• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Digerleri sıkılır zaten bizim bebis muhabbetimizden,😁😁

Cnm seni hatırlıyorum senin bebisinde bence reflu var. Benim ilk kizim bu rahatsizliktan cok acı çekti o yuzden hic kiyamiyorum bebislere. Bwn de onunla birlikte cektigim icin reflulu annelere. Gerçekten cok zor. Esimle konusuyoruz reflulu bebek bambaska zorluk. O yuzden herkesin mesajlarini okuyip herkesi uyarmaya calisiyorum. Bebis sut emerken kendini geri ceker aglar. Midesi acir cunku sut girince. O kendini geri ceker o yuzden. Doktorlarin bazisi bebgin kilo alimi iyiyse hic ciddiye almiyor ama bebek aci aci ağlıyor sonuçta. Sen sut ürünleri diyeti yap ve refluyu ciddiye alan bir doktorla görüş derim

Biz henüz bir tane kestirdik. İkinciyi sonra kestircez😁😁
Canım doktora kaç kere söyledim çocukta reflü olabilir diye şikayetlerini söylüyorum kilo alımı iyi diye üstünde durmuyor. Yaşadığımız şehir küçük il çok fazla çocuk doktoru seçeneğimiz yok olmadı şehir dışında bir doktora goturecez. Reflü için nasıl bir tedavi uygulanıyor

Canım doktora kaç kere söyledim çocukta reflü olabilir diye şikayetlerini söylüyorum kilo alımı iyi diye üstünde durmuyor. Yaşadığımız şehir küçük il çok fazla çocuk doktoru seçeneğimiz yok olmadı şehir dışında bir doktora goturecez. Reflü için nasıl bir tedavi uygulanıyor
Benim de kızımın alerjisi varmış reflüsü varmış hiçbir doktor bizi uyarmadı çocuğu durduramadık çok zor günlerdi gerçekten sonra çocuğun süt emerken sarardı ve nöbeti gibi bir şey geçirdi ondan sonra biz yine doktorlara gittik doktor bizi ciddiye almadı hatta daha önce söylemiştim çocuktan kan tahlili istedi eşime de demiş anne çok evhamlıydı o yüzden istedim çocuğun bir şeyi yok demiş sonra biz duramadık tabii özel doktora gidince doktor bize kesinlikle çocuk nörolojiye gitmemiz gerektiğini söyledi çocuk nörolojiye gidene kadar da doktorlardan sevk alamadık biz doğrudan gidemediğimiz için normal çocuk doktorunun sevk etmesi gerekiyordu anlatamadık dinletemedik derdimizi çocuk nörolojiye geç gittik bu sefer çocuk nöroloji doktoru kızdı bize neden geç geldiniz diye maalesef derdimizi anlatmak da o dönemde güçlük çektik elhamdülillah ki sıkıntısı yokmuş bebeğimin ama nöbet geçirmiş de olabilirdi velhasılı Reflü için sadece şurup veriyorlar canım hatta benim bu bebeğimin de alerjisi var şimdi reflü olmasın diye ben günde bir ölçek şurup verecektim eşim müsaade etmedi doktora danışmadan vermek istemedi ama benim kızımın alerjisi varken doktor zaten tahlil yapmadı bebişlerde tahlil olmuyormuş o yüzden sadece egzamalarına Krem verdi gazına Damla verdi reflüsüne de şurup verdi ben senin yerinde olsam şurubu içerir denerim ama takdir senin sonuçta bu bilinçsizce yapılan bir eylem olacaktır ama ben olsam içirirdim sen bilirsin gastrotuss baby. Nasil kullanildigiji hatırlamıyorum. Gaz damlasi da enterogiss. Simdiki bebisime de bu damlayi kullaniyoruz. O zamanlar doktor kizima bu damlayi onermisti ve gerçekten iyi gelmisti. Biogaia dan dah cok rahatlatmisti. Ben de çok sıkı diyet yapmistim. Cok sogan yiyince kizim cok kusuyordu. Sucuk. Cikolata susam tahin vb mideyi yoran her turlu gıdadan uzak durmuştum. Bir de her emzirmede Ya Rezzak Ya şafi cekiyordum ki bebisime ictigi sut rizik olsun ve sifa olsun.

Bu
Kilo alımı nasıl? ben oglumu zar zor uyuturdum 3 saati gecincede uyandırırdım ama cocuk öyle alıştı bence memeyi bırakana kadar gece çok uyanırdı bugun gittim bebeğin kilo alımı iyi öğlende uyumuyor gece uyuyorsa uyandırmam bide mama veriyorsan sindirimi daha yavaş oluyor
Hafta doktora gidicez canım 1 ay da sağlık ocağına gitmiştik 4.300 di şimdi kirkimiz cikti kilo almış gibi bilmiyorum doktora gidicez bu hafta eşimin işi musait olursa bakalım

Deminden beri aklim hep sizde huc kiyamiyorum bebisini o halde düşününce kötü oluyorum. Cnm doktorlar ne derse desin sen sıkı bir diyet yap. Sut urunleri paketli urunler ve mideyi zorlayan hersey icin. Bebisini dik emzir karnina bastirma emdikten sonra yirmi dakika kadar dik tut. Bunlar seni biraz yorar ama bebisin biraz olsun rahat eder. Doktor teshis koymasa bile ki bence reflu ve surup almali belki kizanlar olacak bana ama reflulu bebisin halini cekmeyen anlamaz zaten buyukler desen bebek aglayarak buyur kafasinda zaten takdir senin ama bu söylediğim uygulamaların zarari olmaz en azindan. En fazla birazcik yorulursun

Benim de kızımın alerjisi varmış reflüsü varmış hiçbir doktor bizi uyarmadı çocuğu durduramadık çok zor günlerdi gerçekten sonra çocuğun süt emerken sarardı ve nöbeti gibi bir şey geçirdi ondan sonra biz yine doktorlara gittik doktor bizi ciddiye almadı hatta daha önce söylemiştim çocuktan kan tahlili istedi eşime de demiş anne çok evhamlıydı o yüzden istedim çocuğun bir şeyi yok demiş sonra biz duramadık tabii özel doktora gidince doktor bize kesinlikle çocuk nörolojiye gitmemiz gerektiğini söyledi çocuk nörolojiye gidene kadar da doktorlardan sevk alamadık biz doğrudan gidemediğimiz için normal çocuk doktorunun sevk etmesi gerekiyordu anlatamadık dinletemedik derdimizi çocuk nörolojiye geç gittik bu sefer çocuk nöroloji doktoru kızdı bize neden geç geldiniz diye maalesef derdimizi anlatmak da o dönemde güçlük çektik elhamdülillah ki sıkıntısı yokmuş bebeğimin ama nöbet geçirmiş de olabilirdi velhasılı Reflü için sadece şurup veriyorlar canım hatta benim bu bebeğimin de alerjisi var şimdi reflü olmasın diye ben günde bir ölçek şurup verecektim eşim müsaade etmedi doktora danışmadan vermek istemedi ama benim kızımın alerjisi varken doktor zaten tahlil yapmadı bebişlerde tahlil olmuyormuş o yüzden sadece egzamalarına Krem verdi gazına Damla verdi reflüsüne de şurup verdi ben senin yerinde olsam şurubu içerir denerim ama takdir senin sonuçta bu bilinçsizce yapılan bir eylem olacaktır ama ben olsam içirirdim sen bilirsin gastrotuss baby. Nasil kullanildigiji hatırlamıyorum. Gaz damlasi da enterogiss. Simdiki bebisime de bu damlayi kullaniyoruz. O zamanlar doktor kizima bu damlayi onermisti ve gerçekten iyi gelmisti. Biogaia dan dah cok rahatlatmisti. Ben de çok sıkı diyet yapmistim. Cok sogan yiyince kizim cok kusuyordu. Sucuk. Cikolata susam tahin vb mideyi yoran her turlu gıdadan uzak durmuştum. Bir de her emzirmede Ya Rezzak Ya şafi cekiyordum ki bebisime ictigi sut rizik olsun ve sifa olsun.
Bende son zamanlarda sucuk simit kahvaltida çikolata yedim. Bunlarda etkili olmuş olabilir. Bizden de kan tahlili almışlardı ama normal dedi bakalım başka doktora randevu aldık şurubu soracam doktora. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım.

Ben de dikkat edeyim geçer inşallah.Alın bölgesinde kuruluk var pullanmış biraz.Pişik kremi sürüyorum bezi değiştirdim primaya geçtim.Ona rağmen kırmızı noktalar olmuştu totosunda belki bununla ilgilidir.Umarım sizin de herhangi bir olumsuzluk olmaz🌺
Uzun süre dikkat etmeyi pek tavsiye etmiyorlar bilginiz olsun gerçi işin uzmanı olan doktorlar daha iyi bilir ama her biri farklı yöntem kullanıyor birde bebişler çok küçük olduğu için testte doğru sonuç vermiyor ama bi deneyin 3 gün süt ürünleri ve paketli gıda tüketmeyin bi farklılık olacak mı . Teşekkür ederim inşallah kimsenin bebişinde böyle bi sorun çıkmaz çünkü çok zor anne için neyse de bebekler için sıkıntılı Allah korusun hepsini ❤️
Yumurta dahil ediyor musunuz doktor yumurta süt bir haffta sonra yumurta sarısı dahil et bir hafta sonra beyazı sonra süt ürünleri her hafta birer ürün dahil et dedi deneyeceğim bizimkinin yanaklar böyle sürekli simdi de göbek kısmına isilik gibi atmış
ben bi farklılık görmeseydim yumurtayıda ekleyecektim 3. Günün sonunda ama baktım düzeliyor gibi yumurtayı çıkarmadım ama kendi kanımca domatesi çıkardım süt ürünleri ve domates yemiyorum ama 3. Günün sonunda yoğurda tekrar başladım küçük küçük yani birkaç tatlı kaşığı olacak şekilde bakayım bi tepki verecek mi diye bunu da 3 gün sürdüreceğim inşallah aksi bi durum olmazsa 4. Gün 1 çatal peynir eklemeyi düşünüyorum.

Buradan birilerinin tavsiyesiyle almistim. Piyanolu oyun halisi alan kizlar. Bebislerin vakti gelmiş. Ben de ilk kez simdi koydum cok dikkatini cekti. Ayaklarini surekli oynatiyor. Hem gazini da cikardi😁😁
Yaa benim de bugün geldi fırsat bulup açamadım.Akşam hemen denerim.

Kızlar biz 3 haftalık olduk sadece anne sütüyle besliyorum kızımı ama her iki göğsümü de taoplam bir saat kadar emiyor doktorumuz biraz çok gibi dedi bir göğüsle yarım saat emzir sonra bir daha emzir dedi ama öyle yapınca doymuyor ve uyumuyor ben de ikisini de emziriyorum. Birini emzirirken diğerinden de süt akıyor ama Bugün birni emzirirken diğerini sağdım ve sütüm sadece 40 ml çıktı acaba o yüzden mi kızım çok emiyor yani doymuyor sütüm yetmiyor olabilir mi

Kızlar biz 3 haftalık olduk sadece anne sütüyle besliyorum kızımı ama her iki göğsümü de taoplam bir saat kadar emiyor doktorumuz biraz çok gibi dedi bir göğüsle yarım saat emzir sonra bir daha emzir dedi ama öyle yapınca doymuyor ve uyumuyor ben de ikisini de emziriyorum. Birini emzirirken diğerinden de süt akıyor ama Bugün birni emzirirken diğerini sağdım ve sütüm sadece 40 ml çıktı acaba o yüzden mi kızım çok emiyor yani doymuyor sütüm yetmiyor olabilir mi
Bizde 3 haftalıkken mamaya başladık. 2 memeyide emiyordu anca kesiyordu. Bir akşam süt o kadar azdı ki mama aldık. Şimdi mama meme birlikte gidiyor. 2 öğün mama geri kalan her an da meme şeklinde 🤦🏼‍♀️ bugün hiç uyumadığı için geceden beri çok mama içti. Sürekli aç gibi 😥 ama kusmuyor hepsini değerlendiriyor sağolsun.dolu dolu kakalar yapıyor.

Bunu ben de düşündüm en az 40 dk emiyor çünkü bazen 1 saati buluyor.Emzirmeden önce sağdım baya çıktı.Silikon uç kullanıyorum onu çekip bakıyorum içi süt oluyor.Doyuyor diye düşündüm.Kilosu da iyiydi.Aktif emiyor mu memede ? Benimki uyukluyor aktif emmiyor gibi.Doktor bana emzirmeden önce her ikisini sağ gelene bak demişti.Yarım saat maks 40 dk emzirip mama vermeyi deneyebilirsin.

Bizde 3 haftalıkken mamaya başladık. 2 memeyide emiyordu anca kesiyordu. Bir akşam süt o kadar azdı ki mama aldık. Şimdi mama meme birlikte gidiyor. 2 öğün mama geri kalan her an da meme şeklinde 🤦🏼‍♀️ bugün hiç uyumadığı için geceden beri çok mama içti. Sürekli aç gibi 😥 ama kusmuyor hepsini değerlendiriyor sağolsun.dolu dolu kakalar yapıyor.
Mamayı nasıl saklıyorsun süresi geçmeden bitiyor mu

Kilo alımına bak canım bende bazen ikisini emziriyorum baktım aranıyor ama 1 saat mi emiyor gercekten

Bunu ben de düşündüm en az 40 dk emiyor çünkü bazen 1 saati buluyor.Emzirmeden önce sağdım baya çıktı.Silikon uç kullanıyorum onu çekip bakıyorum içi süt oluyor.Doyuyor diye düşündüm.Kilosu da iyiydi.Aktif emiyor mu memede ? Benimki uyukluyor aktif emmiyor gibi.Doktor bana emzirmeden önce her ikisini sağ gelene bak demişti.Yarım saat maks 40 dk emzirip mama vermeyi deneyebilirsin.
Emzik emiyor bence emzik niyetine uykuya dalabilmek icin kullanıyor kilo alımı iyiyse doyuyordur bence

Back