• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Merhaba hanımlar ☺️ bebeğim 22 günlük oldu hala beslenme düzenini oturtamadık. Önce kilo kaybı var die her beslemede 60 cc mama verdirdiler tabi benim sütümde az geliyordu. Şırıngayla eds ile vs deneyerek sağım yaparak fln yorucu bir süreç oldu. Şimdi doğum kilosunu geçti , başka bir doktora gittik benim sütümünde arttığını ön görerek oda mamayı azalttı ama biberonla mama vermemi öneriyor. Meme reddi yapar die çekiniyorum siz mamayı nasıl veriyorsunuz? Günde ne kadar mama veriyorsunuz?
Merhaba canım , ben her beslenme sonrası mama veriyorum. Bana da mamayı azalt dediler ama bizimki istiyor , doymuyor ben de azaltmadım o yüzden. Ben en başından beri biberon ile veriyorum meme reddi olmadı

Peki normal doğum mu oldu süreciniz nasıl ilerledi
İp gibi bir şey takıldı suni sancı verildi sancılar vardı ama ben hissetmedim.Sabahtan akşama kadar bir ilerleme olmadı.Benim suyum azalmıştı bebek de strese girince sezaryene alındım.Ama bu benim için böyle ilerledi suni sancı ile normal doğum yapan birçok kişi var🌺

Merhaba hanımlar ☺️ bebeğim 22 günlük oldu hala beslenme düzenini oturtamadık. Önce kilo kaybı var die her beslemede 60 cc mama verdirdiler tabi benim sütümde az geliyordu. Şırıngayla eds ile vs deneyerek sağım yaparak fln yorucu bir süreç oldu. Şimdi doğum kilosunu geçti , başka bir doktora gittik benim sütümünde arttığını ön görerek oda mamayı azalttı ama biberonla mama vermemi öneriyor. Meme reddi yapar die çekiniyorum siz mamayı nasıl veriyorsunuz? Günde ne kadar mama veriyorsunuz?
Ben mama vermiyorum ama kendi sütümü sağıyorum bazı geceler eşim biberonla veriyor.Avent kullanıyorum.

Ben clinikid masaj yağı aldım dün. Alıp deneyen var mı? Bu gaz bizi mahvediyor. Ağızdan bir iki gek olsa bile altta kesin gazı oluyor. Acaba alerji falan mı var? Bir kaç gün süt ürünleri yemeyeceğim, bide öyle deneyelim. En çok alerji süt ürünlerinden oluyormuş. Çarşamba doktora gideceğiz 15 günlük oluyor, doktora da sorayım.
Benim bebeğimde egzama da oldu. Aynı zamanda gazı da var. Süt ürünleri, tahin, çikolata, kakao, fıstık, kaju kesti doktor. Ben yumurta da yemeyi kestim ekstra. Besin alerjisi belirtisi imiş egzama ve gaz. Çok canım sıkılıyor. Doğduğundan beri hastanelerden bir ayağımızı çekemedik. Bir de teyzesinde ve anneannesinde besin alerjisi var o da genetik imiş.

Ayy baya zor olmuş doğumun. Şimdi nasılsın peki iyileşti mi dikişlerin ?
Şimdi iyiyim canım şükür. Bir iki tane kötü yerde dikişim var onlar zorluyor. Bebekle ilgilenmekten nasıl iyileştim anlamadım 🤦🏼‍♀️🥲 dikişlere 3 saate bi pasuman yap dediler sabah akşam zor yaptım ama iyi toparladım. Anneliğin gücü 🙏🏼
Bebiş bazı günler uyuyor bazı günler uyumuyor , günü gününü tutmuyor anlayacağın😅 gaz sancıları oluyor bir de kakasını her gün yapamıyor 3-4 günde 1 yapıyor o da rahatsız ediyor kendisini. Bu şekilde geçiyor zaman. Her 2-3 saatte bir altını değiştir , emzir , mama ver , gaz çıkar rutinimiz var. Zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. Ağlamalar bende de oluyor. Durup dururken ağlamaya başlıyorum bazen 🤷🏼‍♀️ lohusalıktan olsa gerek. Annem yanımda ev işlerini yemeği falan o yapıyor bebek bakımını ben yapıyorum. Geceleri eşimle birlikte yapıyoruz. Ben emziriyorum o mamasını hazırlıyor ben mama yedirtiyorum eşim gazını çıkarıyor.
Senin nasıl gidiyor ?
Ben de hergün ağlıyorum 🥹 ağladıktan sonra bebek daha kolay uyuyor. Ben rahatlayınca rahatlıyor.
Cnm bazen bebeklerin gazi varken de emme refleksi cok kuvvetli olabiliyor. Sıkıntıda oldugu icin onu emerek gidermeye calisiyor. Bu da gercek aclikla karistirilabiliyor. Ona dikkat etmek lazim. Benim ikinci cocugum ben de ayiramiyirum ac mi gazi mi var ama ilk kizimda bunu bilmedigim icin cok sıkıntı yasamistik. Ayni senin gibi ozellikle geceleri karnini doyurup yatiriyordun yirmi dakika sonra aglayarak uyaniyor emmeye calisiyordu mama takviye. Yirmi dakika sonra tekrar ayni sey cocuk bu sefer de agiz dolusu kusuyor heryer batiyordu gece vakti haydi bir de carsaf degistir sonunda cocum reflü oldu vs.
Mama hiç vermedim. Hatta almadım bile. Boş memeyi veriyorum bir süre sonra. Emzik olarak beni kullanıyor 🥲 kusma olmadı şükür daha hiç. Hep reflü yatağında yatıyor. Ben hamileyken reflü olmuştum yavrum olmaz inşallah 🙏🏼
Benim bebeğimde egzama da oldu. Aynı zamanda gazı da var. Süt ürünleri, tahin, çikolata, kakao, fıstık, kaju kesti doktor. Ben yumurta da yemeyi kestim ekstra. Besin alerjisi belirtisi imiş egzama ve gaz. Çok canım sıkılıyor. Doğduğundan beri hastanelerden bir ayağımızı çekemedik. Bir de teyzesinde ve anneannesinde besin alerjisi var o da genetik imiş.
Yüzünde minik minik kırmızı noktalar çıktı, bence besin alerjisi gibi bir şey. Ben zaten yumurta yemiyordum bebek için hamilelikte başladım 😅 süt ürünlerinden de bi ayran içerim isteyerek. Peynir süt yoğurt kefir falan da hamilelikte tükettim annemin zoruyla 😅 bebem de belki sevmiyordur ama emziriyorsun ye ye ye lafından kurtulamıyorum.

Biberonla veriyorum memeyi de emiyor.30 ile 60 CC arasinda veriyorum.
Ya bı haftadır bnm bebeğim de yüzünde böyle çıktı.sen de böyle yazınca bnm kızımda da mi egzama besin alerjisi var die düşündüm.cnm sizin de mi böyle bak foto ekliyorum.

Eklentiler

• 1000032058.jpg
    1000032058.jpg
    81,9 KB · Görüntüleme: 73
Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Ben iki bebeğimde de hiç kullanmadım ihtiyaç duymadım. Bunda almayı düşündüm bende ama sonra dedim ki lazım olursa alayım henüz lazim olmadı 🩷

Bana tekli olandan kuzenim verdi. Akşamları yatmadan son sütleri sağıp bebeğe gece onu vermeye çalışıyorum. Benim çok işime yarıyor. Emzirme danışmanı demişti bana tüm sütü boşalt memelerindeki diye elle sağma ile tam boşalmıyor.

Bende ihtiyacim olmaz saniyordum ama süt dolunca bebek emmeyince ateş titreme göğüs agrisi oluyor iki gün cektim cok kötüydü sonra kuzenim verdi çok büyük rahatlıkmış bu model

Her şeyi deniyorum ı love u masajı denedim iyi geliyor elini ısıtıp onu dene🌺

Hoş geldi bebeğin🌺🌺Sezaryen zormuş evet ama bol yürü her defasında kendini daha da iyi hissedeceksin bir bakmışsın kendin kalkıp yürüyorsun 🌺

Lansinoh aldım memnunum🌺Senin de bebeğin sağlıkla gelsin🌺
Kızlar iyi dilekleriniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler bu pazartesi doğum olacağı için dönemedim bir türlü size çok sağolun tekrardan. Doğuran ve yakında doğuracak tüm arkadaşların umarım süreci sağlıkla huzurla ve mutlulukla geçer umarım❤️

Ya bı haftadır bnm bebeğim de yüzünde böyle çıktı.sen de böyle yazınca bnm kızımda da mi egzama besin alerjisi var die düşündüm.cnm sizin de mi böyle bak foto ekliyorum.
Hocam foto ekliyorum diyorsunuz, bal yanak ekliyorum demeniz lazımdı 😍

Ya bizde de var bikaç gündür ama sivilcemsi gibi duruyor daha çok ben yenidoğan aknesi diye düşünmüştüm

Kızlar bu 5 bin tl için biz gittik sosyal hizmetler bize daha resmi yazı gelmedi şimdi başvuru yaparsanız sadece bir seferlik 600 tl(3. Çocuk oldugu için)alırsınız ve sonrakinfen yararlanamazsınız dedi.Bekleyin 10 15 güne kadar resmi yazı gelir arayıp sorarsınız ara ara dedi öyle başvuru yapmamızı söyledi.

Hocam foto ekliyorum diyorsunuz, bal yanak ekliyorum demeniz lazımdı 😍
Ayyy teyzesi çok tşk edeyizz🥰
Ya bizde de var bikaç gündür ama sivilcemsi gibi duruyor daha çok ben yenidoğan aknesi diye düşünmüştüm
Bnm kızın da heralde öyledir dimi ya.vucudunda yok. Genelde emerken oluyor.memeye temas olunca diyordum ben.

Burda yazandan 2 gün geç benimki 14ünde doğdu. Ama doyma işine gelirsek, doymuyor sonsuza kadar emebilir 😅 memeden ayrı bir bebek nasıl oluyor bilmiyorum. Bi 15 20 dk emiyor memede uyuya kalıyor yatağa alıyorum tekrar bağırıyor tekrar memeye yine aynı şey. Arada 10 dk alt açma veya gaz çıkarma molası olabiliyor. 2-3. Hafta ataklarındanmış memeden ayrılamama inşallah geçer. Sütü sağıp veriyorum bazı geceleri kene gibi yapışmasın bana diye 🤣 50 60 ml falan çıkıyor zaten kalan süt.
Yaa tam bir koala 🤭🤭 bizde de farklı değil. 12si doğumlu. 2 gündür emme süresi kısaldı… 15-20dk sonra dopuyır galiba ama hala memede yani öyle takılıyor uyuyor uyanıyor tekrar emiyor.. fazla emince de 2 gündür kusuyor, tekrar emiyor.. ana fikir genel olarak emiyor..

Ayyy teyzesi çok tşk edeyizz🥰

Bnm kızın da heralde öyledir dimi ya.vucudunda yok. Genelde emerken oluyor.memeye temas olunca diyordum ben.
Ciltleri çok hassas oluyor bende emzirdikten sonra bakıyorum yanağı kızarmış , Google yaz bak bi yenidoğan aknesi diye bir sürü görsel var biizmki öyle

Bebiş bazı günler uyuyor bazı günler uyumuyor , günü gününü tutmuyor anlayacağın😅 gaz sancıları oluyor bir de kakasını her gün yapamıyor 3-4 günde 1 yapıyor o da rahatsız ediyor kendisini. Bu şekilde geçiyor zaman. Her 2-3 saatte bir altını değiştir , emzir , mama ver , gaz çıkar rutinimiz var. Zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. Ağlamalar bende de oluyor. Durup dururken ağlamaya başlıyorum bazen 🤷🏼‍♀️ lohusalıktan olsa gerek. Annem yanımda ev işlerini yemeği falan o yapıyor bebek bakımını ben yapıyorum. Geceleri eşimle birlikte yapıyoruz. Ben emziriyorum o mamasını hazırlıyor ben mama yedirtiyorum eşim gazını çıkarıyor.
Senin nasıl gidiyor ?
Kuzum benim ilk zamanlar çok zordu doğum yaptığım günün ertesi günü kv geldi. Benim memitolar uçları çok felaket yara oldu ağlıyordum emzirirken 🙁uçlarının yarısı yok hala etinin altı görünüyor 🙁 doktor antibiyotik verdi bide gümüş kapak aldım şuan idsde ediyorum yavrumu emziresim gelmiyordu psikoljim çok bozulmuştu.kvdeyanimda ama ben gene kendimi çok yalnız hissediyorum bebeğin derdinden anlamiyoruz çoğu zaman meme veriyom emiyor emiyor sonra ağlayınca doymuyor diye mama veriyoruz hatta sarılık olduk fototerapi aldık biz 🙁ondan sonra mamada verelim dedim iste geceleri sütüm oluyor sanırım emip yatıyor 1 saat sonra bidaha uyanıyoruz 🙁bazen eski hayatımı çok özlüyorum ama alışmaya çalışıyorum yavrum sağlıklı olsunda🙁geceleri çok ikiniyor bide uykusunda bile.ikiniyor.gaz damlası aldık bikacgundur onu kullaniyoruz sen mamayı kaç CC kullaniyosun

Cnm bazen bebeklerin gazi varken de emme refleksi cok kuvvetli olabiliyor. Sıkıntıda oldugu icin onu emerek gidermeye calisiyor. Bu da gercek aclikla karistirilabiliyor. Ona dikkat etmek lazim. Benim ikinci cocugum ben de ayiramiyirum ac mi gazi mi var ama ilk kizimda bunu bilmedigim icin cok sıkıntı yasamistik. Ayni senin gibi ozellikle geceleri karnini doyurup yatiriyordun yirmi dakika sonra aglayarak uyaniyor emmeye calisiyordu mama takviye. Yirmi dakika sonra tekrar ayni sey cocuk bu sefer de agiz dolusu kusuyor heryer batiyordu gece vakti haydi bir de carsaf degistir sonunda cocum reflü oldu vs.
Bizde çocuk ağladıkça memeyi dayiyoruz meme istemiyorsa mmama veriyoruz anlayamıyoruz sikintisini bizimkide bu sıralar çok kusuyor🙁

Biz ilk başta 30 CC veriyorduk baktık gene istiyor diye düşündük 60 CC yaptık bazen hepsini içiyor bazen içmiyor 25 günlük olduk suan

Back