• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Süt alerjisinin çok fazla belirtisi var ishal veya kabız mukuslu bazende köpüklü kaka ve alerjisi ciddi ise kanlı kaka kan dediğimiz nokta gibide olabilir vücutta pullanma ve döküntü hırıltılı solunum ve nefes daralması hatta bazen dudaklarda morluk ama bunlar nadir olur bende süt alerjisinden şüphelendim sürekli sıvı köpüklü kaka yapıyordu ve son zamanlarda mukuslu sürekli bezi kakalı olduğu içinde pişik oldu ve iyileşmiyor 3 gün süt ve süt ürünleri tüketmedim sanki iyi geldi köpüklü ve mukuslu kaka yok yine sıvı ama ishal değil en azından dün 3 kaşık yoğurt yedim denemek amaçlı bi değişiklik olmadı bugün 5 kaşığa çıkartacam yavaş yavaş ekleyecem süt ürünlerini inşallah bi tepki gelişmez
Ben de dikkat edeyim geçer inşallah.Alın bölgesinde kuruluk var pullanmış biraz.Pişik kremi sürüyorum bezi değiştirdim primaya geçtim.Ona rağmen kırmızı noktalar olmuştu totosunda belki bununla ilgilidir.Umarım sizin de herhangi bir olumsuzluk olmaz🌺

Hala da uyumadı 🤦🏼‍♀️
Canım gündüz uyuyor mu ? Benim bebe günde en az bir kere uzun uyumadan kalıyor o süre genelde akşam zamanı oluyor.Bir de henüz rutin oluşturmuyorlardır heralde ama geçen bir kere biraz uyku zamanı ileri kaydı ondan beridir aynı düzende devam ediyor. Bizim uykumuz geliyor onlar nasıl dayanıyor anlamıyorum😂

Canım gündüz uyuyor mu ? Benim bebe günde en az bir kere uzun uyumadan kalıyor o süre genelde akşam zamanı oluyor.Bir de henüz rutin oluşturmuyorlardır heralde ama geçen bir kere biraz uyku zamanı ileri kaydı ondan beridir aynı düzende devam ediyor. Bizim uykumuz geliyor onlar nasıl dayanıyor anlamıyorum😂
Gündüz uyuyor ama uzun değil. Aynısını ben dedim şimdi ben tükendim sen nasıl uyumuyorsun diye. Esnemekten ağzı ayrıldı uyumuyor. Dua, ninni, beyaz gürültü, pış pış her şeyi dinlettim. Ayağımda salladım, kundak yaptım. Gazı falan da yok ağlamıyor boş boş yatıyor. Karnı da tok mama içti memeyi de almıyor artık. Yapılacak her şeyi yaptım uyumuyor. Anneye isyan atağı mıdır nedir 🤣

Ben de dikkat edeyim geçer inşallah.Alın bölgesinde kuruluk var pullanmış biraz.Pişik kremi sürüyorum bezi değiştirdim primaya geçtim.Ona rağmen kırmızı noktalar olmuştu totosunda belki bununla ilgilidir.Umarım sizin de herhangi bir olumsuzluk olmaz🌺
Uzun süre dikkat etmeyi pek tavsiye etmiyorlar bilginiz olsun gerçi işin uzmanı olan doktorlar daha iyi bilir ama her biri farklı yöntem kullanıyor birde bebişler çok küçük olduğu için testte doğru sonuç vermiyor ama bi deneyin 3 gün süt ürünleri ve paketli gıda tüketmeyin bi farklılık olacak mı . Teşekkür ederim inşallah kimsenin bebişinde böyle bi sorun çıkmaz çünkü çok zor anne için neyse de bebekler için sıkıntılı Allah korusun hepsini ❤️

Günaydın kızlar son üç gündür bebem memede 5 dk cuk cuk emdikten sonra kendini geri çekip ağlıyor ayaklarını çırpıyor kendini sıkıyor gazı var diye kaldırıp geyirtip tekrar emzirmek istediğimde ağlıyor aslında emmek istiyor ama memeye tutunca biraz emip ağlama tutuyor. Moralim bozuluyor niye böyle yapıyor diye

Eklentiler

• IMG_1335.jpeg
    IMG_1335.jpeg
    245,8 KB · Görüntüleme: 62
Gün içinde öyle saatlerimiz var bizim de. Zamanı fark etmiyor günde en az bi 4 saatimiz öyle geçiyor. Bu vakitlerde mama kullanmaya karar verdim. Mama alıp bi deniycem
Dün doğduğundan beri ilk defa mama verdim saat 5e geliyordu artık gece 6 saattir uyanıktı kac kez emzirdim sağdığım sütü içirdim ne oldu biliyor musun artık yoruldu mu mamadan mı 20 ml mama içti uyudu çocuk baby goat vardı evde doktorumuz vermisti insallah gaz kabızlık yapmaz keci sütlü

Uzun süre dikkat etmeyi pek tavsiye etmiyorlar bilginiz olsun gerçi işin uzmanı olan doktorlar daha iyi bilir ama her biri farklı yöntem kullanıyor birde bebişler çok küçük olduğu için testte doğru sonuç vermiyor ama bi deneyin 3 gün süt ürünleri ve paketli gıda tüketmeyin bi farklılık olacak mı . Teşekkür ederim inşallah kimsenin bebişinde böyle bi sorun çıkmaz çünkü çok zor anne için neyse de bebekler için sıkıntılı Allah korusun hepsini ❤️
Yumurta dahil ediyor musunuz doktor yumurta süt bir haffta sonra yumurta sarısı dahil et bir hafta sonra beyazı sonra süt ürünleri her hafta birer ürün dahil et dedi deneyeceğim bizimkinin yanaklar böyle sürekli simdi de göbek kısmına isilik gibi atmış

Eklentiler

• IMG_1308.jpeg
    IMG_1308.jpeg
    74,3 KB · Görüntüleme: 49
Dün doğduğundan beri ilk defa mama verdim saat 5e geliyordu artık gece 6 saattir uyanıktı kac kez emzirdim sağdığım sütü içirdim ne oldu biliyor musun artık yoruldu mu mamadan mı 20 ml mama içti uyudu çocuk baby goat vardı evde doktorumuz vermisti insallah gaz kabızlık yapmaz keci sütlü
Ben de mamanın uyutacağını düşünüyorum. Mama içip uyuyunca kaç saat sonra uyandı?

Bizim de öyle. Genelde akşam, uyumadığı ve hep kucakta kaldığı bi 4-5 saat geçiriyoruz. Bebişler hep mi aynı olur ya 😄

Günaydın kızlar son üç gündür bebem memede 5 dk cuk cuk emdikten sonra kendini geri çekip ağlıyor ayaklarını çırpıyor kendini sıkıyor gazı var diye kaldırıp geyirtip tekrar emzirmek istediğimde ağlıyor aslında emmek istiyor ama memeye tutunca biraz emip ağlama tutuyor. Moralim bozuluyor niye böyle yapıyor diye
Üst gazı değil de alt gazı var canım aynı bizim ki de böyle kaka yapmayınca rahatlamiyor kaka yapınca geçiyor şuan bizim ki de öyle.

Ben de mamanın uyutacağını düşünüyorum. Mama içip uyuyunca kaç saat sonra uyandı?
4 saat uyudu emmeye kalktı normalde 2 2 bucuk saatte kalkardı, bugün aşıya götüreceğim kilo alımı iyiyse sadece cok zor anlarda vereceğim geceleri

Yumurta dahil ediyor musunuz doktor yumurta süt bir haffta sonra yumurta sarısı dahil et bir hafta sonra beyazı sonra süt ürünleri her hafta birer ürün dahil et dedi deneyeceğim bizimkinin yanaklar böyle sürekli simdi de göbek kısmına isilik gibi atmış
Ayy konudan ayrı maşallah ne kadar tatlı bir bebis Allahım nazarlardan korusun ❤🙈
4 saat uyudu emmeye kalktı normalde 2 2 bucuk saatte kalkardı, bugün aşıya götüreceğim kilo alımı iyiyse sadece cok zor anlarda vereceğim geceleri
Bende zor anlarda 1 ölçek veriyorum inan rahat ettim. Bazen memelerim çok sızlıyor yara yok ama acı çekiyorum mama verip kendimi dinlendiriyorum. Her gün değil tabi ama 2 günde bir falan böyle çok ağladığı dönem veriyorum. Sonuçta mama da zehir değil. Arada bir zarari olmaz diye düşünüyorum

Sancısı varken asla dokundurtmuyo karnına. Bacaklarını ittiriyorum hafif gazı çıksın diye katılıyo gibi yapıyo kendini. Vallahi çok zorlanıyorum
Aynısını yasi
Sancısı varken asla dokundurtmuyo karnına. Bacaklarını ittiriyorum hafif gazı çıksın diye katılıyo gibi yapıyo kendini. Vallahi çok zorlanıyorum
Aynısını yaşıyoruz inan canım bu sıralar 😭

Ayy konudan ayrı maşallah ne kadar tatlı bir bebis Allahım nazarlardan korusun ❤🙈

Bende zor anlarda 1 ölçek veriyorum inan rahat ettim. Bazen memelerim çok sızlıyor yara yok ama acı çekiyorum mama verip kendimi dinlendiriyorum. Her gün değil tabi ama 2 günde bir falan böyle çok ağladığı dönem veriyorum. Sonuçta mama da zehir değil. Arada bir zarari olmaz diye düşünüyorum
Ben de alayım bugün de vereyim. Gün içinde çok güzel emip uyuyor. Akşam bi çıldırma saatimiz oluyor, o zaman verebilirim. Hem anneye hem bebeğe yazık oluyor

Sarı renk normal diye biliyorum ishal de sürekli değilse bir şey olmaz

Tahlil yapılmadı mı🤔 Ben de dikkat edeyim bari belki geçer

Allah yardımcımız olsun ara ara böyle oluyorlar galiba.Bizim de olmuştu şimdi daha iyi

Canım ben incecik bir battaniye ile kollarına kundak yapıyorum bacaklarını oynatabiliyor.Yoksa derin uykuya geçmiyor kolları durmadan hareket ediyor yine kendini uyandırıyor.Bir de çok hareket ettiği için üstüne çekip ağzını kapamasından korkuyorum kundak yaptığımda daha güvenli geliyor

Ay bu gerçekten zor oluyor benimki de memede uyuyor ya da keyif yapıyor.Emzik yapıyor beni bildiğin memeyi ağzından çekince uyanıyor ama aktif emmiyor da .Böyle durumlarda emzikle de kandıramıyorum
Benimkide aynı memeyi emzik yapıyor sabah mesela uyandı emzirdim biraz emdi sonra emzik gibi kullandı ama süt de var bence göğsum şişti çekmedi sadece emzik gibi kullanıyor nasıl vazgecircez besige koyunca kendi uyusa mesela🥺

Gündüz 11 de uykusundan kalktı gece 1 kadar emzir uyusun uyansın bütün gün aynı şeyi yaşadım odada tek başıma kafayu yicektim🙄

Bizimki gündüz uymadı ya gece 1 de zor uyuttum sabah 8 de kalktı normal mi😅6 da uyanır gibi oldu pis pis deyio beşiği salladım biraz daha uyudu

Back