Sakız çiğnemek canımcignedigim.zaman yanmıyor surupta belli bı zamana kadar etki ediyor
İlk defa duydum sakizi ama salatalık da iyi geldi bi süredir yokBen de çok çektim canım bana tek iyi gelen şey karbonatlı falım sakız. Hemen iyi geliyor . Ama çiğnemekten çene kası yaptım ağzım ağrıyor
Teşekkür ederiz haber verdiğin için canımKizlar iyi akşamlar.dun dr eşime anne de idrar enfeksyonu fln varmış sanırım bebeğe geçmiş demiş.LUTFEN kizlar tahlillerinizi yaptırın.ben en son 14kasimda yaptırmıştım bı sorun yoktu.dun de almışlardı idrar kan dr öyle demiş.
erken doğum da enfeksiyondan mi oldu bilemiyorum.
crp de az bsy yüksek çıkmış kanda.mesela 0-8referans ,bende 11 gibi değer çıkmış.off tatile denk gelmesi de kötü oldu bı Dr bulup soramion da bsy.
Crp kültürde mi çıkıyor yoksa normal idrar tahlilinde mi canım ? Ben bugün idrar verdim ama onda crp görünmüyorBende yeni yaptirdim 7 çıkmıştı canım doktor enfeksiyondan suphelenmisto nst cektirdigimde
İkisininde verdim ben canım hem kültür hem normal idrarCrp kültürde mi çıkıyor yoksa normal idrar tahlilinde mi canım ? Ben bugün idrar verdim ama onda crp görünmüyor
Ilk gun normal o kadar gelmesi zamanlar cogalir moralini yuksek tut sivi alimina dikkat et dualarimiz sizinleŞükür daha iyiyim yürümeye başladım cnm.bebege süt sağıp göndermeye çalışıyorum ama hala daha gelmedi çok fazla.bi yemek kaşığı kadar anca çıkıyor 2 göğüsten.
Crp 7.2 yazıyor bende enfeksiyon varmı acaba referans aralığı 0.5 diyorCrp kültürde mi çıkıyor yoksa normal idrar tahlilinde mi canım ? Ben bugün idrar verdim ama onda crp görünmüyor
Gerekiyor ben iki dogumumdada ikici gun dus almistim sut insin diye faydasinida gordum.Ben de hastane çantası olayını kapattım biraz fazlalıklar olabilir ama gel git yapmak zor olacaktır artık valizde olsun da kullanılmazsa da zaten hepsi ayrı çantalarda paketli en fazla geri gelmiş olur süt kaşığı pompa bebek havlusu vs de aldım havlu belki gerekmez ama bilemedim
Ama zaten bebeğin midesi şu an bir erik kadar diye biliyorum. Yeter ona. Sen stres yapma. Yetersiz kalırsa zaten mama verirler de senin sütün şu an ona her türlü ilaçtan daha faydalı. Bir damla bile içse kâr.Şükür daha iyiyim yürümeye başladım cnm.bebege süt sağıp göndermeye çalışıyorum ama hala daha gelmedi çok fazla.bi yemek kaşığı kadar anca çıkıyor 2 göğüsten.
İdrar enfeksiyonu derken kültür testinde üreme mi varmış yoksa sadece lökosit mi yüksek? Crp biraz yüksekmiş evet. Eğer sebebi vajinal bir enfeksiyon ise suyu o patlatmıştırKizlar iyi akşamlar.dun dr eşime anne de idrar enfeksyonu fln varmış sanırım bebeğe geçmiş demiş.LUTFEN kizlar tahlillerinizi yaptırın.ben en son 14kasimda yaptırmıştım bı sorun yoktu.dun de almışlardı idrar kan dr öyle demiş.
erken doğum da enfeksiyondan mi oldu bilemiyorum.
crp de az bsy yüksek çıkmış kanda.mesela 0-8referans ,bende 11 gibi değer çıkmış.off tatile denk gelmesi de kötü oldu bı Dr bulup soramion da bsy.
Çok teşekkürlerorchagoci cnm bebişler nasıl , sen nasılsın ? Göremedim seni uzun zamandır buralarda , umarım her şey yolundadır
Evet aynen öyle, sağlıklı olsunlar da. Ama işte en ufak bir kötü yorum acaba sağlıksız mı diye düşündürtüyor. Bende de hiç tansiyon problemi olmamıştı bu arada. Hamilelik öncesi de hamileliğim başlarında da hep 10/6 idi. Hatta tansiyon ölç diyince kendimden emin bi şekilde benim hiç tansiyon sorunum olmadı dedim. 2 gündür ölçüyorum. Genellikle 12/7 bazen. Hamilelikte kan miktarı arttığı için zaten artıyormuş. Bir de yemekten sonra filan dikkat etmeye çalışıyorum şimdi. Hiç tuzlu şeyler yemiyim diye dikkat ediyorum hiç sorun olmaz diye düşünürken. Neyse hep birlikte sağlıkla alalım kucağımızaMerhaba, ilk gebeliğimde 20.haftalae dahil 2 3 hafta önde olan oğlum 32 den sonra karım çevresi geriye düşmeye başladı. Ben farkettim dr um söylemedi bile umursamadı yani. Bana dediği şey şu sadece karın çevresi gerideyse ve bu 3 haftayı geçmiyorsa bi sorun yok sadece zayıf bi bebek olacaktır. Ki bende yüksek tansiyon yok aksine hep düşük seyreder protein kaçağı ve hipertansiyondan da bahsetmedi. Şu anda da 33+4 üm ve 10 gün geride karın çevresi, dr un acil sezaryene gitmesi gerekiyordu alelacele muayene etti ben usg kağıdını alırken farkettim geride olduğunu yine aynı dr yine umursamadı. Nitekim oğlum sağlıklı doğdu çok şükür sadece 2660 gr dı doğumda ama ben forumda karın çevresi 3 hafta geriden gelip 3 kiloya yakın doğum yapanda gördüm. Sağlıklı doğsunlarda zayıf doğsunlar gerçekten sonradan toparlıyor
AdChoices
ADVERTISING
Evet sadece karın bölgesi dedi, plesenta kan akışına bakıldı mı bilmiyorum raporda göremedim ama kordon kan akışına baktı ve bakarken çok iyi dedi. Ama yaptığı yorumlardan biri de “bebeğin karın bölgesinin küçük olması plesentadan yeteri kadar beslenemiyor olabilir” idi. Çok teşekkürler, dediğim gibi başka bir doktora gittim o da tansiyon takibini önerdi, eğer 14/9 geçerse diye bir ilaç verdi ama neyse ki hep düşük çıkıyor tansiyonum dünden beri, şimdilik ilaca gerek kalmadı. Umarım böyle devam eder. Çok teşekkür ederimSadece karın bölgesi geride ise çok önemli değil bence. Bir yada iki hafta geride olabilir. Önemli olan Bebeğin geride olan haftasının git gide geriye doğru olmaması . Bebeğin kordon kan akışına ve plasenta kan akışına bakildimi ki bebek beslenmiyor dedi doktorunuz. Tansiyon takibi yaparsınız. Zaten 24 saatlik idrarda vermisiniz totolda gebelrde 300 mg kadar idrarda protein kaçağı olması normaldir diyor buradaki Doktorlar.
Umarım siz de sağlıkla alırsınız bebeğiniziİlk bebeğimde de şimdi de tansiyon nedeniyle son haftalarda geriye düşme yaşadım. Tansiyon ilacı da kullandım kan sulandirici da kullandım. İlk bebeğimi 36.haftada 2560 gr kucağıma aldım. Şimdi de hedef 2500 üzerine çıkınca sağlıkla kucağıma alabilmek. Tansiyonunu günde 3-4 kez ölç mutlaka. 12/9 bile hamile için yüksek tansiyon demek. Özellikle küçük tansiyonun 9 olması istenmiyor. Doktorun da ne ilaç önerdiyse kullan. Ufak doğanlar daha cevval oluyor hemen büyüyorlar. Sağlıkla bebeğini kucağına alman dileğiyle
Yani düşük tansiyonda mı sıkıntı canım?Tek bir belirti ile de görüldüğü oluyormuş birden çok belirti olduğu da. Tansiyon yüksekliği idrarda protein hep belirti.Hastanede günde 6 kez tansiyonumu ölçtüler. Küçük tansiyonu öğrenciler bazen yanlışlıkla 9 ölçüyordu. Hemen gelip yeniden bakıyorlardı, 8 olduğu anlaşılıyor idi. Büyük tansiyon da 12'yi geçkin ölçüm çıkarsa sorun imiş. Yani 9 çıksa mesela küçük tansiyon, bir de yüksek tansiyon nedeniyle yatacaktim. Öyle yatanı şeker gibi kolay kolay salmıyorlar da.
Bana tek iyi gelen gaviscon canımKızlar mide yanmasına ne iyi geliyo kalp krizi geliyo bana allah rızası için yardım edin
Onu da aldımBebek havlusunu hiçbir listede görmedim. Ben de emzirme yastığı konusunda kararsız kaldım bir de.
Bez yeterli bide müslin koyabilirsiniz koydukları beşik tarzı şeye seriyorlarDevlet hastanesinde doğum yapacağım.
Hemşireye bebeğin hastane çıkış takımını vereceğim battaniyeli. Ayrıca bez, alt açma örtüsü, ıslak mendil, biberon vermem gerekiyor mu? Her şeyi ütüledim yerleştirdim ama teferruatta kafam karıştı
Aa siz diyince aklıma geldi benide doktor sıcak suya sokmuştu bebiş açıklığa rağmen gelmiyordu ama hastaneden vermişlerdi havlu bu sefer götüreyim bendeGerekiyor ben iki dogumumdada ikici gun dus almistim sut insin diye faydasinida gordum.
---Ay yanlis anlamisimbebek havlusu degil kendine havlu gerekiyor bence
Bende kızımda sancılarım çok dayanamıyorum diye (suni sancı) ebe sıcak bi duşa gir hızlanır sürecimiz demişti girmiştim normal doğum yapacak arkadaşlar havlu alabilir yanınaAa siz diyince aklıma geldi benide doktor sıcak suya sokmuştu bebiş açıklığa rağmen gelmiyordu ama hastaneden vermişlerdi havlu bu sefer götüreyim bende
Bu sefer nasıl bir süreç bekliyor bizi düşündükce bir heyecan basıyorBende kızımda sancılarım çok dayanamıyorum diye (suni sancı) ebe sıcak bi duşa gir hızlanır sürecimiz demişti girmiştim normal doğum yapacak arkadaşlar havlu alabilir yanına
Ben haftaya 35 gibi pilates topunu siserecegim hem rahatlatiyordu birde hurma yiyorduk tek sayıKızlar doğumu kolaylaştırmak için hareketlere vs kaçıncı haftada başlamalıyız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?