• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Benim bebeğimin dün gözünde kızarıklık fark ettim renkli kısımda değil de beyaz yerde. Bugün de devam ediyor. Acaba doktora mı götürsem? Ağlama sızlanma vs yok. Muhtemelen gözünü çizdi.
Bir de kasık kısmında kızarıklık var. Kafasında da enseye yakın saçlı deride oynayan elin altından kayan iki küçük şişlik var.
Yoğun bakım sürecinden sonra psikolojim bozuldu benim. O yüzden bebekteki farklılıklar dikkatimi hemen çektiği gibi beni geriyor da. Bunun gibi şeyler yaşayan var mı aranızda?
Doktora da götürürüm ama doktorun biri çok fazla doktora gitmişsiniz gerek yok demişti bir kez. Eşim gereksiz evham yaptığımı düşünüyor bunu duyunca da.
Evet evham olabilir ama seni rahatlatmayacak bunu düşünmek. Bence o doktorlar öyle diyorsa başka bı doktora randevu al zaten ilk ay asısından sonra gelsin görelim diyor doktorlar eşini de bı şekilde ikna et git için rahat etsin. Rabbim korktuğundan emin kılsın seni de bebeğinizde hiç bı şey yoktur inşallah 🤍

Lokman hekim etlik hastanesinde doktor irade musagil. Hem doktorumdan cok menunum hem temizlik personeli dahil tum personelden. Hepsi cok gukeryuzluydu. Dogum esnasinda ebe saclarimi oksuyordu. Kesinlikle tavsiye ederim

İlk bir hafta falan iki saatte bir sonrasinda uc saatte diye biliyorum ben

Cnm uyuyunca uyandirip devam ettirmek gerekiyir diye biliyorum ben. Hem boykesi senin icin de cok yorucu olur. Bebisinin mutlu bir anneye ihtiyacı var

Ben bilmiyorum ama yegenim uc gunde bir yaparmis dojtor normal demis

Ben annemden şöyle öğrendim. Toz kimyonu bardaga koyup karistiriyoruz. Bes dakika bekleyince tozlar dibine çöküyor. Ustteki suyu cay kasigiyla bebisime iciriyoruz kalani da ben içiyorum

Biz de iki jumara kullanıyoruz. Erken degil cnm. Bebis rahat etsin küçük bezle ugrasma

Cnm gündüzleri cok uyutuyor olabilir misin ki. Aymi sorunbizde de var gerci ama olmasi gereken gündüzleri emzirdikten sonra bir sure bebisin uyanik kalmasini saglamak gerek. Gunduz cok uyursa bu sefer gece uyumaz diyor uzmanlar.

Biz de erken dorduncu hafatada yasadik. Zaten ataklari anlatan harika haftalar kitabinda bazi bebislerde erken bazilarinda gec olabilir diyor. İnsan korkuyir gecmeyecek bu durum diye ama sabret geciyor😍

Yapma deyince inatlasiyor olabilir. Genelde kardesi ile ilgili uyarmamaya çalışıyorum. Mesela isigi acinca ben uyumak istiyorum diyorum. Arabada cami acinca ben üşüyorum sen de usuyebilirain diyorum. Cok fazla kardesin kardesin dememeye calisiyorum zittina gitmesin diye. Bir de bingildak hakkinda birsey soylemedim acik vermemek icin. Sinirlenirse kullanir bunu diye. Sadece basi aciyabilir dedim. Zaten sen de dikkat ediyormussun gerisi ayni iste. Hep birlikte biz aileyiz. Bi kucagima kizim bi kucagima oglum yasasin falan deyip bazen ikisini virden alıyorum. Kardesi kucagimda iken birsey istediginde mumkun mertebe reddetmiyirum ve reddetmem gerekirse baska birseyi bahane etmeye çalışıyorum. Allah kolaylık versin 🌷
İrade hanımı birkaç kişiden daha duymustum çok memnun kalmışlardı ben de bi gidebilirim diye düşünüyorum çok teşekkürler 🌸🥰

Hamileyken grubun tadi bir başkaydı 20 ocakta doğum yaptım bebek 25 gunluk oldu gün sayıyorum ikinci hafta gazdan kıvranan bebeğime maflor gaz damlası aldım biraz rahatladı. Süt gelme olayı 5 günü buldu doğum sonrası kızlar. Sizleri okumaya çalışıyorum yalnız değiliz 40 miz çıksa Bi Di gün sayıyorum. Efsane yoruldum bebek sürekli kucak istiyor uyurken bile dermanım kalmadı kucağa alıştırma diyenler emerken kucakta gaz çıkarken kucakta mecbur alistirmis oluyoruz nasıl olacak bilmiyorum. Emzir gaz çıkar hemen yatağa koy diyenler nasıl yapıyorsa anlamadım. Bir de elimde 140 adet prima bebek bezi var 1 numara almak isteyen Ankara merkezdeyim yazarsa özelden 4100 gram doğdu bez küçük gelmeye başlıyor.

Bir de bir aylık kontrole götürenler bebekte ne gibi muayene yapılıyor merak ediyorum. Lohusalik ne zaman bitecek sezaryen sonu çok kan kaybetmişim kan takviyesi yapılıyor ve hala leke leke de olsa bazen normal adet gibi de gelmeye devam ediyor kaç gün sürecek bu kanama 25 gundyeim halim kalmadı sanirim

Bir de bir aylık kontrole götürenler bebekte ne gibi muayene yapılıyor merak ediyorum. Lohusalik ne zaman bitecek sezaryen sonu çok kan kaybetmişim kan takviyesi yapılıyor ve hala leke leke de olsa bazen normal adet gibi de gelmeye devam ediyor kaç gün sürecek bu kanama 25 gundyeim halim kalmadı sanirim
Benim de kanamam çok olmuş ameliyatta. 12 lerden 9a düşmüş kanım. Ben de hap içiyorum sürekli. Kanamam da hala devam. 1 gün yoksa 3 gün var ve çok düzensiz. Bazen günde 4-5 ped doluyo bazen sadece leke gibi geliyo. Ben böyle bunalıp arkadaşıma anlattım kanama hala devam ediyo pişik oldum diye onda 1 sene sürmüş kanama. Kulaklarıma inanamadım. İnş biter kısa sürede bizimkiler

3 gün boyunca gazdan mahvolduk. Son 2 gündür sabah kimyon, öğlen rezene, akşam yine kimyon çayı içiyorum. Bebiş üstten alttan gaz patlaması yaşıyo:) inanılmaz rahatladı. 2 gündür sadece emzirmeye kalkıyorum ve geri uyuyoruz. Buradan bi arkadaş tavsiye etmişti kim hatırlamıyorum ama allah razı olsun ondan
Kimyon çayını nasıl yapiyoruz

Benimki de bugün bir garip aç gibi ağlayarak uyanıyor emzirmeye çalışıyorum bir iki yudim sonrası uyuyor uyandırıp emzirmeye çalışıyorum nir türlü uyanmıyor sonra o zaman uyutayım diyorum yatağına koyar koymaz yine ağlıyor ama emmiyor ve sabahtan beri böyle bir şey yemedi 🥺 ne yapayım

Benimki de bugün bir garip aç gibi ağlayarak uyanıyor emzirmeye çalışıyorum bir iki yudim sonrası uyuyor uyandırıp emzirmeye çalışıyorum nir türlü uyanmıyor sonra o zaman uyutayım diyorum yatağına koyar koymaz yine ağlıyor ama emmiyor ve sabahtan beri böyle bir şey yemedi 🥺 ne yapayım
Dün benimkide öyleydi saatlercr ağladı 😭mama verdim oda baya gaz yaptı galiba daha çok ağladı 😭 annelik ne kadar zor ben kucakta gezdiriyorum tekrar meme veriyom bir iki iyiyi sonra emiyo

Sabah oldu da akşam olur mu acaba ilk aşı var bugün 🥹🥹🥹🥹🥹
Korkma yavrum bsy olmuo ilk asilarinda .ama iki aylık asilari fena🥴🥴
Benim bebeğimin dün gözünde kızarıklık fark ettim renkli kısımda değil de beyaz yerde. Bugün de devam ediyor. Acaba doktora mı götürsem? Ağlama sızlanma vs yok. Muhtemelen gözünü çizdi.
Bir de kasık kısmında kızarıklık var. Kafasında da enseye yakın saçlı deride oynayan elin altından kayan iki küçük şişlik var.
Yoğun bakım sürecinden sonra psikolojim bozuldu benim. O yüzden bebekteki farklılıklar dikkatimi hemen çektiği gibi beni geriyor da. Bunun gibi şeyler yaşayan var mı aranızda?
Doktora da götürürüm ama doktorun biri çok fazla doktora gitmişsiniz gerek yok demişti bir kez. Eşim gereksiz evham yaptığımı düşünüyor bunu duyunca da.
Kuzum o kafasında elin altında kayan oğlumda da kızımda da var.hatta oğlumda sağlık ocağında sormuştum ebeye.o bsy olmaz çoğu çocukta olur bnm oğlumda da var demişti.suan kızımda da var.hatta bnm iki coxugumunda boğazında lenfleri de belirgin.mercimek gibi bı kaç tane.oglumda geçen biri şişti Dr a götürdüm o da korkulacak bsy değil genelde enfeksiyon dan çıkar dedi.hatta oğlumda ilk fark ettiğimde okulda öğrencilerimin boğazına da bakardım lenfleri belirgin mi her çocukta olur mu die.bazilarinda vardı bazilarinda yoktu.genelde o boğazlardaki lenflerde grip gibi yada boğaz enfeksiyonu gibi olanlarda çok oluyor galiba.
40gun sürdü bnm.20gundur yoktu bsy.dun adet kanı gibi iç camasirima gelmiş.sanirim bugünlerde regli olcam.bebeklerde boy kilo baş çevresi bı tane aşı.anne tansiyonu vs.
Gece ağladım bebisle birlikte uyutuyorum yatağa koyuyorum uyanıyor çok yoruldum kendimi suçladim hep nasıl bakcaksin yapamıyorum diye 😭
Canım sabret geçecek bunlar.oglumda neler yaşadım neler.biraz kilolu bebkti kimse kucağına alıp avutmak istemezdi.suan kızım maşallah sübhanallah çok iyi.arada kaka yapamıyor ağlıyor fln.maflor veriyorum fayda ediyor mu bilmiyorum.onun dışında emzik büyük nimetmis 🤗🤲çok şükür bin şükür oğlum gibi olmasından korkuyordum değil🤲

Dün benimkide öyleydi saatlercr ağladı 😭mama verdim oda baya gaz yaptı galiba daha çok ağladı 😭 annelik ne kadar zor ben kucakta gezdiriyorum tekrar meme veriyom bir iki iyiyi sonra emiyo
Ben de sütüm yatmiyor mu acaba diye endişeneliyorum ama bir taraftan emzirirken diğer taraftan aşağı akıp gidiyor sadece bizim kız emmek istemiyor

Kuzum o kafasında elin altında kayan oğlumda da kızımda da var.hatta oğlumda sağlık ocağında sormuştum ebeye.o bsy olmaz çoğu çocukta olur bnm oğlumda da var demişti.suan kızımda da var.hatta bnm iki coxugumunda boğazında lenfleri de belirgin.mercimek gibi bı kaç tane.oglumda geçen biri şişti Dr a götürdüm o da korkulacak bsy değil genelde enfeksiyon dan çıkar dedi.hatta oğlumda ilk fark ettiğimde okulda öğrencilerimin boğazına da bakardım lenfleri belirgin mi her çocukta olur mu die.bazilarinda vardı bazilarinda yoktu.genelde o boğazlardaki lenflerde grip gibi yada boğaz enfeksiyonu gibi olanlarda çok oluyor galiba.

40gun sürdü bnm.20gundur yoktu bsy.dun adet kanı gibi iç camasirima gelmiş.sanirim bugünlerde regli olcam.bebeklerde boy kilo baş çevresi bı tane aşı.anne tansiyonu vs.

Canım sabret geçecek bunlar.oglumda neler yaşadım neler.biraz kilolu bebkti kimse kucağına alıp avutmak istemezdi.suan kızım maşallah sübhanallah çok iyi.arada kaka yapamıyor ağlıyor fln.maflor veriyorum fayda ediyor mu bilmiyorum.onun dışında emzik büyük nimetmis 🤗🤲çok şükür bin şükür oğlum gibi olmasından korkuyordum değil🤲
Çocukken bende de vardı da. Ben baya endişeli bir anne oldum. Allah hepimize kolaylık versin

Sanki biterse yanlış yaoiyormusum gibi bebek surekli ağlıyor uyuyor besige koyuyorum uyanıyor bı turlu doğru düzgün uyuyamıyorum😭babası gelse bı msma verse hemen uyuyor bende neden böyle yada sadece bizimkimi hep ağlıyor 😭

Sabahtan beri emzir uyut uyansın başka hiç bişey yapamadım kendimi çok kötü yalnız hissediyorum 😭

Sabahtan beri emzir uyut uyansın başka hiç bişey yapamadım kendimi çok kötü yalnız hissediyorum 😭
İnan yalnız değilsin omzumda buz gibi bir cayla ekmek ucu peynir atabildim ev gidiyor çamaşır bulaşık ütü bebeğe yetsem yeter diye düşünüyorum akşama iftara gelecek ese Bi çorba yapabilir mym bir de uyusa bende yarım saat uyusa diyorum. Bi gün düşüp bayilicam Die korkuyorum kimsem de yok yalnizliktan

İnan yalnız değilsin omzumda buz gibi bir cayla ekmek ucu peynir atabildim ev gidiyor çamaşır bulaşık ütü bebeğe yetsem yeter diye düşünüyorum akşama iftara gelecek ese Bi çorba yapabilir mym bir de uyusa bende yarım saat uyusa diyorum. Bi gün düşüp bayilicam Die korkuyorum kimsem de yok yalnizliktan
😭Nezaman gecicek bu günler herkes tadını çıkar diyor çıkaramadigim içinde kendimi sucluyorum

Benim de kanamam çok olmuş ameliyatta. 12 lerden 9a düşmüş kanım. Ben de hap içiyorum sürekli. Kanamam da hala devam. 1 gün yoksa 3 gün var ve çok düzensiz. Bazen günde 4-5 ped doluyo bazen sadece leke gibi geliyo. Ben böyle bunalıp arkadaşıma anlattım kanama hala devam ediyo pişik oldum diye onda 1 sene sürmüş kanama. Kulaklarıma inanamadım. İnş biter kısa sürede bizimkiler
1 sene mi ne kanaması o kadar kadın doğuma gitmemiş mi

😭Nezaman gecicek bu günler herkes tadını çıkar diyor çıkaramadigim içinde kendimi sucluyorum
Bir bilsem 40 i çıkınca rahatlarsniz diyorlar benim cırkım çıktı gece dişlerimi sıkıp uyanıyorum çenem ağrıyor artık gündüz de dişlerim ağrıyor:( oysa ne çok istemiştim 7 yıldan beri şimdi kendimi hem yetersiz hem yorgun hemde bebeği mutlu olmayan biri gibi hissediyorum. Kucağımda uyumak istiyor sürekli

Sabah oldu da akşam olur mu acaba ilk aşı var bugün 🥹🥹🥹🥹🥹
Bizde aşıya gideceğiz birazdan uyanırsa 🤣 gece uyumadığı için şimdi acısını çıkarıyor. Aşı olacağını da anladı herhaldr uyanmıyor 🤦🏼‍♀️

Hamileyken grubun tadi bir başkaydı 20 ocakta doğum yaptım bebek 25 gunluk oldu gün sayıyorum ikinci hafta gazdan kıvranan bebeğime maflor gaz damlası aldım biraz rahatladı. Süt gelme olayı 5 günü buldu doğum sonrası kızlar. Sizleri okumaya çalışıyorum yalnız değiliz 40 miz çıksa Bi Di gün sayıyorum. Efsane yoruldum bebek sürekli kucak istiyor uyurken bile dermanım kalmadı kucağa alıştırma diyenler emerken kucakta gaz çıkarken kucakta mecbur alistirmis oluyoruz nasıl olacak bilmiyorum. Emzir gaz çıkar hemen yatağa koy diyenler nasıl yapıyorsa anlamadım. Bir de elimde 140 adet prima bebek bezi var 1 numara almak isteyen Ankara merkezdeyim yazarsa özelden 4100 gram doğdu bez küçük gelmeye başlıyor.
Efsane yoruldum kısmına o kadar katılıyorum ki. Dermanım kalmadı artık.
Benimki kanamadan ziyade akıntı halini aldı. Loşi akıntısı deniyormuş normalmış 🤦🏼‍♀️ önce kahverengi gibiydi şimdi krem rengi beyaz gibi. 31 gün oldu 40da biter inşallah. Hiç de azalmıyor hep aynı devam. 1 yıl değil benim 10 güne bile tahammülüm kalmadı 🥹

Gece ağladım bebisle birlikte uyutuyorum yatağa koyuyorum uyanıyor çok yoruldum kendimi suçladim hep nasıl bakcaksin yapamıyorum diye 😭
Canım ben de bakamıyorum diye çok ağlıyorum. Hepimiz bir şekilde bakıyoruz. Sen moralini yüksek tut lütfen.

Sanki biterse yanlış yaoiyormusum gibi bebek surekli ağlıyor uyuyor besige koyuyorum uyanıyor bı turlu doğru düzgün uyuyamıyorum😭babası gelse bı msma verse hemen uyuyor bende neden böyle yada sadece bizimkimi hep ağlıyor 😭
Bizimde dün çok zor geçti gündüz hiç uyumadı gece bir kere uyudu. Ben artık sabah baya azarlıyordum bebeği annem geldi. Yıkadı falan şimdi horul horul uyuyor. Sanki biz yalan söylüyormuşuz gibi oldu uyumuyor diye 🤣 bizim stresimizi hissediyorlar onlarda strese giriyorlar. Stressiz birini bulunca hemen uyuyorlar. Bütün zorları bize 😥

Back
X