Akşam akşam sinirim bozuldu. Kaynanamlar beni iyi karşıladılar, işte bir şeye dokunmadım ya da sevdiğim şeyleri almışlar. Buraya kadar sorun yok. Kaynanam bebek için memleketten yün getirmiş. Yün döşek yapacakmış. Ben de annemin de teklif ettiğini ama bebeği yün döşekte yatırmayacağımı, ona uygun yatak aldığımı söyledim. Ardından illa yapacağım olmaz dedi. Ben de yaparsan yap ama yatirmam dedim. Geleceğim senin evinde yün döküp besige göre yapacağım diyor. Ben de besigin ölçüsünü söyledim burada yap getir benim evde yapma o zaman dedim. Bu kez de nasıl getireceğim nasıl yapacağım zaten kullanmayacaksin demeye başladı. Dedim evet sana yalan mı söyleyeceğim alınman gereken bir durum yok, teşekkür ederim ama senlik değil dedim, yine de surat astı. Sonra eşimin küçük yeğeni bebeğin ismini sordu. Dedim Ömer Alp. Kaynanam demesin mi Alp de neymiş ben Alp demem kim koydu. Dedim ben koydum. Demezsen deme ben de bebeğe öğretirim ismi ile seslenilmezse bakmaz Allah Allah. Neymiş benim ağzımla mi oluyormuş? Anasiyim ya olur dedim benim dememle
Sonra eşim Alp kesin olacak Ömer ismini de aşırı beğenmedim ama Alp'e uyumlu diye koydum diyor. Kaynanam kayinpederime gel bakalım torununun ismi ne olsun diye soruyor. Eşim de Alp'in önüne sonuna isim soruyor kayinpederime. Ben de herkesin yanında Alp'i ben koydum Ömer'i de eşim, biz bu konuda el sıkıştık çoktan dedim. Eşim de değişik değişik belki değişiriz diyor. Kayinpederim de siz çoktan koymuşsunuz diye naz ediyor. Ben de evet koyduk dedim. Tartışma böylece kapandı. Yola çıktık evimize giderken sanki hiç tartışmamışız gibi eşim canım cicim takılıyordu sinir oldum. Ben aileme asla bebeğin ismi ne olsun diye sormadım bile. Eşime aşırı sinir oldum, ailesine de kızdım. Gerçi en son ailesine sizin bize koyduğunuz isimler de güzel değil, Alp de zor bir isim değil ben seviyorum dese bile kızdım. Sen niye anlaştığımız bir şeyi tartışmaya açıyorsun ki, de mi yani?