• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    105
Kızlar alt karın ağrısı çeken var mı ya benim kaşıklarımdan sanki göbeğime doğru yukarı çekiyorlar

yarım saat boyunca karnımda çok şiddetli bi ağrı oldu sonra geçti korktum tam rahim ile kaşık arası 20. Haftadayım böyle şeyler normal mi

sigortanız tamamlayıcı mı genel sağlık mı? bir de gebelik için ekstra yaptırmış mıydınız ? benim de var tamamlayıcı sigortam ama gebelikte karşılamaz demişlerdi.
Merhaba sigorta yaptırdınız mı doğum teminatlı olunca ekstra bir faydası oluyor mu acaba bi güven uyandırmadı bende ama kararsızım da

Tamamlayıcı sağlık benimki gecen yıl yaptırmıştım 9 bine gebelik teminatlı, bu yilda yenilettim 45 bin dogum ve tum tahliller ucretsiz +10 muayene
Merhaba uzatma olduğu için mi fiyatı artarak 45 bine yükseldi normalde ilk başvuru için daha uygun da şuan bir de hamileyken mi yaptırmıştınız doğuma yetişti mi teminat.. Ben de düşünüyorum ama şartları okuyunca doğuma yetişmeyecek gibi duruyor 🤦‍♀️ ay kafam karıştı

Bu arada kızlar nasıl besleniyorsunuz günlük örnekler verir misiniz ❤️ kalsiyumu çok almak gerekiyormuş ben yoğurt bi kaşık yiyordum millet 5 kase yoğurt yiyormuş siz nasıl besleniyorsunuz ❤️

Bu arada kızlar nasıl besleniyorsunuz günlük örnekler verir misiniz ❤️ kalsiyumu çok almak gerekiyormuş ben yoğurt bi kaşık yiyordum millet 5 kase yoğurt yiyormuş siz nasıl besleniyorsunuz ❤️
Beş kase yoğurt ne ya ? Ne abartmışlar. Protein ağırlıklı dengeli beslenme önemli olan.

Ben paketli gıda, abur cuburu tamamen kestim. Kilom var zaten. Bir de tansiyon sorunu çıkınca tümden yasakladım.

Her gün illa yediğim yumurta var. Akşam yemeğinde yoğurt da oluyor. Ama öyle şu kadar kase değil. Birkaç kaşık. Akşam yemezsem gündüz içine elma doğrayıp yiyorum. (Meyveyi yogurtla yiyince şekeri çok yükseltmiyor) Eşim balık delisi. Haftada net iki gün balık yiyoruz. Bir de ceviz çok severim. Bolca yiyorum. Bebeğe de çok faydalı. Anneden çok bebeğe kilo aldıran yiyecekler bunlar.

Tatlı arayan bi insan değilim. Bu hamilelikte iyice uzaklaştım. Tuzu azalttığımdan beri var olan şişlik ve ödemin biraz azaldığını gözlemliyorum. Sizin de aklınızda olsun.

Son düzenleme:
Sabah mutlaka yumurta ya haşlıyorum yada omlet yapıyorum avokado 2 günde bir tüketmeye çalışıyorum araya boşluk koyuyorum sürekli yediğimde midem bulanıyor. Ve mutlaka kırmızı ve yeşil biber kahvaltıma ekliyorum onun dışında peynir var.

Öğlen ye zeytinyağlı yemek yada köfte,tavuk vs yanına salata yada yoğurt.

Akşamları da aynı şekilde öğlen et yediysem akşam sebze ile dengeliyorum. Paketli gıda tüketmiyorum. Çok canım isterse sadece bir tane alıp nefsimi köreltiyorum. Kefir içmeye çalışıyorum meyve çok sık yemesemde Birtane elma kırmızı yada yeşil onu tüketiyorum ve ceviz badem gün içinde atıyorum ağzıma. Makarna pilav yemiyorum mümkün olduğunca yersemde tam buğday makarnaları yada bulgur pilavını tercih ediyorum. Balık haftada bir tüketiyorum bol salata ile çokta iyi geliyor :) bu şekilde benimde

Bazen kaliversin diyorum bazen de takıyorum kafaya işte. Herkes hamile bu diye prenses gibi davranmıyor ki maalesef. Hatta önemsemiyor bile bazısı. Eşim bile bazen hamile olduğumu unutmuş gibi davranıyor. Bundan sonra öyle yapacağım ama. Ayaklarım davul gibi şişiyor onu yap bunu yap. Rahat olmak istiyorum biraz da. Bu arada teşekkür ederim gerçekten ilgilendiğin için içten gelerek söylediklerin, dostluğun için. ❤️

Çok şükür bin şükür güzel haberlerle gelmene çok sevindim. ❤️🥰 İçimden bir ses hep sağlıklı olduğunu düşünüyordu inşallah öyle de doğacak. Bak ne güzel iyi haberler almışsın rahatla artık bundan sonraki zamanı bari güzel geçir canim benim ❤️
Çok teşekkürler Allah razı olsun canım hepimizin için inşaallah güzel ve sağlıklı geçsin 💞

Olsun canım, şanslısın hamile gibi hissetmemekle :) yakında başlar senin minnak da kendini hissettirmeye ♡ ahh o kilolar inşallah çabuk giderler ben de 5 kilo aldım, hamilelik öncesi de zaten kilo almıştım gereksiz. Sona doğru yuvarlancam ve veremiycem diye çok korkuyorum

Ne olursa olsun senden ve bebislerinden önemli değil hiç birsey. Bırak ev biraz fazla dağılsın. Küçük çocukla hamilelik çok zor. Gerçekten işe gidince dinleniyorum. Bazen arkadaşlarım git eve sen yoruldun diyorlar diyorum ev daha yorucu. Benim kızıma annem bakiyor ve bizimle kalıyor sanki evimde sürekli çalışan bir kadın var gibi sagolsun her işime koşuyor ona rağmen çok yoruluyorum. Erkekler maalesef bizim durumumuzu anlayamıyor. Senin yorulduğunu biraz daha yardıma ihtiyacın olduğunu eşine daha çok belli et güzel bir dille. Baktın olmuyor ailenden biraz gelip kalmalarını destek olmalarını istersin. Kendini bebisini riske atma inş yakında hersey düzelir

Çok sevindim, hepimiz umutla sonucunu bekliyorduk. Allah sagsalim kucağınıza almayı büyütmeyi nasip etsin♡
Allah razı olsun çok teşekkürler canım hepimiz inşaallah 💞

Back