• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Hangi uygulama bu beybi

Kızlar Osman gönülal yaşamın 6. Haftasinda bebek sosyal gülümseme yapmalıdır diyor .biz 6. Haftayı bitirdik hala bilinçli bi gülümseme yok siz ne durumdasınız?
Yarın 7 hafta doluyor bizim 1-2 gündür cok net fsrkediyorum gülüyor arada yüzünü severek sıkıştırıyorum hafif cok hoşuna gidiyor öpücük sesi yapıyorum ona da gülmeye basladı. Durduk yere gülmüyor da bazı hareketlerime tepki olarak gülmeye basladı yeni yeni. Tahminimce 10 güne daha bariz gülmeleri baslıcak

Seninki 3 aylık mı oldu. Bu arada emzik sonradan meme reddi yapmaz diye biliyorum hani doğar doğmaz verseydin belki o risk vardı ama bebek artık memeden süt geldiğini biliyor ondan yapmaz atak dönemidir veya mide gazı çok oluyordur ondan ağlayabilir
Evet normalde kasim anasıydim bebis erken geldi Ekim anası oldum ama Aralık grubunda da takip ettiğim anneler vardı. Ay bilmiyorum ama aklıma şey geldi emzigi hep gezdirirken uyusun diye veriyorum, şimdi meme için oturunca ağlıyor, ayakta alıyor benim memeyi. Acaba buna mi alıştı diyorum yani ayrica emzigi de dediğim gibi cok cok emmiyor önlük olduğu için ağzından atamıyor bir nevi mecbur kalınca emiyor ben uyuyunca çekiyordum önlüğü. Bakalım doktor ne dicek

Yani bilmiyor da sallıyor gibi geldi bana😂 bu kadar gazlı cocuga 6 danla günde ne yapar. Her emmeyle gazlanıyor bu cocuklar. Ben basta 4 damla verdim sonra 6 sonra 8e cıkardık hala daha woaa harika cok fayda gördük diyemiyorum biraz rahatlattı ama gibi geliyor
senin sözün senettir benim için 😎 ben de ihtiyaca göre artırayım o vakit

Ya bi cocuk 3 dkkadan fazla kendi kendine uyur vaziyette kalmaz mı? Ya pışpışlıcan ya sallıcan ya attıgı emzigi agzına geri tıkıcan. Yanından ayrılabildigim max süre 5 dk falan yanında hep bi adam lazım uyusun diye vallahi yoruldum kitlenip kalıyorum basıma agrılar girdi yine gözlerim patlıcak agrıdan😔

Ya bi cocuk 3 dkkadan fazla kendi kendine uyur vaziyette kalmaz mı? Ya pışpışlıcan ya sallıcan ya attıgı emzigi agzına geri tıkıcan. Yanından ayrılabildigim max süre 5 dk falan yanında hep bi adam lazım uyusun diye vallahi yoruldum kitlenip kalıyorum basıma agrılar girdi yine gözlerim patlıcak agrıdan😔
Derya seninle günlerimiz de aynı çocuklar da benzer 🥲 şuan ben de bi yandan ayağımda sallıyorum bi yandan emziği sürekli ağzına tıkıyorum 😑 ne gazı bitiyor ne hıçkırığı relaktaz kullanıyordunuz iyi geldi mi?

Bebe emziği tutmuyor mu yoksa beceremiyor mu anlayamıyorum ya. Aventle Bibs denedim ikisini de tuttu, tutarken deliriyor ama bazen birkaç saniye sonra bazen de 5 dakika sonra emzik ya düşüyor ya da atıyor. Nasıl ayırt edebilirim? Beceremiyor gibi sanki, ne yapabilirim sizce?

Benim bebeğim sarılık olmadı ama her zaman öyle bir risk olduğu için doktor her ihtimale karşı mama takviyesi önermişti. İlk günler 30 cc ile başladık, sonrasında 40-45 ccye kadar çıktık ama aynı zamanda ya emziriyordum ya sağıp veriyordum sütümü. 5 gün kadar mama verdik sonrasında anne sütüyle devam ettik. Sağım sütü epey arttırdı o günlerde, benim de yaralarım kötüydü ve meme uçlarım çökük hala silikon uçla emziriyorum, tavsiye ederim epey azaltıyor acıyı en azından rahatlayana kadar kullanabilirsiniz bence. 15.güne kadar gaz sancısı olmuyor bebeklerde, altı da temizse ve hala ağlıyorsa açtır demişti bize hemşire. Gerçekten de 15.günde başladı gaz/kaka sancıları. Takviye olarak Solgar’ın süt arttırıcısından çok çok memnun kaldım, ekstra Humana’nın çayını içiyorum, tavsiye ederim. Yaralara Garmastan, Lansinoh balm ve gümüş kapak kullandım dönüşümlü olarak, balmdan memnun kaldım. Mama olarak da Hipp kullandık, kaşık biberonla verdik. Çok geçmiş olsun 🙏🏻
Çok teşekkür ederim silikon ucla deneyim bide aşırı yara çünkü etleri kopmuş gibi ağlıyorum hep hatta doktora gidicem yarın hangi bölüm bakar acaba 😭

Kızlar siz beslenme öncesi yada sonrası mı alt değişimi yapıyorsunuz? Ben öncesi yapıyorum, ilk zamanlar uykusu açılsın diye. Şimdi kendi uyanıyor zaten, bas bas bağırıyor gece yarısı ilk altını alayım yok elimi yıkayım derken.. ama kuruyorda beslenme sonrası hemde uykuya dalıyor memede o da işime geliyor bölünmüyor bir daha uykusu

Kızlar siz beslenme öncesi yada sonrası mı alt değişimi yapıyorsunuz? Ben öncesi yapıyorum, ilk zamanlar uykusu açılsın diye. Şimdi kendi uyanıyor zaten, bas bas bağırıyor gece yarısı ilk altını alayım yok elimi yıkayım derken.. ama kuruyorda beslenme sonrası hemde uykuya dalıyor memede o da işime geliyor bölünmüyor bir daha uykusu
Ben de öncesi yapıyorum. Sonrasında çok işimiz oluyor gaz çıkarma, hıçkırık tutması derken 🥺🥴 peki memede uyuyunca gaz çıkartmayı nasıl yapıyorsunuz

Ben öncesinde değiştiriyorum altını sonra emzirip uyutuyorum. Gece uykusunda da çok fazla uykusunu açmamaya çalışıyorum loş ışıkta falan değiştiriyorum.

Ay kızlar az evvel çok şükür ki lohusalık zamanını hiç kimse olmadan geçirmişim dedirttiler. Yahu tamam 4 4 lük her şeyi bilen biri değilim evet ilk çocuğum tecrübesiz gibi görünebiliriz ama artık içinde bulunduğumuz çağ değişti her bilgiye anında ulaşabiliyoruz illa birinin yanımızda olmasına gerek yok. Buraya soruyoruz daha önce tecrübe etmişlerden öğreniyoruz hatta yaşayanlardan daha doğru bilgileri alıyoruz.

Burdaki her anne gibi ben de bebeği konusunda çok hassas biriyim. Umursamaz olamıyorum asla.

Annenlerdeydim.Bebeğimi 22:30 da emzirdim. Kv lere geçtik . Kv, görümcem ve eşimde vardı odada 00:30 oldu altını değiştirdim lavaboya git elini yıka dikişli bölgenin bakımını yap kurut diyesiye kadar bebek ağladı diye ayağa alıp sallamış uyutmuşlar . Arabada idik yoldan geldik bebekler de çok seviyor biliyorsunuz normaldi uykusunun olması. Bebeğim resmen derin uykuya geçmiş. 2 saat olmuştu emzireli tamam ama hani süreci tekrar sıfırlayım diye emzirip 4 saatlik uykuya geçelim istiyordum .Emziremedim uyandırıp da. Neyse dedim 1 saat daha bekleyim 01:30 olsun öyle emzireyim . 1 saat diye uyumadım bebiş yine uyanmadı. Yarım saat bekledim uyanmadı. Islak bezle yüzünü sil ayağını gıdıkla vs yine uyanmadı . 02:30 oldu 4 saat önce emzirmiş oldum en son . Artık emzireyim dedim olmadı . Sinir oldum çocuğumu kim size uyutun dedi. 40 günlük bebek daha gece 4-5 saat aç aç kesintisiz uyuması ne kadar doğru ! Deli oldum bir sürü de ağladım . Yani her şeyi söyleyecek miyim akıl edin emmeden karnı doymadan niye uyutuyorsunuz . Kv görümcemin ayağına vermiş keyifli keyifli sözde bebek seviyorlar bebekle ilgileniyorlar vallahi sinir oldum. O kadar iyiki dedim ki bebeğim kendim büyütmüşüm iyiki gelmelerine karşı çıkmışım yoksa tonca fikir ayrılığı tonca istemediğin şeyleri yapma olayı , bir de ses çıkaramazsan içine dert olursa daha vahim. İnanın daha rahat geçirmişim o süreci . Hayır eşime de kızdım altını değiştirip el yıkayanlara gidip geliyorum emziriyorum biliyorsun söylesene uyutturmasana . Bilemedim diyor.

Neyse Sütümü sağıp iyi kötü biberonla içirdim. 3:30 oldu ben daha uyuyacağım lanet olsun

Back