• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    219
Umarım siz de sağlıkla alırsınız bebeğinizi ♥️ Her zaman gittiğim doktorum kan sulandırıcı iğne yazdı, diğer danışmak için gittiğim doktorum da bu haftada artık kan sulandırıcı başlamak doğru değil, 15–16. Haftalarda başlanılsa iyiydi öyle bi problem varsa ama şimdi başlama dedi. Eğer tansiyon yükselirse diye ilaç verdi. Size kaçıncı haftada başladınız kan sulandırıcıya?
Ben öğrendiğim andan itibaren kullanmıyorum çünkü Benm pıhtılaşma panelimde de düşük de olsa sorun var.

Bende yeni yaptirdim 7 çıkmıştı canım doktor enfeksiyondan suphelenmisto nst cektirdigimde
Valla benim ilk defa crp yüksek çıkmış hamilelik surecim de.eger kandaki enfeksiyonu demisse crp yok idrar demisse farklı bı enfeksiyon oluyor artık.
Teşekkür ederiz haber verdiğin için canım 🙏🏻🧡 inşallah hemen düzelir toparlanır bebişin . Rabbime emanet olun 🌸🌹
Amin inşallah Sağol cnm 🤗
Crp kültürde mi çıkıyor yoksa normal idrar tahlilinde mi canım ? Ben bugün idrar verdim ama onda crp görünmüyor
Crp kanda çıkar canım.
Ilk gun normal o kadar gelmesi zamanlar cogalir moralini yuksek tut sivi alimina dikkat et dualarimiz sizinle 🤲
Sağol canım 🤗
Crp 7.2 yazıyor bende enfeksiyon varmı acaba referans aralığı 0.5 diyor
Hafif yüksek ama Dr idrar da enfeksiyon demiş sanciyi o tetikledi sanırım bilemiyorum ki.kimseyi de telaslandirmak istemiyorum sadece ilerleyen haftalarda kan idrar düzenli verilmeli die düşünüyorum.
Ama zaten bebeğin midesi şu an bir erik kadar diye biliyorum. Yeter ona. Sen stres yapma. Yetersiz kalırsa zaten mama verirler de senin sütün şu an ona her türlü ilaçtan daha faydalı. Bir damla bile içse kâr.
Evet dün gönderdim bı kaşık kdar sonra bidaha çıkmadı.aksama doğru aradılar süt gondermedin die.ben de çıkmadı dedim senin gönderdiğin o bı kaşığı ben 2 3defa da verdim dedi.
İdrar enfeksiyonu derken kültür testinde üreme mi varmış yoksa sadece lökosit mi yüksek? Crp biraz yüksekmiş evet. Eğer sebebi vajinal bir enfeksiyon ise suyu o patlatmıştır
Su patlamadı cnm.nst de sancı cikti sürekli.buyuk ihtimal idrarda enfeksiyon çıktı bilmiyorum ki. İdrarda daha önce de 2 kez küçük enfeksiyonlar çıkmisti birer içimlik antibiyotik kullandım geçmişti.
Çok teşekkürler 🥰 ben sürece hala alışamadım. Emzirme olmadan sağım yapma işi çok zor. 3 saatte bir kalk sağım yap sonra pompaları yıka steril et kurut vs derken çok zaman alıyor. Daha bebişler gelmeden uyku yok oldu:) hiç vakit kalmıyor dolayısıyla buraya da giremez oldum. Merak ediyorum sizleri de. Süreçleriniz nasıl geçiyor? Umarım benden sonra doğuran olmamıştır. Bebişler de idare ediyorlar. Kızım solunumu toparlayamadı bir türlü. İnişli çıkışlı ama pek çıkamıyor. Oğlum toparlıyor gibi ama o da stabil. Kızım 1600 gr oğlum 2000 gr oldu. Şükür diyoruz ne yapalım.🙏🏻
Ben doğurdum cnm.kizim yenidoğan yoğun bakımda.solunumunda sıkıntı varmış.makinadan destek alıyor.
Yani düşük tansiyonda mı sıkıntı canım?
Benim normalde de düşük dururdu cnm.doğumda da tansiyon düşmüş

Kizlar hastanede terlik nasil bisey giyeceksiniz? Ben krem bi gecelik aldim kafamda da incili sade bir taç olacak ama terlik nasil olur? Sonra evde de giyebilecegim bisey olsun istiyorum.
Bende almadim henüz ilki agustos dogumdu birkenleri giymiştim terlik almamiştim bunda karar veremedim
Dışarı çıkarken giyineceği tulum konusunda yaptığınız yorumların hepsi için teşekkür ederim. Bebeğe büyük dedikleri için bedenine karar veremedim 0-3 değil de Hm de 2-4 var ya acaba onlar mı olur diye düşündüm. Bir de evet battaniye sarabiliriz, belki dışarı az çıkar. Giydirmeye üşenme konusunda o kadar çok yardımcım var ki bebek adamı süs bebeği gibi günde 10 kez giydirip değiştirebilirler😃
Bende 0-3 ay minnoş pembis peluş tulum aldim h&m kaliplari geniş oluyor aklinda olsun canim bende 3 6 ay da var elimde oglumun o oldugu icin minnak aldim5. Gun kontrolu var 1. Ay aşisi var her ay aşi var zaten aklinda olsun ekstra işitme testine falan gidiyorsun cikiliyor yani o 40 gun evden cikmama olayi zaten yok🤣

Dodine Dodine Alıntım eklenmemiş preeklampsi de enfeksiyon tansiyon oluyor diye biliyorum arkadasim acil sezaryene alinmişti tansiyonu 14 cikinca bende carsamba gunu idrar verdim temiz cikti allahtan benim tansiyon hep 9 10 normal cikiyor normalde cok düşüktür gebelikte dengeleniyor ayağimin şişi inmiş biraz vajina agrisindan yürüyemiyordum akşam ben kayinbabam bile kizim iyimisin diyor gelip gidip eltimdeydik🤣 sürünüyorum resmen

Evet dün gönderdim bı kaşık kdar sonra bidaha çıkmadı.aksama doğru aradılar süt gondermedin die.ben de çıkmadı dedim senin gönderdiğin o bı kaşığı ben 2 3defa da verdim dedi.
Evet daha sindirim sistemleri yeni yeni çalışıyor. Sakin ol, bebeğinin en çok sana ihtiyacı var. Bi duş al ve stres yapmadan sağım yap. Oksitosin hormonu süt getirir, Kortizol hormonu da sütü azaltır. Yani bebeğini kucağına aldığın anı düşün 🥰🥰

Canim listeye dogum haftalarinida ekleyebilir misin daha yarararli olur sanki ❤️@cinnabon
Ekleyelim , hatta boy kilo da ekleyelim 🌸
Ben iyi kötü yurumeye çalışıyorum işte ama bebeğime solunum cihaziyla destek veriliyor yoğun bakımda.gunde bı kere 3 -4dk görüştüruyorlar.dokunmadan fotoğrafını fln cekemeden.1 kaşık süt çıktı onu gönderdim şifa olsun yavruma inşallah 🤲 🤲 🤲 psikolojikmen onu öyle görünce kötü oldum.

Amin inşallah kuzum sağolasın 🤗
Canım benim çok haklısın üzülmekte , ama bebeğim iyi olacak Allah’ın izniyle 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 hepimiz dua ediyoruz size

Kızlar ben de şimdi kontrolden çıktım . Biz doktorumuzu değiştirdik. Çok geç kaldık ama olsun .
35+4 deyiz. Bebiş önden gidiyor biz sıkıntısı yok ama normal doğum zor dedi . Zaten bu yüzden doktor değiştirdik . Bu adamın sezaryeni çok iyi bütün arkadaşlarım bu dr a yaptırdı .
Bebiş için her şey yolunda dedi . Nst kan ve idrar istedi şükürler olsun temiz çıktı hepsi de .
Ve bebeğimizin bu zamana kadar ilk defa yüzünü gördük 🥰🧡🙏🏻 çok güzel bir duyguymuş .
Oyyy maşallah güzelliğe bak 😍🧿
Çok şükür her şey yolundaymış canım , geç de olsa değiştirmekle iyi yaptın diğer hastane iyi değil diyordun. Bu doktorun hastanesi iyi , değil mi ?
Kızlar bizimde bugun kontrolümüz vardı herşey normal gözüküyor. 34+2 deyiz 2400 gr olmuşuz doktor tam haftasınla uyumlu suyu iyi dedi ama bana biraz zayıf gibi geldi🥺 Bundan sonra her hafta kontrole çağırdı artık
Maşallah 🧿 doktor uyumlundediyse uyumludur canım hiç endişelenme 🌸
Kızlar ben oda süslemesi vs yaptırmıyorum .
Sadece kapı süsü yaptırdım Trendyoldan . Bugün elime ulaştı ben beğendim sadece yazı biraz küçük olmuş ama belki fikir olur sizlere de 🥰
Çok güzel olmuş canım , güle güle kullanın 😍
Bebeğinize şöyle tulum aldınız mı? Ben almayı düşündüm şimdi ama acaba doğsa da öyle mi alsam boyunu kilosunu görüp diye düşündüm. Çünkü 3 ay giyeceği bir şey gibi maksimum. Kilosuna boyuna göre olsa iyi olur gibi
bende bunun peluş versiyonundan var 2 tane , bu tarz mont gibi olanlardan büyüyünce alırım. İlk yeni doğduğu dönemde gerek yok dediler hep 🤷🏼‍♀️

Dışarı çıkarken giyineceği tulum konusunda yaptığınız yorumların hepsi için teşekkür ederim. Bebeğe büyük dedikleri için bedenine karar veremedim 0-3 değil de Hm de 2-4 var ya acaba onlar mı olur diye düşündüm. Bir de evet battaniye sarabiliriz, belki dışarı az çıkar. Giydirmeye üşenme konusunda o kadar çok yardımcım var ki bebek adamı süs bebeği gibi günde 10 kez giydirip değiştirebilirler😃
Bence almak istiyorsan doğmasını bekle , boyuna kilosuna göre alırsın. 🌸
Bugün hem özel diş kliğine biraz önce de devlet acile gittim diş ağrısı elmacık kemiğime vuruyor ona rağmen sadece parol dediler şişlik olmadığı için antibiyotik vermediler ama mahvoldum artık ağrıdan yaa 😭
Canım diş hekimleri hamile olduğun için ilaç vermeye korkuyor , ben kendi kadın doğumcumla şikayetlerimi görüşmüştüm o başlamıştı antibiyotiği yarın kontrole gittiğimizde de kan tahlili yapacak. Bence sende bi kan tahlili falan yaptırıp kendi kadın doğumcun ile görüş. Ağrı da bebeği strese sokuyor çünkü

günaydın kızlar , bebeklerinin ismini kesinleştirenler söylerse tabloya ekleyelim 🥰

Kizlar iyi akşamlar.dun dr eşime anne de idrar enfeksyonu fln varmış sanırım bebeğe geçmiş demiş.LUTFEN kizlar tahlillerinizi yaptırın.ben en son 14kasimda yaptırmıştım bı sorun yoktu.dun de almışlardı idrar kan dr öyle demiş.
erken doğum da enfeksiyondan mi oldu bilemiyorum.
crp de az bsy yüksek çıkmış kanda.mesela 0-8referans ,bende 11 gibi değer çıkmış.off tatile denk gelmesi de kötü oldu bı Dr bulup soramion da bsy.😔
Evet haklısın , enfeksiyon hamilelikte çok tehlikeli ama özellikle son haftalarda daha da tehlikeli. Sürekli bakılması gerekiyor. Erken doğuma bile sebep olmuş olabilir.
Bebeğin nasıl canım var mı bi gelişme ?
Crp kültürde mi çıkıyor yoksa normal idrar tahlilinde mi canım ? Ben bugün idrar verdim ama onda crp görünmüyor
Kan tahlilinde çıkar CRP 😇

Bende 0-3 ay minnoş pembis peluş tulum aldim h&m kaliplari geniş oluyor aklinda olsun canim bende 3 6 ay da var elimde oglumun o oldugu icin minnak aldim5. Gun kontrolu var 1. Ay aşisi var her ay aşi var zaten aklinda olsun ekstra işitme testine falan gidiyorsun cikiliyor yani o 40 gun evden cikmama olayi zaten yok🤣
katıldığım eğitimlerde kış bile olsa mutlaka her gün bebeği dışarı çıkartın diyorlar zaten , bizim kültürdeki bu 40 gün evden çıkmamayı kim neresinden çıkarmış acaba 😂

Çok teşekkürler 🥰 ben sürece hala alışamadım. Emzirme olmadan sağım yapma işi çok zor. 3 saatte bir kalk sağım yap sonra pompaları yıka steril et kurut vs derken çok zaman alıyor. Daha bebişler gelmeden uyku yok oldu:) hiç vakit kalmıyor dolayısıyla buraya da giremez oldum. Merak ediyorum sizleri de. Süreçleriniz nasıl geçiyor? Umarım benden sonra doğuran olmamıştır. Bebişler de idare ediyorlar. Kızım solunumu toparlayamadı bir türlü. İnişli çıkışlı ama pek çıkamıyor. Oğlum toparlıyor gibi ama o da stabil. Kızım 1600 gr oğlum 2000 gr oldu. Şükür diyoruz ne yapalım.🙏🏻
Ya bebişler iyi olsunlar da sen bir şekilde alışırsın 😇
Yoğunbakımda mı yatıyor bebekler ? Sen görebiliyor musun , kucağına alabiliyor musun ?
Bu arada bebişlerin isimleri neydi ve kaçıncı haftada kaç kilo doğmuşlardı , tabloya ekleyelim 🌸

Dodine Dodine Alıntım eklenmemiş preeklampsi de enfeksiyon tansiyon oluyor diye biliyorum arkadasim acil sezaryene alinmişti tansiyonu 14 cikinca bende carsamba gunu idrar verdim temiz cikti allahtan benim tansiyon hep 9 10 normal cikiyor normalde cok düşüktür gebelikte dengeleniyor ayağimin şişi inmiş biraz vajina agrisindan yürüyemiyordum akşam ben kayinbabam bile kizim iyimisin diyor gelip gidip eltimdeydik🤣 sürünüyorum resmen
Valla ellerim ayaklarım hep ödemli benim hiç düzelmiyor 1 aydır 😂 tansiyonumuda öyle sıksık ölçmüyorum hiç en son bi ara 9 a 5 ti sonra bi daha ölçmedim. Geçende de idrar verdim tüm değerler normal açıklama olarakta 4 lökosit 2 eritrosit 8 yassı epitel az bakteri yazmışlar umarım sorun değildir 🙄

katıldığım eğitimlerde kış bile olsa mutlaka her gün bebeği dışarı çıkartın diyorlar zaten , bizim kültürdeki bu 40 gün evden çıkmamayı kim neresinden çıkarmış acaba 😂
Evet kızımın doktoruda diyordu dışarıda buz dahi yağsa güzelce giydirip 10 15 dk dışarı çıkaracaksın evini havalandıracaksın diye. Bende hep yaptım valla. 40 gün evden çıkmamak bana kabus gibi geliyor valla kimse tutamaz beni 😂

Yok düşük tansiyon sıkıntı değil galiba, en azından gebelik zehirlenmesi belirtisi değil herhalde. Benim birkaç kez 9-6, 8-5 çıktı tansiyonum sıkıntı etmediler. 12-8'den yüksek tansiyon sıkıntı dediler.
Anladım canım ben sık sık ölçeyim ozaman her ihtimale karşı 🥰

Back