• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Burada doktor arayan anneleri görünce farkettim ki benim hiç aklımda böyle bir şey yok çünkü Kanada da özel hastane yok, doğum yapacağınız gün hastanede hangi doktor varsa o sizin doktorunuz oluyor, şanslı iseniz normalde görüştüğünüz doktor denk gelir😅 isteyen ebe ile de devam ediyor onlar doğum zamanı hastaneye geliyormuş ama ben iki sefer de doktorla devam etmek istedim

Geceleri uyumak bana bi zorlaştı sanki ya. Günlük su içme miktarım çok olsun diye sabah akşam farketmeden sürekli su içmeye çalışıyorum. Gece de sürekli tuvalete kalkıyorum o yüzden. Aslında kalkmasam da olur da sanki idrarım biraz fazla bekleyince ağrı oluyor hemen. Böyle biraz idrarını tutunca ağrı yaşayan var mı kızlarrr ? Bi de geceleri ben gibi uyku tutmayan 😀😀 bu arada gündüz kış uykusuna yatmışım gibi uyumamdan bahsetmiyorum tabi 😀😀
Valla kuzum ben gündüz uyuyamadigim için gece yorgunluktan kızım gelip uyandirmazsa tuvaletim geldi diye hayatta uyanmiyorum. Ağrısa da catlasam da patlasam da uyanamiyorum öyle bir yorgunluk hali. Artık gündüz nasıl yoruluyorsam 😅🙄 şimdi yine geldi kızım uyandırdı yoksa sabaha kadar gözümü acamazdim.. 😅 evet çok gelirse ağrıyor tabi ama o ağrı bile beni uyandiramiyor. Yatmadan ikide bir tuvalete gidiyorum gece çok gelmesin diye. Ama tabi geliyor. 🤣

Maşallah kuzum çok tatlı 🧿 😍 benim bu konuda bir bilgim yok. Senin için hayırlısı neyse o olsun. İyi araştır doktorlara danış içine ne sinerse öyle yap. Hakkında hayırlısı olsun en sağlıklı şekilde gelsin bebeğin inşallah 🥰 ❤️ 🤲

Progestan hiç kullanmadım o yüzden bir fikrim yok canım benim. Biraz dikkat et bakalım yediklerine bol su iç. İnşallah normale döner ❤️

Sen de benim gibi düşünceler denizinde bogulmussun ladyim. Konuyu kapatabildiysen ne güzel zira benim beynimin içinde susmayan bir ses var arkada habire konuşuyor sanki. Sağlıkla, en hayırlı zamanda evlatlarımızı kucağımıza alırız inşallah ❤️
Ya suyuda şöyle diyim 4 lt ye yakın içiyorum aslında kocam eve su taşımaktan yoruldu 😅😅19 lt damacana takıyor 3 en fazla 4. Gün sabahında bitiyor 😂😂 ben artık yediğimdende az yiyip öyle denicem ama bu haftalardan sonrada aşırı zor bu valla bakalım.

Aranızda hiç karnında çatlağı olan var mı ben sürekli bio oilin yağını kullanmama rağmen bugün birden bire ince kirmizi çizgiler halinde çatladım tabi o yangı hissi de cabası:(
İlk hamileligimde 8 ayima kadar dönüşümlü yağlar kullandım hiç catlagim yoktu. 9. Aya girdiğimde bir gün uyandığımda karnım Türkiye fay hattına dönmüştü🙃Benim anneminde karnı aynı şekilde... Anladım ki genetik büyük rol oynuyor bu konuda
Geceleri uyumak bana bi zorlaştı sanki ya. Günlük su içme miktarım çok olsun diye sabah akşam farketmeden sürekli su içmeye çalışıyorum. Gece de sürekli tuvalete kalkıyorum o yüzden. Aslında kalkmasam da olur da sanki idrarım biraz fazla bekleyince ağrı oluyor hemen. Böyle biraz idrarını tutunca ağrı yaşayan var mı kızlarrr ? Bi de geceleri ben gibi uyku tutmayan 😀😀 bu arada gündüz kış uykusuna yatmışım gibi uyumamdan bahsetmiyorum tabi 😀😀
Aynı durumdayım. Gecenin bir yarısı hep aynı saat 03 sularında anlamsız bir şekilde uyanıyorum. Sağa dön sola dön uyku tutmuyor. Sabah dersin var uyu diye kendime telkin verirken stres olup iyice uykum kaçıyor 🤭 normalde bayılmış gibi deliksiz uyurdum bu olaya şaştım kaldım gündüz yorgunluktan ölüyorum ev iş çocuk derken. Şimdi böyleyse son aylar nasıl olacak diye kara kara düşünmeye başladım

İlk hamileligimde 8 ayima kadar dönüşümlü yağlar kullandım hiç catlagim yoktu. 9. Aya girdiğimde bir gün uyandığımda karnım Türkiye fay hattına dönmüştü🙃Benim anneminde karnı aynı şekilde... Anladım ki genetik büyük rol oynuyor bu konuda

Aynı durumdayım. Gecenin bir yarısı hep aynı saat 03 sularında anlamsız bir şekilde uyanıyorum. Sağa dön sola dön uyku tutmuyor. Sabah dersin var uyu diye kendime telkin verirken stres olup iyice uykum kaçıyor 🤭 normalde bayılmış gibi deliksiz uyurdum bu olaya şaştım kaldım gündüz yorgunluktan ölüyorum ev iş çocuk derken. Şimdi böyleyse son aylar nasıl olacak diye kara kara düşünmeye başladım
Herkes aynı dertten muzdarip heralde bende gece 3 gibi uyanıyorum ve kaçıyor uykum üstüne birde bacaklarım ağrıyor iyice uyutmuyor zoraki uyumaya çalışıyorum ve hep sağ yada sola yatmaktan yanlarım ağrıyor 😅

Ya suyuda şöyle diyim 4 lt ye yakın içiyorum aslında kocam eve su taşımaktan yoruldu 😅😅19 lt damacana takıyor 3 en fazla 4. Gün sabahında bitiyor 😂😂 ben artık yediğimdende az yiyip öyle denicem ama bu haftalardan sonrada aşırı zor bu valla bakalım.
Baya da iciyormussun aslında ya gerçekten 🤣😅 valla boğazı tutmak bu haftalardan sonra gerçekten çok zor. Nasıl olacak bilmiyorum bende. Çok yemeyeyim diyorum ama sürekli kendimi bir şeyler yemek isterken buluyorum. Allah hepimize kolaylık versin bu konuda da 🤣😅 su detaylı ultrason ile şeker yüklemesi de bir gecseydi ya. Valla insan onları da atlatmadıkca korkuyor stres oluyor. Bir atlatsak da rahatlasak. Bende canım tatlı falan istiyor çok yememeye çalışıyorum. Ekmekten de kendimi uzak tutabilsem.. şeker yuklemesinde sıkıntı olsun istemiyorum.

Kızlar gidip geldim sağlık ocağına. Kızımda 2 doz olmuştum aşı. Doktorum tek doz olman yeterli demişti. Oradaki ebe ile görüştüm tek doz ya da iki doz olabilirsin dedi. Bende doktorumun söylediğini anlattım. O zaman tek olacaksan şeker yüklemesinden sonra yapalım bebek biraz daha büyüsün dedi. Kalp atışını dinledik. Kullandığım takviyeleri not aldı. Öyle işte.

[/QUOTE]

aaa ben de böyleyim demekki herkes de var. Gece bi uyandım saat 2 buçuk dön sağa dön sola yok kalktım su içtim gezindim evde. Telefon karıştır aaat 5e geliyodu daldım 7de de işe kalktım gözler şiş. Ya ne zorumuz var annecim uyuyalım işte😁uyuyunca da rüyalar peş peşe yeminle rüya görmektenn de yorulurmu insan ben yoruldum. Rüyada içimden diyorumki rüya bitsede kafam boş uyusam😁

arkadaşlar aklıma takılan birkaç husus var, 32. Haftadan itibaren doğum iznine ayrılabiliyoruz ya, 31+1 den itibaren mi 32 olarak sayılıyor yoksa 32+1 mi biliyor musunuz? Bir de daha erken rapor alabilme şansımız oluyor mu 24 ya da 28 den sonra mesela?

Valla ben ilk hamileliğimde çok düzenli lierac kullandım, 37. Haftaya kadar hiç bir şeyim yoktu sonra iki gün içinde alt göbeğim full çatladı. O yüzdem bunda daha bir şey başlamadım, belki son trimesterda başlarım

Aynı durum bende de var ama normal ya yer yer kalmıyor bu yüzden baskı oluyor😅
Ay evet ben bi de çok minyonum eşime diyorum ki keşke çocuğu sen taşısaymışsın senin bedeninde daha çok yer var 😀😀😀😀
Bende de oluyor hatta az önce yaşadım😁 hamile değilken de oluyor özellikle çok sıkışıklıktan sonra
mesanemize yer kalmadı o da haklı 😅😅
Valla kuzum ben gündüz uyuyamadigim için gece yorgunluktan kızım gelip uyandirmazsa tuvaletim geldi diye hayatta uyanmiyorum. Ağrısa da catlasam da patlasam da uyanamiyorum öyle bir yorgunluk hali. Artık gündüz nasıl yoruluyorsam 😅🙄 şimdi yine geldi kızım uyandırdı yoksa sabaha kadar gözümü acamazdim.. 😅 evet çok gelirse ağrıyor tabi ama o ağrı bile beni uyandiramiyor. Yatmadan ikide bir tuvalete gidiyorum gece çok gelmesin diye. Ama tabi geliyor. 🤣
oyyy daha ben birinci çocukta böyleyim ikinci çocukta başarım kim bilir hahaha 😀😀
Ya evet daha ikinci trimestere yeni geçtik 😀😀 şimdi böyleysek Allah yardımcımız olsun diyorum 😀😀

https://www.kadinlarkulubu.com/konu/2025-temmuz-anneleri-paylasim-alani.1496767/post-78930464
Bugün yürüyüşe çıktım. Yürürken düşündüm. Benim doğum planlı sezaryen olacak. 38. Haftada yapılır genellikle, o da haziranın son haftasına denk gelir. 20sinde karne alınacak. Kızımı düşündüm. Çakışmasın. 23 Haziran pazartesi daha dedim. Ama bu en iyi ihtimal.

Ya ondan önce suyum gelse yahut ani bi durum gelişse çok daha erken gelebilir dedim. Sancı gelse açılma olsa ya sezaryene dönemezlerse… Normal doğumda ne komplikasyonlar olabilir?.. o_O Baktım daha derine inmişim. Kaçıncı haftadan itibaren doğarsa cihaza bağlı olmaksızın nefes alabilir, kuvuoze girmeden hastaneden taburcu olabilir. Doğan en küçük bebek kaç grammış ?🤔 Ya kötü şeyler olursa..:KK57:

Olay başka yerlere gitti. Doğum kaderdir. Yalnızca Allah bunu bilebilir. Lady dedim çık bu bataktan. :KK67: Hemen kapattım konuyu. Annelik manyaklık gerçekten :KK45:
hiç öyle düşünme Rabbim o kadar büyük ve yüce ki benim komşum 6 aylıkken kanaması oluyor spiralden dolayı hemen sezeryana alınıyor ve bebek dört aydır küvette ve kalp ameliyatı oldu o küçücük bedende kimi yaşamaz dendi ama yine de hayata tutundu artık çıkaracaklar hastaneden şuan küvette değil normal servisteymiş dün konuştum bende onunla
Diyeceğim o ki normal doğum bile olsa erken doğum olsa inan ki Rabbim yar yardımcımız olacaktır buna inanıyorum
Belki senin ki normal doğum için bir tık riskli görünüyor ama belki hiç olmayacaktır bu durum herşey güzel olacaktır hepimiz için ❤️🤲🏻
iyi düşünelim iyi olsun herşey 🥰

Kızlar devlet hastanesinde detaylı usg yapılıyor mu acaba yapılıyorsa hangi hastanede yapılıyor bilgisi olan varmı İstanbul için soruyorum Avrupa yakası için
Ben bir kaç hastaneye baktım ama onlarda yapılmıyor 😕

Kızlar devlet hastanesinde detaylı usg yapılıyor mu acaba yapılıyorsa hangi hastanede yapılıyor bilgisi olan varmı İstanbul için soruyorum Avrupa yakası için
Ben bir kaç hastaneye baktım ama onlarda yapılmıyor 😕
Çapa ve çam sakura da yapılıyor bildiğim. Yanlış hatırlamıyorsam eğer..

Detaylı ultrason için randevusu aldım 20+3'te gitmiş olacağım. Kızlar daha önce yaptıranlar idrar sıkışık mı gidiliyor bir de vajinal bakılıyor mu acaba?
Yok canım idrar sıkışık falan değildi hatırladığım kadarıyla. Vajinadan bakılmıyor direkt karından bakiliyor. Karnından bebeğin tüm uzuvlarını tek tek inceliyor.
Devlet hastanesinde mi yaptırdınız
Yok ben özelde yaptırdım.

Back
X