Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bizimkide 2 kiloya yakın almış hic böyle bir şey demedi doktor gece hele sürekli memede bikac gün doymuyor diye mama bile verdim bence patron onlarKızlar bebişleriniz 1 ay sonunda kaç kilo aldı? Benimki saçma şekilde 2 kilo almış sadece anne sütüyle beslenerek doktor çok fazla olduğunu söyledi ve beslenmesini azaltmamı istedi. Bebeğim en fazla 10-15 dk emiyor. Geceleri 3-4 saatte bir belki 10 dk’dan az emiyor. Gündüzleri 1buçuk-2 saatte bir 10-15 dk emiyor yani az az sık sık. Ama emerken fark ediyorum çok güçlü çekiyor. Biraz gaz sancısı oluyor ıkınıyor sürekli ama asla huzursuz bir bebek değil neredeyse hiç ağlamaz. İlk kez dün denedim doktorun dediği gibi arayı açmayı gündüz 3 saat beklettim oyaladım açlıktan bu sefer neredeyse 40 dk emdi asla ayıramadım memeden ve çok huzursuz davrandı. Doktor sabırlı olmam gerektiğini ve patronun ben olduğumu ben ne zaman beslenmesini istersem o zaman besleneceğini öğrenmesi gerektiğini söyledi. Ama daha 1 aylık bebekle bu şekilde inatlaşmak ve onu öyle huzursuz görmek beni üzüyor ve aynı zamanda saçma da geliyor. Tabii ki bu kadar hızlı kilo alması beni korkutuyor bu hızla gitmesini hiç istemiyorum ama bebek için sakıncası yoksa ona işkence de etmek istemiyorum. Aynı durumda olup doktoru farklı tavsiyede bulunan var mı?
Benim oğlumda da vardı,kızimda da var şuan.iki yanında da.oglum da ebe sorun olmaz her çocukta var hemn hemn demişti.Canım enseye yakın şişlikleri gösterdiniz mi doktora. Bizde bugün farkettik 2 tarafta da vardediğin gibi kayıyor. Ama dokununca rahatsız olmuyor. Hafta içi bi gün götüreceğim doktora inşallah.
Yaptırmak lazım canım mutlaka onun hastalığı baya kötü ishal falan genede tercih meselesi biz yaptircazKizlar rota aşısını yaptircak misiniz.2 ile 4 yada 3 ile 5 aylarda yapılıyor.ucretli bı aşı.oglumda yaptırmıştık.kizimda da düşünüyoruz.3 aylık olunca.2 aylık yaptırmak istemedik çünkü devletin aşıları var 2 aylıkken ve baya huzursuz ediyor o yüzden 3 aylıkken aşısı yok ozamana yaptırmayı düşünüyoruz.bide menenjit aşısı var onu da Dr un uygun gördüğü bı zaman yaptircaz.
Sağım yaptıklarını veriyormusun yoksa buzluğa mi atiyorsun canım doymazsa mama verirsin bişey olmaz ben oyaliyorum eğer durursa baktım durmuyo mama veriyomŞimdi sağım yaptım 40-50ml arası çıktı bir memedenen son 2.5 saat önce emip, banyo yapıp üstüne 60ml mama içip uyumuştu. Uyansa süt yok memede
son emdiği memeyi sağmadım inşallah çıkan sütle birlikte işini görür uyanınca
![]()
Gösterdim hiç sorun etmedi, takip edeceğiz dediCanım enseye yakın şişlikleri gösterdiniz mi doktora. Bizde bugün farkettik 2 tarafta da vardediğin gibi kayıyor. Ama dokununca rahatsız olmuyor. Hafta içi bi gün götüreceğim doktora inşallah.
Evet araştırdım bazı bebeklerde oluyormuş.Benim oğlumda da vardı,kızimda da var şuan.iki yanında da.oglum da ebe sorun olmaz her çocukta var hemn hemn demişti.
3. Ayda bizde yaptıracağız rotayı. Menenjiti de yaptıracağız.Kizlar rota aşısını yaptircak misiniz.2 ile 4 yada 3 ile 5 aylarda yapılıyor.ucretli bı aşı.oglumda yaptırmıştık.kizimda da düşünüyoruz.3 aylık olunca.2 aylık yaptırmak istemedik çünkü devletin aşıları var 2 aylıkken ve baya huzursuz ediyor o yüzden 3 aylıkken aşısı yok ozamana yaptırmayı düşünüyoruz.bide menenjit aşısı var onu da Dr un uygun gördüğü bı zaman yaptircaz.
Hayır bir sonraki öğünde içiyor mama yerineSağım yaptıklarını veriyormusun yoksa buzluğa mi atiyorsun canım doymazsa mama verirsin bişey olmaz ben oyaliyorum eğer durursa baktım durmuyo mama veriyom
Normalmiş sanırım bazı bebeklerde ele geliyormuş lenf bezi herhalde.Gösterdim hiç sorun etmedi, takip edeceğiz dedi
Ben biseyleri yanlis mi yapıyorum acaba kizlarLansinoh tekli elektriki ile sagiyorum. En yavaş hiz ve en guclu akisla. Sabahlari 50_60ml max cikiyo. Sabah bebek onunla bi doyuyo gibi arada da biraz emerek. 3 saat kadar sonra aciktiginda yani uyanınca memeyi veriyorum emio ama anliyorum doymuyo. Cekip surunduro memeyi veya emip emip birakiyo,agliyo. Yorgunluktan uyuyakaliyo bu sefer. Yatiriyorum mecbur beli agrimasin kucagimda diye. 15 dk sonra mıkırdaniyo bn de mecbur mama veriyorum 60lik falan onu icinde rahatliyo uyuyo. Aksam olana kadar da tekrar sut sagiyim diyorum ama bazen 20 bazen 30ml fln cikio. E uyaninca sagdigimi veriyorum o da az tabi emzitiyorum ama az sut gelio yine mamahep bu döngü icindeyim ve stres yapıyorum
![]()
Benimde aynı canım moralini bozma, inşallah artar sütümüz. Ben doktora dedim yetmiyor sütüm diye 2 3 öğün mama veriyorum diye. Mamayla birlikte kilo alması normaldi o yüzden bırak falan demedi. Mama olmasa bu kiloyu alamayacaktı.Ben biseyleri yanlis mi yapıyorum acaba kizlaryoksa bnm sütüm mü az hakkaten? Oyleyse de kabulum mama takviyeli devam napalim.
Acaba sütü hiç sağmayıp, 3 saate bir bebeği mi emzirseniz. Memeler 3 saatte doluyor. O üçüncü saatte de bebiş emerse doyar bence. O zaman da doymazsa mama verirsiniz. Sağmakla uğraşıp stres olmayın derim ben şimdilik.Lansinoh tekli elektriki ile sagiyorum. En yavaş hiz ve en guclu akisla. Sabahlari 50_60ml max cikiyo. Sabah bebek onunla bi doyuyo gibi arada da biraz emerek. 3 saat kadar sonra aciktiginda yani uyanınca memeyi veriyorum emio ama anliyorum doymuyo. Cekip surunduro memeyi veya emip emip birakiyo,agliyo. Yorgunluktan uyuyakaliyo bu sefer. Yatiriyorum mecbur beli agrimasin kucagimda diye. 15 dk sonra mıkırdaniyo bn de mecbur mama veriyorum 60lik falan onu icinde rahatliyo uyuyo. Aksam olana kadar da tekrar sut sagiyim diyorum ama bazen 20 bazen 30ml fln cikio. E uyaninca sagdigimi veriyorum o da az tabi emzitiyorum ama az sut gelio yine mamahep bu döngü icindeyim ve stres yapıyorum
![]()
Kız dur erken başlamışsın öyle demeyeAynen bizde yeni hayatimiza alismaya çalışıyoruz. Dogan buyuyor iste. Dun yenidoğan gordum ne kadar küçük dedim![]()
Ay bence uyuyan bebiş yokBaşkanımız özledik seni bebiş nasıl uyuyormu bizimki uyumuyorda
Evettt dediğin gibi memeler bile sertleşmiyor artıkSelambizde aynıyız. Yediğimizden içtiğimizden mi psikolojimizden mi artmıyor süt.
Memeler sertleşmiyor bile artık
![]()
Maşallah senin gene iyiymiş benim 2 memeden 50-60 civarı çıkıyorŞimdi sağım yaptım 40-50ml arası çıktı bir memedenen son 2.5 saat önce emip, banyo yapıp üstüne 60ml mama içip uyumuştu. Uyansa süt yok memede
son emdiği memeyi sağmadım inşallah çıkan sütle birlikte işini görür uyanınca
![]()
Canım bende senin gibiyim , eşimden gelen her şeyi yapıyorum ama artmıyor bir türlüBen biseyleri yanlis mi yapıyorum acaba kizlaryoksa bnm sütüm mü az hakkaten? Oyleyse de kabulum mama takviyeli devam napalim.
Maşallah çok iyi kilo almış ama sadece anne sütü ile besleniyorsa drlar kısıtlama yaptırmıyor diye biliyorum, kaç kilo doğdu bu arada?Kızlar bebişleriniz 1 ay sonunda kaç kilo aldı? Benimki saçma şekilde 2 kilo almış sadece anne sütüyle beslenerek doktor çok fazla olduğunu söyledi ve beslenmesini azaltmamı istedi. Bebeğim en fazla 10-15 dk emiyor. Geceleri 3-4 saatte bir belki 10 dk’dan az emiyor. Gündüzleri 1buçuk-2 saatte bir 10-15 dk emiyor yani az az sık sık. Ama emerken fark ediyorum çok güçlü çekiyor. Biraz gaz sancısı oluyor ıkınıyor sürekli ama asla huzursuz bir bebek değil neredeyse hiç ağlamaz. İlk kez dün denedim doktorun dediği gibi arayı açmayı gündüz 3 saat beklettim oyaladım açlıktan bu sefer neredeyse 40 dk emdi asla ayıramadım memeden ve çok huzursuz davrandı. Doktor sabırlı olmam gerektiğini ve patronun ben olduğumu ben ne zaman beslenmesini istersem o zaman besleneceğini öğrenmesi gerektiğini söyledi. Ama daha 1 aylık bebekle bu şekilde inatlaşmak ve onu öyle huzursuz görmek beni üzüyor ve aynı zamanda saçma da geliyor. Tabii ki bu kadar hızlı kilo alması beni korkutuyor bu hızla gitmesini hiç istemiyorum ama bebek için sakıncası yoksa ona işkence de etmek istemiyorum. Aynı durumda olup doktoru farklı tavsiyede bulunan var mı?
Anne sütüyle obez olan bebek varsa da duymadım.Persentil eğrisi varmış ona göre nasıl çıkıyor bakmak lazım boyu uzunsa belki normaldir.Ben olsam memeden hemen ayrı bırakıp açlık ağlamasını duymaktansa bir doktorla daha görüşürdüm mama vermiyorsun sonuçta.En iyisini sen bilirsinKızlar bebişleriniz 1 ay sonunda kaç kilo aldı? Benimki saçma şekilde 2 kilo almış sadece anne sütüyle beslenerek doktor çok fazla olduğunu söyledi ve beslenmesini azaltmamı istedi. Bebeğim en fazla 10-15 dk emiyor. Geceleri 3-4 saatte bir belki 10 dk’dan az emiyor. Gündüzleri 1buçuk-2 saatte bir 10-15 dk emiyor yani az az sık sık. Ama emerken fark ediyorum çok güçlü çekiyor. Biraz gaz sancısı oluyor ıkınıyor sürekli ama asla huzursuz bir bebek değil neredeyse hiç ağlamaz. İlk kez dün denedim doktorun dediği gibi arayı açmayı gündüz 3 saat beklettim oyaladım açlıktan bu sefer neredeyse 40 dk emdi asla ayıramadım memeden ve çok huzursuz davrandı. Doktor sabırlı olmam gerektiğini ve patronun ben olduğumu ben ne zaman beslenmesini istersem o zaman besleneceğini öğrenmesi gerektiğini söyledi. Ama daha 1 aylık bebekle bu şekilde inatlaşmak ve onu öyle huzursuz görmek beni üzüyor ve aynı zamanda saçma da geliyor. Tabii ki bu kadar hızlı kilo alması beni korkutuyor bu hızla gitmesini hiç istemiyorum ama bebek için sakıncası yoksa ona işkence de etmek istemiyorum. Aynı durumda olup doktoru farklı tavsiyede bulunan var mı?
Çok değişken asla bir düzeni yok.memede uyuyor ama bazen uyanık kaldıysa müzik açıyorum kundak yapıp beşiğini hafifçe belli belirsiz sallıyorum.Emzik de veriyorum ama onu tutup tutmayacağı belli olmuyor bazen atıyor bazen tutuyor.Uykusu varsa kucağımda gezerken veya öylece etrafa bakarken de uyuyor.Ama keyfi yoksa yok yani asla uyumuyor ne yaparsan yap.Hele bu ara uyutması çokkk zorkızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz? ben hep memede uyutuyorum şanslıysam bir yere bırakıyorum uyanmıyor uyanırsa iki buçuk üç saat tutuyorum kolumda. bu uyku eğitimi verdiren influencer tayfa da hep demiş memede uyuyan çocuk ilerde zor eğitim alır diye. onlarınki emziğini verip beşiğine koyunca uyuyormuş nasılsaben babybjörn, yataş juno hepsini aldım ama emzik vermedim kendi uyumayı geçtim başkasıyla bile uyumuyor. hep mi bu instagramdakilerin çocukları seçilmiş olur yoksa sizde de böyle başaran var mı
bahsettiğim influencer mdamlagok bu arada merak eden girip dinleyebilir hikayelerini
Yok valla çok hafif bir kokusu var. Rahatsız etmedi. Bebişi de hiç rahatsız etmedi yaniKantaron yağı kokmuyor mu? Bizde ev yapımı var, çok yoğun kokuyor. Dikişlerime sürüyordum elimden çıkmıyordu kokusu.
Dün reflü teşhisi almış bebiş annesi olarak gerçekten çok zor. Günlerce uyuyamadık, her sırt üstü yattığında ağlıyordu. Dün gece şuruba başladık. Bir de emzirmeden sonra laktoz enzimi içeren bi damla verdi doktorumuz. Onu kullanıyorum. Sanki daha rahatladı gibi. Şurup içirmek işkence. Ağzından fışlatıyo içerken. Ama iyiliği için zorluyorumMerhaba kızlar, bebeği reflü olan var mı aranızdabizim kızın reflüsü var ve çok zor günler geçiriyoruz, mosmor oluyor bazen ağlamaktan, çok az emiyor emdiği ağzına geliyor diye, dün doktora gittik reflü için şurup verdi günde 4 kez ama şurubuda içmek istemiyor onuda kusuyor.
Resmen psikolojim bozuldu, hem canı yanıyor hem de yeterli beslenemeyecek gelişim geriliği olacak diye çok üzülüyorum.
Tecrübeli olanlar var ise aranızda, neler yaptınız/yapıyorsunuz bebeğinizi nasıl besliyorsunuz ve rahatlatıyorsunuz?
Belki süt sağma sıklığınızı artırabilirsiniz her iki saatte bir olacak sekilde süt gelmese de. Bu şekilde vücudunuz sanki daha çok süte ihtiyaçınız olduğunu düşünüp süt üretimini artıtrabilir. Bir de vakumlu süt sağma aletleri var mochi gibi bebeğiniz bir göğsünüzdem emerken diğer göğsününde o durabilir hem çok pahalı değiller hem de her iki taraftan uyarı geldiği için süt üretimini arttırabilirBen biseyleri yanlis mi yapıyorum acaba kizlaryoksa bnm sütüm mü az hakkaten? Oyleyse de kabulum mama takviyeli devam napalim.
Bende düşünüyorum onu, ikiz etkisi diyorlar. Birinden emip diğerinden sağınca ikiz bebek varmış gibi artıyormuş süt.Belki süt sağma sıklığınızı artırabilirsiniz her iki saatte bir olacak sekilde süt gelmese de. Bu şekilde vücudunuz sanki daha çok süte ihtiyaçınız olduğunu düşünüp süt üretimini artıtrabilir. Bir de vakumlu süt sağma aletleri var mochi gibi bebeğiniz bir göğsünüzdem emerken diğer göğsününde o durabilir hem çok pahalı değiller hem de her iki taraftan uyarı geldiği için süt üretimini arttırabilir