Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Bazı günler bizim de öyle oluyor. Aç olduklarından değil de, öylesine emmek istiyolar sanırım. Büyüme atağı dönemine ya da yeni bir şey öğrendiklerinde çok emiyorlar

Bir de ben artık 6 saate kadar uyanmazsa uyandırmıyorum zaten günde maks 1 kere uzun uyku yapıyor genelde 5.saatte kendi uyanıyor çok nadir 6 saat uyur.Atak döneminde benim bebeğim de küme beslenmeye geçmişti.Durmadan emiyordu meme tam dolmuyordu tekrar emmek istiyordu.Bu sefer sütüm yetmiyor diye düşünmeye başlıyordum.

Emzirmikten sonra rahatlıyor muydu benimki hala aranıyor hiç huzurlu olmuyor

Atak dönemi ne kadar sürüyor öyleyse artık bitebilir mi keşke 6 saat uyusa

Emzirmikten sonra rahatlıyor muydu benimki hala aranıyor hiç huzurlu olmuyor
Aslında ne derdi varsa aranıyor sadece açlıktan aranmıyor.Doyan bebek huzurlu olmalı diyorlar ama benimki çok nadiren kendi memeyi bırakmıştır.Ben bıraktırıyorum hala aranıyor bir süre bekliyorum hala huzursuzsa tekrar emziriyorum.Bir beslenme sırasında sütünü sağıp ne kadar geldiğine bakabilirsin.Ben süt yetmiyor mu diye düşünüyorsam bir sonrakinde sağıp bakıyorum.Çok rahat 180 lik sütü içiyor.Doymuyor değildir diye düşünüyorum versem 200 de içer.Gazı varsa da emmek istiyor uykuya dalmakta zorlanıyorsa yine emmek istiyor.Mesela uzun süre uyumadıysa uykuya dalarken zorlanıyor bazen kucağıma alıyorum emzikle sakinleştirmeye çalışıyorum.Ya da beşiğine yarım kundakla koyuyorum başını okşayıp sakin tonda konuşuyorum uykuya dalmasına yardım ediyorum

Atak dönemi ne kadar sürüyor öyleyse artık bitebilir mi keşke 6 saat uyusa
Uyuduğu zaman müzik açıyorum burada bir arkadaş bebek uyutucu uygulamasını söylemişti.Bazen onu kullanıyorum bazen de farklı bebek müzikleri seçip açıyorum.Uyku süresini uzattığını düşünüyorum.Uyuduğu ortamın karanlık olmasına dikkat ediyorum.5 6 saat arası bir uyku yapıyor.Sonrasında 3 4 saatlik bir uyku daha yapıyor.Kalan zamanda kısa uykular oluyor yarım saat de oluyor 1 saat de .

Siz 8. Hafta atağında mısınız?

Kızlar Tunişin burnu tıkandı akşam yoktu, gece emmerken farkettik. Nasıl açacağımı bilmediğim için başında bekliyorum ne olur ne olmaz diye. Serum fizyolojik damlatmak yeter mi? Onu geri çekmek gerekir mi?

Dün iki göğüsten de emzirdim emzirdikten sonra sağdım 40 ml kadaar çıktı hala aranıyordu onu da verdim ama hepsini içmedi ama uyumadı da gazı var belki kakasını nerdeyse haftada bir yapıyor belki ondan mı bilmiyorum

Emzirmeden önce iki göğsünüzü de mi sağıp bakıyorsunuz ve ne kadar süreyle sağıyorsunuz

Siz 8. Hafta atağında mısınız?
Henüz girmedi bence.1.ay atağı hala aklımda
Biz sık yapıyoruz.Yan çevirip sıra sıra iki burundan 1.5 ml veriyoruz.Sonrasında çevirip sırtına vuruyoruz.Sf sıkarken kafasını tutun geriye atmasın.Sonrasında geri çekiyoruz.Ama bir kere acile gittiğimizde orada her iki buruna da sf sıktılar sonra başı öne eğip sırtına vurup çıkardılar geri çekmediler
Reflüsü olabilir mi ? Benim bebeğim gezmekten hoşlanıyor yatırdığımda ağlıyor diyordum meğer reflüden dolayı yattığında rahatsız oluyormuş.Sürekli hıçkırıyor midesinden ağzına bir şeyler gelir gibi oluyor arada kusuyordu. Sütüm tazyikli geliyorsa da bazen emerken bile huysuz.O kadar çok şey var ki zamanla daha iyi anlayacağız inşallah.Artık emzirirken ve sonrasında pozisyona çok dikkat ediyorum.Doktor da gazı varsa ortam değiştiğinde rahatlar demişti.
Emzirmeden önce iki göğsünüzü de mi sağıp bakıyorsunuz ve ne kadar süreyle sağıyorsunuz
2 veya 3 saat geçince bakıyorum.Her ikisini de sağıyorum.Süre olarak bakmıyorum ama süt artık çok daha yavaş gelmeye başlayınca bırakıyorum

Ben burun aspiratörüyle çekiyorum
Aspiratör var ama o sadece görünen kısmı temizliyormuş burun kanallarını temizlemiyormuş.
Biraz video izledim annemi çağırım deneyeceğim tek başıma yapamam gibi

2 numarada çok hızlı bitmiyor mu normal mi acaba 1 de çok yavaş gerçi yoruluyor
2 numara bence de hızlı ama bebeklerin emme kuvveti de arttı sanırım. Daha önce bu kadar hızlı bitiremiyordu. Uçlarını da kontrol ediyorum sürekli bazen kendim deniyorum hatta hızlı mı diye

Hastaneye gittiğimizde şırıngayla iki buruna da 10ar cc serum sıktılar, çok güzel temizledi.
Ben evde tek kullanımlık serum fizyolojiklerden aldım. Yarı yarıya burun deliklerine sıkıyorum, sonra aspiratörle çekiyorum. Burnu çok tıkanırsa şırıngayla sıkacağım ben de.

Ben emziriyom ana kucağına koyuyorum biraz duruyor ağlayınca evde gezdiriyorum.kartlari gösteriyorum gene durmazsa meme saat koymadim.yanlismi acaba benim yaptığımda

Rotateq var bide kuzum yanlış hatırlamıyorsam eğer rotateq te sığır rotarix te domuz bileşenleri var o yüzden 2 çeşit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…