Oluyor yaa birkaç haftadır başladı hatta bacağıma vuruyor ağrısı çok daha fena oluyorumBenim de bel fıtığı ağrılarım olurdu normalde. Hamileyken en azından o hiç olmadı. Sizin şu anda oluyor mu bel agriniz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Oluyor yaa birkaç haftadır başladı hatta bacağıma vuruyor ağrısı çok daha fena oluyorumBenim de bel fıtığı ağrılarım olurdu normalde. Hamileyken en azından o hiç olmadı. Sizin şu anda oluyor mu bel agriniz
Eşler bazen böyle politik davranabiliyorlar takılma bence sonuçta sen kararını vermişsin gül geç sonuçta anne dururken isim konusunda kimseye laf düşmez her zaman derim isim annenin hakkı bu kadar ağrı sızı çek birde isim konusunda böyle yorumlar yapılsın yok yaaAkşam akşam sinirim bozuldu. Kaynanamlar beni iyi karşıladılar, işte bir şeye dokunmadım ya da sevdiğim şeyleri almışlar. Buraya kadar sorun yok. Kaynanam bebek için memleketten yün getirmiş. Yün döşek yapacakmış. Ben de annemin de teklif ettiğini ama bebeği yün döşekte yatırmayacağımı, ona uygun yatak aldığımı söyledim. Ardından illa yapacağım olmaz dedi. Ben de yaparsan yap ama yatirmam dedim. Geleceğim senin evinde yün döküp besige göre yapacağım diyor. Ben de besigin ölçüsünü söyledim burada yap getir benim evde yapma o zaman dedim. Bu kez de nasıl getireceğim nasıl yapacağım zaten kullanmayacaksin demeye başladı. Dedim evet sana yalan mı söyleyeceğim alınman gereken bir durum yok, teşekkür ederim ama senlik değil dedim, yine de surat astı. Sonra eşimin küçük yeğeni bebeğin ismini sordu. Dedim Ömer Alp. Kaynanam demesin mi Alp de neymiş ben Alp demem kim koydu. Dedim ben koydum. Demezsen deme ben de bebeğe öğretirim ismi ile seslenilmezse bakmaz Allah Allah. Neymiş benim ağzımla mi oluyormuş? Anasiyim ya olur dedim benim dememle Sonra eşim Alp kesin olacak Ömer ismini de aşırı beğenmedim ama Alp'e uyumlu diye koydum diyor. Kaynanam kayinpederime gel bakalım torununun ismi ne olsun diye soruyor. Eşim de Alp'in önüne sonuna isim soruyor kayinpederime. Ben de herkesin yanında Alp'i ben koydum Ömer'i de eşim, biz bu konuda el sıkıştık çoktan dedim. Eşim de değişik değişik belki değişiriz diyor. Kayinpederim de siz çoktan koymuşsunuz diye naz ediyor. Ben de evet koyduk dedim. Tartışma böylece kapandı. Yola çıktık evimize giderken sanki hiç tartışmamışız gibi eşim canım cicim takılıyordu sinir oldum. Ben aileme asla bebeğin ismi ne olsun diye sormadım bile. Eşime aşırı sinir oldum, ailesine de kızdım. Gerçi en son ailesine sizin bize koyduğunuz isimler de güzel değil, Alp de zor bir isim değil ben seviyorum dese bile kızdım. Sen niye anlaştığımız bir şeyi tartışmaya açıyorsun ki, de mi yani?
Valla bir de her şeyi benim ailemden ve benden bekliyor. Benim eşim muhtemelen Ocak ayında başka bir şehre tayin olacak. Daha bebeğin kırkı çıkmamış olacak. Ben kırkı çıkmamış bebekle lohusa iken ev tasiyamam. Yazık zavallı annem de bana mı baksın bebeğe mi baksın evi taşıma işlerine mi? Bize sordu işte ne zaman tayin diye kaynanam ben de dedim ki Ocakta olabilir. Diyor ki ev gidecek mi? Evi de taşıyacak eşim dedim. Ne dese beğenirsiniz, ben de gidecek miymişim? Lohusa halimle kırkı çıkmamış minik bebekle ev tasimami bekliyor. Ben de ben o halde gidemem. Eşim gider evi taşır yerleştirir sonra gelir bizi alır belki. Ama bebek biraz büyüyene ve ben serbest çalışıyorum işlerimi yola koyana kadar eşimle annemlerin arasında gider gelirim artık iki şehir arası dedim. Garipsiyor. Ben eşyaları şimdiden kolileyecekmişim annem de yardım edermiş, taşınırmışız. Annem ya da gelirmiş benimle. Sanki annemin hiç başka çocuğu işi yok. Bu arada kendisinin en küçük oğlu 30 yaşında yani, işi gücü de yok. Hiçbir şeye yardım etmiyor bebeğin ismine karışacak haddi buluyor bir de. Ben de ben zaten 35 haftalık oldum, agirlastim yapamam annem de yapamaz dedim. Bunun keşke suratını görseydiniz, kıpkırmızı mi desem mor mu desem öyle bir şey oldu. Sana ne yani? Ben sana mı yap diyorum, illa oğluna bize yardim edeceksen sen gel kolile, topla, taşınmaya yardım et de mi? Ben onlar dese Ali ismini sevsem bile koymam, çünkü sinir oluyorum öyle emrivakilere. Sizin adınıza da üzüldümNiye bu kaynanalar böyle ya genelde kız tarafının ailesi pek karışmıyor sıkıntı çıkaran hep onlar Tepkini iyi koymuşsun ama bebeler az kaldı doğcak hala isim kavgası bitmedi Bizimki de herkese Çağan ın yanında Ali de var diyormuş rahmetli kayınpederimin ismi Ali yi de beğendiğim için kaç ay önce bakarız demiştim millete yaymış biz yokken
Vallahi öyle kendimi tanıyamıyorum bazen. Hiç görmediğim minik bir can için canımı verebilirim hiç düşünmeden. O kadar çok seviyorum oğlumu. İsim hakkı tabi ki benim ve babasının. Sanki benim oğlumu benim kadar sevecek. Elma kurusu yapmış dün bize ikram etti. Ben sevince biraz da koydu sağolsun. Bugun sabah esimin abisi, eltim ve iki çocuğu geldi. Kadın bizim elma kurularını hemen valizimize koymamizi istedi onlar kapıda iken, hatta valize kendi koydu o derece. Maksat onlara göstermemek, vermemek. Bunu görünce hepten gıcık oldum. Benim bildiğim hak geçmesin diye verilir, torun ayrı sevilir ona daha fazla verilir hatta. Torununa vermeyince elma kurusundan bile rahatsız oldum daha da yemem. İlerde belki de elma kurusunu görmesin diye saklayacağı torununa isim vermeye çalışması rahatsız edici geldi.Eşler bazen böyle politik davranabiliyorlar takılma bence sonuçta sen kararını vermişsin gül geç sonuçta anne dururken isim konusunda kimseye laf düşmez her zaman derim isim annenin hakkı bu kadar ağrı sızı çek birde isim konusunda böyle yorumlar yapılsın yok yaa
Çok haklısın evlat çok başka annelik çok kutsal bişey hatta delilik kendini unutuyorsun çoğu zaman. Kayınvaliden dengeleri kuramamış sanırım çok çirkin söylemler davranışlar kim olsa sinir olur gıcık olur. Ama sen net bi şekilde koymuşsun tavrını üzerinizde çok da etkili olamayacağının farkında benceVallahi öyle kendimi tanıyamıyorum bazen. Hiç görmediğim minik bir can için canımı verebilirim hiç düşünmeden. O kadar çok seviyorum oğlumu. İsim hakkı tabi ki benim ve babasının. Sanki benim oğlumu benim kadar sevecek. Elma kurusu yapmış dün bize ikram etti. Ben sevince biraz da koydu sağolsun. Bugun sabah esimin abisi, eltim ve iki çocuğu geldi. Kadın bizim elma kurularını hemen valizimize koymamizi istedi onlar kapıda iken, hatta valize kendi koydu o derece. Maksat onlara göstermemek, vermemek. Bunu görünce hepten gıcık oldum. Benim bildiğim hak geçmesin diye verilir, torun ayrı sevilir ona daha fazla verilir hatta. Torununa vermeyince elma kurusundan bile rahatsız oldum daha da yemem.
Cok guzel korumussun cizgini net afeerin kizAkşam akşam sinirim bozuldu. Kaynanamlar beni iyi karşıladılar, işte bir şeye dokunmadım ya da sevdiğim şeyleri almışlar. Buraya kadar sorun yok. Kaynanam bebek için memleketten yün getirmiş. Yün döşek yapacakmış. Ben de annemin de teklif ettiğini ama bebeği yün döşekte yatırmayacağımı, ona uygun yatak aldığımı söyledim. Ardından illa yapacağım olmaz dedi. Ben de yaparsan yap ama yatirmam dedim. Geleceğim senin evinde yün döküp besige göre yapacağım diyor. Ben de besigin ölçüsünü söyledim burada yap getir benim evde yapma o zaman dedim. Bu kez de nasıl getireceğim nasıl yapacağım zaten kullanmayacaksin demeye başladı. Dedim evet sana yalan mı söyleyeceğim alınman gereken bir durum yok, teşekkür ederim ama senlik değil dedim, yine de surat astı. Sonra eşimin küçük yeğeni bebeğin ismini sordu. Dedim Ömer Alp. Kaynanam demesin mi Alp de neymiş ben Alp demem kim koydu. Dedim ben koydum. Demezsen deme ben de bebeğe öğretirim ismi ile seslenilmezse bakmaz Allah Allah. Neymiş benim ağzımla mi oluyormuş? Anasiyim ya olur dedim benim dememle Sonra eşim Alp kesin olacak Ömer ismini de aşırı beğenmedim ama Alp'e uyumlu diye koydum diyor. Kaynanam kayinpederime gel bakalım torununun ismi ne olsun diye soruyor. Eşim de Alp'in önüne sonuna isim soruyor kayinpederime. Ben de herkesin yanında Alp'i ben koydum Ömer'i de eşim, biz bu konuda el sıkıştık çoktan dedim. Eşim de değişik değişik belki değişiriz diyor. Kayinpederim de siz çoktan koymuşsunuz diye naz ediyor. Ben de evet koyduk dedim. Tartışma böylece kapandı. Yola çıktık evimize giderken sanki hiç tartışmamışız gibi eşim canım cicim takılıyordu sinir oldum. Ben aileme asla bebeğin ismi ne olsun diye sormadım bile. Eşime aşırı sinir oldum, ailesine de kızdım. Gerçi en son ailesine sizin bize koyduğunuz isimler de güzel değil, Alp de zor bir isim değil ben seviyorum dese bile kızdım. Sen niye anlaştığımız bir şeyi tartışmaya açıyorsun ki, de mi yani?
Aman allahim kalbi cok kotu cok ayip yaVallahi öyle kendimi tanıyamıyorum bazen. Hiç görmediğim minik bir can için canımı verebilirim hiç düşünmeden. O kadar çok seviyorum oğlumu. İsim hakkı tabi ki benim ve babasının. Sanki benim oğlumu benim kadar sevecek. Elma kurusu yapmış dün bize ikram etti. Ben sevince biraz da koydu sağolsun. Bugun sabah esimin abisi, eltim ve iki çocuğu geldi. Kadın bizim elma kurularını hemen valizimize koymamizi istedi onlar kapıda iken, hatta valize kendi koydu o derece. Maksat onlara göstermemek, vermemek. Bunu görünce hepten gıcık oldum. Benim bildiğim hak geçmesin diye verilir, torun ayrı sevilir ona daha fazla verilir hatta. Torununa vermeyince elma kurusundan bile rahatsız oldum daha da yemem. İlerde belki de elma kurusunu görmesin diye saklayacağı torununa isim vermeye çalışması rahatsız edici geldi.
Bu kv kedi anlamak.gercekten çok zorAllah sabır versin hamilelikte gerçekten insanın sinirleri yıpranıyor ama sen canıni hiç sıkma eşinle anlastiysan isim.konusunda gerisini boşver bizimkide yün yorgan yapmis bana attı resmini AA cok güzel eline sağlık dedim okadar şimdi ki çocuklar yorgan mi kullaniyor Allasenuyku tulumu çıktı dicektim demedim gene pamuk kalbim el vermediAkşam akşam sinirim bozuldu. Kaynanamlar beni iyi karşıladılar, işte bir şeye dokunmadım ya da sevdiğim şeyleri almışlar. Buraya kadar sorun yok. Kaynanam bebek için memleketten yün getirmiş. Yün döşek yapacakmış. Ben de annemin de teklif ettiğini ama bebeği yün döşekte yatırmayacağımı, ona uygun yatak aldığımı söyledim. Ardından illa yapacağım olmaz dedi. Ben de yaparsan yap ama yatirmam dedim. Geleceğim senin evinde yün döküp besige göre yapacağım diyor. Ben de besigin ölçüsünü söyledim burada yap getir benim evde yapma o zaman dedim. Bu kez de nasıl getireceğim nasıl yapacağım zaten kullanmayacaksin demeye başladı. Dedim evet sana yalan mı söyleyeceğim alınman gereken bir durum yok, teşekkür ederim ama senlik değil dedim, yine de surat astı. Sonra eşimin küçük yeğeni bebeğin ismini sordu. Dedim Ömer Alp. Kaynanam demesin mi Alp de neymiş ben Alp demem kim koydu. Dedim ben koydum. Demezsen deme ben de bebeğe öğretirim ismi ile seslenilmezse bakmaz Allah Allah. Neymiş benim ağzımla mi oluyormuş? Anasiyim ya olur dedim benim dememle Sonra eşim Alp kesin olacak Ömer ismini de aşırı beğenmedim ama Alp'e uyumlu diye koydum diyor. Kaynanam kayinpederime gel bakalım torununun ismi ne olsun diye soruyor. Eşim de Alp'in önüne sonuna isim soruyor kayinpederime. Ben de herkesin yanında Alp'i ben koydum Ömer'i de eşim, biz bu konuda el sıkıştık çoktan dedim. Eşim de değişik değişik belki değişiriz diyor. Kayinpederim de siz çoktan koymuşsunuz diye naz ediyor. Ben de evet koyduk dedim. Tartışma böylece kapandı. Yola çıktık evimize giderken sanki hiç tartışmamışız gibi eşim canım cicim takılıyordu sinir oldum. Ben aileme asla bebeğin ismi ne olsun diye sormadım bile. Eşime aşırı sinir oldum, ailesine de kızdım. Gerçi en son ailesine sizin bize koyduğunuz isimler de güzel değil, Alp de zor bir isim değil ben seviyorum dese bile kızdım. Sen niye anlaştığımız bir şeyi tartışmaya açıyorsun ki, de mi yani?
Benim babam isim.ne.koycaksiniz diye bile.sormadi uzulsemmi.aglasammi bilemiyorum artıkNiye bu kaynanalar böyle ya genelde kız tarafının ailesi pek karışmıyor sıkıntı çıkaran hep onlar Tepkini iyi koymuşsun ama bebeler az kaldı doğcak hala isim kavgası bitmedi Bizimki de herkese Çağan ın yanında Ali de var diyormuş rahmetli kayınpederimin ismi Ali yi de beğendiğim için kaç ay önce bakarız demiştim millete yaymış biz yokken
Benim olmuyor çok şükür canım ama fıtık yoktu bende bide bu çatı ağrısını ne diyorlar oda yok sanırım bende nasıl bişey olduğunu bilmiyom ama olan arkadaşlar varmış sanirimBenim de bel fıtığı ağrılarım olurdu normalde. Hamileyken en azından o hiç olmadı. Sizin şu anda oluyor mu bel agriniz
Galiba o bende de var. Sağından soluna dönemiyorsun ya gece. Alt tarafta vajinanda bir dolgunluk oluyor. O iste galiba çatı ağrısı. Bir de benim eltim bugün bana dedi ki göbeğin düşmüş senin biraz. Yani tam değil ama doğuma hazırlıyor vücudun kendini daha da düşer doğuma yakın dedi. Yeni bir şey öğrendim.Benim olmuyor çok şükür canım ama fıtık yoktu bende bide bu çatı ağrısını ne diyorlar oda yok sanırım bende nasıl bişey olduğunu bilmiyom ama olan arkadaşlar varmış sanirim
AA evet gece sağa sola dönerken zorlanıyorum baya bende göbek düşmesi nasıl oluyor acaba ben göbeğim hep aşağıdaymis gibi geliyor banaGaliba o bende de var. Sağından soluna dönemiyorsun ya gece. Alt tarafta vajinanda bir dolgunluk oluyor. O iste galiba çatı ağrısı. Bir de benim eltim bugün bana dedi ki göbeğin düşmüş senin biraz. Yani tam değil ama doğuma hazırlıyor vücudun kendini daha da düşer doğuma yakın dedi. Yeni bir şey öğrendim.
Rabbim darısı başıma amin
Mesela eskiden direkt meme altından dolgun bir göbek başlıyordu. Şimdi biraz daha aşağıda daha dolgun, oralar az inmiş gibi.AA evet gece sağa sola dönerken zorlanıyorum baya bende göbek düşmesi nasıl oluyor acaba ben göbeğim hep aşağıdaymis gibi geliyor bana
Ay o kadar sıkıldım ki şu kocaların ailelerin her şeye müdahale etmesinden . Hiç sabrım yok .Akşam akşam sinirim bozuldu. Kaynanamlar beni iyi karşıladılar, işte bir şeye dokunmadım ya da sevdiğim şeyleri almışlar. Buraya kadar sorun yok. Kaynanam bebek için memleketten yün getirmiş. Yün döşek yapacakmış. Ben de annemin de teklif ettiğini ama bebeği yün döşekte yatırmayacağımı, ona uygun yatak aldığımı söyledim. Ardından illa yapacağım olmaz dedi. Ben de yaparsan yap ama yatirmam dedim. Geleceğim senin evinde yün döküp besige göre yapacağım diyor. Ben de besigin ölçüsünü söyledim burada yap getir benim evde yapma o zaman dedim. Bu kez de nasıl getireceğim nasıl yapacağım zaten kullanmayacaksin demeye başladı. Dedim evet sana yalan mı söyleyeceğim alınman gereken bir durum yok, teşekkür ederim ama senlik değil dedim, yine de surat astı. Sonra eşimin küçük yeğeni bebeğin ismini sordu. Dedim Ömer Alp. Kaynanam demesin mi Alp de neymiş ben Alp demem kim koydu. Dedim ben koydum. Demezsen deme ben de bebeğe öğretirim ismi ile seslenilmezse bakmaz Allah Allah. Neymiş benim ağzımla mi oluyormuş? Anasiyim ya olur dedim benim dememle Sonra eşim Alp kesin olacak Ömer ismini de aşırı beğenmedim ama Alp'e uyumlu diye koydum diyor. Kaynanam kayinpederime gel bakalım torununun ismi ne olsun diye soruyor. Eşim de Alp'in önüne sonuna isim soruyor kayinpederime. Ben de herkesin yanında Alp'i ben koydum Ömer'i de eşim, biz bu konuda el sıkıştık çoktan dedim. Eşim de değişik değişik belki değişiriz diyor. Kayinpederim de siz çoktan koymuşsunuz diye naz ediyor. Ben de evet koyduk dedim. Tartışma böylece kapandı. Yola çıktık evimize giderken sanki hiç tartışmamışız gibi eşim canım cicim takılıyordu sinir oldum. Ben aileme asla bebeğin ismi ne olsun diye sormadım bile. Eşime aşırı sinir oldum, ailesine de kızdım. Gerçi en son ailesine sizin bize koyduğunuz isimler de güzel değil, Alp de zor bir isim değil ben seviyorum dese bile kızdım. Sen niye anlaştığımız bir şeyi tartışmaya açıyorsun ki, de mi yani?
Nasıl inat bı kv ya.herkes isim konusunda anlaşmış hala neyin kafasını yaşıyor ki.oglumdan önce ki kaybettigim ilk bebeğimde daha cinsiyet belli değildi.kv le ozaman gidip geliyorduk herşeyi görmezden gelirdim.kv lerde ogrenmistim hamile olduğumu.kv kız olursa ne koyacaksınız dedi.bizde ozamandan Zeynep ismini düşünüyorduk eşimin babaannesinin de ismi.bende çok seviyorum Zeynep ismini.kv ne dese begenirsin ben babaanneni sevmezdim onun adını koymayın benim adımı koyun dedi.kendi adı da fadime.benden önce eşim de anne senin ismin güzel değil koymayiz dedi.kalakaldıAkşam akşam sinirim bozuldu. Kaynanamlar beni iyi karşıladılar, işte bir şeye dokunmadım ya da sevdiğim şeyleri almışlar. Buraya kadar sorun yok. Kaynanam bebek için memleketten yün getirmiş. Yün döşek yapacakmış. Ben de annemin de teklif ettiğini ama bebeği yün döşekte yatırmayacağımı, ona uygun yatak aldığımı söyledim. Ardından illa yapacağım olmaz dedi. Ben de yaparsan yap ama yatirmam dedim. Geleceğim senin evinde yün döküp besige göre yapacağım diyor. Ben de besigin ölçüsünü söyledim burada yap getir benim evde yapma o zaman dedim. Bu kez de nasıl getireceğim nasıl yapacağım zaten kullanmayacaksin demeye başladı. Dedim evet sana yalan mı söyleyeceğim alınman gereken bir durum yok, teşekkür ederim ama senlik değil dedim, yine de surat astı. Sonra eşimin küçük yeğeni bebeğin ismini sordu. Dedim Ömer Alp. Kaynanam demesin mi Alp de neymiş ben Alp demem kim koydu. Dedim ben koydum. Demezsen deme ben de bebeğe öğretirim ismi ile seslenilmezse bakmaz Allah Allah. Neymiş benim ağzımla mi oluyormuş? Anasiyim ya olur dedim benim dememle Sonra eşim Alp kesin olacak Ömer ismini de aşırı beğenmedim ama Alp'e uyumlu diye koydum diyor. Kaynanam kayinpederime gel bakalım torununun ismi ne olsun diye soruyor. Eşim de Alp'in önüne sonuna isim soruyor kayinpederime. Ben de herkesin yanında Alp'i ben koydum Ömer'i de eşim, biz bu konuda el sıkıştık çoktan dedim. Eşim de değişik değişik belki değişiriz diyor. Kayinpederim de siz çoktan koymuşsunuz diye naz ediyor. Ben de evet koyduk dedim. Tartışma böylece kapandı. Yola çıktık evimize giderken sanki hiç tartışmamışız gibi eşim canım cicim takılıyordu sinir oldum. Ben aileme asla bebeğin ismi ne olsun diye sormadım bile. Eşime aşırı sinir oldum, ailesine de kızdım. Gerçi en son ailesine sizin bize koyduğunuz isimler de güzel değil, Alp de zor bir isim değil ben seviyorum dese bile kızdım. Sen niye anlaştığımız bir şeyi tartışmaya açıyorsun ki, de mi yani?
Ya neden bu erkek anneleri yardım etmekten kaçarlar ki.boyle bedavaci kv leri hiç sevmiyorum.kendi kv de senin kv den bin beter..bnm açımdan konuşmamak daha iyi şükür.Valla bir de her şeyi benim ailemden ve benden bekliyor. Benim eşim muhtemelen Ocak ayında başka bir şehre tayin olacak. Daha bebeğin kırkı çıkmamış olacak. Ben kırkı çıkmamış bebekle lohusa iken ev tasiyamam. Yazık zavallı annem de bana mı baksın bebeğe mi baksın evi taşıma işlerine mi? Bize sordu işte ne zaman tayin diye kaynanam ben de dedim ki Ocakta olabilir. Diyor ki ev gidecek mi? Evi de taşıyacak eşim dedim. Ne dese beğenirsiniz, ben de gidecek miymişim? Lohusa halimle kırkı çıkmamış minik bebekle ev tasimami bekliyor. Ben de ben o halde gidemem. Eşim gider evi taşır yerleştirir sonra gelir bizi alır belki. Ama bebek biraz büyüyene ve ben serbest çalışıyorum işlerimi yola koyana kadar eşimle annemlerin arasında gider gelirim artık iki şehir arası dedim. Garipsiyor. Ben eşyaları şimdiden kolileyecekmişim annem de yardım edermiş, taşınırmışız. Annem ya da gelirmiş benimle. Sanki annemin hiç başka çocuğu işi yok. Bu arada kendisinin en küçük oğlu 30 yaşında yani, işi gücü de yok. Hiçbir şeye yardım etmiyor bebeğin ismine karışacak haddi buluyor bir de. Ben de ben zaten 35 haftalık oldum, agirlastim yapamam annem de yapamaz dedim. Bunun keşke suratını görseydiniz, kıpkırmızı mi desem mor mu desem öyle bir şey oldu. Sana ne yani? Ben sana mı yap diyorum, illa oğluna bize yardim edeceksen sen gel kolile, topla, taşınmaya yardım et de mi? Ben onlar dese Ali ismini sevsem bile koymam, çünkü sinir oluyorum öyle emrivakilere. Sizin adınıza da üzüldüm
Ay kiyamam valla iyice sinir oldum kayinvalidene. Anneler maalesef ogullarina hic kiyamiyor. Kizlar da bi annenin evladi sonuçta. Ama kadin butun sorumlulugu kendisi aldigi gibi gelininden de bekliyorValla bir de her şeyi benim ailemden ve benden bekliyor. Benim eşim muhtemelen Ocak ayında başka bir şehre tayin olacak. Daha bebeğin kırkı çıkmamış olacak. Ben kırkı çıkmamış bebekle lohusa iken ev tasiyamam. Yazık zavallı annem de bana mı baksın bebeğe mi baksın evi taşıma işlerine mi? Bize sordu işte ne zaman tayin diye kaynanam ben de dedim ki Ocakta olabilir. Diyor ki ev gidecek mi? Evi de taşıyacak eşim dedim. Ne dese beğenirsiniz, ben de gidecek miymişim? Lohusa halimle kırkı çıkmamış minik bebekle ev tasimami bekliyor. Ben de ben o halde gidemem. Eşim gider evi taşır yerleştirir sonra gelir bizi alır belki. Ama bebek biraz büyüyene ve ben serbest çalışıyorum işlerimi yola koyana kadar eşimle annemlerin arasında gider gelirim artık iki şehir arası dedim. Garipsiyor. Ben eşyaları şimdiden kolileyecekmişim annem de yardım edermiş, taşınırmışız. Annem ya da gelirmiş benimle. Sanki annemin hiç başka çocuğu işi yok. Bu arada kendisinin en küçük oğlu 30 yaşında yani, işi gücü de yok. Hiçbir şeye yardım etmiyor bebeğin ismine karışacak haddi buluyor bir de. Ben de ben zaten 35 haftalık oldum, agirlastim yapamam annem de yapamaz dedim. Bunun keşke suratını görseydiniz, kıpkırmızı mi desem mor mu desem öyle bir şey oldu. Sana ne yani? Ben sana mı yap diyorum, illa oğluna bize yardim edeceksen sen gel kolile, topla, taşınmaya yardım et de mi? Ben onlar dese Ali ismini sevsem bile koymam, çünkü sinir oluyorum öyle emrivakilere. Sizin adınıza da üzüldüm