- 27 Aralık 2019
- 9.203
- 10.866
- 248
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım gözün aydın rabbim analı babalı büyütsün bizde 10 günlük olduk benimde meme uclarim felaket oldu yarısı yok çok ağrılı ağlaya ağlaya emzirdim sağ göğsümde kızarıklık sertlik vardı ayrıca doktora gittik antibiyotik yazdı bana bide karbonatlı suyla sil sabunlu suyla hergun iki üç kere yıka dedi bide gümüş kapak aldım az biraz rahatladım ama gene çok acıyor benim bebiste doymuyor diye mamaya başladık meme veriyorum sonrasında ağlıyordu günde iki üç kere veriyoruz bizde ama mama kabızlık ve gaz yapıyor diye düşünüyorum bazen çok ağlıyor zor sakinlestiriyoruz inan ne yapacağımı bazen hiç bilmiyorum annelik gerçekten çor zormuş arkadasimKizlar herk see merhaba. Coook uzun süredir foruma giremiyordum başka problemler kafamı fok dağıtmışti
Doğum yapan annelerimize bebisleri ile birlikte sağlık ve mutluluk diliyorum bol bol. Son mesajları okudum inşallah hepimiz sorunsuz atlatırız bu süreçleri .
Bende doğum yaptım. Evren Bilge kızımız 37+3 de kendi gelmek istedi. 47 cm 3120gr cinnabon
Okuyana bilgilendirme olsun. Benim zorunlu sezeryan ilucakti zaten doktor 38 i dolduralım demişti. Ama sabaha karşı 6 da nişan geldi. Tarif edildiği gibi akıntı ile karışık pembemsi kan gibi . Nişan dan sonra doğumun bslamasi hemen olmuyor diye bildiğimden panik yapmadım. 9 a doğru doktoruma gittim sancım yoktu . Ultrason ile baktı baya aşağı inmiş alltan muayene etsem bir kaç cm açıklığın çıkacaktır doğum başlamış dedi. Eve hiç dönmeden ameliyata alalım seni dedi . Zaten 9 buçuk gibi sancilarim başladı ve düzenli sık araliklar olmaya başladı . Nişan geken arkadaslar o yüzden ne olur ne olmaz doktora gitsinler bence . Birde bende panik atak olduğum için genel anestezi oldum
Doktor bebeğe anestezi etkisi olmaması için tüm ameliyat hazırlığı yapılacak en son anestezi verilip bir iki dakika içinde bebeği cikaricam dedi. Sonda dahil ameliyathanede ve ayikken yapıldı. Aşırı korktum panikledim ağladım panikten ama korkanlar için gerçekten korkulacak birşey yokmuş. Ayildigimda belden asagisi uyuşuk olmadigi için dogal ilarak çok acım oldu. Hatta hemen giydiremediler beni hemen emmeye de baslayamadim . Ama çok şükür ayağa kalkma zamanım daha gelmeden ağrı kesiciler vs baya toparlamistim
. Sütum hemen damla damla geldi aslında ama hemşire dahil beraber ne kadar ugrastiysak bizim kıza meme tutturamadik . Sariliktan korktuklari için mama verelim dedi hemşireler . Bir iki gün emzirmeye çalıştım mama da verdim . Mamadan dolayi bebisimiz hemen kabız oldu . Artık ne olursa olsun emziricem dedim . Iki gün boyunca uğraştım sadece geceleri ek takviye mama verdim . Ana sütümü tam bosaltamadigim için sanırım şimdi de siddetli canım yaniyor . Doğumdan itibaren gümüş kapak kullanıyorum bence etkisi büyük hiç yara olmadı. Ama acıdan ağlaya ağlaya 15 dakika emzirebiliyorum inanın bagirmalarimdan apartman inliyor. Süt kanallarim tıkanmış olabilir dediler . Bugün sagmaya başladım. Oda çok canımı yakıyor masaj yapa yapa bu vakte kadar mama vermeden doyacak kadar sagmayi başardım . Başka fikri olan tecrübeli annelerden varsa fikirlere açığım . Eğer tuvaletini yapabilse mama vericem sırf bu yüzden uğraşıyorum . En son iki gün önce yaptı gaz da çıkaramıyor bir saat uğraşıyoruz . Bu konuda da ne yapabilirim acaba . Sürekli karnı ağrıyor belli kıyamıyorum da .
Yaaa bu yazdıkların nasıl umut oldu bir bilsen Allah acılarını ağrılarını hafifletsin canım Bebişine sağlıklı uzun ömürler diliyorum yüksek ihtimalle cuma benimde ilk sezeryanım olucak çok merak ediyorum. Daha önce farklı ameliyatlar oldum anestezi sonda vs. Onlardan korkmuyorum ama yine de bir tavsiyeniz varsa duymak isterimBekleyenler sağlıkla alsın kucaklarına forma giremeyen arkadaşlarında aklında hep burdakiler vardır eminim gün içinde yazamadım ama hep dua ettim sizler için günlerdir her şeyi paylasrik kah güldük kah üzüldük birbirimize. Özellikle ilk doğum olacaklar lütfen hep şunu düşünsun evet şu an ağrım var evet acıyor şöyle böyle ama hepsi GEÇECEK Benim ikinci Sezeryanim ağrılı tabi ki ama daha güçlüydüm bunda çünkü biliyorum geçecek ilk gün zor ama sonrası çok güzel hele bebisler biz öğlen 12 gibi geldik11 saat gecri yuzde 70 iyiyim elhamdülillah.
Tavsiyem korkmak normal, şimdi böyle hissediyorum ama normal, ağrım var evet normal, sütüm mu gelmedi normal.... Formdaki bütün kızlar aynı şeyi yaşadı ve geçti evlerine gittiler bende aynı şekilde bebişimi alıp eve gideceğim hep bunu düşün. Gelen gidenin varsa bazen sacmalayacaklar herkes bı akıl verecek he de geç.Yaaa bu yazdıkların nasıl umut oldu bir bilsen Allah acılarını ağrılarını hafifletsin canım Bebişine sağlıklı uzun ömürler diliyorum yüksek ihtimalle cuma benimde ilk sezeryanım olucak çok merak ediyorum. Daha önce farklı ameliyatlar oldum anestezi sonda vs. Onlardan korkmuyorum ama yine de bir tavsiyeniz varsa duymak isterim
Hoşgeldi bebeğinCanım benim de aynı senin gibi oldu.İlk gün damla damla geldi emzirmeye devam et.3.günü sütüm baya baya arttı göğüs ağrısından rahatsız olduğum için sağıp ayırıyorum şimdi.Ben bol yürümedim herkes bol yürüyüş öneriyor sen az az da olsa sık sık yürümeye çalışKızlar bizde geldik 37+6 da 3.500 Gr doğduk. Sütüm akmasada damlıyor bebise yetmiyor gibi geliyor ama emzirmeye ten tene temasa devam. Sezeryan dikislerim ağrıyor ama biliyorum ki bir gün sonra iyileşecek iyi olacak. İlk sezeryan olacak arkadaşlar şunu düşünsun o an evet şimdi ağıli ama geçecek,
Merhaba çok şükür sağlıkla geldi bebeğim sabah yatışım yapıldı 08.30da hiç açılmam yoktu ebe ilk açılmayı muayene ile yaptı ve fitil suni sancı verildi saat 10.30 gibi seruma başlandı suni sancı süreci gerçekten kolay değil ben bu kadar zor olacağını düşünmemiştim açıkçası ama epidural çok rahatlatıyor ben 3 kez epidural aldım saat 17.32de tam açıklıkla doğumhaneye gittim 17.40da bebeğim doğdu nasıl bir mucizeyse bu doğduğu anda bütün sancı ağrı her şey bi abda bitti ve dünyanın en güzel hissini yaşadım şimdi 18 günlük olduk bile zaman çok hızlımerhaba inşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almışsınızdır doğumunuz nasıl gerçekleşti tecrübenizi paylaşmak ister misiniz oğlum gelmezse ben de suni sancı alacağım
Yaaaa ne kadar da bensiniz uzun uzun yazmışsınız ne kadar da mutlu ettiniz beni Allahta sizi mutlu etsin Bende her şeyi düşünüyorum eve bu olacak ama geçecek evet böyle hissedicem ama geçecek diye diye 9 Ay çok sorunsuz geçirdim çok şükür ve çok aktiftim İnsanoğlu merak ediyor ister istemez ama size de inanıyorum Geçicek Biz çok güçlüyüz farklı bir ameliyatim da Bende hemşireye sanki hissediyorum demiştim sonra bir uyandım sedye ile odaya geçiyorum Pamuk gibi olmuştum hayal gibiydi İnşallah Bende cuma günü sizin gibi acı da hissetsem güzel güzel pozitif anlatırım.Tavsiyem korkmak normal, şimdi böyle hissediyorum ama normal, ağrım var evet normal, sütüm mu gelmedi normal.... Formdaki bütün kızlar aynı şeyi yaşadı ve geçti evlerine gittiler bende aynı şekilde bebişimi alıp eve gideceğim hep bunu düşün. Gelen gidenin varsa bazen sacmalayacaklar herkes bı akıl verecek he de geç.
Ameliyathane ye indiğinde istemsiz titriyor her yerin ama oradakiler senle konuşuyor rahatlatıcı şeyler söylüyor. Uyusturup bebeği almaya başladığında her şeye o kadar hızlı oluyor ki sne ne zaman bebeği çıkarsiniz derken Bebis tüm gücü ile ağlıyor oluyor gözyaşları şelale tabi. Sonra bebiş gidiyor seni dikerlerken ağrın olursa mutlaka şöyle ben göğsüm de baskı hissediyorum dedim konuşurken uyuyakalmisim gözümü bı acrim uyudum mu ben dedim evet yarım saat kadar dediler yani o an seni hemen rahatlatıyorlar işim bitmisri çıkarken uyanıktim. Odaya geldim 6 saat sonra üzerimi değiştirdiler yürüdüm evet beş adım sadece belimi asla doğrultamadim ama o beş adım o kadar iyi geldi ki yatağa geri yattığımda yeniden doğmuş gibiydim evet ağrım vardı ama azalarak devam etti. Akşam 6 dan beride her saat biraz yürümeye devam ettim. Şimdi annemde eşim de uyuyor bebiş yanımda sütum de az gibi ama hep memede tutuyorum inanıyorum sütüm gelecek yarın hep birlikte çıkacağız.
Süreç uzun acılı ama mükemmel biz kadınlara böyle bir mucize bahşettiği için Rabbime şükürler olsun
Doğum belgesiyle e-devletten basvuru yapilabiliyo olmasi lazim.Kızlar doğum paraları vs nasıl alınıyor başvuru nasıl yapılıyor bilginiz var mı? Bir de kendi şahıs şirketi olanların doğum raporunda beyan ver işleminin nasıl yapıldığını bilen var mı?
Kadın olmak çok zor. Beyler hakkimizi odeyemezler . Ama anne olmak hepsine değiyor . Karbonatlı su ile silmeyi deneyeyim bende . Kabızlık bence de mamadan kaynaklaniyor gibi geliyor . Ama bağıra ağlaya anca 15 dk emzirebiliyorum oda yetmiyor doğal olarak. Inşallah bugünlerde geçecekCanım gözün aydın rabbim analı babalı büyütsün bizde 10 günlük olduk benimde meme uclarim felaket oldu yarısı yok çok ağrılı ağlaya ağlaya emzirdim sağ göğsümde kızarıklık sertlik vardı ayrıca doktora gittik antibiyotik yazdı bana bide karbonatlı suyla sil sabunlu suyla hergun iki üç kere yıka dedi bide gümüş kapak aldım az biraz rahatladım ama gene çok acıyor benim bebiste doymuyor diye mamaya başladık meme veriyorum sonrasında ağlıyordu günde iki üç kere veriyoruz bizde ama mama kabızlık ve gaz yapıyor diye düşünüyorum bazen çok ağlıyor zor sakinlestiriyoruz inan ne yapacağımı bazen hiç bilmiyorum annelik gerçekten çor zormuş arkadasim
Yaaa hosgelmis Tuna bebekSağlıkla büyüsün ben de gün sayiyorum kismetse son 9 günümKızlar ben bugün 15.56da doğum yaptım. Dünyanın en güzel şeyi yanımda yatıyor cinnabon 3200 kg boyu dosyada yazıyor dediler ama ben dosyaya bakamadım daha. 40+2de doğdu. İsmi Aras Tuna oldu. Hastaneden başvurduk kimliğe. Burda bi arkadaş söylemişti benim doğum hikayem malesef biraz olumsuz. O yüzden anlatıp doğum yapmamış arkadaşları etkilemek istemem. Tunişimle buluşmak her şeye değermiş. Sol göğsümden süt gelmeye başladı. Hemen tıktık Tunanın ağzına. Hemen uyuya kalıyor çok ememiyor uzun süre 2 cuk cuk uyuyor. Doğum Tunayı da benim kadar yordu. İlk gecemiz iyi geçer inşallah
Teşekkürler ederiz Tunanın minnak Tuna kardeşi de sağlıkla sıhhatle gelsinYaaa hosgelmis Tuna bebekSağlıkla büyüsün ben de gün sayiyorum kismetse son 9 günüm
Canım proteinin de bir derecesi var demek ki tehlikeli boyutta değil. Bebim bi de tansyionum 14/9 altına inmiyordu.. pazar günü bebeğimize kavuştuk..Bnm de idrar test sonucuna idrarda protein var demis dr. Aradim, protein agirlikli beslenelim dedi et ve süt ürünleri agirlikli dedi. Bi de son 12 gunum, hergun tansiyon olcelim 13/8 ustune cikarsa ara beni dedi. Ama sezeryan tarihini falan degistirmedi?
Mali müşaviriniz var ise doğum belgelerini ona gönderin o hallediyor herşeyi.. doğum yaptıktan hemen sonra mali müşavirimiz evraklarımı istedi. Ben hiç bir yere başvuru yapmadan bir kaç gün sonra 857 tl emzirme ödeneği ile 1778 tl sgk dan ödeme yattı. Başka ne yatar yada 1778 tl neden yattı bilmiyorumKızlar doğum paraları vs nasıl alınıyor başvuru nasıl yapılıyor bilginiz var mı? Bir de kendi şahıs şirketi olanların doğum raporunda beyan ver işleminin nasıl yapıldığını bilen var mı?