Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Ne düşündüm biliyor musun? Hastane için kapı süsü falan sipariş ettim, onları demek ki kullanamayacağım hastanede diye düşündüm, komik ama😃 Neyse bir gün yatiyorsak iyiymiş. Öteki türlü de sezaryen olsam benim 1 ya da 2 gün yoğun bakım sürecim olacak o zaman da hep hangi kapı ne zaman suslenecek diye düşünüyordum. Derdime bak 😃
Boşver en büyük derdin bu olsun canım benim 🥰 en kötü evde bebek odasının kapısına asarsın ben yaptıracağım isimliği eve gelince yatakodası kapıma asmayı düşünüyorum 🥰

Aklınızda olsun kızlar eğerki oda kapısında asma yeri yoksa raptiye alın bi tane yanınıza kapının üstüne raptiyeyi batırın isimliğin ipini ayarlayıp raptiyeden aşağı doğru sarkıtın 🌸

Kizlarrrr🤗🥰😍🤗bugün gittiğimde insaflı bı hemsireye denk geldim ve kucağıma verdi emzirmeme müsade etti.🤗🧿Allah'ım ikinci bebeğim olmasina rağmen nasıl güzel bsy bu ya maşallah kızıma🧿odemleri varmış attıkça kilo vermiş. Sütü biraz daha artiracaklar sanirim..sarilik 14e düşmüş mavi ışık verilmemiş🤗yarın kan tahlili alacaklar enfeksiyona bakacaklar.belki çok daha iyi durumdaysa emzirmeme izin verecekler.orda anne odası oluyormuş beni oraya alacaklar sanirm.🥰bana geldiğinde beni tanıdı ağladı bı.hemsire alırken de ağladı 😔🤗
Ay gözlerim doldu okurken ❣️ çok şükür canım çok sevindim 🥰

Kizlarrrr🤗🥰😍🤗bugün gittiğimde insaflı bı hemsireye denk geldim ve kucağıma verdi emzirmeme müsade etti.🤗🧿Allah'ım ikinci bebeğim olmasina rağmen nasıl güzel bsy bu ya maşallah kızıma🧿odemleri varmış attıkça kilo vermiş. Sütü biraz daha artiracaklar sanirim..sarilik 14e düşmüş mavi ışık verilmemiş🤗yarın kan tahlili alacaklar enfeksiyona bakacaklar.belki çok daha iyi durumdaysa emzirmeme izin verecekler.orda anne odası oluyormuş beni oraya alacaklar sanirm.🥰bana geldiğinde beni tanıdı ağladı bı.hemsire alırken de ağladı 😔🤗
Ne kadar sevindim bilemezsin bebeğini emzirmek çok güzel bir his hep böyle güzel haberler verirsin umarım 🥰

Ne düşündüm biliyor musun? Hastane için kapı süsü falan sipariş ettim, onları demek ki kullanamayacağım hastanede diye düşündüm, komik ama😃 Neyse bir gün yatiyorsak iyiymiş. Öteki türlü de sezaryen olsam benim 1 ya da 2 gün yoğun bakım sürecim olacak o zaman da hep hangi kapı ne zaman suslenecek diye düşünüyordum. Derdime bak 😃
Amann evde süslersin ben öyle yapacağım 😄

Beni anlatiyorsun resmen bu kadar olur 🤦‍♀️ bugunlerde gecicek insallah allah yardimcimiz olsun zorlanicaz aklimiz kalicak ama gecicek insallah.ama unutlmayacak listemin en basinda bu saaten sonrada gelmesin zaten istemem
Kendi kendimi yiyorum sende böyle misin çocuklar günlerce hasta kaldı 39 derece ateş ile battaniye halı sildim kusma ishal oldular eşim de nöbetteydi o gece oysa ki kendisi ameliyat olduğunda bana geldi 2 ay el bebek gül bebek baktım bilmiyorum mükafatı böyle olmamalıydı bir yandan kuyruğu dik tutma çabasındayım birde kolum kesilse bana yardıma gelin demem öyle de kötü huyum var kendi kızı hasta olduğunda gidip çocuklarını alıyorlar 2-3 gün bakılıyor görümcem evde iyileşiyor ben hamile halimle mahvoluyorum Allah soracak elbet bu üzüldüklerimin hesabını

Oyyy kuzum maşallah subhanallah🥰🥰 çok daha iyi olacaksınız annesi o sana sende ona öyle iyi geleceksin ki sağ Salim çıksın pamuk kız hastaneden beslenmene uykuna çok dikkat et bol bol sütünü sağ kendini toparla ki yavrun eve gelince mental olarak çok çok iyi ol🥰

Valla canım hamileyken herşey dert gibi geliyor insana bende ikizlerimi nasıl bırakacağım diye
Kara Kara düşünüyorum annem hastanede yanımda olacak baba yanıma gelecek çocuklar ziyam zebil olacak hastanelerde kayınvalidem hiç gelirim ederim bişey de demiyor o yokmuş
Gibi plan yapıyorum açıkçası o gelirse evde ikizlere bakar annem yanımda kalır şu an düşündüğüm benimde dert edindiğim çocuklar
Bende aynı durumdayım. Memleketten uzaktayız annem şimdiden yanımda sağolsun, kv de de 3.5 ay kaldı ( çalışıyorum oğluma bakıyordu) oğluma kim bakacak diye dertlendim bende. Ben eşim hastanede benle kalsın annem evde dursun diyorum ama annem tam tersini söylüyor eşin beceremez bebek bakmayı altını nasıl değişecek sen o halde ilgilenemezsin falan dedi. Oğlum da küçük 15 aylık babası huyunu suyunu biliyor en azından o kalsa daha iyi olacak gibi. Kardeşlerimde gelmek istiyor ama 3 ü evli biri öğrenci. Öğrenci olanın ameliyat olma durumu var ki ona da annem bakamayacak ablaları bakacak durum bu kadar vahim 😄 ameliyatını sömestra denk getirmesi lazım onunda benim doğumla aynı zamana denk geliyor ertelenebilir bişey de değil. Öte yandan eşimin kız kardeşi de hamile ve eş zamanlı doğuracağız kv gilde gelemiyor. Rabbim verir bi kolaylığını, inşallah sıkıntı olmazsa hastane sürecini çabuk atlatıp evimize döneriz 🥰
Gerçekten öyle kayınvalidem ile 40 dakikalık mesafede oturuyorum iyidir hoştur ama düşüncesizdir çok kaç hafta oldum ilk 4.5 ay 8 kilo verdim öldüm dirildim resmen ve ikiz çocuk bakıyorum ayrıca nöbet tutuyordum gelip te bi işin ucundan tutmadı bi tas çorba kaynatması bana hala öyle bak daha evime 8 aydır gelip te bi yemek yapmışlığı yok bi arayıp demedi ki kızım neye ihtiyacın var neyim eksik alınacak edilecek temizlenecek işin var mı annem uzak memlekette geldi gitti temizliğimi yaptı dolabımı doldurdu döndü doğum zamanı gelecek ne diyeyiö bu günlerimi asla unutmayacağım unutmayacağım çok şey var da neyse artık
30 umdan sonra çok kinli bi insan oldum cidden kimseye tahammülüm kalmadı ve hata kabul edemiyorum, hele bi de lohusa ve hamileyken beni yalnız bırakıp arayıp sormayanları. Önceden gelen giden çomak sokardı umrumda olmazdı ama artık af yok 🙃 benim kv de de hamileyken çok yalnız bıraktı, gebeliğin son ayı çok riskliylen ben evde yemek dahi yapamıyorken onlar tatildeydi bi gideyim geline azıcık destek olayım demek yoktu maalesef, annemlerde gelemedi çünkü kız kardeşimin düğünü vardı öyle ki düğünden 4 gün sonra doğum yaptım düğüne bile katılamadım. Kvler doğumdan 10 gün sonra geldiLer 10 gün kalıp gittiler gidiş o gidiş, annemler 1 yıl boyunca kaç defa gitti geldi onlar gelmedi. Eşim bile aşırı bilendi zorla getirtti annesini kadın sesini çıkaramadı 3.5 ay kaldı 😂 torununa baktı, giderken de diyo ki ben seni çok özleyeceğim( torununa) gideyim 2 3 ay sonra yine gelecem. Neyseki 3.5 ayı sorunsuz atlattık pamuk kalbim affetti kv yi 😉😂

Ayy kızlar bugün sabahtan aşırı halsizlik vardı ve hafif baş ağrısı, baş ağrısı akşama doğru arttı dayanamadım parol aldım ama hala geçmedi. Sabahtan magnezyum da almıştım sıfır etki resmen üstüne 3 lt ye yakın su da içtim yok geçmiyor 🤕😒

Bende aynı durumdayım. Memleketten uzaktayız annem şimdiden yanımda sağolsun, kv de de 3.5 ay kaldı ( çalışıyorum oğluma bakıyordu) oğluma kim bakacak diye dertlendim bende. Ben eşim hastanede benle kalsın annem evde dursun diyorum ama annem tam tersini söylüyor eşin beceremez bebek bakmayı altını nasıl değişecek sen o halde ilgilenemezsin falan dedi. Oğlum da küçük 15 aylık babası huyunu suyunu biliyor en azından o kalsa daha iyi olacak gibi. Kardeşlerimde gelmek istiyor ama 3 ü evli biri öğrenci. Öğrenci olanın ameliyat olma durumu var ki ona da annem bakamayacak ablaları bakacak durum bu kadar vahim 😄 ameliyatını sömestra denk getirmesi lazım onunda benim doğumla aynı zamana denk geliyor ertelenebilir bişey de değil. Öte yandan eşimin kız kardeşi de hamile ve eş zamanlı doğuracağız kv gilde gelemiyor. Rabbim verir bi kolaylığını, inşallah sıkıntı olmazsa hastane sürecini çabuk atlatıp evimize döneriz 🥰

30 umdan sonra çok kinli bi insan oldum cidden kimseye tahammülüm kalmadı ve hata kabul edemiyorum, hele bi de lohusa ve hamileyken beni yalnız bırakıp arayıp sormayanları. Önceden gelen giden çomak sokardı umrumda olmazdı ama artık af yok 🙃 benim kv de de hamileyken çok yalnız bıraktı, gebeliğin son ayı çok riskliylen ben evde yemek dahi yapamıyorken onlar tatildeydi bi gideyim geline azıcık destek olayım demek yoktu maalesef, annemlerde gelemedi çünkü kız kardeşimin düğünü vardı öyle ki düğünden 4 gün sonra doğum yaptım düğüne bile katılamadım. Kvler doğumdan 10 gün sonra geldiLer 10 gün kalıp gittiler gidiş o gidiş, annemler 1 yıl boyunca kaç defa gitti geldi onlar gelmedi. Eşim bile aşırı bilendi zorla getirtti annesini kadın sesini çıkaramadı 3.5 ay kaldı 😂 torununa baktı, giderken de diyo ki ben seni çok özleyeceğim( torununa) gideyim 2 3 ay sonra yine gelecem. Neyseki 3.5 ayı sorunsuz atlattık pamuk kalbim affetti kv yi 😉😂
Benim ikizlerin doğumunda annem yanımdaydı kayınvalidem yine gelip kalmadı neymiş güya eşimi aramışlar da eşim kalabalığa gerek yok demiş sanki bebeklere eşim bakıyor annemle ikimiz hem iki bebek baktık hem dünya misafir ağırladık kayınvalidem kendi misafirleri ile geldi misafir gibi her seferinde onların arabası ile geri döndü bi ara annem memlekete gitmek zorunda kaldı o ara geldi daha 40 ım çıkmamıştı sonrasında hep yalnızdım anca eşimle aynı güm nöbetçi isek gelirdi sabah 9 da nöbetten eve gelirdim eşyaları kapıda beni beklerdi uykusuz musun yoruldun mu dinlendin mi Yoktu hiç gerçekten bunları düşündükçe sinir oluyorum hoş şuda var kendi kızının çocuklarına da bakmadı o yüzden kızını tutup beni attı derdim de yok ama insan çok üzülüyor ve bu zamanlarda yaşadıklarını asla unutmuyor

Ayy kızlar bugün sabahtan aşırı halsizlik vardı ve hafif baş ağrısı, baş ağrısı akşama doğru arttı dayanamadım parol aldım ama hala geçmedi. Sabahtan magnezyum da almıştım sıfır etki resmen üstüne 3 lt ye yakın su da içtim yok geçmiyor 🤕😒
Baş ağrısı bende de var hava aşırı rüzgarlı ve kasvetli ona yordum zaten rüzgarlı havalarda hep başım ağrır

Geçmiş olsun canım acaba bebek karnındaki damarlara baskı yapıyor bu sebeple tansiyonun mu düşüyor ben ikizlere muayene olurken son zamanlarda artık sırt üstü yatamazdım önce sağa sonra sola dönerdim doktorum öyle bakardı sırt üstü yatınca bebekler karın atar damarına baskı yapıp tansiyonumu düşürüyordu öyle bişey olabilir belki
Olabilir de aslında çünkü daha önce yaşamadım bu durumu 3 gündür çok fazla tansiyonum düşüyor doktorlar da nedenini söylemiyor bol sıvı tüket diyorlar o kadar

Ya kızlar bu konulardan bağımsız olacak ama bir sıkıntım var benim sizlerden de fikir almak istedim ne yapmam gerekir konusunda.
Benim yan daireme 2 aydır yeni bir aile taşındı, anne ve kızı.
Ondan önceki komşumla hiç böyle problemlerimiz olmadı 4 yıl yan dairemizdeydiler.
Sıkıntımız salonlarımız yanyana, özellikle akşamları çok yüksek sesle Kuran açıp ona eşlik etmesi :)
Kulağa değişik gelebilir, bundan mı rahatsız oluyorsun diye ama, konu Kuran değil, (ki biz de kendimize göre muhafazakar bir aileyizdir) çok yüksek sesle açıyor hangi sure olduğunu, ayetleri falan rahatça anlayabiliyoruz düşünün ve kendisi de eşlik ediyor bağıra bağıra.
Sabır sabır bir yere kadar, akşamları salonumuzda oturamaz olduk eşimle.
Ben şimdi nasıl uyarayım bu hanımı, tanışmadık, bir kaç kez karşılaştık ama selam veren tiplerde değiller, nasıl bir tepki verirler bilemedim.
Ay bilemedim nasıl uyarsam, konuyu saçma sapan bir yerlere falan getirirlerse de çok üzülürüm ama artık çok rahatsız oluyoruz.
Sizce ne yapmalıyım 🙄
Bence şöyle söyle 😊 siz çok yüksek sesle açıyorsunuz biz de evden dinliyoruz biz de müslümanız ve salonumuzda uzanıyoruz Tv izliyoruz yatıyoruz . Bir yandan kuran dinlerken bunları yapmak bizi rahatsız ediyorsa
Günaha sokma bizi de 😅😅
Yalnız yanlış anlamayın ama ilk defa böyle bir komşu sorunu duydum acaba o kadar yüksek sesle açma sebebi ne ?

Eklentiler

• 1000046033.jpg
    1000046033.jpg
    77,4 KB · Görüntüleme: 24
Bence şöyle söyle 😊 siz çok yüksek sesle açıyorsunuz biz de evden dinliyoruz biz de müslümanız ve salonumuzda uzanıyoruz Tv izliyoruz yatıyoruz . Bir yandan kuran dinlerken bunları yapmak bizi rahatsız ediyorsa
Günaha sokma bizi de 😅😅
Yalnız yanlış anlamayın ama ilk defa böyle bir komşu sorunu duydum acaba o kadar yüksek sesle açma sebebi ne ?
Bence bu çok mantıklı 🤩

Baş ağrısı tuttu mu çok fena oluyo ya. Beni de Parol kesmiyo buzlu poşet koyuyorum başıma 5 dk. Sonra 10 dk bırakıyorum. Sonra 5 dk enseme koyuyorum yine bırakıyorum. Karanlıkta uzanmak iyi geliyo. Başka türlü kesemiyorum ağrıyı. İstersen bi soğuk pres dene belki iyi gelir

Sonuc bu. Tam hangi deger bilmiyorum:/
Kalsiyum görülmesini bilemedim ama diğerleri çok sıkıntılı gelmedi. Benim testler de çıkmış. İdrarda kan görünmüş. Wbc de yüksek. Kontrol iki hafta sonra ama beklemeden gidip sonuçları doktora göstermeli miyim bilemedim de o yüzden sordum

Ay gözlerim doldu okurken ❣️ çok şükür canım çok sevindim 🥰
Saol cnm bnm 🥰😍
Ne kadar sevindim bilemezsin bebeğini emzirmek çok güzel bir his hep böyle güzel haberler verirsin umarım 🥰
İnşallah cnm çok sağol😍🥰
Oyyy kuzum maşallah subhanallah🥰🥰 çok daha iyi olacaksınız annesi o sana sende ona öyle iyi geleceksin ki sağ Salim çıksın pamuk kız hastaneden beslenmene uykuna çok dikkat et bol bol sütünü sağ kendini toparla ki yavrun eve gelince mental olarak çok çok iyi ol🥰
Saol canım benim 🥰😍

Ya kızlar bu konulardan bağımsız olacak ama bir sıkıntım var benim sizlerden de fikir almak istedim ne yapmam gerekir konusunda.
Benim yan daireme 2 aydır yeni bir aile taşındı, anne ve kızı.
Ondan önceki komşumla hiç böyle problemlerimiz olmadı 4 yıl yan dairemizdeydiler.
Sıkıntımız salonlarımız yanyana, özellikle akşamları çok yüksek sesle Kuran açıp ona eşlik etmesi :)
Kulağa değişik gelebilir, bundan mı rahatsız oluyorsun diye ama, konu Kuran değil, (ki biz de kendimize göre muhafazakar bir aileyizdir) çok yüksek sesle açıyor hangi sure olduğunu, ayetleri falan rahatça anlayabiliyoruz düşünün ve kendisi de eşlik ediyor bağıra bağıra.
Sabır sabır bir yere kadar, akşamları salonumuzda oturamaz olduk eşimle.
Ben şimdi nasıl uyarayım bu hanımı, tanışmadık, bir kaç kez karşılaştık ama selam veren tiplerde değiller, nasıl bir tepki verirler bilemedim.
Ay bilemedim nasıl uyarsam, konuyu saçma sapan bir yerlere falan getirirlerse de çok üzülürüm ama artık çok rahatsız oluyoruz.
Sizce ne yapmalıyım 🙄
Ay çok iyi anlıyorum seni. Bence güzelce arkadaşında dediği gibi kurandan değilde yüksek sesten rahatsız olduğunu belirterek tatlı dille uyar. Tamam kuran dinlemek çok güzel bende evimde açıyorum ara ara ama kimsenin ne ibadetiyle ne başka bişeyle kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Annem hep der ibadette gizlidir kabahatte diye. Benimde üst komşum severim görüşürüz ara ara. 3 yaşında kızları var doğduğundan beri sık sık ay ses çok geliyomu kusura bakmayın derlerdi bende onun bebek olduğunu ve asla rahatsız olmadığımızı söylerdim ama artık 3 yaşında gece 2 de evde gümbür gümbür koşmasına izin veremezsin. Gece 11 den sonra sallanan koltukta duvara çarptırarak sallanmasına izin vermezsin. Rahatsız olmuyoruz dediysek gel ağzımıza s.. Demedik yani. İnsanlara yüz verince astarını istemelerinden gına geldi. Bende nasıl uyarayım onu düşünüyorum. 🙄

Geçmiş olsun kuzum ılık bi duşa girip biraz buharında durmak iyi gelebilir.

X