• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    124
Ödemlerden kaynaklımı neden öyle oluyor canım 2 hamileliklerden dolayı mı ben tuzlu yediğimde ellerim şişiyor
Ödem oluyor, e kilo aldıkça da ekstra şişiyor, size sormuyorlar mı şişme başladı mı diye, bana soruyorlar iki seferdir şişme başladı mı diye, beklenen bı durum yani, belirli haftadan sonra randevudan önce ebe ile görüşme var yani cam ve sakuranin sistemi böyle orada soruyorlar bu hafta bende de hafiften başladı şişlikler yatarken elde uyuşma hissi ilerde şiddetlenir ama şimdilik hafif

Ödem oluyor, e kilo aldıkça da ekstra şişiyor, size sormuyorlar mı şişme başladı mı diye, bana soruyorlar iki seferdir şişme başladı mı diye, beklenen bı durum yani, belirli haftadan sonra randevudan önce ebe ile görüşme var yani cam ve sakuranin sistemi böyle orada soruyorlar bu hafta bende de hafiften başladı şişlikler yatarken elde uyuşma hissi ilerde şiddetlenir ama şimdilik hafif
Allahım beni ilerde neler bekliyor Yarabbim 😂 4.ayımda sormuştu o zaman tuzu abartıgım zaman yüzüğüm çıkmıyordu sabahları tuzu çok azalttım bol su şuan iyi ama diger aylarda ne olur bilmiyorum ki

özellikle ilk bebeği olanlar kıyafet için biraz heves ediyor insan ama tavsiyem almayın 😅 hem sona doğru çok geliyor her duyan bir zıbın bir tulum alıyor hemde çok hızlı büyüdükleri için çoğu giyilmeden kalıyor.
Temmuz bebeleri olacak, ilk kızım mayıs sonuydu 2-3 hafta birşey giydi sonrası zıbınla geçti 😬
Tavsiyem müslin almanız yada yaptırmanız . Annem kumaşçıdan müslin kestirip kenarlarını işliyor ve herşeyde kullanılıyor uyurken üstüne ört , banyodan sonra önce ona kurulayıp sonra havluya alıyorduk, denizden sonra , biyerde koltuğa koyacaksam fln fln.
Ateş ölçer evlerin olmazı , ebebekteki alt açma sergileri , pamuk (ikiye kesiyordum), pişik kremi, nemlendirici almanızı stok yapmanızı öneririm.

Kendim içinde önü full düğmeli pijama takımları almıştım bir tanede sabahlık çok rahat etmiştim. Özellikle lohusa takımı almadım.
Birde elim ayağım olan emzirme atletleri , sütyen çok kullanamadım sırtın üşür atletsiz gezme gaz yapar lafları bizim evde hiç bitmiyordu 🤣😅
Ben hala alısverişe dahi yeni yeni başladım ama yaz bebişi olacagı icin zıbın benim kurtarıcım olur birkac tane alt alırsam güzel olur aslında müslin işime yarar hem incede olur diye düşünüyorum yer kaplamaz :)

Allahım ayakkabılarımız çöp olmasın amin😂
Benim stilettolarim.vardi bayılırdım belki onbeş çeşit sadece klasik vardı, hafif topuklu olanları falan saymıyorum bile, hepsini görümceme verdim, o da yeni işe başlamıştı o ara, sevinçten çıldırdı ben de kaldim spor ayakkabiyla 😂😂😂 yalan olmasın sadece gelinligimle giydiğim ayakkabım duruyor onu da kıyamadım anısı var diye sakladım, süslü gelin ayakkabısı değil de sade kırık beyaz bı topuklu ayakkabı, gerisi gitti 😂

Benim stilettolarim.vardi bayılırdım belki onbeş çeşit sadece klasik vardı, hafif topuklu olanları falan saymıyorum bile, hepsini görümceme verdim, o da yeni işe başlamıştı o ara, sevinçten çıldırdı ben de kaldim spor ayakkabiyla 😂😂😂
Ayy sevinmiştir tabi bir sürü masraftan kurtarmışsın😂

Ellerim öyle şişşşş. Açıp kapatırken sanki kaslarıma hükmedemiyorum. :cry:
Ayaklarım şiş. Her zaman giydiğim ayakkabıları giymek eziyet. Girmiyor ayağıma. :cry:
Sabah uyandığımda ellerim şiş ve çok uyuşuk oluyor kendine gelmesi baya vakit alıyor ama bende topuk dikeni var son günlerde baya zorluyor beni iftar yemeği hazırlamak için kalkıp 1 saat ayakta dursam zonkluyo bazen oturduğum yerden yapıyorum ama sabah uyandığımda hala ağrısı oluyo varmı topuk dikeni için çözüm oneri
Kızlar ya akıntım bugün biraz fazla böyle olan var mı acaba şeffaf kokusuz
Benimde bı kaç haftadır başladı şeffaf değil beyaz ama baya yoğun ve fazla normaldir herhalde canım kv iyidir vücudun atıyor en azından demişti ☺️

Hem nasıl bende çalışırken bı hevesle.almistim. uzun botlar yarım bilekten botlar, stilettolar hiç birini giyemedim 37numara çocuk ayağı gibiymis, sonra denedim tek tek tek hiçbiri olmadı 😂😂
Görümceden en azından 1 çift hediye ayakkabı almasını beklerdim bu durumda😂 yani ben olsam kesin alırdım
Benim abim ve eşi yeğenimin ne eşyası beşiği puseti ana kucağı vs varsa verdiler, 2. El satmayı düşünmezler hiç. Ben de yeğenime karşılığında birşeyler aldım, eksiği yoksa çeyrek verdim.. tabi benim aldıklarım onların verdiklerininin ve hediyelerinin değerini karşılamadı hiçbi zaman ama rahat edemedim diğer türlü🙈

Göbeğimize parmağımızı koyduğumuzda beyaz beyaz parmak izi kalıyorsa ödem mi oluyor o 🥹 göbekte ödem olur mu beni de aydınlatın 🙃

Benim de akıntım coşmuş durumda. Yaklaşık 20 küsür tane kadar pamuklu iç çamaşırım var. Çamaşır yıkama gününe kadar günde 2-3 tane değiştiğim için yetişmiyor.
Sabah uyandığımda ellerim şiş ve çok uyuşuk oluyor kendine gelmesi baya vakit alıyor ama bende topuk dikeni var son günlerde baya zorluyor beni iftar yemeği hazırlamak için kalkıp 1 saat ayakta dursam zonkluyo bazen oturduğum yerden yapıyorum ama sabah uyandığımda hala ağrısı oluyo varmı topuk dikeni için çözüm oneri

Benimde bı kaç haftadır başladı şeffaf değil beyaz ama baya yoğun ve fazla normaldir herhalde canım kv iyidir vücudun atıyor en azından demişti ☺️
Aynen dediğin gibi. Sabah kalkınca sanki bu eller benim değil başkasının elleri gibi, odun sanki hissedemiyorum. Bak su an daha iyi.

Topuk dikeni bende de vardı. Sonra nasıl olduysa geçti. Dr evde de hep terlik giy demişti. Düz taban Babet gibi ayakkabılardan uzak dur. Bir de küçük pet şişede buz yapıp ayağımın altına alıp yuvarlandığımı hatırlıyorum. 🤔

Bi de ayakkabı içine topuk dikeni için silikon taban almıştım. O da iyi gelmişti. Sadece topuk kısmına konuyor. Böyle avuç içi kadar bi şey.

Son düzenleme:
Benim de akıntım coşmuş durumda. Yaklaşık 20 küsür tane kadar pamuklu iç çamaşırım var. Çamaşır yıkama gününe kadar günde 2-3 tane değiştiğim için yetişmiyor.

Aynen dediğin gibi. Sabah kalkınca sanki bu eller benim değil başkasının elleri gibi, odun sanki hissedemiyorum. Bak su an daha iyi.

Topuk dikeni bende de vardı. Sonra nasıl olduysa geçti. Dr evde de hep terlik giy demişti. Düz taban Babet gibi ayakkabılardan uzak dur. Bir de küçük pet şişede buz yapıp ayağımın altına alıp yuvarlandığımı hatırlıyorum. 🤔
Aslında düz taban ayakkabı pek giymiyorum genelde ortopedik ama bu aralar evde terlik giymiyorum bide terlik ve buz deneyeyim bacım sagolasin

enimde bı kaç haftadır başladı şeffaf değil beyaz ama baya yoğun ve fazla normaldir herhalde canım kv iyidir vücudun atıyor en azından demişti ☺️
13-14ten sonra pelvik kaslar doğum için kendini dezenfekte etmeye hazırlamaya başlıyor, savunma mekanizması oluşturuyor, günde üç dört çamaşır değiştiriyorum kızlar, sizde yeni mi başladı artışlar 😂

Görümceden en azından 1 çift hediye ayakkabı almasını beklerdim bu durumda😂 yani ben olsam kesin alırdım
Benim abim ve eşi yeğenimin ne eşyası beşiği puseti ana kucağı vs varsa verdiler, 2. El satmayı düşünmezler hiç. Ben de yeğenime karşılığında birşeyler aldım, eksiği yoksa çeyrek verdim.. tabi benim aldıklarım onların verdiklerininin ve hediyelerinin değerini karşılamadı hiçbi zaman ama rahat edemedim diğer türlü🙈
Bu duruma ozel almadı da özel gunlerde alır hep öğretmenler günü, doğum günü, anneler gunu, onun disinda anneme birşey alsa bana da alır ayırmaz, hem ceğiz borcunu yeni bitirebildi garibim boşver kendine alsın rahat rahat 😂

13-14ten sonra pelvik kaslar doğum için kendini dezenfekte etmeye hazırlamaya başlıyor, savunma mekanizması oluşturuyor, günde üç dört çamaşır değiştiriyorum kızlar, sizde yeni mi başladı artışlar 😂

Bi de ayakkabı içine topuk dikeni için silikon taban almıştım. O da iyi gelmişti. Sadece topuk kısmına konuyor. Böyle avuç içi kadar bi şey.
Normalde kontrolüm bir sonraki hafta ama bu hafta gitsem mi diye düşündüm, çoğunuzda varmış bu durum normal demek ki ya bende çarşıdayım çamaşırım ıslandı desem yeridir burdan iftara geçeceğiz çamaşır aldım mağazadan gidip değiştiririm 😆😆

Kızlar merhaba benim bazı zamanlar vajinama aşırı baskı yapıyor ve böyle rahatsızlık hissi veriyor şu an tam tarifleyemiyorum neredeyse 15. Haftadan beri böyle bir his var tam ne olduğunu bilmediğim için tam anlatamıyorum ama baskı hissi ile arada sancı giriyor sizce neden

Back