Lokman hekim etlik hastanesinde doktor irade musagil. Hem doktorumdan cok menunum hem temizlik personeli dahil tum personelden. Hepsi cok gukeryuzluydu. Dogum esnasinda ebe saclarimi oksuyordu. Kesinlikle tavsiye ederim
İlk bir hafta falan iki saatte bir sonrasinda uc saatte diye biliyorum ben
Cnm uyuyunca uyandirip devam ettirmek gerekiyir diye biliyorum ben. Hem boykesi senin icin de cok yorucu olur. Bebisinin mutlu bir anneye ihtiyacı var
Ben bilmiyorum ama yegenim uc gunde bir yaparmis dojtor normal demis
Ben annemden şöyle öğrendim. Toz kimyonu bardaga koyup karistiriyoruz. Bes dakika bekleyince tozlar dibine çöküyor. Ustteki suyu cay kasigiyla bebisime iciriyoruz kalani da ben içiyorum
Biz de iki jumara kullanıyoruz. Erken degil cnm. Bebis rahat etsin küçük bezle ugrasma
Cnm gündüzleri cok uyutuyor olabilir misin ki. Aymi sorunbizde de var gerci ama olmasi gereken gündüzleri emzirdikten sonra bir sure bebisin uyanik kalmasini saglamak gerek. Gunduz cok uyursa bu sefer gece uyumaz diyor uzmanlar.
Biz de erken dorduncu hafatada yasadik. Zaten ataklari anlatan harika haftalar kitabinda bazi bebislerde erken bazilarinda gec olabilir diyor. İnsan korkuyir gecmeyecek bu durum diye ama sabret geciyor
Yapma deyince inatlasiyor olabilir. Genelde kardesi ile ilgili uyarmamaya çalışıyorum. Mesela isigi acinca ben uyumak istiyorum diyorum. Arabada cami acinca ben üşüyorum sen de usuyebilirain diyorum. Cok fazla kardesin kardesin dememeye calisiyorum zittina gitmesin diye. Bir de bingildak hakkinda birsey soylemedim acik vermemek icin. Sinirlenirse kullanir bunu diye. Sadece basi aciyabilir dedim. Zaten sen de dikkat ediyormussun gerisi ayni iste. Hep birlikte biz aileyiz. Bi kucagima kizim bi kucagima oglum yasasin falan deyip bazen ikisini virden alıyorum. Kardesi kucagimda iken birsey istediginde mumkun mertebe reddetmiyirum ve reddetmem gerekirse baska birseyi bahane etmeye çalışıyorum. Allah kolaylık versin