Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    208
Evet öyle diyorlar vazgeçmeyeceğim inşallah ben de.

Ben de emmemişim annemi o yüzden herhalde içgüdüsel bir eksikliğim var.
Emmezse de dünyanın sonu değil. Dinimizde bile var anne bebeğini emzirmek zorunda değil. Tabi hepimiz istiyoruz emsin vs biz anneler bakıma muhtaç bir bebeği dünyaya getirince kendimizi unutuyoruz. Hep kendimize yükleniyoruz.....Varlığımız bile yeter minik yavrularimiza lütfen bunu kendimize sık sık hatirlatalim

Gözünüz aydın canım sağlıkla büyütün
Miniğinede geçmiş olsun eminim çok hızlı atlatacaktır
Çok geçmiş olsun canım umarım çok hızlı bi şekilde atlatırsınız
Geçmiş olsun canıım valla en korktuğum şeydir benimde kızımın hastalanması. Çok şükür 1. Sınıfa başladı başlayalı daha hiç hasta olmadı. İnşallahta olmaz. Allah bize iki çocuğada bakıcal gücü vericek ben inanıyorum

Kesinlikle katılıyorum. İlk doğumumda o kadar zorlanmıştım ki ABO uyuşmazlığından dolayı uzamış sarılık çıktı oğlumda üstüne bir de zayıf bir bebekti ve emmiyordu uyanmıyordu. Uyandırmak işkenceydi mama vermemeye direndik olmadı başladık bu sefer biberon vermemeye direndik en sonunda ona da başladık tabi benim o sırada ömrümden ömür gitti. Şimdi düşünüyorum da verseydin ya en başta biberonla mamayı çok daha çabuk toparlanırdı yavrum dünyanın sonu sanki. Hep eşim yüzünden o istemedi ne mamayı ne de biberonu. Şimdi acayip mahçup tabi keşke verseydik falan diyor. Kendimi yiyip bitirmiştim lohusa depresyonu geçirmişim meğer farkında bile değildim sonra bi arkadaş dedi ki senin psikolojinden daha mı önemli çocuğun emmesi ver biberondan mamayı gitsin elinden geleni yapmışsın zaten. Sonra silkelenip kendime geldim bebeğimde çabuk toparladı kilo almaya başladı mamaya başlar başlamaz da sarılık değeri düştü. Ne yapalım emmiyorsa emmiyordur yapacak bişey yok şu an emen bebeklerden daha iyi kan değerleri çünkü ek gıdayı çok güzel alıyor . Bu süreçte kendimizin kıymetini bilelim biz iyi olmazsak kimseye faydamız olmaz en başta yavrularımıza

Sen benden 3 hafta ileridesin her an herşey olur , benim de erken doğum riskim var 36 nın ortasını bir göreyim en azından diyorum

Ayy maşallah maşallah hiçbiri hasta olmasın benim sinirlerim bozuldu dün oğlum hasta olunca

benim suanki gebeligimde 10. haftada 15/9 14 /9 du . ecopirin başladılar. suanda tansiyon ilaci kullanmıyorum düştüğü için ama her an tetikteyiz malesef. stresten uzak durun benimki stres yapınca üzülünce yükseliyor. tuzu azalttım,hamur işi tatli agir yemekten uzak duruyorum yersem etkiliyor beni. onun dışında gebelikte çıkan tansiyona malesef bisey yapamiyorum.

bugun 31+0 olduk. Her hafta sonu evi parca parca eşimle düzenliyoruz. Bu hafta sonu halıların bir kısmını gonderdim. Bebegin ilk eve geldiğinde kullanacağı besiklerin parçalarını yikadim ,taktik. Hastane cantasj icjn de herseyi aldim bir yerleştirmesi kaldi bir türlü sira gelmedi .Besik falan hazjr olunca da bir duygusallık geldi. Nasip olursa 4 5 haftaya ev bebek kokacak insALLAH

Eklentiler

• 20241229_125829.jpg
    61,7 KB · Görüntüleme: 55
Ne zman ise donmeyi düşünüyorsun peki bende öğretmenim bu dönemi kapatsak iyi olur ama Nisan gibi iznim bitecek o bı buçuk ay rapor vs veren yokmus artik
Cnm ben çalışabilir raporu almıştım.hic kullanmadım raporu.yani hepsi doğum sonuna kaldı.oda Martin sonu gibi bitiyor.ramazan bayramını fln çıkarırım heralde.annem sağ olsaydı o bakardı .yoksa diğer türlü o kadarcik bebeği kimseye güvenemem.sanirim ücretsiz izin alcam.bnm iki buçuk ay var daha dönemi bitirmeye.arada yaz tatili de kaynayacak ama en son çare ücretsiz izin tabi.rapor şansımı fln denicem.

Şimdi biz Mart Nisan da ücretsiz izin alsak Haziran da seminer haftası bozdursak ise dönsek olur mu öyle bı şey

Kızlar oğlum 5 yaşında hasta oldu atesleniyor sulu sulu öksürüyor var mı bildiğiniz öksürüğe iyi gelen bı seyler

Dinimizde olan emzirme zorunlugunun olmamasi annenin sirtuna yuklenememesi anlaminda. Baba imkani varsa süt anne bulmak zorunda. İmkan yoksa gorev anneye düşüyor. Bebegin emmesi icin gayret etmeliyiz yani. Uzmanlar süt konusunda stres yapilmamasi gerektigini söylüyorlar. Cocuk emdikce süt artar ve asla azalma yetmeme gibi birsey olmaz diyorlar. Ben uzman degilim bu konuda inaniyorum sadece. Cunku benim kizima sut yetmiyor diye mama veriyordum bilincsizlik de olunca kizim kusuyordu vs. Refluye çevirdi. Sonra gorumcem niye mama veriyorsun cocuga emzir sen bol bol dedi ve mamayi birden kestim. Gerçekten yetmeme gibi bir durum olmadi. Tabi bu konuda zorluk yasayan her anneye de saygi duyarim herkesin durumu farklı sonuçta. Kaldi ki emme refleksi gelismemisse ne yapilmasi gerek onu hic bilmiyorum

Kızlar ağda banti aldım da nasıl yapacağım konusunda tedirginim bayadir agdayla almamıştım ama az var zaten ayna karşısındaki kolay olur acaba

Canım izin parça parça alınabiliyor başka çaren yoksa 2.5 3 ay izin al sonra haziranda başla maaşını al Eylül başı tekrar çıkarsın uzman öğretmen oldunuz mu

Kızlar benim d dimer 3600 çıkmış kalpte göğüste bir şey çıkmıyor herhangi bir enfeksiyon yok kan sulandırıcı verip gönderiyorlar gebelikte bu kadar yüksek olur mu ki

Şimdi biz Mart Nisan da ücretsiz izin alsak Haziran da seminer haftası bozdursak ise dönsek olur mu öyle bı şey
Bende bilmiyorum kuzum.
Kızlar oğlum 5 yaşında hasta oldu atesleniyor sulu sulu öksürüyor var mı bildiğiniz öksürüğe iyi gelen bı seyler
Canım pekmez tereyağı yapmıştım ben bı ara ,bide sarımsağı zeytinyağının içine rendeledim bı saat buzdolabında durdu.sonra gece yatarken ayaklarınin altına sürüp çoraplarını giydirirdim.oksuruge oda etkili.bide pekmez limon karabiber dene.
Canım izin parça parça alınabiliyor başka çaren yoksa 2.5 3 ay izin al sonra haziranda başla maaşını al Eylül başı tekrar çıkarsın uzman öğretmen oldunuz mu
Yok ben olmadım henüz.izin işi süper olur aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…