• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Hey tecrübeli anneler📢 epidural sezeryanda belimizden yapılan iğne cok acitiyo mu? Uyustuktan sonra karnimizi kesip bicerken aci olmasa bile garip seyler hissediliyo mu? O esnada bizim heyecanimizi alacak bi hemşire vs konusuyo mu yoksa elini kolunu yanlara baglayip kurbanlik koyun gibi bekliyomuyuz? Ha bi de bebek kestikten kac dk sonra cikiyo da bize gosteriyolar? Ayy ben napcam ya cok korkuyom 🫣
Merhaba benim 3. Sezeryan olacak ilk ikisi de epidurallı sezeryandı iğneyi yapmadan önce orayı biraz uyusturuyorlar gibi bişey sürerek sonra biri önünde elini tutuyor sakinleştiriyor biri de belinize igneyi yapıyor. Sezeryan sırasında anestezi uzmanı yanımda sacımı oksuyor konusuyor rahatlatıyor hersey cok güzel gidiyor filan diye o sırada doktor kesiyor ve karnını acarken bi cekisme gibi bişey hissediyorsun ama acı asla yok zaten bebeğin aglamasını duymakla birlikte o dikişi kesiği filan düşünmüyorsun bi an öcne bebeği göstermelerini bekliyorsun ilkinde cıkarır cıkarmaz gösterdiler bebeği ikincisinde önce giydirdiker sonra verdiler yanıma ama bebeği bir kere görüyorsun ya hic bişey umrunda olmuyor tabi bu anlattıklarım özel hastanede olıyor yani devlette bu kdr ilgililer mi bilmiyorum

tecrübeli annelerimiz bir şey sormak istiyorum. Ben sezaryan olacağım dün bir anda aklıma bir soru geldi 😅 ameliyathaneler soğuk oluyor ya bizi de soyup götürecekler ve tam bayıltmayacaklar. Üşümüyor muyuz orada ? Donarım bence ben 😂
Valla orda üşümüyorsun ben işlem bitince zangir zangir titreşim. Kocaman bı hortumla sıcaklık verdiler çıkarken ve de odada mahvoldum ben.dislerim takir takir yatağı titrediyordum😔hemn patik çorap bsyler giy.cok faydası olmuyor ama yine de biraz etki eder.

Kizlarrrr🤗🥰😍🤗bugün gittiğimde insaflı bı hemsireye denk geldim ve kucağıma verdi emzirmeme müsade etti.🤗🧿Allah'ım ikinci bebeğim olmasina rağmen nasıl güzel bsy bu ya maşallah kızıma🧿odemleri varmış attıkça kilo vermiş. Sütü biraz daha artiracaklar sanirim..sarilik 14e düşmüş mavi ışık verilmemiş🤗yarın kan tahlili alacaklar enfeksiyona bakacaklar.belki çok daha iyi durumdaysa emzirmeme izin verecekler.orda anne odası oluyormuş beni oraya alacaklar sanirm.🥰bana geldiğinde beni tanıdı ağladı bı.hemsire alırken de ağladı 😔🤗

Ay hisseder miyim telaşı sardı bi anda😂 daha önce de epiduralle ameliyat oldum aslında kemiğimi kırdılar 😂😂hissetmedim ama bu çok farklı ya. Ay ne bileyim valla al al oldu yanaklarım ahahahha
Yok kiz hissetmiyorsun ama bi sarsinti oluyor hafiften 🤣
Kizlarrrr🤗🥰😍🤗bugün gittiğimde insaflı bı hemsireye denk geldim ve kucağıma verdi emzirmeme müsade etti.🤗🧿Allah'ım ikinci bebeğim olmasina rağmen nasıl güzel bsy bu ya maşallah kızıma🧿odemleri varmış attıkça kilo vermiş. Sütü biraz daha artiracaklar sanirim..sarilik 14e düşmüş mavi ışık verilmemiş🤗yarın kan tahlili alacaklar enfeksiyona bakacaklar.belki çok daha iyi durumdaysa emzirmeme izin verecekler.orda anne odası oluyormuş beni oraya alacaklar sanirm.🥰bana geldiğinde beni tanıdı ağladı bı.hemsire alırken de ağladı 😔🤗
Yaa çok sevindim nasil mis kokuyordur o yeni doğan kokusu 😍🥲

MaşaAllah size canım, en kısa zamanda yavrunuda oradan alıp eve götüreceksin inşaAllah 🤲🥰

Ya kızlar bu konulardan bağımsız olacak ama bir sıkıntım var benim sizlerden de fikir almak istedim ne yapmam gerekir konusunda.
Benim yan daireme 2 aydır yeni bir aile taşındı, anne ve kızı.
Ondan önceki komşumla hiç böyle problemlerimiz olmadı 4 yıl yan dairemizdeydiler.
Sıkıntımız salonlarımız yanyana, özellikle akşamları çok yüksek sesle Kuran açıp ona eşlik etmesi :)
Kulağa değişik gelebilir, bundan mı rahatsız oluyorsun diye ama, konu Kuran değil, (ki biz de kendimize göre muhafazakar bir aileyizdir) çok yüksek sesle açıyor hangi sure olduğunu, ayetleri falan rahatça anlayabiliyoruz düşünün ve kendisi de eşlik ediyor bağıra bağıra.
Sabır sabır bir yere kadar, akşamları salonumuzda oturamaz olduk eşimle.
Ben şimdi nasıl uyarayım bu hanımı, tanışmadık, bir kaç kez karşılaştık ama selam veren tiplerde değiller, nasıl bir tepki verirler bilemedim.
Ay bilemedim nasıl uyarsam, konuyu saçma sapan bir yerlere falan getirirlerse de çok üzülürüm ama artık çok rahatsız oluyoruz.
Sizce ne yapmalıyım 🙄

Ya kızlar bu konulardan bağımsız olacak ama bir sıkıntım var benim sizlerden de fikir almak istedim ne yapmam gerekir konusunda.
Ondan önceki komşumla hiç böyle problemlerimiz olmadı 4 yıl yan dairemizdeydiler.
Sıkıntımız salonlarımız yanyana, özellikle akşamları çok yüksek sesle Kuran açıp ona eşlik etmesi :)
Kulağa değişik gelebilir, bundan mı rahatsız oluyorsun diye ama, konu Kuran değil, (ki biz de kendimize göre muhafazakar bir aileyizdir) çok yüksek sesle açıyor hangi sure olduğunu, ayetleri falan rahatça anlayabiliyoruz düşünün ve kendisi de eşlik ediyor bağıra bağıra.
Ben şimdi nasıl uyarayım bu hanımı, tanışmadık, bir kaç kez karşılaştık ama selam veren tiplerde değiller, nasıl bir tepki verirler bilemedim.
Ay bilemedim nasıl uyarsam, konuyu saçma sapan bir yerlere falan getirirlerse de çok üzülürüm ama artık çok rahatsız oluyoruz.
Sizce ne yapmalıyım 🙄
Bence tatli bir dille elhamdülillah hepimiz müslümaniz ama bu kadar yüksek sese gerek var mi de kurandan degil ama sesten rahatsiz oluyoruz bi de üstüne günaha giriyoruz diye uyar yani bunu da bi tarafa çekerse artik kendi problemi

Merhaba kızlar ben bugün 34. Hafta nst ye girdim hemşireler sancı çıkmış doktoruna göster dediler sancı kısmında 40 i geçen iki sancı gördüm doktor sancı var mı hissediyor musun dedi bende hayır dedim muayeneye aldı açıklık yok fakat bebegim doğum kanalına girdiğini söylediler sancım artarsa yada su gelirse acile gel dediler sizce sancı çıkmış mi bebeğin fogum kanalına girmesi ve iki kere kirkin üstünde kasilma sancı görmem beni suphelendirdi doktor belli etmemeye çalıştı ama hemdireler hemen doktorun yanına yönlendirdi sizce sancı var mı doğum yaklaşmış olabilir mi yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Merhaba kızlar ben bugün 34. Hafta nst ye girdim hemşireler sancı çıkmış doktoruna göster dediler sancı kısmında 40 i geçen iki sancı gördüm doktor sancı var mı hissediyor musun dedi bende hayır dedim muayeneye aldı açıklık yok fakat bebegim doğum kanalına girdiğini söylediler sancım artarsa yada su gelirse acile gel dediler sizce sancı çıkmış mi bebeğin fogum kanalına girmesi ve iki kere kirkin üstünde kasilma sancı görmem beni suphelendirdi doktor belli etmemeye çalıştı ama hemdireler hemen doktorun yanına yönlendirdi sizce sancı var mı doğum yaklaşmış olabilir mi yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Benim 33.haftadan beri sancım çıkıyor ama öyle 40 falan da değil yani baya baya yüksek 3 günde bir kontrole gidiyorum açılma rahimde kısalma var mı diye bir de ilaç kullanıyorum size herhangi bir önlem anlınmadı mı ilaç vs

Benim gecenki nstde bikac kez 40 ustu cikti hissettigim tek sanci oldu 100u gordu ama doktor duzenli 100e yakin cikmasi gerekiyor gayet iyi demisti kanala girincede hemen dogum olmuyor diye biliyorum yinede sancınız olursa dk tutarak takip edebilirsiniz

Hey tecrübeli anneler📢 epidural sezeryanda belimizden yapılan iğne cok acitiyo mu? Uyustuktan sonra karnimizi kesip bicerken aci olmasa bile garip seyler hissediliyo mu? O esnada bizim heyecanimizi alacak bi hemşire vs konusuyo mu yoksa elini kolunu yanlara baglayip kurbanlik koyun gibi bekliyomuyuz? Ha bi de bebek kestikten kac dk sonra cikiyo da bize gosteriyolar? Ayy ben napcam ya cok korkuyom 🫣
İğne yapılırken bi ürküyorsun ben kendimi çeker gibi oldum tuttular çok fazla bi ağrı hissetmedim sonra uyuştuğunu anlamadım ben uyuşmadı deyip durdum ama uyuşmuştu tabi benimle anestezi doktoru hep konuştu sohbet havasında geçti bastırmalarını falan hissediyorsun başlıyoruz dedikten 10 15 dk sonra oğlum doğdu erken doğum olduğu için hemen çocuk doktoru aldı kontrol etmek için giydirip öyle getirdiler sonra oğlum gittikten sonra zaman geçmedi sanki çok uzun geldi ama her doğum farklı bence kendinizi korkutmayın bilmediğimiz şeylere karşı daha dayanıklı oluruz ben mesela sezeryan sonrası yaşadıklarımı unutamadığım için şimdi ssvd istiyorum

Sizce ne yapmalıyım 🙄
Herkesin inancı kendine yani böyle çevresindeki insanları rahatsız ederek sevap kazanamazlar. Dindarlığıni çevresine değil Allah'a göstermeleri gerekir. Bence siz usulünce uyarın yakında evde bebek olacağını söyleyin. İnşallah anlayışlı biridir de durumunuzu anlar.

MaşaAllah size canım, en kısa zamanda yavrunuda oradan alıp eve götüreceksin inşaAllah 🤲🥰
İnşallah canım 🥰 🤗
Sizce ne yapmalıyım 🙄
Bizim yan daireyle de yatak odası banyo yanyana.cok kötü bı durum.guzel bı dille söylesen yanlış anlicak tipteler mi?
Korkutmak maksadıyla değil ama Benim de doğum yaptığım gün duzenli 30u geçtiğinde kasılma ağrı sancım oluyordu.en son 80miydi bilmiyorum doğuma almıştı.

Benim 33.haftadan beri sancım çıkıyor ama öyle 40 falan da değil yani baya baya yüksek 3 günde bir kontrole gidiyorum açılma rahimde kısalma var mı diye bir de ilaç kullanıyorum size herhangi bir önlem anlınmadı mı ilaç vs
İlaç vermedi dediğim gibi bebegim doğum kanalına girmiş birde iki tane 40 in üzerinde sancı gördüm doktor açılma var mı yok mu baktı henuz açılma olmadığını söyledi sadece kendini dinle olurda suyun gelirse yada kasılmaların artarsa acile gel dedi doğum kanalına giren bebekler 2-4 hafta arasında dünyaya geliyorlar diyorlar doğru mu?

İnşallah canım 🥰 🤗

Bizim yan daireyle de yatak odası banyo yanyana.cok kötü bı durum.guzel bı dille söylesen yanlış anlicak tipteler mi?

Korkutmak maksadıyla değil ama Benim de doğum yaptığım gün duzenli 30u geçtiğinde kasılma ağrı sancım oluyordu.en son 80miydi bilmiyorum doğuma almışt
Siz kaç haftalıkken dogurdunuz sağlıkla mutlulukla büyüsün minnoş 🙏🏻 doğum kanalına girmesi ve 34. Haftadan iki tane 40 in üzerinde sancı görmek beni korkuttu o yüzden sormak istedim açılma yok ama bebegim doğum kanalındaymis
İnşallah canım 🥰 🤗

Korkutmak maksadıyla değil ama Benim de doğum yaptığım gün duzenli 30u geçtiğinde kasılma ağrı sancım oluyordu.en son 80miydi bilmiyorum doğuma almıştı

Back