• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
Canım ben bahçelievler medipolde doğum yapıcam. Çok memnunum. Normal doğum 32 bin zorunlu sez. 49 isteğe bağlı sez 70 bin benim zorunlu sezaryen ama plasenta previa olduğum için 60 bin dediler. 2 gece yatış topuk kanı aşısı işitme testi anestezi vs herşeyi içinde.

Hipp combiotic en iyisi diye biliyorum canım.

Hayırlısı olsun benimde aynı gün olucak sağlıkla alalım kucağımıza 🩷

Çok geçmiş olsun canım ama bundan kaçış yok malesef benimde önce kızım oldu şimdi eşim. Korkuyorum banada bulaşacak diye 🫣 haatayken genelde aşı yapmıyolar ama sen bi danış sağlık ocağına istersen.
Evet cnm hastayken yapılmıyor.hemsireye dedim hasta ama asiyi etkilemez mi die.muane etti Dr dün.ve aşısı oldu. Geniz akıntısı varmış sadece .
Kızlar 2020 Mart doğumlu oğlum var şimdi doğum da yaklaştıkca üzerime çok fazla düşmeye başladı. Ev içinde sürekli temas sürekli üst üste bir yaşam sürüyoruz. Bebeği sevdiğini beklediğini söylüyor tabi ama küçük sonuçta böyle kiskanmasini anlıyorum ona da üzülüyorum ama artık sabrım kalmıyor. Annem üst katımda kayınvalidem her gün al desem alır götürür ama işte o gitmiyor yapışık gibi geziyoruz. Doğum da yaklaştıkca ağırlaştım iyice sabrım da kalmadı 😭😭🥺🥺 bebek doğmadan vicdanen ve ruhen beni çökertti resmen
2021 Mart doğumlu oğlum var.onceden seviyorum vs diyordu ama biz bebeğin üstüne düştükçe.surasini elleme burasına dokunma dedikçe iyice sinir olmaya başladı.gecen hemşire baş çevresini ölçüyordu.ellemeyin kafasını orası yumuşak diyor 🤣bende çok üzülüyorum oğluma ilgi gosteremiyoruz gibi geliyor.bazen seveyim derken hirpalar gibi yapio.aklim cikiyor.ama oda daha çocuk.simdi bide hastayız.yaklasma atlamasin bebeğe dedikçe aksini yapıyor.bariz kıskanıyor.bugun sevmiom ben bu bebeği demeye başladı.suan bebeğin kiskancina kucağıma geldi uyudu.oglum uyuyunca kızımı aldım kucağıma.vicdan azabından olcem ya 😔😭
Cnm biz iki defa küvoze girdik üçer gün Bizimki AB0 kan grubu uyuşmazlığından dolayı sarılığımız var ama sana şunu söyleyeyim sürekli emzirmeye çalış ben eve geldiğimizden beri sütümü sağıp biberona koyup veriyordum kaç cc içtiğinden emin olmak için bu iki günder emzirme agırlıklı yapıyorum. Birde eski usul olabilir ama birkaç damla şekerli su da verebilirsin. ben kendim de verdim ama bu tamamiyle sana kalmış birşey bu arada dün sarılık degerimiz 11 di halende devam edecek grup uyuşmazlığından dolayı sürekli emziriyorum
Şekerli su bende bı kaç gün verdim sonra vermedim .şimdi limonlu su denicem bide.cocuj Dr nün sekreteri öyle dedi.
Benimde yarın doğum Allahın izniyle ☺️ hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallah 🙏
Abbow hadi dogurun gari 🤣🤣🤣ben dogurali maşallah bı ay oldu siz kaldınız 🤣🤣🤣🤣şaka bı yana sağlıcakla gelsin kuzucuklar☺️🤗🤲

Evet cnm hastayken yapılmıyor.hemsireye dedim hasta ama asiyi etkilemez mi die.muane etti Dr dün.ve aşısı oldu. Geniz akıntısı varmış sadece .

2021 Mart doğumlu oğlum var.onceden seviyorum vs diyordu ama biz bebeğin üstüne düştükçe.surasini elleme burasına dokunma dedikçe iyice sinir olmaya başladı.gecen hemşire baş çevresini ölçüyordu.ellemeyin kafasını orası yumuşak diyor 🤣bende çok üzülüyorum oğluma ilgi gosteremiyoruz gibi geliyor.bazen seveyim derken hirpalar gibi yapio.aklim cikiyor.ama oda daha çocuk.simdi bide hastayız.yaklasma atlamasin bebeğe dedikçe aksini yapıyor.bariz kıskanıyor.bugun sevmiom ben bu bebeği demeye başladı.suan bebeğin kiskancina kucağıma geldi uyudu.oglum uyuyunca kızımı aldım kucağıma.vicdan azabından olcem ya 😔😭

Şekerli su bende bı kaç gün verdim sonra vermedim .şimdi limonlu su denicem bide.cocuj Dr nün sekreteri öyle dedi.

Abbow hadi dogurun gari 🤣🤣🤣ben dogurali maşallah bı ay oldu siz kaldınız 🤣🤣🤣🤣şaka bı yana sağlıcakla gelsin kuzucuklar☺️🤗🤲
Limonlu su sarılık için mi cnm

Çok çok geçmiş olsun cnm bebeğinin sende ayrı, o iğnelerle o kablolarla görmenin vermiş oldugu acının tarifi yok dünkü kontrolde kalbinde üfürüm duydu dr ama artık çok üzülmemeye çalısıyorum. Yenidoğanlar çok çok güçlüler sende içini ferah tut bunu da atlatacaksinınız eminim
Korkma canım.bnm oğlumda ayrıntılı da Dr görmemiş üfürüm yada delik neyse işte.dogdu üfürüm var dediler.disardan çocuk kardiyoloji Dr getirttik özel. hastanede yokmuş.bakti 2tane delik var kilo aldıkça kapanır dedi eğer kilo alamazsa kapanmaz dedi.sukur biri kapanmıştı .biri de kuculmustu Mart'ta 4 yaş kontrol var.insallah kapanmıştır.insan korkuyor ama Allah daha beterinden saklasın inşallah evlatlarımızı korusun🤲 🤗
Limonlu su sarılık için mi cnm
Evet kuzum.

38 olur o zamana canım 20 ocak gec degil mi zaten yorma kendini o zaman nst de bisey cikti mi
Nst de sancı çıkmadı şükür düzensiz sancı var dedi daha doğrusu. Bebeğin başı çok inmiş dikişlerime kadar benim oğlan da böyle olmustu suyu patlattı sezeryandan önce 😅 daha dün izne ayrıldım bugün de biraz yordum kendimi sanırım pazartesi ye kadar evde yatış ah bı sürü işim vardı yapılacak😅😅

Doğuramadım😂😂Uyanınca herkes yazmış nasılsın sancı var mı diye tık yok bende😂😂Artık hareketlerden de sıkıldım yoruldum bugün rutin bir şeyler yapıp yatacağım sürekli😂
Benim sancılarım başladı ama seyrek 2 3 saatte falan. Hastaneye gittim sancı çıkmadı eve yolladılar 🤣 inandıramıyorum da sancımın olduğuna. Beğenmediler sancılarımı. En son 16.02de sancım oldu.

Benim sancılarım başladı ama seyrek 2 3 saatte falan. Hastaneye gittim sancı çıkmadı eve yolladılar 🤣 inandıramıyorum da sancımın olduğuna. Beğenmediler sancılarımı. En son 16.02de sancım oldu.
Canım senin sinyaller başladı.Sonradan sıklığı artacaktır bence eli kulağındadır.Benimki de bana bir sürpriz yapsa da suni sancı veya sezaryene gerek kalmasa.Doktorum sancı 15 dakikada 3 kez gelince gel dedi.Ama ne kadar sabrederim bilmiyorum.Su gelirse de hemen gitmek lazımmış

Açıklık baktılar mı benim doktor gecen sıyırma mı ne ondan da yapmıştı hala tık yok bugun 7 hurmanın suyunu kaynatıp için yazıyordu ondan yaptım ise yararsa haber veririm 🤣

Canım senin sinyaller başladı.Sonradan sıklığı artacaktır bence eli kulağındadır.Benimki de bana bir sürpriz yapsa da suni sancı veya sezaryene gerek kalmasa.Doktorum sancı 15 dakikada 3 kez gelince gel dedi.Ama ne kadar sabrederim bilmiyorum.Su gelirse de hemen gitmek lazımmış
Bana da 15dkya düşünce gel dedi. Suyum iyiymiş bebeğin kalp atışı da normaldi. Ama ben zor yürüyorum. 5 kat da merdiven çıktım bakalım yarına olsun da bari cuma doğsun. Bu ara sezaryen için 41+0 dediler. 1 hafta daha yani.
Açıklık baktılar mı benim doktor gecen sıyırma mı ne ondan da yapmıştı hala tık yok bugun 7 hurmanın suyunu kaynatıp için yazıyordu ondan yaptım ise yararsa haber veririm 🤣
Yok sancı çıkmayınca açıklık bakmadı. Ben dün hurma yedim şimdi de yiyeyim hatta. Sizin gününüze daha var benim günüm geçmek üzere 🤣

39 haftadan selamlar 😅 açıklık hala 1.5cm sancı yok bebiş kafası yerleşmemiş şimdiden sonra zor dedi. Çarşambaya kadar vakit verdi ona göre cuma günü oğluşum kollarımda olucak🙈 suni sancı sordum seni ve bebeği yormuş oluruz bebek yorgun gelir dedi bende size güveniyorum diyip konuyu kapattım. Heyecan dorukta😁

Kizlar bnm bugun nst cekildi. Normal cikti, karnimin sıvısında azalma da yokmus hic. E benim hic sancim agrim biseyim de yok cok şükür:) 23 ocak sezeryana gun vermişti haftya cuma son bi kontrole cagircak. Bugun 37+6 gosterio uygulama ama daha geride sanirim ultrason. Böyle hic kasilmasiz sancisiz sezeryana girme durumu olabiliyo mu süreci bilmedigim icin soruyorum? 🤔🙄☺️

Kizlar bnm bugun nst cekildi. Normal cikti, karnimin sıvısında azalma da yokmus hic. E benim hic sancim agrim biseyim de yok cok şükür:) 23 ocak sezeryana gun vermişti haftya cuma son bi kontrole cagircak. Bugun 37+6 gosterio uygulama ama daha geride sanirim ultrason. Böyle hic kasilmasiz sancisiz sezeryana girme durumu olabiliyo mu süreci bilmedigim icin soruyorum? 🤔🙄☺️
Ben bilmiyorum sadece Tunişi görünce hemen geldim 🤗🥰 ama bana şimdi sezaryen yapalım deseler hemen uzanırım 🤣 normal doğumu beklemek ne zormuş. Gerçi istesem dönerim sezaryena da ama o kadar bekledim, biraz daha bekleyeyim diye diye bu tarihe geldik 🤣 benden 2 hafta önde olan arkadaşımın 1 aylık bebeği var şimdi.

Bana da 15dkya düşünce gel dedi. Suyum iyiymiş bebeğin kalp atışı da normaldi. Ama ben zor yürüyorum. 5 kat da merdiven çıktım bakalım yarına olsun da bari cuma doğsun. Bu ara sezaryen için 41+0 dediler. 1 hafta daha yani.
Suni sancı denemeden sezaryen mı yapalım dedi.Yoksa risk olmazsa deneyecek mi ? Yarın gideceğim nstde sancı çıkmaz diye düşünüyorum.Eğer farklı bir şey yoksa da en geç pazartesiyi bekleriz dedi.40+4 oluyorum o zaman
39 haftadan selamlar 😅 açıklık hala 1.5cm sancı yok bebiş kafası yerleşmemiş şimdiden sonra zor dedi. Çarşambaya kadar vakit verdi ona göre cuma günü oğluşum kollarımda olucak🙈 suni sancı sordum seni ve bebeği yormuş oluruz bebek yorgun gelir dedi bende size güveniyorum diyip konuyu kapattım. Heyecan dorukta😁
Bebeğin kafasının yerleşmesi doğum kanalına girmek demek mi oluyor ? Ben 40+0 oldum bugün suni sancı denenmesini istiyorum ama benim doktorum da çok istekli değil gibi geldi.

Sakin olmaya çalış canım annelik böyle bı şey hep bı vicdan azabı hem bı eksiklik ama gerçekten geçiyor bu günler, sen sakin ol ki bebsiine yardım edebil. Kışın sonu bahar 🩷🫶🏻
Çok teşekkür ederim bir anda gerçekten okadar panik yaptimki uykusuzluk yorgunluk derken bebeğe bakamadım diye ağlıyordum bugün toparladim çocuk doktoruna rahatlattı çok şükür

canım senin sütün vardır yeter de zaten ama bebek uyku halınden ememıyor. hızlıca kan sekerini de toparlayıp bilirubini kakayla atmak için mama verilebiliyor. zaten cok az içebilecek ama dengede olacak cocuk inşALLAH. sarılık riski geçince kesersiniz. mamayı da sırınga , ya da kaşık biberonla verirseniz alışmaz da . kimseyi dinleme doktorla görüşüp ver hiçbirsey olmaz.
Teşekkür ederimm mamayı bugün aldık az miktarda baslicam doktorda zamanla sarı rengi geçer dedi konuştuk

Bu hastalığı ne kadar bilsek duysakta çevremizden zamanla geçeceğini bildigimiz halde , insan başına geldiği zaman kendini çaresiz hissediyor sütüm var çok şükür ama doktor ne kadar cok idrar ve kakasini yapar ise vücut okadar hizli atar dedi bende günde 1 kere bazı zamanlar 2 defa verdiğim oluyor mama özellikle mamayi gece yatmadan önce veriyorum gün içinde hep mememde gece uyuya kalırım onunda uyku hali devam eder diye gece daha iyi oluyor mama vermek 1 ay sürecek diyorlar ilk 10 gün zor 10. Günden sonra uyku hali biraz da olsa azalıyor sende rahatlarsın sabırlı ol çevrendeki büyükleri fazla dinleme onlar daha çok strese sokuyorlar arkadaşım
Çok twsekkur ederim soyledikleriniz çok rahatlatıyor gece bebeği uyandırma çabaları bir yandan uykusuzluk gerçekten beni çok yordu içimde karamsar bir yorgunluk oluştu bir anda bebeğime bakamadigimi düşündüm ve ağladım elim ayağıma dolandı hala da öyle ama sağlığı yerinde olsun yeterli doktorumuz rahatlatti zamanla sarılığı geçer dedi mama aldım bende yatmadan önce vereceğim gece de emzirmeye devam ama fazla kasmadan☺️

Grubun doğum yapan anneleri hayırlı olsun, sağlıcakla büyütün bebişleri. Biz de 17sine sezeryan tarihi aldık. Artık iyice zorlanıyorum. Ayakta 10dk dursam bayılacak gibi elim ayağım kesiliyor. Doğursam da rahatlasam ben de. Fiziksel olarak hiç iyi hissetmiyorum.

Back