• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Bebeğin tuvaleti sarı partıkullu gelıyorsa şayet doymuş demek oluyormuş. Gariplerim abur cubur yiyemıyor kı 😅 ondan sürekli meme istiyor. Kilosunu güzel aldıysa , tuvaletı sarı partıkulluyse sorun yok sütünüz de . Sütüme 3 kere bakıldı eğitimi verildi oradan biliyorum
Partiküllü dediğiniz sarı kakanın içinde beyaz beyaz süt kesiği gibi mi? Bembeyaz değil de beyaz olduğu belli diyeyim.

Partiküllü dediğiniz sarı kakanın içinde beyaz beyaz süt kesiği gibi mi? Bembeyaz değil de beyaz olduğu belli diyeyim.
😅😅 Nasıl açıklasam bılemedım valla 😅 bende fazla tecrubeli sayılmam 😅 doktorun söylediğini ilettim size

Ben clinikid masaj yağı aldım dün. Alıp deneyen var mı? Bu gaz bizi mahvediyor. Ağızdan bir iki gek olsa bile altta kesin gazı oluyor. Acaba alerji falan mı var? Bir kaç gün süt ürünleri yemeyeceğim, bide öyle deneyelim. En çok alerji süt ürünlerinden oluyormuş. Çarşamba doktora gideceğiz 15 günlük oluyor, doktora da sorayım.

Çok değişken geçen 180 ml sağdım her ikisinden dün emzirme sonrası 40 ml çıktı bugün 70 çıktı.Sağım sonrasında da süt bitti diyorum biraz zaman geçiyor göğsüm akmaya başlıyor üstüm ıslanıyor hep.Bu vücudun bir tepkisi heralde sütün fazla olmasından değil de farklı bir sebepten olsa gerek.

Çok doğru söylüyorsun 😂😂😂40+1 de zorla sezaryenle alabildik oğluşumu😂Asla gelesi yoktu annesine kıyamadı suni sancıları da hissettirmedi.Hastanede hemşire topuk kanı alırken ağlamadı tartıya çıplak koyarken ağladı dedi😂Pek nazlı çıktı bizimkiler
Benimde emzirme sonrası 50 60 çıkıyor genelde gerçi belki zorlasam daha çıkar da ben sıkılıyorum bir süre sonra. İnek gibi olduk iyice 🤣 benimde saçma sapan bir anda akabiliyor anlamıyorum.

Benimde emzirme sonrası 50 60 çıkıyor genelde gerçi belki zorlasam daha çıkar da ben sıkılıyorum bir süre sonra. İnek gibi olduk iyice 🤣 benimde saçma sapan bir anda akabiliyor anlamıyorum.
Bizim beybiler aynı günlük galiba, emerken kaç dkda emme işini bitirip doyuyor seninki canım?

Herkese merhabaa Ben şimdi 40+4 günlük hamileyim. Şuana kadar hiç sancım olmadı nstlerde falan, açılma da yok. Doktor bebeğin suyu vs iyi dedi ama plasentasında yaşlanma başlamış o yüzden salı günü tam 41 haftalıkken suni sancıyla doğumu başlatacak ama ben sizlerin de görüşünü almak istedim. Biraz daha beklemeli miyim yoksa suni sancıyla normal doğum olur mu

Bizim beybiler aynı günlük galiba, emerken kaç dkda emme işini bitirip doyuyor seninki canım?
Burda yazandan 2 gün geç benimki 14ünde doğdu. Ama doyma işine gelirsek, doymuyor sonsuza kadar emebilir 😅 memeden ayrı bir bebek nasıl oluyor bilmiyorum. Bi 15 20 dk emiyor memede uyuya kalıyor yatağa alıyorum tekrar bağırıyor tekrar memeye yine aynı şey. Arada 10 dk alt açma veya gaz çıkarma molası olabiliyor. 2-3. Hafta ataklarındanmış memeden ayrılamama inşallah geçer. Sütü sağıp veriyorum bazı geceleri kene gibi yapışmasın bana diye 🤣 50 60 ml falan çıkıyor zaten kalan süt.

Herkese merhabaa Ben şimdi 40+4 günlük hamileyim. Şuana kadar hiç sancım olmadı nstlerde falan, açılma da yok. Doktor bebeğin suyu vs iyi dedi ama plasentasında yaşlanma başlamış o yüzden salı günü tam 41 haftalıkken suni sancıyla doğumu başlatacak ama ben sizlerin de görüşünü almak istedim. Biraz daha beklemeli miyim yoksa suni sancıyla normal doğum olur mu
Ben doktorun önerisine uyardım.40+1 de suyum azaldığı plesantam yaşlandığı için yatış yapmıştım.40.haftadan sonra çok sık takip edilmesi gerekiyor.

Kızlar merhaba 🌸 sahalara geri döndüm 😂 bebeğim 19 günlük oldu yeni yeni alıştım bebekli hayata 🙈 doğum yapan arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum , doğum yapacak olanlara da sağlıklı doğumlar diliyorum.
Çok fazla konuşulduğu için geçmiş konuşmaları okuyamıyorum ama umarım herşey yolundadır. Bundan sonra foruma daha sık girmeyi planlıyorum 🥰

Ben de 40+1de sancı ile yatış yaptım ama sancılarım açıklığımı artırmaya yetmedi. Suni sancı ile 40+2de normal doğum yaptım. Zor bir doğum oldu. Suni sancıya rağmen açıklığım 8de kaldı. Bebeğin kafası da yerleşmişti, sezaryene dönemedik. 16 17 saat suni sancı çektim. Hem kesi atıldı hem yırtılma oldu 15den fazla dikiş atıldı. Kimseyi olumsuz etkilemek istemem ama böyle olacağını bilseydim 38 39da gider sezaryen olurdum. Herkesin bedeni farklı, kuzenim doğum yaptı kendi sancısıyla 2 saat sürdü toplam. Ben normal doğuma uygun değilmişim onu anladım.

Ben de 40+1de sancı ile yatış yaptım ama sancılarım açıklığımı artırmaya yetmedi. Suni sancı ile 40+2de normal doğum yaptım. Zor bir doğum oldu. Suni sancıya rağmen açıklığım 8de kaldı. Bebeğin kafası da yerleşmişti, sezaryene dönemedik. 16 17 saat suni sancı çektim. Hem kesi atıldı hem yırtılma oldu 15den fazla dikiş atıldı. Kimseyi olumsuz etkilemek istemem ama böyle olacağını bilseydim 38 39da gider sezaryen olurdum. Herkesin bedeni farklı, kuzenim doğum yaptı kendi sancısıyla 2 saat sürdü toplam. Ben normal doğuma uygun değilmişim onu anladım.
Ayy baya zor olmuş doğumun. Şimdi nasılsın peki iyileşti mi dikişlerin ?

Kızlar merhaba 🌸 sahalara geri döndüm 😂 bebeğim 19 günlük oldu yeni yeni alıştım bebekli hayata 🙈 doğum yapan arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum , doğum yapacak olanlara da sağlıklı doğumlar diliyorum.
Çok fazla konuşulduğu için geçmiş konuşmaları okuyamıyorum ama umarım herşey yolundadır. Bundan sonra foruma daha sık girmeyi planlıyorum 🥰
Ayy kuzmm brndey alışmaya çalışıyorum ilk zamanlar çok ağlıyorum.srn neler yapıyorsun yanında yardımcı olacak biri vrmi tecrübelerini aktar biraz☺️bebek uyuyormu

Ayy kuzmm brndey alışmaya çalışıyorum ilk zamanlar çok ağlıyorum.srn neler yapıyorsun yanında yardımcı olacak biri vrmi tecrübelerini aktar biraz☺️bebek uyuyormu
Bebiş bazı günler uyuyor bazı günler uyumuyor , günü gününü tutmuyor anlayacağın😅 gaz sancıları oluyor bir de kakasını her gün yapamıyor 3-4 günde 1 yapıyor o da rahatsız ediyor kendisini. Bu şekilde geçiyor zaman. Her 2-3 saatte bir altını değiştir , emzir , mama ver , gaz çıkar rutinimiz var. Zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. Ağlamalar bende de oluyor. Durup dururken ağlamaya başlıyorum bazen 🤷🏼‍♀️ lohusalıktan olsa gerek. Annem yanımda ev işlerini yemeği falan o yapıyor bebek bakımını ben yapıyorum. Geceleri eşimle birlikte yapıyoruz. Ben emziriyorum o mamasını hazırlıyor ben mama yedirtiyorum eşim gazını çıkarıyor.
Senin nasıl gidiyor ?

Burda yazandan 2 gün geç benimki 14ünde doğdu. Ama doyma işine gelirsek, doymuyor sonsuza kadar emebilir 😅 memeden ayrı bir bebek nasıl oluyor bilmiyorum. Bi 15 20 dk emiyor memede uyuya kalıyor yatağa alıyorum tekrar bağırıyor tekrar memeye yine aynı şey. Arada 10 dk alt açma veya gaz çıkarma molası olabiliyor. 2-3. Hafta ataklarındanmış memeden ayrılamama inşallah geçer. Sütü sağıp veriyorum bazı geceleri kene gibi yapışmasın bana diye 🤣 50 60 ml falan çıkıyor zaten kalan süt.
Cnm bazen bebeklerin gazi varken de emme refleksi cok kuvvetli olabiliyor. Sıkıntıda oldugu icin onu emerek gidermeye calisiyor. Bu da gercek aclikla karistirilabiliyor. Ona dikkat etmek lazim. Benim ikinci cocugum ben de ayiramiyirum ac mi gazi mi var ama ilk kizimda bunu bilmedigim icin cok sıkıntı yasamistik. Ayni senin gibi ozellikle geceleri karnini doyurup yatiriyordun yirmi dakika sonra aglayarak uyaniyor emmeye calisiyordu mama takviye. Yirmi dakika sonra tekrar ayni sey cocuk bu sefer de agiz dolusu kusuyor heryer batiyordu gece vakti haydi bir de carsaf degistir sonunda cocum reflü oldu vs.

Kızlar 5 bin tl doğum yardım parasına başvuran var mı nasıı başvurdunuz ? Eşimi arayıp ilçe nüfustan başvuru formu doldurmanız gerek demişler doğru mu scaba ?

Merhaba hanımlar ☺️ bebeğim 22 günlük oldu hala beslenme düzenini oturtamadık. Önce kilo kaybı var die her beslemede 60 cc mama verdirdiler tabi benim sütümde az geliyordu. Şırıngayla eds ile vs deneyerek sağım yaparak fln yorucu bir süreç oldu. Şimdi doğum kilosunu geçti , başka bir doktora gittik benim sütümünde arttığını ön görerek oda mamayı azalttı ama biberonla mama vermemi öneriyor. Meme reddi yapar die çekiniyorum siz mamayı nasıl veriyorsunuz? Günde ne kadar mama veriyorsunuz?

Back