• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Bebiş uyudu biraz. O uyumuşken ben de biraz kestireyim dedim. Ulen ne kadar sessiz uyuyor niye deyip kalkıp 10 dakikada 12 kere nefesini kontrol ettim. 11. Dakikada uyandı dnfkf

Memeden sonra 2 mamadan sonra 2.5 saate acıkıyor ya benimki. Bugün başka bi topicte mi okudum hatırlamıyorum mama ağır gelir mama veriyosanız 4 saatte 1 verin anca acıkır diyodu da benimki çabuk acıkıyor demek :/ ama yok sol meme hiç sertleşmiyor benim sağı bazen 2 kere veriyorum yumuşamadığı için 4 saat yani ama sol aynı yumuşaklıkta kalıyor. Sağayım bi ara süt mü bitti ki
Sen solu süt gelmese bile sürekli uyar 2 saatte bir sağ geri gelir süt. Seninkide bir aylık oldu artık midesi büyümüştür belki verdiğin miktar tam doyurmuyor da olabilir. Benimki de küme beslenme yapıyor beş dk emiyor yarım saat sonra tekrar istiyor sonra yine yarım saat gündüzleri hep bu şekilde bıraktığı an tekrar ısrar etsem de almıyır ağzını kapıyor oda bebek memeye uyarı veriyormuş daha çok süt üretsin benim midem büyüdü diye

Sen solu süt gelmese bile sürekli uyar 2 saatte bir sağ geri gelir süt. Seninkide bir aylık oldu artık midesi büyümüştür belki verdiğin miktar tam doyurmuyor da olabilir. Benimki de küme beslenme yapıyor beş dk emiyor yarım saat sonra tekrar istiyor sonra yine yarım saat gündüzleri hep bu şekilde bıraktığı an tekrar ısrar etsem de almıyır ağzını kapıyor oda bebek memeye uyarı veriyormuş daha çok süt üretsin benim midem büyüdü diye
2 saatte bi sağmıyorum da bi sağ bi sol memeyi veriyorum işte en geç 3-4 saatte emmiş oluyor solu da.

Memeden sonra 2 mamadan sonra 2.5 saate acıkıyor ya benimki. Bugün başka bi topicte mi okudum hatırlamıyorum mama ağır gelir mama veriyosanız 4 saatte 1 verin anca acıkır diyodu da benimki çabuk acıkıyor demek :/ ama yok sol meme hiç sertleşmiyor benim sağı bazen 2 kere veriyorum yumuşamadığı için 4 saat yani ama sol aynı yumuşaklıkta kalıyor. Sağayım bi ara süt mü bitti ki
5 saat falan emmezse şişip acıyor benim memeler anca, 2 saatte bir emiyorsa şişmez anam normal. Şiştiğinde gereğinden fazla süt birikmiş oluyor bende, normalse zaten ihtiyacı olduğu kadar birikiyor. 2 gecedir mememden ayrılmıyor bitap düştüm artık, sabaha karşı uyumuşuz 5 saat emmedi baya taş gibiydi memem. Rutinin dışında fazla emip iyice uyardı memeleri demek, ne kadar çok emerse o kadar çok üretiliyormuş çünkü.

Ben de senin gibiyim şu an, ilk 2 hafta 40 dk emiyordu şimdi kısa kısa yarım saatte bir emiyor uyuyakalıyor.

Benim ilk ay cocuk nerdeyse yarım saatte bir emiyordu o zamanlar cıkması cok zor olurdu zaten ev dışında bir yere gitmediydim bebeyle. Simdi aralıkları daha uzun bir yere varmadan arabada emziriyorım bazen ben. Dün akşam yemege gittik dışarı ilk defa bebişle süt sagdım aldım yanıma totalde 2 saat kadar kalmışız dışarda hava cok kötüydü sütü de cok sagmışım zaten yetti. Gecen hafta avmye gtmiştik eşim magazada birsey deniyecekti bakım odasına gtmeye üsendim giyinme kabininde emzirdim mesela😀 ama dediğim gibi biz 48 günlük olduk artık emmesi hızlı ve cabuk oluyor 5-10 dkda hallediyor bizimki işini o yüzden zorlanmıyorum cok☺️
Derya biz de 46 günlük olduk ama hala en az yarım saat emiyor ya, neden olur bu biliyor musun? Dışarıda emziremiyorum ben uzun sürdüğü için 😪

5 saat falan emmezse şişip acıyor benim memeler anca, 2 saatte bir emiyorsa şişmez anam normal. Şiştiğinde gereğinden fazla süt birikmiş oluyor bende, normalse zaten ihtiyacı olduğu kadar birikiyor. 2 gecedir mememden ayrılmıyor bitap düştüm artık, sabaha karşı uyumuşuz 5 saat emmedi baya taş gibiydi memem. Rutinin dışında fazla emip iyice uyardı memeleri demek, ne kadar çok emerse o kadar çok üretiliyormuş çünkü.
Benim sağ yine de şişiyor ya sık emse de neden bilmiyorum, işte bazen üst üste 2 kere sağı veriyorum anca rahatlıyor ama solda hiç yaşamadım onu. Solda sorun var sanıyodum sağda o zaman asıl sorun

Uyarı veriyor demek bizimde birinci ayda olmuştu aynı şekil bir hafta sürdü öyle şimdi ikinci ayı yine yapıyor
Benim yavrum sağ olsun her gün bol bol uyarı veriyor. Bu da beni şöyle düşündürüyor. Memeye sürekli sinyal gittiği için sürekli doldurmaya çalışması lazım ama öyle iki saate falan dolma, sertleşme olmuyor. Bu kadar uyarıya bu beni şaşırtıyor. Gün boyu emen çocuktan aldığı sinyalle her an çeşme gibi akması lazım değil mi? 😀

Benim yavrum sağ olsun her gün bol bol uyarı veriyor. Bu da beni şöyle düşündürüyor. Memeye sürekli sinyal gittiği için sürekli doldurmaya çalışması lazım ama öyle iki saate falan dolma, sertleşme olmuyor. Bu kadar uyarıya bu beni şaşırtıyor. Gün boyu emen çocuktan aldığı sinyalle her an çeşme gibi akması lazım değil mi? 😀
Kız olur mu öyle mahvoluruz öyle ama süt hiç bitmiyor ne kadar içerde içsin öyle düşün benim geceden sabaha kalkınca taş gibi oluyor memeler gece beslense dahi 2-3 saate oluyor oda uykudayken daha çok üretildiği için heralde ama gün içinde hiç öyle olmuyor

Aynen öyle diyor gece yatırmasından önce vermek daha iyi olabilir. Sen mesela mama verdin ya en az 4 saat emmez ilk emzirmeden sonra dolmuyor mı
Bizimde 1.ci ayımız boyleydi cnm 🥰

Eklentiler

• 1000600518.jpg
    1000600518.jpg
    128,3 KB · Görüntüleme: 32
buralar çok
Ya 8 kere maksimum diyor ama o kdar olmuyor gün içindeki emzirmelerimde vermeye calışıyorum gece emzirirken veremiyorum valla. 6 oluyordur heralde
ben de eczaneyi aradım sabah üç damla akşam üç damla verebilirsin dedi

Back