Biz de 33+3 deyiz bizim bebe de yandan gösterdi birazKizlar slm.34+1 olduk bugün.masallah çoğumuzun doğumuna günler kaldı...şimdiye kadar kızımın yüzünü hiç göremedim.2kez ayrintiliya girdim hep yüzü dönüktü..
Son kontrolde hareketleri biraz azalabilir dedi doktor büyüdükleri için mi oluyor acaba bilemedimSelam kızlar 33 haftaligim bugün bebeğin hareketleri eskisi gibi sert hissetmiyorum. Eskiden sese sert vururdu bu aralar çok naif vuruyor sizce normal mi
Bende artık evde yürüyüş yaparım korktum bugün. Bu hamileliğim de çok ağrım oldu ilkinde böyle değildim yaa pek zormuş ağrıBana da oluyor 34.haftadayım ama bir aydan fazla olmuştur arada bahsettiğin yerde ağrılarım oluyor özellikle solda. içteki kemikler ağrıyor doktor çatı ağrısı demişti.Baskı da sürekli olarak değil ama bazen kısa süreli oluyor.Minik minik evde yürüyorum zorlamadan sonra sol tarafıma uzanıyorum iyi geliyor
Hepsi farklı oluyor heralde uzun sürünce insan bir panikliyor ben derin nefes alıp rahatlamaya çalışıyorum su içiyorum sonra daha iyi hissediyorum.Ağrı biraz hafifleyince oturarak ılık duş alıyorum o da iyi geliyor.Doğursak anlarız heralde dimi onun ağrısı çok farklıdırBende artık evde yürüyüş yaparım korktum bugün. Bu hamileliğim de çok ağrım oldu ilkinde böyle değildim yaa pek zormuş ağrı
Bilmiyorum da doğurana kadar saçlarım bembeyaz olacak kafaya takmaktanSon kontrolde hareketleri biraz azalabilir dedi doktor büyüdükleri için mi oluyor acaba bilemedimBazen azalıyor bazen partiliyor içeride
Sağlıkla gelecekler inşallah kendimize iyi gelen şeyleri yapıp kafamızı dağıtacağızBilmiyorum da doğurana kadar saçlarım bembeyaz olacak kafaya takmaktan
sağlık ocağında yapmadılar mı tahlil ? Yarın mı gideceksin hastaneye. Valla sivilce olayını hiç bilmiyorum bi doktora sor gittiğinde istersenOyy maşallah canım bende bu hafta develtteki doktora gitmeyi düşünüyorum idrar tahlili yaptırmadım bayadir onu yaptircam sağlık ocağındaki ebe de söylemişti protein kaçağı varmı yokmu diye bilgilendir dediya bide ben burdan yazdım ama başına gelen yok sanirim.kuku mun üstünde beyaz sivilce gibi bişey var ama bayadir var.hamilelikten öncede vardi.gecen elimle dokundum gene var nedense o hiç gecmiyor.kadin dogumcuma söylesem nasıl bir yol izler acaba krem falan mı verir ki .bide 36.haftada da ozeldeki doğum yaptircak doktora gidicem inşallah.
Evet canım büyüdükleri ve suları azaldıkları için daha az hareket ediyorlarmış galibaSon kontrolde hareketleri biraz azalabilir dedi doktor büyüdükleri için mi oluyor acaba bilemedimBazen azalıyor bazen partiliyor içeride
Yarin benimde kontrolum var hafif tirsmiyor degilim.erken dogum riskim var. Ve ben yurek yemis gibi dogum cantami hazirlamadim 34 haftadayim. ama hastaladim ya grip oldum hic halim yoktu insallah yarin guzel haber ile eve donerim yoksa ben yine apar topar canta hazirlayacagim gibi duruyorGünaydın31+4 den herkese merabaaaaa hastane çantası hazırlamak için geç mi kaldım acaba . Bu hafta çalışabilir raporu Alaçam doktordan önümüzdeki haftasonuna da hazırlarım diye düşünüyorum ama iki gündür bı evham yaptım geç kaliyosun sanki diye siz hazırladınız mi
Ah cnm ya geçmiş olsun.insallah güzel haberlerle dön evineYarin benimde kontrolum var hafif tirsmiyor degilim.erken dogum riskim var. Ve ben yurek yemis gibi dogum cantami hazirlamadim 34 haftadayim. ama hastaladim ya grip oldum hic halim yoktu insallah yarin guzel haber ile eve donerim yoksa ben yine apar topar canta hazirlayacagim gibi duruyor
Insallah canim benmAh cnm ya geçmiş olsun.insallah güzel haberlerle dön evineo grip belası bende de baslicak gece bogazim çok kötü aciyor kuruyor.geceleri de kalkıp su içiyorum.tek korkum oğlum ve eşim grip olmasın.onlar olunca çok mız mız oluyorlar.bende 34teyim.hazirladim aklıma gelnleri.aklima bsy geldikçe onu da atıyorum hemn valize.ama bı kaç bsyim eksik.gogus kremim vardı onu bulamiyorum onu netten alcam.bebege şu Philips avent emzikten almadım ondan alcam.bakalim ne zaman tamamlanır çantalar
Yaa işte beni de asıl endişelendiren doğum sancısını kasılmasını anlayabilecek miyim ben ilkinde ne sancı ne kasılma hiçbir şey olmadı suyumun tamamı boşaldı ondan sezeryan oldum. Doktor da onu anlarsın diyor ayy bilmiyorum yaa normalde çok rahattım da böyle ağrılar başlayınca endişeleniyorum ama dediğin gibi banyo bana da iyi geliyorHepsi farklı oluyor heralde uzun sürünce insan bir panikliyor ben derin nefes alıp rahatlamaya çalışıyorum su içiyorum sonra daha iyi hissediyorum.Ağrı biraz hafifleyince oturarak ılık duş alıyorum o da iyi geliyor.Doğursak anlarız heralde dimi onun ağrısı çok farklıdır
Doktoruma diyorum her gün doğuruyorum sanıyorum diye o da olunca anlayacaksın farklı dediYaa işte beni de asıl endişelendiren doğum sancısını kasılmasını anlayabilecek miyim ben ilkinde ne sancı ne kasılma hiçbir şey olmadı suyumun tamamı boşaldı ondan sezeryan oldum. Doktor da onu anlarsın diyor ayy bilmiyorum yaa normalde çok rahattım da böyle ağrılar başlayınca endişeleniyorum ama dediğin gibi banyo bana da iyi geliyor
Anlarsın canım merak etme ben sancıyla gitmiştim 5 dk da birdi belden geliyor ama keskin bir ağrı dakika tutunca düzenli olduğunuda anlıyorsun ağrı gelince nefesini kesiyor ama saniyelik geciyorYaa işte beni de asıl endişelendiren doğum sancısını kasılmasını anlayabilecek miyim ben ilkinde ne sancı ne kasılma hiçbir şey olmadı suyumun tamamı boşaldı ondan sezeryan oldum. Doktor da onu anlarsın diyor ayy bilmiyorum yaa normalde çok rahattım da böyle ağrılar başlayınca endişeleniyorum ama dediğin gibi banyo bana da iyi geliyor
Yaa işte bende bel fıtığı var onun ağrısıyla karıştırır mıyımAnlarsın canım merak etme ben sancıyla gitmiştim 5 dk da birdi belden geliyor ama keskin bir ağrı dakika tutunca düzenli olduğunuda anlıyorsun ağrı gelince nefesini kesiyor ama saniyelik geciyor
Benim de bel fıtığı ağrılarım olurdu normalde. Hamileyken en azından o hiç olmadı. Sizin şu anda oluyor mu bel agrinizYaa işte bende bel fıtığı var onun ağrısıyla karıştırır mıyım
Niye bu kaynanalar böyle ya genelde kız tarafının ailesi pek karışmıyor sıkıntı çıkaran hep onlarAkşam akşam sinirim bozuldu. Kaynanamlar beni iyi karşıladılar, işte bir şeye dokunmadım ya da sevdiğim şeyleri almışlar. Buraya kadar sorun yok. Kaynanam bebek için memleketten yün getirmiş. Yün döşek yapacakmış. Ben de annemin de teklif ettiğini ama bebeği yün döşekte yatırmayacağımı, ona uygun yatak aldığımı söyledim. Ardından illa yapacağım olmaz dedi. Ben de yaparsan yap ama yatirmam dedim. Geleceğim senin evinde yün döküp besige göre yapacağım diyor. Ben de besigin ölçüsünü söyledim burada yap getir benim evde yapma o zaman dedim. Bu kez de nasıl getireceğim nasıl yapacağım zaten kullanmayacaksin demeye başladı. Dedim evet sana yalan mı söyleyeceğim alınman gereken bir durum yok, teşekkür ederim ama senlik değil dedim, yine de surat astı. Sonra eşimin küçük yeğeni bebeğin ismini sordu. Dedim Ömer Alp. Kaynanam demesin mi Alp de neymiş ben Alp demem kim koydu. Dedim ben koydum. Demezsen deme ben de bebeğe öğretirim ismi ile seslenilmezse bakmaz Allah Allah. Neymiş benim ağzımla mi oluyormuş? Anasiyim ya olur dedim benim dememleSonra eşim Alp kesin olacak Ömer ismini de aşırı beğenmedim ama Alp'e uyumlu diye koydum diyor. Kaynanam kayinpederime gel bakalım torununun ismi ne olsun diye soruyor. Eşim de Alp'in önüne sonuna isim soruyor kayinpederime. Ben de herkesin yanında Alp'i ben koydum Ömer'i de eşim, biz bu konuda el sıkıştık çoktan dedim. Eşim de değişik değişik belki değişiriz diyor. Kayinpederim de siz çoktan koymuşsunuz diye naz ediyor. Ben de evet koyduk dedim. Tartışma böylece kapandı. Yola çıktık evimize giderken sanki hiç tartışmamışız gibi eşim canım cicim takılıyordu sinir oldum. Ben aileme asla bebeğin ismi ne olsun diye sormadım bile. Eşime aşırı sinir oldum, ailesine de kızdım. Gerçi en son ailesine sizin bize koyduğunuz isimler de güzel değil, Alp de zor bir isim değil ben seviyorum dese bile kızdım. Sen niye anlaştığımız bir şeyi tartışmaya açıyorsun ki, de mi yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?