm yetmiyor diye düşünmeye başlıyordum.bebeğim sürekli aranıyor iki saate bir emdiriyorum ya da emditirmeye çalışıyorum sürekli bırakıp bırakıp tekrar alıyor acaba aç mı diye mama verdim bıgün ama kustu onu da Ama aranmaktan uyumuyor da sürekli memede olup onunla kavga etmek istiyor ve ben bundan çok yoruldum sağıp verdim onu da tam emmedi. Emzik berince de tarmin olmuyor. Şimdi yine emmek istiyor ama göğüslerim de çok acıyor ne yapsam bilemiyorum çünkü daha bir saat önce emzirdim ve sütnü de bitirdi herhalde çıkmaza girdim
Emzirmikten sonra rahatlıyor muydu benimki hala aranıyor hiç huzurlu olmuyorBenim de bazen böyle oluyor emzik veriyorum.Eğer gazı varsa ya da yeterince emmediyse emzikle de durmuyor.Bir de yatay pozisyonda rahat etmiyor emzirdikten sonra en az 20 dk 45 derecelik açıyla tutmaya çalışıyorum.Hemen dik pozisyona getirirsem veya yatırırsam kusabiliyor.Sonrasında kucağıma alıp biraz gezdiriyorum genelde o sırada sakinliyor.
Atak dönemi ne kadar sürüyor öyleyse artık bitebilir miBir de ben artık 6 saate kadar uyanmazsa uyandırmıyorum zaten günde maks 1 kere uzun uyku yapıyor genelde 5.saatte kendi uyanıyor çok nadir 6 saat uyur.Atak döneminde benim bebeğim de küme beslenmeye geçmişti.Durmadan emiyordu meme tam dolmuyordu tekrar emmek istiyordu.Bu sefer sütüm yetmiyor diye düşünmeye başlıyordum.
Aslında ne derdi varsa aranıyor sadece açlıktan aranmıyor.Doyan bebek huzurlu olmalı diyorlar ama benimki çok nadiren kendi memeyi bırakmıştır.Ben bıraktırıyorum hala aranıyor bir süre bekliyorum hala huzursuzsa tekrar emziriyorum.Bir beslenme sırasında sütünü sağıp ne kadar geldiğine bakabilirsin.Ben süt yetmiyor mu diye düşünüyorsam bir sonrakinde sağıp bakıyorum.Çok rahat 180 lik sütü içiyor.Doymuyor değildir diye düşünüyorum versem 200 de içer.Gazı varsa da emmek istiyor uykuya dalmakta zorlanıyorsa yine emmek istiyor.Mesela uzun süre uyumadıysa uykuya dalarken zorlanıyor bazen kucağıma alıyorum emzikle sakinleştirmeye çalışıyorum.Ya da beşiğine yarım kundakla koyuyorum başını okşayıp sakin tonda konuşuyorum uykuya dalmasına yardım ediyorumEmzirmikten sonra rahatlıyor muydu benimki hala aranıyor hiç huzurlu olmuyor
Yeni doğan için 2 numaraHadi yaa ben bilmeden o zmn yenidogan bebemi 2 ile baslatmisim
Uyuduğu zaman müzik açıyorum burada bir arkadaş bebek uyutucu uygulamasını söylemişti.Bazen onu kullanıyorum bazen de farklı bebek müzikleri seçip açıyorum.Uyku süresini uzattığını düşünüyorum.Uyuduğu ortamın karanlık olmasına dikkat ediyorum.5 6 saat arası bir uyku yapıyor.Sonrasında 3 4 saatlik bir uyku daha yapıyor.Kalan zamanda kısa uykular oluyor yarım saat de oluyor 1 saat de .Atak dönemi ne kadar sürüyor öyleyse artık bitebilir mikeşke 6 saat uyusa
Siz 8. Hafta atağında mısınız?Uyuduğu zaman müzik açıyorum burada bir arkadaş bebek uyutucu uygulamasını söylemişti.Bazen onu kullanıyorum bazen de farklı bebek müzikleri seçip açıyorum.Uyku süresini uzattığını düşünüyorum.Uyuduğu ortamın karanlık olmasına dikkat ediyorum.5 6 saat arası bir uyku yapıyor.Sonrasında 3 4 saatlik bir uyku daha yapıyor.Kalan zamanda kısa uykular oluyor yarım saat de oluyor 1 saat de .
Dün iki göğüsten de emzirdim emzirdikten sonra sağdım 40 ml kadaar çıktı hala aranıyordu onu da verdim ama hepsini içmedi ama uyumadı da gazı var belki kakasını nerdeyse haftada bir yapıyor belki ondan mı bilmiyorumAslında ne derdi varsa aranıyor sadece açlıktan aranmıyor.Doyan bebek huzurlu olmalı diyorlar ama benimki çok nadiren kendi memeyi bırakmıştır.Ben bıraktırıyorum hala aranıyor bir süre bekliyorum hala huzursuzsa tekrar emziriyorum.Bir beslenme sırasında sütünü sağıp ne kadar geldiğine bakabilirsin.Ben süt yetmiyor mu diye düşünüyorsam bir sonrakinde sağıp bakıyorum.Çok rahat 180 lik sütü içiyor.Doymuyor değildir diye düşünüyorum versem 200 de içer.Gazı varsa da emmek istiyor uykuya dalmakta zorlanıyorsa yine emmek istiyor.Mesela uzun süre uyumadıysa uykuya dalarken zorlanıyor bazen kucağıma alıyorum emzikle sakinleştirmeye çalışıyorum.Ya da beşiğine yarım kundakla koyuyorum başını okşayıp sakin tonda konuşuyorum uykuya dalmasına yardım ediyorum
Ben burun aspiratörüyle çekiyorumKızlar Tunişin burnu tıkandıakşam yoktu, gece emmerken farkettik. Nasıl açacağımı bilmediğim için başında bekliyorum ne olur ne olmaz diye. Serum fizyolojik damlatmak yeter mi? Onu geri çekmek gerekir mi?
Emzirmeden önce iki göğsünüzü de mi sağıp bakıyorsunuz ve ne kadar süreyle sağıyorsunuzAslında ne derdi varsa aranıyor sadece açlıktan aranmıyor.Doyan bebek huzurlu olmalı diyorlar ama benimki çok nadiren kendi memeyi bırakmıştır.Ben bıraktırıyorum hala aranıyor bir süre bekliyorum hala huzursuzsa tekrar emziriyorum.Bir beslenme sırasında sütünü sağıp ne kadar geldiğine bakabilirsin.Ben süt yetmiyor mu diye düşünüyorsam bir sonrakinde sağıp bakıyorum.Çok rahat 180 lik sütü içiyor.Doymuyor değildir diye düşünüyorum versem 200 de içer.Gazı varsa da emmek istiyor uykuya dalmakta zorlanıyorsa yine emmek istiyor.Mesela uzun süre uyumadıysa uykuya dalarken zorlanıyor bazen kucağıma alıyorum emzikle sakinleştirmeye çalışıyorum.Ya da beşiğine yarım kundakla koyuyorum başını okşayıp sakin tonda konuşuyorum uykuya dalmasına yardım ediyorum
Henüz girmedi bence.1.ay atağı hala aklımdaSiz 8. Hafta atağında mısınız?
Biz sık yapıyoruz.Yan çevirip sıra sıra iki burundan 1.5 ml veriyoruz.Sonrasında çevirip sırtına vuruyoruz.Sf sıkarken kafasını tutun geriye atmasın.Sonrasında geri çekiyoruz.Ama bir kere acile gittiğimizde orada her iki buruna da sf sıktılar sonra başı öne eğip sırtına vurup çıkardılar geri çekmedilerKızlar Tunişin burnu tıkandıakşam yoktu, gece emmerken farkettik. Nasıl açacağımı bilmediğim için başında bekliyorum ne olur ne olmaz diye. Serum fizyolojik damlatmak yeter mi? Onu geri çekmek gerekir mi?
Reflüsü olabilir mi ? Benim bebeğim gezmekten hoşlanıyor yatırdığımda ağlıyor diyordum meğer reflüden dolayı yattığında rahatsız oluyormuş.Sürekli hıçkırıyor midesinden ağzına bir şeyler gelir gibi oluyor arada kusuyordu. Sütüm tazyikli geliyorsa da bazen emerken bile huysuz.O kadar çok şey var ki zamanla daha iyi anlayacağız inşallah.Artık emzirirken ve sonrasında pozisyona çok dikkat ediyorum.Doktor da gazı varsa ortam değiştiğinde rahatlar demişti.Dün iki göğüsten de emzirdim emzirdikten sonra sağdım 40 ml kadaar çıktı hala aranıyordu onu da verdim ama hepsini içmedi ama uyumadı da gazı var belki kakasını nerdeyse haftada bir yapıyor belki ondan mı bilmiyorum
2 veya 3 saat geçince bakıyorum.Her ikisini de sağıyorum.Süre olarak bakmıyorum ama süt artık çok daha yavaş gelmeye başlayınca bırakıyorumEmzirmeden önce iki göğsünüzü de mi sağıp bakıyorsunuz ve ne kadar süreyle sağıyorsunuz
2 numarada çok hızlı bitmiyor mu normal mi acaba 1 de çok yavaş gerçi yoruluyorBende 2 ve 3 var ikiside artık ay olarak oluyor ama ben 2den devam ediyorum. Sizdeki 0 bizdeki 2yi kapsıyor sanırım.
Aspiratör var ama o sadece görünen kısmı temizliyormuş burun kanallarını temizlemiyormuş.Ben burun aspiratörüyle çekiyorum
Biraz video izledim annemi çağırım deneyeceğim tek başıma yapamam gibiHenüz girmedi bence.1.ay atağı hala aklımda
Biz sık yapıyoruz.Yan çevirip sıra sıra iki burundan 1.5 ml veriyoruz.Sonrasında çevirip sırtına vuruyoruz.Sf sıkarken kafasını tutun geriye atmasın.Sonrasında geri çekiyoruz.Ama bir kere acile gittiğimizde orada her iki buruna da sf sıktılar sonra başı öne eğip sırtına vurup çıkardılar geri çekmediler
Reflüsü olabilir mi ? Benim bebeğim gezmekten hoşlanıyor yatırdığımda ağlıyor diyordum meğer reflüden dolayı yattığında rahatsız oluyormuş.Sürekli hıçkırıyor midesinden ağzına bir şeyler gelir gibi oluyor arada kusuyordu. Sütüm tazyikli geliyorsa da bazen emerken bile huysuz.O kadar çok şey var ki zamanla daha iyi anlayacağız inşallah.Artık emzirirken ve sonrasında pozisyona çok dikkat ediyorum.Doktor da gazı varsa ortam değiştiğinde rahatlar demişti.
2 veya 3 saat geçince bakıyorum.Her ikisini de sağıyorum.Süre olarak bakmıyorum ama süt artık çok daha yavaş gelmeye başlayınca bırakıyorum
2 numara bence de hızlı ama bebeklerin emme kuvveti de arttı sanırım. Daha önce bu kadar hızlı bitiremiyordu. Uçlarını da kontrol ediyorum sürekli bazen kendim deniyorum hatta hızlı mı diye2 numarada çok hızlı bitmiyor mu normal mi acaba 1 de çok yavaş gerçi yoruluyor
Hastaneye gittiğimizde şırıngayla iki buruna da 10ar cc serum sıktılar, çok güzel temizledi.Aspiratör var ama o sadece görünen kısmı temizliyormuş burun kanallarını temizlemiyormuş.
Biraz video izledim annemi çağırım deneyeceğim tek başıma yapamam gibi
2 numara bence de hızlı ama bebeklerin emme kuvveti de arttı sanırım. Daha önce bu kadar hızlı bitiremiyordu. Uçlarını da kontrol ediyorum sürekli bazen kendim deniyorum hatta hızlı mı diye
Bizde .kokuyor baya odada duruyor kakali bezlerde koku oluyorAldığıma pişman oldum ben
Ben emziriyom ana kucağına koyuyorum biraz duruyor ağlayınca evde gezdiriyorum.kartlari gösteriyorum gene durmazsa meme saat koymadim.yanlismi acaba benim yaptığımdabebeğim sürekli aranıyor iki saate bir emdiriyorum ya da emditirmeye çalışıyorum sürekli bırakıp bırakıp tekrar alıyor acaba aç mı diye mama verdim bıgün ama kustu onu da Ama aranmaktan uyumuyor da sürekli memede olup onunla kavga etmek istiyor ve ben bundan çok yoruldum sağıp verdim onu da tam emmedi. Emzik berince de tarmin olmuyor. Şimdi yine emmek istiyor ama göğüslerim de çok acıyor ne yapsam bilemiyorum çünkü daha bir saat önce emzirdim ve sütnü de bitirdi herhalde çıkmaza girdim
Kızlar Bebebao da açma kapatma düğmesine 2 defa bastığınız zaman çekim gücü artıyor bilginiz olsunOrta seviyelerde kullandım başlarda, normal çekim modunda mavide yani, en sondan iki eksikle yapıyorum canım
Rotateq var bide kuzum yanlış hatırlamıyorsam eğer rotateq te sığır rotarix te domuz bileşenleri var o yüzden 2 çeşitBen bı türlü sevemedim sleepy i ya.molfix baya stok yaptık.
Bende baya stok yaptım.bilmiyorum abarttım mi ama 3numaradan 600tane almışım.
Korkma kuzum herkeste cikcak die bsy yok maşallah bnm kızda ateş çıkmadı ama biraz huysuzlandi.gelince calpol içirdim çay kaşığıyla.
Bizde ondan aldık.cok iyi geldi bize.
Eski baby turco kalmamış.oglumda 1yasindan bırakana kadar kullanmıştım.cok iyiydi.simdi aşırı ince yapmışlar sanki.bezin dışından kaka yapmış olduğunu bile görebiliyorsun.
Rotarix aldık biz iki doz yaptircz.oglumda da iki doz yaptırdık.3dozda mi varmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?