• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    87
Kızlar günaydin. Dün iyi ve özellikle kötü bir haber ile sarsıldık eşimle. İyi haber oğlumun cıkıs için bugün arayacak olmaları ıdı. Fakat kötü haber kızım için kafatasının tepe kısmı erken kapanmıs. Şuan daha anne karnında olması gereken zaman aslında biliyosunuz anne karnından kapalı olarak dogacakmısmıs erken doğmasalardı. Allah razı olsun yeni doğan hocamız erken fark etti. Tomo mr çekilip beyinde bişeyi var mı dıye bakılmıs. Çok şükür hiç biseyi yok. Fakat çocukta ciddi kafatası şekil bozukluğu olarak büyümüş olacakmıs ameliyat olmazsa. Etrafınızda hiç bu durumu yasayan ve ameliyat olan var mı. Geç kalmadan kızım büyümeye baslayıp kafatası da büyümeden yaptırıcaz ameliyatını inşallah. Küvözden cıkmasında normalde bir sıkıntı kalmadı kızın da ama çıkmadan orda gözetim de iken olsun istiyoruz. Alnı öne doğru buyuyecekmiş yapılmazsa... Dün çok kötüydük eşimle ikimiz oglumun gelecek olmasına bıle gerektiği gibi sevinemedik. Sizden bir de ricam olacak mümkünse kızım ameliyat olacagı gün ve saati size yazsam buradan okumayı bılen arkadaslarımız kızım için okuyabilir mı çok korkuyorum bısey olursa ona ameliyatta ya da ameliyat sonrasında diye. Çok uzun yazdım kusura bakmayın
Evet canım kafa tası kemiklerinin erken birleşmesi. çocuğu olan herkes rutin kontrollerde farketmiştir hocalar hep muayenelerde bakar kapandı mı daha büyür mü vs diye. Evet bu kadar erken normalde kapanmamalı ve bunu neonatal hocası allahtan farketmiş tebrik etmek lazım. Bol bol dua edeceğim. 🙏🙏 Allah sağlıkla kucağına kavuştursun yavrunu 💜

Kızlar günaydin. Dün iyi ve özellikle kötü bir haber ile sarsıldık eşimle. İyi haber oğlumun cıkıs için bugün arayacak olmaları ıdı. Fakat kötü haber kızım için kafatasının tepe kısmı erken kapanmıs. Şuan daha anne karnında olması gereken zaman aslında biliyosunuz anne karnından kapalı olarak dogacakmısmıs erken doğmasalardı. Allah razı olsun yeni doğan hocamız erken fark etti. Tomo mr çekilip beyinde bişeyi var mı dıye bakılmıs. Çok şükür hiç biseyi yok. Fakat çocukta ciddi kafatası şekil bozukluğu olarak büyümüş olacakmıs ameliyat olmazsa. Etrafınızda hiç bu durumu yasayan ve ameliyat olan var mı. Geç kalmadan kızım büyümeye baslayıp kafatası da büyümeden yaptırıcaz ameliyatını inşallah. Küvözden cıkmasında normalde bir sıkıntı kalmadı kızın da ama çıkmadan orda gözetim de iken olsun istiyoruz. Alnı öne doğru buyuyecekmiş yapılmazsa... Dün çok kötüydük eşimle ikimiz oglumun gelecek olmasına bıle gerektiği gibi sevinemedik. Sizden bir de ricam olacak mümkünse kızım ameliyat olacagı gün ve saati size yazsam buradan okumayı bılen arkadaslarımız kızım için okuyabilir mı çok korkuyorum bısey olursa ona ameliyatta ya da ameliyat sonrasında diye. Çok uzun yazdım kusura bakmayın
Kuzum doktor düzelir diyorsa kendini heba etme. İnşallah oda en güzel şekilde iyileşecektir. Zaten sağlık açısından bir sorunu yokmuş. Evladın için bol bol dua et. İçini de ferah tut.

• Amin
Reactions: dhn
Günaydınlarrr hepinize hamişler 💞 bugün evde 3. Günümüz ve hortlak gibi dolaşıyorum evde 😬 kimler bir an önce bitsin şu hamilelik diyorsa çabuk sözünü geri alsın ağrısıyla sızısıyla tadını çıkarsın son günlerin 😅 Amanın bu velet az emdiğinden saat başı ayaktayım gece gündüz ağzıma etti 2 günde. Sütüm çok fazla kesin sen biliyorsundur ladin19 ladin19 süt çok fazla geliyor çocuk boğuluyor her emzirmeye başladığımda. Ben de artık ilk makineyle sağıyorum sonra çocuğu emziriyorum. Hem sağ hem emzir hem bebekle ilgilen şaftım kaydı. Bu sütü nasıl azaltacaz yaa😣
Sağım ne kadar yaparsanız süt okadar fazla olur. 40 dan sonra düzelmişti bende. Sağım yapmayın emzirirken memeyi parmak arasında sıkın tazyikli gitmez bebeğe. Akışını yavaşlatmış olursun.

Evet canım kafa tası kemiklerinin erken birleşmesi. çocuğu olan herkes rutin kontrollerde farketmiştir hocalar hep muayenelerde bakar kapandı mı daha büyür mü vs diye. Evet bu kadar erken normalde kapanmamalı ve bunu neonatal hocası allahtan farketmiş tebrik etmek lazım. Bol bol dua edeceğim. 🙏🙏 Allah sağlıkla kucağına kavuştursun yavrunu 💜
Amin canım. Eve gerçekten hocamız iyi bir insan ve iyi bir doktor çok şükür ki çok erken fark etti kızımı.. Normalde bu kadar erken fark edilmemiş internetten ve buralardan okuduğum kadarıyla . Halimize çok şükür

Yav benim bebek normal doğum olmayacak anladım da. Benim kasılmam neden göbekten. Bildiğin göbek deliğim ağrıyor. Karın büyüme atağı geçirdiği için mi nedir bilmiyorum. Valla çocuk ordan ceee eee yapacak sanıyorum. İnsanın göbek deliği tam olarak kasılıp ağrır mı 😅🤷‍♀️

Günaydınlarrr hepinize hamişler 💞 bugün evde 3. Günümüz ve hortlak gibi dolaşıyorum evde 😬 kimler bir an önce bitsin şu hamilelik diyorsa çabuk sözünü geri alsın ağrısıyla sızısıyla tadını çıkarsın son günlerin 😅 Amanın bu velet az emdiğinden saat başı ayaktayım gece gündüz ağzıma etti 2 günde. Sütüm çok fazla kesin sen biliyorsundur ladin19 ladin19 süt çok fazla geliyor çocuk boğuluyor her emzirmeye başladığımda. Ben de artık ilk makineyle sağıyorum sonra çocuğu emziriyorum. Hem sağ hem emzir hem bebekle ilgilen şaftım kaydı. Bu sütü nasıl azaltacaz yaa😣
Canım sağımı kes hem diyon sütüm fazla çocuk boğuluyor hem sağıyon sen 😂 süt gereğinden fazlayken sağarsan daha da fazla olur dur napıyon 😂 sağımı kes memelerini makaslayıp öyle ver çocuğa letdown refleksi çocuğu emzirmenin başında boğuyor aniden süt inince. Makaslanarak ver memeyi.

Canim çok üzüldüm bu bir sınav hayırlısı ile geçecek inşallah. Kızını da sağlıkla kucağına alıp eve geçeceksin inanıyırum ben. Bu arada ben okuyorum hep özellikle kızına da okurum bol bol ayetel kürsi. Ama doğum sonrası kanamam devam ediyor. Umarım sorun teşkil etmiyordur.
Ezbere bilinen sureleri okuyabiliyoruz lohusayken :KK200:

Amin canım. Eve gerçekten hocamız iyi bir insan ve iyi bir doktor çok şükür ki çok erken fark etti kızımı.. Normalde bu kadar erken fark edilmemiş internetten ve buralardan okuduğum kadarıyla . Halimize çok şükür
canım tarihi ve saati yazarbilir misin buraya ben okurum inşaLLAH kuzucuguna. Rabbim kolaylastırsın hayırlısıyla atlatmayı nasip etsin inşaLLAH :KK200:

Canım benim cokkk gecmiş olsun , sen yaz tabi dua ederim ben de , ayrıca okurum da anneme de derim ona da okuturum. İnsallah saglıkla iki bebeğin de evine gelsin , bütün anneler saglıkla alsın bebeklerini kucaklarına 🙏🙏 gercekten cokk zor surecler pamuk ipliğindeyiz :(

@Veziir eğer akıntın pütürlü ise ona uygun fitil şart ama eğer değilse kaşıntı sadece vulvada ise(yani dıştan görünen kısımda ise) travazol mecbur kalmazsan kullanma çünkü steroidli o. Zalain daha uygun olur. Bir de kuru tut tuvalet kağıdı klorlu vs olduğu için tavsiye etmem. Pamuklu bezle kurula veya mümkün olduğu kadar havalandır kuru kalsın. Yatarken bacaklarını ayır yat hava almadı açısından iyi olur. Bilirsiniz tüm mantarlar yediklerimiz de dahil nemli ortamı sever orada ürer. Ayrıca çok muayene olduğu için hem tahriş olur hem flora bozulur
Mantar ve akıntı queen resmen ya. Senin sayende çok ilerledim bu konuda allah senden razı olsun
Canım tabi sen günü ve saati gönder okumaya ben de çalışırım ayrıca allahın izniyle her şey çok güzel geçicek❤️❤️❤️ ayrıca iyi doktorun farkı allah o doktordan razı olsun

Kızlar bebek yorganı ihtiyacınız varsa ben bugun bimden aldım, kalitesini de begendim fiyatı da cok uygun , english home dan bakmıstım aynı kalitede nerdeyse ve fiyatı onun ücte biri kadar , ihtiyacı olanlara tavsiye ederim 😉

Sağım ne kadar yaparsanız süt okadar fazla olur. 40 dan sonra düzelmişti bende. Sağım yapmayın emzirirken memeyi parmak arasında sıkın tazyikli gitmez bebeğe. Akışını yavaşlatmış olursun.
bebek erken doğduğu için çok az içiyor sütü ve boşaltamıyor memeyi ve mecburen sağmak zırunda kalıyorım aksi taktirde meme taş gibi oluyor ve ağrı yapıyor mastite döner diye korkuyorum

bebek erken doğduğu için çok az içiyor sütü ve boşaltamıyor memeyi ve mecburen sağmak zırunda kalıyorım aksi taktirde meme taş gibi oluyor ve ağrı yapıyor mastite döner diye korkuyorum
Canım sağımı kes hem diyon sütüm fazla çocuk boğuluyor hem sağıyon sen 😂 süt gereğinden fazlayken sağarsan daha da fazla olur dur napıyon 😂 sağımı kes memelerini makaslayıp öyle ver çocuğa letdown refleksi çocuğu emzirmenin başında boğuyor aniden süt inince. Makaslanarak ver memeyi.
Yavrum sağmazsam da taş gibi olup ağrı oluyor gece uyuyamadım sabaha karşı mecbur sağdım ve öyle çocuğu ezdirdim. Mastite dönmez mi sonra çünkü bebek çok az içiyor şu anda sık sık ve az 😐

Bebekler kuvez deyken çok sağım yaptık ondanmı böyle oldu acaba benimde öyle aklıma gelmiyor değil bebeği emzirdiğim zaman ya rahatsız olursa hem tazyikli hemde fazla akıyor sağım makinesi yüzünden böyle oldu bence 😞 bebeğin ritmine uygun ilerleseydik böyle olmazdı. Ama nasip bebek kuvezde yapcak bişeyim yok.
Evet ondan oldu sanırım bide bi ara mastite dönüyordum 2 saatte bir 20 şer dk sağım yaptıkça arttı da arttı süt .şimdi de önüne geçemiyorum önden sağım yapıp biraz göğsü sakinleştirip sonra emzirmeye başladım başka ne yapayim bilemedim. Biraz zaman geçince daha çok emecek ve düzelecek inşallah

Daha demin kocam bana istemeden likörlü çikolatalı kek yedirdi A dostlar 🥲🤣
Amaaaan bi taneden bişey olmaz valla ben bile bunun diyorsam hiç kafana takma ne olabilir deve de kulak kullandığımız herşey çok mu masum bi tane ile kaldıysan sorun yok devam 🤣

Yaa öyle mi bilmiyordum benim doktorum da doz yükseltmiyor bir türlü az az yükseltiyor her seferinde en iyisi başka bir doktora daha gozukeyim çok teşekkür ederim
Benim doktorum 2 doz ile basladı şuan 4 olduk 3 ayda herkes bir değil temkinli yaklasıyor olabilir doktorunuz bir anda normal seviyelerde tutmayı zaten amaclamıyorlar hamilelik ilerledikçe derecenin zaten artıyor çünkü hamilelik ilerledikçe şekerin yükselmeye devam ediyor siz yine de dikkatli olup temkinli yükseltmesine alısın bence bu daha doğru bi davranıs hamile olduğumuz için normal şeker hastaları ile bizi bir tutamıyorlar vücudumuz normal anatomisinden çok uzakta olduğu için

Hastaneye gittim bebek doğum kanalına iyice yerleşmiş doğum sancıların da başlamış dedi yatış verebilirim ama doğum hemen olmaz dedi ben de geceyi evde geçirmek istedim yarına muhtemelen doğum olacak gibi
Güzel haberlerinizi bekliyoruz 💞🌸

Kızlar yaa benim gece gece vajinam aşırı kaşınma başladı dün açıklık kontrolü yapılırken tahriş oldu sanıyordum hafif yanma olmuştu. Akşam hafif kaşınma başladı ama şimdi deli olucam kaşıntıdan travazol falan kullanabilir miyim bi bileniniz var mı?
Mantar ve egzama gecmişi olan biri olarak söylüyorum içindeki etken maddeden dolayı doktorum başka bir fitil önermişti

Bol su artık yapışık ikiz gibiyiz su mataramla 🤣🤣 kız kaşıntı tuttu tatil falan unuttum 🤦🏼‍♀️ çok lanet bişey mantar mı oldu enfeksiyondan mı bilmiyorum

Canım vallahi ayriyeten hiç bişey yapmadım 2 haftadır haftada 100 gr alıyordu bende üzülüyordum besleyemiyorum diye bu haftada ful hasta geçirdim ama bebişin kilosu güzel geldi ama ultrasondan ultrasona fark var doğunca farklı çıkabiyormuş. Benimki devlet hastanesi çok iyi bir aletle bakıldığını düşünmüyorum

Hareketleri yavaş yavaş attırırım heralde ya ben çok sabırısızım hemen kokusunu almak kucağıma almak istiyorum ❤️😍

İkisi arasında fark varmı inan bilmiyorum bana hep açıklık kontrolü dediler catı muayenesi nasıl oluyor bilmiyorum ilk hamileliğim
İşte buda böyle bi ikilem hem hemen gelsinler kokularına doyamayalım diyoruz hemde aman biraz daha dursunlar da dıs dünyaya ayak uydurabilsinler gelişimleri tamamlansın diyoruz bunlarda aşka dahil mi doktor hanım diyesim geliyor bazen 😌

Canım tedavisi varsa ne güzel tedavisi olmayan hastalıktan korusun allah tabiki dua ederiz sen içini ferah tut 🙏🏻

Back