• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Nerdeyse bir aylık olacağız ama benim göğüs ucı yaralarım hala iyileşmedi 😢 bebeğim de artık düzgün alıyor göğsümü ama ne yapsam da yaralarım duruyor ilk emerken çok acıyor. Gümüş kalkan lansioh krem garmestan bir de ayva çekirdeği denedim ama işe yaramadı başka neler önerebilrisniz
Kantaron yağı bana çok iyi geldi. Hastanedeki ebe söylemişti. Emzirirken sonra sürüp, emzirmeden önce silip temizledim. Ne pamukçuk oldu ne de yara oldu. Öneririm

1 ay 4 günde 1.400 Gr almıştı. Bebeğin boyu kaç uzun olabilir ne bilim doktor daha iyi bilir de bnde bebekken çok kilo alırmisim annem 40. Çıktığında seni kocaman çocuk zannetmişlerdi dedi. Yani aç bırakarak kilo alımı durdurma işi çok ilginç ve senin için çok üzücü bir durum eminim☹️☹️
Boyu da 5 cm uzamış. Bana çok fazla geldi açıkçası acaba diyorum ilk doğduğunda yanlış ölçmüş olabilirler mi 😑 Doğduğunda 3160 g 50 cm’ydi. Dün tam 32. gündü ölçüldü 5100 g 55 cm çıktı. 1 aylık bebeğin sınır değerleri içinde aslında ama artışı fazla olduğu için sorun. Yani ne kadar bu şekilde devam ederim bilmiyorum zaten çünkü bebeğim kendi düzenini oturtmuştu ve huzurluydu sadece gazı var ve karnı şişkin biraz ama onunla başa çıkabiliyor. Ama dün o şekilde bekletince çok huzursuzlandı ilk kez parmağını eme eme ağladı içim parçalandı o şekilde görmeye dayanamadım yine biraz erken verdim.

Boyu da 5 cm uzamış. Bana çok fazla geldi açıkçası acaba diyorum ilk doğduğunda yanlış ölçmüş olabilirler mi 😑 Doğduğunda 3160 g 50 cm’ydi. Dün tam 32. gündü ölçüldü 5100 g 55 cm çıktı. 1 aylık bebeğin sınır değerleri içinde aslında ama artışı fazla olduğu için sorun. Yani ne kadar bu şekilde devam ederim bilmiyorum zaten çünkü bebeğim kendi düzenini oturtmuştu ve huzurluydu sadece gazı var ve karnı şişkin biraz ama onunla başa çıkabiliyor. Ama dün o şekilde bekletince çok huzursuzlandı ilk kez parmağını eme eme ağladı içim parçalandı o şekilde görmeye dayanamadım yine biraz erken verdim.
Bence 1 aylık bebeğe diyet yaptırmak çok saçma hele bir de sadece anne sütü alıyorsa.

Bence emzirin ya. Hani mama olsa, mamayı azaltın vermeyin derdim ama emiyorsa emsin istediği kadar. Zaten diğer aylar bu kadar kilo alınmıyor. İlk 2 ay alıyorlar

kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz? ben hep memede uyutuyorum şanslıysam bir yere bırakıyorum uyanmıyor uyanırsa iki buçuk üç saat tutuyorum kolumda. bu uyku eğitimi verdiren influencer tayfa da hep demiş memede uyuyan çocuk ilerde zor eğitim alır diye. onlarınki emziğini verip beşiğine koyunca uyuyormuş nasılsa 🤷🏻‍♀️ ben babybjörn, yataş juno hepsini aldım ama emzik vermedim kendi uyumayı geçtim başkasıyla bile uyumuyor. hep mi bu instagramdakilerin çocukları seçilmiş olur yoksa sizde de böyle başaran var mı😃 bahsettiğim influencer mdamlagok bu arada merak eden girip dinleyebilir hikayelerini
Ya memede uyuyor ya da kucağımda ayağımda sallıyorum. Kendi yatıp uyuyan bebek bir hayal bence ya, ben hiç denk gelmedim ya da.
Bir de sistematik olarak bebeği memeden ayırmaya çalışıyor eğitimciler vs. Bunun iyi niyetli olduğuna inanmıyorum. Bebek emzikle uyusun, beyaz gürültüyle uyusun, duş aldırın, kitap okuyun öyle uyusun, ama asla memede uyumasın diye bir anlayışı yerleştirmeye çalışıyorlar. Ben tehlikeli buluyorum. Bebek ne zaman ve ne kadar emmek isterse emmeli bence.
Bir de emzirerek uyutmak anne için de büyük kolaylık. Ama eğer karnı doyduysa, gazı çıktıysa ve hala uyumıyorsa çok zorlanıyorum ben. Sallamak zorunda kalıyorum

Benim oğlumda maşallah böyleydi kilo alımı ve boyu uzaması.dr anne sütü olduğu için kötü yanı yok mama olsa kes mamayı derdik fln demisti.bence verin aç birakmayin.oglum suan da öyle maşallah boyu fln ama kilo alımı 1 yaşından sonra yavaşladı hatta hiç almadı gibi bsydi.simdi kızım prematüre doğdu.2 bucukla hastaneden ciktik.simdi 2 buçuk aylık, 2 kilo aldı sadece anne sütüyle.4 buçuk olduk oda yavaş alıyor.

Yaaa bende özledim vallahi 😍 bebekli hayat zormuş be 🙈😂
Nasılsın nasıl geçiyor günler?
Aynen bizde yeni hayatimiza alismaya çalışıyoruz. Dogan buyuyor iste. Dun yenidoğan gordum ne kadar küçük dedim😁😁
Kızlar bebişleriniz 1 ay sonunda kaç kilo aldı? Benimki saçma şekilde 2 kilo almış sadece anne sütüyle beslenerek doktor çok fazla olduğunu söyledi ve beslenmesini azaltmamı istedi. Bebeğim en fazla 10-15 dk emiyor. Geceleri 3-4 saatte bir belki 10 dk’dan az emiyor. Gündüzleri 1buçuk-2 saatte bir 10-15 dk emiyor yani az az sık sık. Ama emerken fark ediyorum çok güçlü çekiyor. Biraz gaz sancısı oluyor ıkınıyor sürekli ama asla huzursuz bir bebek değil neredeyse hiç ağlamaz. İlk kez dün denedim doktorun dediği gibi arayı açmayı gündüz 3 saat beklettim oyaladım açlıktan bu sefer neredeyse 40 dk emdi asla ayıramadım memeden ve çok huzursuz davrandı. Doktor sabırlı olmam gerektiğini ve patronun ben olduğumu ben ne zaman beslenmesini istersem o zaman besleneceğini öğrenmesi gerektiğini söyledi. Ama daha 1 aylık bebekle bu şekilde inatlaşmak ve onu öyle huzursuz görmek beni üzüyor ve aynı zamanda saçma da geliyor. Tabii ki bu kadar hızlı kilo alması beni korkutuyor bu hızla gitmesini hiç istemiyorum ama bebek için sakıncası yoksa ona işkence de etmek istemiyorum. Aynı durumda olup doktoru farklı tavsiyede bulunan var mı?

Cnm bence de ver yazik yaaa. İhtiyaç duymasa icmez o kadar diye düşünüyorum. İleride pisman olabilirsin vermediğine diye düşünüyorum. Bir de patron sensin falan hic yakistiramadim doktora. O sadece muhtac aciz bir bebiş yani. Annesi sensin en iyisiji dusujursun muhakkak ama ben olsam kendi bebisime verirdim. Hem anne sutu alan bebisler obez olmaz diye biliyorum. Bu konuda mama biraz daha riskli. Zaten yürüyünce zayifliyorlar iyice. Cocugu ac birakma. Kiyamam ikinize de Allah yardımcıniz olsun
Ya memede uyuyor ya da kucağımda ayağımda sallıyorum. Kendi yatıp uyuyan bebek bir hayal bence ya, ben hiç denk gelmedim ya da.
Bir de sistematik olarak bebeği memeden ayırmaya çalışıyor eğitimciler vs. Bunun iyi niyetli olduğuna inanmıyorum. Bebek emzikle uyusun, beyaz gürültüyle uyusun, duş aldırın, kitap okuyun öyle uyusun, ama asla memede uyumasın diye bir anlayışı yerleştirmeye çalışıyorlar. Ben tehlikeli buluyorum. Bebek ne zaman ve ne kadar emmek isterse emmeli bence.
Bir de emzirerek uyutmak anne için de büyük kolaylık. Ama eğer karnı doyduysa, gazı çıktıysa ve hala uyumıyorsa çok zorlanıyorum ben. Sallamak zorunda kalıyorum
Cok haklisin ben de yapilanlari iyk iyetli bulmuyorum zaten ama canim cocugun anne koynunda uyumasi ilk etapta tatli gelse de biyerden sonra eziyete donebilir diyw düşünüyorum. Bebek bir sure sonra uyurken her kirk beş dakikada bir destegini istiyor. Benim ilk kizim besikte sallanarak uyurdu. Bir ara artik gece sabaha kadar her kirk bes dakiakda uyanip sallamamizi istiyordu ve sallayinca da hemen rahatlamiyordu. Anne koyjunda daha rahat dalar tabi uykuya ama bu surec gerçekten yipratici olabiliyor. Bilmiyorum ilk cocugun mu ama trcrubemi paylasmak istedim nacizane. Eger her turlu varim yeter ki bebisim iyi olsun diyorsun cok guzel bir yontem ama bunalirim biyerden sonra nefes almak isterim diyorsan hic alistirma derim.

E elifnn cnm dusundum de sadece sutke beslenen bebislerde kilo aliminin fazlalığını onemsemiyorlardiye hatırlıyorum. Sen bence baska bir doktorla daha görüş. Benim kizimin da kilo alimi iyiydi sadece sutke besleniyor deyince onemsemiyorlardi

Benim bebeğimin dün gözünde kızarıklık fark ettim renkli kısımda değil de beyaz yerde. Bugün de devam ediyor. Acaba doktora mı götürsem? Ağlama sızlanma vs yok. Muhtemelen gözünü çizdi.
Bir de kasık kısmında kızarıklık var. Kafasında da enseye yakın saçlı deride oynayan elin altından kayan iki küçük şişlik var.
Yoğun bakım sürecinden sonra psikolojim bozuldu benim. O yüzden bebekteki farklılıklar dikkatimi hemen çektiği gibi beni geriyor da. Bunun gibi şeyler yaşayan var mı aranızda?
Doktora da götürürüm ama doktorun biri çok fazla doktora gitmişsiniz gerek yok demişti bir kez. Eşim gereksiz evham yaptığımı düşünüyor bunu duyunca da.
Canım enseye yakın şişlikleri gösterdiniz mi doktora. Bizde bugün farkettik 2 tarafta da var 🤦🏼‍♀️ dediğin gibi kayıyor. Ama dokununca rahatsız olmuyor. Hafta içi bi gün götüreceğim doktora inşallah.

kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz? ben hep memede uyutuyorum şanslıysam bir yere bırakıyorum uyanmıyor uyanırsa iki buçuk üç saat tutuyorum kolumda. bu uyku eğitimi verdiren influencer tayfa da hep demiş memede uyuyan çocuk ilerde zor eğitim alır diye. onlarınki emziğini verip beşiğine koyunca uyuyormuş nasılsa 🤷🏻‍♀️ ben babybjörn, yataş juno hepsini aldım ama emzik vermedim kendi uyumayı geçtim başkasıyla bile uyumuyor. hep mi bu instagramdakilerin çocukları seçilmiş olur yoksa sizde de böyle başaran var mı😃 bahsettiğim influencer mdamlagok bu arada merak eden girip dinleyebilir hikayelerini
Bizimde hep memede uyuyor bide mama içerken uyuyordu artık onuda birakti meme olmazsa olmaz😭

Nerdeyse bir aylık olacağız ama benim göğüs ucı yaralarım hala iyileşmedi 😢 bebeğim de artık düzgün alıyor göğsümü ama ne yapsam da yaralarım duruyor ilk emerken çok acıyor. Gümüş kalkan lansioh krem garmestan bir de ayva çekirdeği denedim ama işe yaramadı başka neler önerebilrisniz
Canım aybi senin gibiyim sağ göğsüm.ozelliklr kabanmadi.yara ne biçim sızlıyor ben gümüş kapak kullandım baya. Şimdi kalkana geçtim sol taraf biraz rahatladı ama başkada bişey yapmıyorum san lansinoh şurup kalkanı koyuyorum ama gümüş kapakmi taksam dedim gene geçmedi çünkü tamamen

Bende senin gibiyim 😔 iki memeden max 60 ml çıkıyor. Her şeyi demiyorum ama artmıyor bir türlü. Bir de bu 2 gündür memeyi zor veriyorum mamayı bir ara azaltmıştık şimdi geri arttı 😢
3 .aylarda falan meme reddi atakları da başlıyormuş galiba canım çocuğu olan kuzenim öyle söyledi ben meme veriyom hep mamadan önce

Bende senin gibiyim 😔 iki memeden max 60 ml çıkıyor. Her şeyi demiyorum ama artmıyor bir türlü. Bir de bu 2 gündür memeyi zor veriyorum mamayı bir ara azaltmıştık şimdi geri arttı 😢
Selam 🤗 bizde aynıyız. Yediğimizden içtiğimizden mi psikolojimizden mi artmıyor süt. 🤦🏼‍♀️ Memeler sertleşmiyor bile artık 😥

Kantaron yağı bana çok iyi geldi. Hastanedeki ebe söylemişti. Emzirirken sonra sürüp, emzirmeden önce silip temizledim. Ne pamukçuk oldu ne de yara oldu. Öneririm
Kantaron yağı kokmuyor mu? Bizde ev yapımı var, çok yoğun kokuyor. Dikişlerime sürüyordum elimden çıkmıyordu kokusu.

Bizim de bebis iyi maşallah gaz bazi geceler hic bitmiyo. Ama benim en büyük derdim süt:( mama takviyesi veriyorum tamam ama sütüm saginca anca 30_40 ml cikiyo. Sabahlari bitek 60 ml anca cikariyorum. Gun icinde de emio ama asla doymuyo hep mama vermem lazim devaminda:( o kadar da bol su,tahin,dut kurusu,promalt icecek ne varsa deniyorum😒
Çay May ne varsa içiyorum bende yemeyede yiyoruz ama neden artmıyor bilmiyorum bir kaç gündür dolmuyor bile sanki

Back