• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    87
Ohh harika şu iç canım sütüne de iyi gelir bol su dınlen keyfine bak 5 günlük bir tatil gibi düşün 😊🌸
Bol su artık yapışık ikiz gibiyiz su mataramla 🤣🤣 kız kaşıntı tuttu tatil falan unuttum 🤦🏼‍♀️ çok lanet bişey mantar mı oldu enfeksiyondan mı bilmiyorum
Hey maşallah canım ne yedin ne içtin sen bebişin haftasına göre kilosu çok iyi 🧿 bende son haftalar kilo aldırıyom diyorum ama yiyemiyorum midem almıyor artık.
İnşallah çok çok kolay bir doğum olur vaktinde saatinde
Canım vallahi ayriyeten hiç bişey yapmadım 2 haftadır haftada 100 gr alıyordu bende üzülüyordum besleyemiyorum diye bu haftada ful hasta geçirdim ama bebişin kilosu güzel geldi ama ultrasondan ultrasona fark var doğunca farklı çıkabiyormuş. Benimki devlet hastanesi çok iyi bir aletle bakıldığını düşünmüyorum
Harika haberler hadi bakalım neler bekliyor seni 😊
Hareketleri yavaş yavaş attırırım heralde ya ben çok sabırısızım hemen kokusunu almak kucağıma almak istiyorum ❤️😍
Bu açıklık kontrolü çatı muayenesi mi yoksa normal muayene mi oluyo 🥲

Ya benim vucut bozuldu galiba aksine sola yatinca reflü de aziyo mide yanmasi da aziyo jsbxjsnxkdnd beni midem ters şekilde gelisti bu yaşıma kadar herhalde başka aciklamasi yok 😂😂
İkisi arasında fark varmı inan bilmiyorum bana hep açıklık kontrolü dediler catı muayenesi nasıl oluyor bilmiyorum ilk hamileliğim

Yoğun akıntı kaşıntı yapar. Enfeksiyondan değildir bence . Fitilde kullanmışsın. Gebelik haftan ileride. Normal kuzum çok darlama. Ama bu tuvalet mevzusunda kuru tutmayı başarabilirsen tebrik ederim 🤣
Ya evet tuvalet kağıdı da son zamanlarda tahriş ediyor diye hissediyordum. Dediğin gibi sürekli bi döngü içerisinde tuvalete gidip gelme durumunda çok sık kullandım oda yapmış olabilir. Bidaha pamukla kurulayayim hafif hafif

Ya evet tuvalet kağıdı da son zamanlarda tahriş ediyor diye hissediyordum. Dediğin gibi sürekli bi döngü içerisinde tuvalete gidip gelme durumunda çok sık kullandım oda yapmış olabilir. Bidaha pamukla kurulayayim hafif hafif
Ya şöyleki gebelikten dolayı belki 50 defa gidiyoruz her seferinde peçeteyle bastırıp silme. Misal ben sabah akşam değişiyorum akıntıdan dolayı. Akşam duşla günümü kapatıyorum. Sürekli sert bir şekilde de silemiyorum oda etkiliyor. bol su da içiyoruz. Kötü bit koku yoksa korkma normal canım yarına geçedebilir. Uyurken de iç çamaşırını çıkarabilirsin azcık bol olsun hava alsın canım
.

Bir şey soracağım
Benim hâlâ düzenli gittiğim bi doktor yok. Ya hastaneden memnun kalmıyoruz ya doktordan.
İstanbul avrupa yakasında erkek doktora veya çalışana denk gelmeyeceğim mahremiyete önem veren, normal doğum yanlısı doktor ve hastane tavsiyeniz var mı ?
Canım 8 ay boyunca doktor düzenln olmaması çok normal çünkü kısa bir süre. keşke bi 8 ay daha olsa bari insan iyi seçim yapar en azından.

Ben senin yerinde olsam Avrupa yakasında hiçbir hastaneye gitmem çünkü tüm erkek doktor ve erkek çalışanlar hepsi sapık hepsi kadınları taciz ediyor. Ben asla gitmem şahsen.

Afganistan’da doğuracağım beklentime uygun sana da tavsiye ederim 🥰🙏
Ben normalde kahvalti da tam buğday yiyordum ve şekerim çok daha yüksek çıkıyordu o yüzden yulafa geçmiştim. Sizin yazdıklarınızı da deneyeyim, baklagiller ve süt ürünlerini de çok tüketiyorum ona da dikkat edeyim teşekkür ederim
Canım tam buğday ekmeği şekeri beyaz ekmeğe göre daha hızlı yükseltir. İlginç ama öyle. Bu gerçek tabi şakasız :) iyisi mi sen bu ara ekmek vs yeme.

Canım sancılarını nasıl geliyor kasılmaya eşlik eden bel ve kasık sancın oluyor mu?
Benim kasılmalarım kaç haftadır var açılmam 1 cm hala ilerlememiş.
Bugün biraz ayakta kaldım galiba bel ağrım da ondan oldu çünkü dinlenince hemen geçti. Kasılmalar da alta baskı yaparak arttı sonra kasık ağrıları oluşmaya başladı şimdi de kasık ağrısı hala devam ediyor
Seni de hep merak ediyorum pek yazmasam da mesajları takip ediyorum detaylardan haberim var yani 🙃 açıklığın ilerlememiş olması çok iyi bence kasılmalar biraz bizi sabırsızlaştırıyor olsa da takibini düzenli yapmaya çalış bir gün o kasılmalar yerini doğuma alır muhakkak 🥹🥰

Veziir Veziir eğer akıntın pütürlü ise ona uygun fitil şart ama eğer değilse kaşıntı sadece vulvada ise(yani dıştan görünen kısımda ise) travazol mecbur kalmazsan kullanma çünkü steroidli o. Zalain daha uygun olur. Bir de kuru tut tuvalet kağıdı klorlu vs olduğu için tavsiye etmem. Pamuklu bezle kurula veya mümkün olduğu kadar havalandır kuru kalsın. Yatarken bacaklarını ayır yat hava almadı açısından iyi olur. Bilirsiniz tüm mantarlar yediklerimiz de dahil nemli ortamı sever orada ürer. Ayrıca çok muayene olduğu için hem tahriş olur hem flora bozulur

Evet levemir 3 dozla başladım 5 e çıkardı. Kendim de arttiramiyorum ya bebeğe zarari olursa diye 5 doz yapmama rağmen açlığım hiç değişmiyor insülin almadan önce de 100lerdeydi alıyorum hala aynı. Sizin bebeginiz nasıl kilosu suyu felan. Benim bir de kilosu da 2 hafta önde bir doktor suyu fazla dedi ama sonra iki farklı doktora daha gittim onlar suyu normal dedi. Şaştım kaldım ne yapacağımı
Canım bana da basladıkları doz yetersiz geldi , gittikce artırdı , endokrine gitmiyor musun her hafta , benim de suyu üst sınırda gördü doktor. Artırdıgımız halde hala 101 falan cıkıyor brnim de , gerçekten seker bas belası biseymis ya , gebelikte cok zor

Çünkü terazinin karşıt burcu koçtur. Yani sana olabilecek en zıt burç o aslında ama aynı zamanda seni en tamamlayan zıt kutuplar gibi çekildiğin burç da o 😅 ateş(koç) ve hava(terazi) grubu birbirini körükler kova da hava grubudur yüksek ihtimalle seninle iyi anlaşır babasıyla çatışmaları olabilir çünkü baba koç zaten inatlaşmaya ve kabarmaya meyilli dhdjfjdb Sen terazi olarak dengelerini bulursun artık
Ben koç ,eşim oğlak , kızım boğa, küçük sıpamda zorla oğlak oldu. Bizim halimiz nicedir bu boynuzlulukla😅

Evet levemir 3 dozla başladım 5 e çıkardı. Kendim de arttiramiyorum ya bebeğe zarari olursa diye 5 doz yapmama rağmen açlığım hiç değişmiyor insülin almadan önce de 100lerdeydi alıyorum hala aynı. Sizin bebeginiz nasıl kilosu suyu felan. Benim bir de kilosu da 2 hafta önde bir doktor suyu fazla dedi ama sonra iki farklı doktora daha

Ben koç ,eşim oğlak , kızım boğa, küçük sıpamda zorla oğlak oldu. Bizim halimiz nicedir bu boynuzlulukla😅
Bogaya Allah sabır versin canım 😅😅

Kızlar günaydin. Dün iyi ve özellikle kötü bir haber ile sarsıldık eşimle. İyi haber oğlumun cıkıs için bugün arayacak olmaları ıdı. Fakat kötü haber kızım için kafatasının tepe kısmı erken kapanmıs. Şuan daha anne karnında olması gereken zaman aslında biliyosunuz anne karnından kapalı olarak dogacakmısmıs erken doğmasalardı. Allah razı olsun yeni doğan hocamız erken fark etti. Tomo mr çekilip beyinde bişeyi var mı dıye bakılmıs. Çok şükür hiç biseyi yok. Fakat çocukta ciddi kafatası şekil bozukluğu olarak büyümüş olacakmıs ameliyat olmazsa. Etrafınızda hiç bu durumu yasayan ve ameliyat olan var mı. Geç kalmadan kızım büyümeye baslayıp kafatası da büyümeden yaptırıcaz ameliyatını inşallah. Küvözden cıkmasında normalde bir sıkıntı kalmadı kızın da ama çıkmadan orda gözetim de iken olsun istiyoruz. Alnı öne doğru buyuyecekmiş yapılmazsa... Dün çok kötüydük eşimle ikimiz oglumun gelecek olmasına bıle gerektiği gibi sevinemedik. Sizden bir de ricam olacak mümkünse kızım ameliyat olacagı gün ve saati size yazsam buradan okumayı bılen arkadaslarımız kızım için okuyabilir mı çok korkuyorum bısey olursa ona ameliyatta ya da ameliyat sonrasında diye. Çok uzun yazdım kusura bakmayın

Günaydınlarrr hepinize hamişler 💞 bugün evde 3. Günümüz ve hortlak gibi dolaşıyorum evde 😬 kimler bir an önce bitsin şu hamilelik diyorsa çabuk sözünü geri alsın ağrısıyla sızısıyla tadını çıkarsın son günlerin 😅 Amanın bu velet az emdiğinden saat başı ayaktayım gece gündüz ağzıma etti 2 günde. Sütüm çok fazla kesin sen biliyorsundur ladin19 ladin19 süt çok fazla geliyor çocuk boğuluyor her emzirmeye başladığımda. Ben de artık ilk makineyle sağıyorum sonra çocuğu emziriyorum. Hem sağ hem emzir hem bebekle ilgilen şaftım kaydı. Bu sütü nasıl azaltacaz yaa😣

Eklentiler

• 20250117_085026.jpg
    20250117_085026.jpg
    93,4 KB · Görüntüleme: 24
Kızlar günaydin. Dün iyi ve özellikle kötü bir haber ile sarsıldık eşimle. İyi haber oğlumun cıkıs için bugün arayacak olmaları ıdı. Fakat kötü haber kızım için kafatasının tepe kısmı erken kapanmıs. Şuan daha anne karnında olması gereken zaman aslında biliyosunuz anne karnından kapalı olarak dogacakmısmıs erken doğmasalardı. Allah razı olsun yeni doğan hocamız erken fark etti. Tomo mr çekilip beyinde bişeyi var mı dıye bakılmıs. Çok şükür hiç biseyi yok. Fakat çocukta ciddi kafatası şekil bozukluğu olarak büyümüş olacakmıs ameliyat olmazsa. Etrafınızda hiç bu durumu yasayan ve ameliyat olan var mı. Geç kalmadan kızım büyümeye baslayıp kafatası da büyümeden yaptırıcaz ameliyatını inşallah. Küvözden cıkmasında normalde bir sıkıntı kalmadı kızın da ama çıkmadan orda gözetim de iken olsun istiyoruz. Alnı öne doğru buyuyecekmiş yapılmazsa... Dün çok kötüydük eşimle ikimiz oglumun gelecek olmasına bıle gerektiği gibi sevinemedik. Sizden bir de ricam olacak mümkünse kızım ameliyat olacagı gün ve saati size yazsam buradan okumayı bılen arkadaslarımız kızım için okuyabilir mı çok korkuyorum bısey olursa ona ameliyatta ya da ameliyat sonrasında diye. Çok uzun yazdım kusura bakmayın
Canim çok üzüldüm bu bir sınav hayırlısı ile geçecek inşallah. Kızını da sağlıkla kucağına alıp eve geçeceksin inanıyırum ben. Bu arada ben okuyorum hep özellikle kızına da okurum bol bol ayetel kürsi. Ama doğum sonrası kanamam devam ediyor. Umarım sorun teşkil etmiyordur.

Hastaneye gittim bebek doğum kanalına iyice yerleşmiş doğum sancıların da başlamış dedi yatış verebilirim ama doğum hemen olmaz dedi ben de geceyi evde geçirmek istedim yarına muhtemelen doğum olacak gibi
Ay süper önden bildirmiş resmen 😬☺️

Veziir Veziir eğer akıntın pütürlü ise ona uygun fitil şart ama eğer değilse kaşıntı sadece vulvada ise(yani dıştan görünen kısımda ise) travazol mecbur kalmazsan kullanma çünkü steroidli o. Zalain daha uygun olur. Bir de kuru tut tuvalet kağıdı klorlu vs olduğu için tavsiye etmem. Pamuklu bezle kurula veya mümkün olduğu kadar havalandır kuru kalsın. Yatarken bacaklarını ayır yat hava almadı açısından iyi olur. Bilirsiniz tüm mantarlar yediklerimiz de dahil nemli ortamı sever orada ürer. Ayrıca çok muayene olduğu için hem tahriş olur hem flora bozulur
Sen nerelerdesin ayy kaç gündür. Ben 3 günlük yoktum burada hala var sayılmam ama yok da değilim lohusa kafası da ayrı bir güzelmiş. Başka bir ağlak , feci takıklık ve herkese birer tane şaplak atacakmış gibi hazırda olmam😅 beklerim hepinizi 😬

Canim çok üzüldüm bu bir sınav hayırlısı ile geçecek inşallah. Kızını da sağlıkla kucağına alıp eve geçeceksin inanıyırum ben. Bu arada ben okuyorum hep özellikle kızına da okurum bol bol ayetel kürsi. Ama doğum sonrası kanamam devam ediyor. Umarım sorun teşkil etmiyordur.
Allah razı olsun canım. Ben de hiç bilmiyorum

Yok canım pamuklu iç çamaşırını sık sık değiştirmekten başka bişey yapmıyorum. Akıntım çok yoğun malesef ya akşam fitil kullanmıştım yatmadan önce onun da tabi akıntıları var. Su ile yıkadım ve İç çamaşırımı değiştirdim kuru tutmak gerekiyormuş sanırım. Sabaha geçmezse tekrar doktora gideceğim mecbur
Tamamen psikolojik de olabiliyor canım ben mesela bir yer pis diye düşünüyorsam ve mecbur orda tuvalete giriyorsam klozete
Totom değmese bile kaşınmaya başlıyorum hart hart. Sonra geçiyor yani somatik.

Allah yardımcınız olsun bebişiniz sağlıkla sapa sağlam kurtulsun inşallah. Ameliyatı sorunsuz olur başarılı olur inşallah. Dualarım bebişin için olacak 🤲🏻💕

• Amin
Reactions: dhn
Günaydınlarrr hepinize hamişler 💞 bugün evde 3. Günümüz ve hortlak gibi dolaşıyorum evde 😬 kimler bir an önce bitsin şu hamilelik diyorsa çabuk sözünü geri alsın ağrısıyla sızısıyla tadını çıkarsın son günlerin 😅 Amanın bu velet az emdiğinden saat başı ayaktayım gece gündüz ağzıma etti 2 günde. Sütüm çok fazla kesin sen biliyorsundur ladin19 ladin19 süt çok fazla geliyor çocuk boğuluyor her emzirmeye başladığımda. Ben de artık ilk makineyle sağıyorum sonra çocuğu emziriyorum. Hem sağ hem emzir hem bebekle ilgilen şaftım kaydı. Bu sütü nasıl azaltacaz yaa😣
Bebekler kuvez deyken çok sağım yaptık ondanmı böyle oldu acaba benimde öyle aklıma gelmiyor değil bebeği emzirdiğim zaman ya rahatsız olursa hem tazyikli hemde fazla akıyor sağım makinesi yüzünden böyle oldu bence 😞 bebeğin ritmine uygun ilerleseydik böyle olmazdı. Ama nasip bebek kuvezde yapcak bişeyim yok.

Back