• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    104
Merhaba, ben de geçen hafta çatı muayenesi oldum. Doktor kanaman olabilir sakın korkma önemli değil demişti.
İlk çatı muayenemi olduğumda kanama olmadı bende ama sonraki muayenelerimde genelde kahverengimsi kanamalarım oldu. Bunun olabileceğini bana hiç söylemediler başta nişan mı acaba diye düşündüm ama biraz araştırınca durumun farklı olduğunu öğrenmiş kendime gülmüştüm 😂

İlk çatı muayenemi olduğumda kanama olmadı bende ama sonraki muayenelerimde genelde kahverengimsi kanamalarım oldu. Bunun olabileceğini bana hiç söylemediler başta nişan mı acaba diye düşündüm ama biraz araştırınca durumun farklı olduğunu öğrenmiş kendime gülmüştüm 😂
Çatı muayenesi tam olarak nasıl oluyor acaba 🙄🙄

Benim de haftaya Salı olacak çatı muayenesi. Nasıldı? Nasıl hissettin? Çatala mı çıkıyoruz onun için?
Yapan kişinin ve senin rahat olman çok etkiliyor. Çatala da çıkarıyorlar sedyede de yapıyorlar kendini kasma derin nefes al ve kalçanı sıkmamaya gayret et bir şey olmaz inşallah kısa sürede bitiyor zaten

Çatı muayenesi tam olarak nasıl oluyor acaba 🙄🙄
Genelde ebeler yapıyor alttan muayene ile işaret ve orta parmağıyla kemik yapına açılma durumuna vs bakıyorlar saniyeler süren bir şey bence bahsedildiği kadar zor da değil ama kendini rahatlatmak için öncesinde birazcık izin iste derin bir nefes al daha rahat hissedersin

Doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın olsun Allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin ve darısı diğer hamişlere olsun 🙃🥰 oglak_kadini oglak_kadini bu süreçte bana göre en çok zorluk yaşayanlardan biri sendin biri de ladin ikiniz de çok şey atlattınız ladin kavuştu bebeğine inşallah sen de birkaç saat sonra kavuşacaksın senin için dua edeceğim. İnşallah kolay ve güzel bir doğumun olur 🤲🏻

Benim de iki haftadır düzenli sancım var şiddeti çok değil ama açılmam da hiç olmamış. Doğum için ailemin yanına geldim biraz hareket gerek ama sağolsun onlar da adım atmamı istemiyorlar. Doktorum günde bir saat yürüyüş yapabilirsin diyor 10.dk da çok oldu diyorlar 😬 artık biran önce bebeğim doğsun istiyorum ama hurma dışında neredeyse hiçbir şey yapamıyorum. Tavsiyesi olan var mı aranızda süreci hızlandırmak için neler yapabilirim

Tüm mesajlarım yemek üzerine ama saat kaç olmuş bu kadar rahatsızlık normal mi canlar uyanık olan cevaplasın. Sırtım kemiklerim ağrıyor. Karnım taş gibi. Valla bu nedir arkadaş maf oldum. Sancı falan olmasın bebek daha küçük ya 😒

Tüm mesajlarım yemek üzerine ama saat kaç olmuş bu kadar rahatsızlık normal mi canlar uyanık olan cevaplasın. Sırtım kemiklerim ağrıyor. Karnım taş gibi. Valla bu nedir arkadaş maf oldum. Sancı falan olmasın bebek daha küçük ya 😒
Ben en son mercimek köftesi yediğimde böyle olmuştum. Yemeği fazla mı kaçırdınız ki acaba? Bazen bebeğin pozisyonu da rahatsız edebiliyor.

Etiketleme nasıl yapılıyor bilmediğim için direkt böyle yazayım dedim. Doğuran kızlarrr, Allahım bebişlerinize saglıklı uzun ömür versin hayırlısı ile 🥰🧿 doğum yapacak olanlara da Allah'ım güç kuvvet ve kolay agrısız doğumlar nasip etsin inşallah, bebişlerinizi saglık ile kucağınıza alın 🥰🧿🙏 ben de ameliyat hazırlığımız, iki bebek kosturması ve evhamlarım ile bir bütün halinde telefonu nerede bıraktıgımı unuttuğum için buraya giremiyorum şu sıralar. Hepinizi özlediim, inşallah herşey sizler için çok güzel geçer 🥰🥲

Ben en son mercimek köftesi yediğimde böyle olmuştum. Yemeği fazla mı kaçırdınız ki acaba? Bazen bebeğin pozisyonu da rahatsız edebiliyor.
Yqni bilmiyorum ki. Yemek sonradan şişiricek yemek değildi. Fırında kıyma domates biber di. Yanına şehriye çorbası. Ekmek kullanmıyordum ama bugun yarım ekmek yedim.

oglak_kadini oglak_kadini güzel, kolay,mis gibi doğumlar dilerim💕🤗 bizim duamız seninle sende bizi unutma duanda. Umarım uyuyabilmişsindir. Çok güzel geçsin herşey senin için.. 🌸
cok sukur uyudum biraz. Amin canimm 😇😇😇
Doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın olsun Allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin ve darısı diğer hamişlere olsun 🙃🥰 oglak_kadini oglak_kadini bu süreçte bana göre en çok zorluk yaşayanlardan biri sendin biri de ladin ikiniz de çok şey atlattınız ladin kavuştu bebeğine inşallah sen de birkaç saat sonra kavuşacaksın senin için dua edeceğim. İnşallah kolay ve güzel bir doğumun olur 🤲🏻
ayyy zordu yaaa valla oglanla biz ne yaşadık yaaa storysi aticam 🤣🤣🤣

Aminn inşallah güzel bir doğum olup çıkacak.

Benim de iki haftadır düzenli sancım var şiddeti çok değil ama açılmam da hiç olmamış. Doğum için ailemin yanına geldim biraz hareket gerek ama sağolsun onlar da adım atmamı istemiyorlar. Doktorum günde bir saat yürüyüş yapabilirsin diyor 10.dk da çok oldu diyorlar 😬 artık biran önce bebeğim doğsun istiyorum ama hurma dışında neredeyse hiçbir şey yapamıyorum. Tavsiyesi olan var mı aranızda süreci hızlandırmak için neler yapabilirim
Perine masajini oneriyorlar. Yirtik, kesi olayini azaltiyormus sanirim. Birde bebegin kanala girmesi icin yapilan egzersizlee var, squat, secde pozisyonu gibi egzersizler. Instg.da cok denk geliyorum ama henuz baslamadim. Yurume isini ben yapamiyorum, 2 adim atsam bebek toplaniyor biryerde karnim sertlesiyor agri yapiyor. Diger egzersizleri onumuzdeki hafta itibariyle deneyecegim.

dun ağrıdan ölüyodum ben de. buraya da yazdım hatta. doktora gidecektim sanci mi acaba diye .surekli yattim gecti sonra. normaldir insALLAH ya.

Ay ben hala taburcu olamadım ne yazık ki malum tansiyon belası 😅 Sanırım yarın çıkıcam bi aksilik olmazsa.
Bizim bebiş de 37+3te 2900gr 48kg olarak teşrif etti. Emmesinde vs sıkıntı yok şükür sadece gözleri hafif sarı ona da doktoru normal olduğunu zamanla düzeleceğini söyledi.
Vajinal doğum yapacaklara epidural almalarını öneririm burda vajinal doğumda epidural yapılmıyormuş ne yazık ki suni sancıyla birleşince epey zorlandım ama korkmayın bitiyor bi şekilde ve kavuşunca her şey arkada kalıyor öyle güzel bi duygu ki.
11.30da ilk fitil olarak suni sancı verildi 4cmden sonra ise serum olarak sancı takıldı. 5cmde de suyum patladı o da foşur foşur değişik bi şeymiş😅 20.30da doğum bitmişti. Hala inanamıyorum çok şükür 🙏
Episuralde yeterince iyi ıkınamazsın diyorlar haftasonu belde seçenekleri konuşacağım doktorumla

Back