Bazen benim bebek saatlerce uyumuyor kv diyor ki yani artık diyelim uyuttuk uyuyalı yarım saat felan olmuş ama emzireli iki buçuk saat diyor elleme uyusun yeni uyudu vs diyorum ki aç ama ne, yapim. Neredeyse dicek aç kalsın yeter ki uyusun zor uyudu. Bu tarz zamanlar da mama veriyorum. Sütü sağıp vermek en güzeli bende bi daha öyle yapacam. Geçen banyo yaptı kalkmadı uzun saatler uyurken göğüs tutmuyor ama biberonu tutuyor saçma şekil de mama verdim bende bıraktım uyusun. Birde sen gereksiz beklemişsin dört saat uzun bi süre hemen anında kalkmadıysa sütünü sağ ver ne olacak kendin de rahatça uyurdunAy kızlar az evvel çok şükür ki lohusalık zamanını hiç kimse olmadan geçirmişim dedirttiler. Yahu tamam 4 4 lük her şeyi bilen biri değilim evet ilk çocuğum tecrübesiz gibi görünebiliriz ama artık içinde bulunduğumuz çağ değişti her bilgiye anında ulaşabiliyoruz illa birinin yanımızda olmasına gerek yok. Buraya soruyoruz daha önce tecrübe etmişlerden öğreniyoruz hatta yaşayanlardan daha doğru bilgileri alıyoruz.
Burdaki her anne gibi ben de bebeği konusunda çok hassas biriyim. Umursamaz olamıyorum asla.
Annenlerdeydim.Bebeğimi 22:30 da emzirdim. Kv lere geçtik . Kv, görümcem ve eşimde vardı odada 00:30 oldu altını değiştirdim lavaboya git elini yıka dikişli bölgenin bakımını yap kurut diyesiye kadar bebek ağladı diye ayağa alıp sallamış uyutmuşlar . Arabada idik yoldan geldik bebekler de çok seviyor biliyorsunuz normaldi uykusunun olması. Bebeğim resmen derin uykuya geçmiş. 2 saat olmuştu emzireli tamam ama hani süreci tekrar sıfırlayım diye emzirip 4 saatlik uykuya geçelim istiyordum .Emziremedim uyandırıp da. Neyse dedim 1 saat daha bekleyim 01:30 olsun öyle emzireyim . 1 saat diye uyumadım bebiş yine uyanmadı. Yarım saat bekledim uyanmadı. Islak bezle yüzünü sil ayağını gıdıkla vs yine uyanmadı . 02:30 oldu 4 saat önce emzirmiş oldum en son . Artık emzireyim dedim olmadı . Sinir oldum çocuğumu kim size uyutun dedi. 40 günlük bebek daha gece 4-5 saat aç aç kesintisiz uyuması ne kadar doğru ! Deli oldum bir sürü de ağladım . Yani her şeyi söyleyecek miyim akıl edin emmeden karnı doymadan niye uyutuyorsunuz . Kv görümcemin ayağına vermiş keyifli keyifli sözde bebek seviyorlar bebekle ilgileniyorlar vallahi sinir oldum. O kadar iyiki dedim ki bebeğim kendim büyütmüşüm iyiki gelmelerine karşı çıkmışım yoksa tonca fikir ayrılığı tonca istemediğin şeyleri yapma olayı , bir de ses çıkaramazsan içine dert olursa daha vahim. İnanın daha rahat geçirmişim o süreci . Hayır eşime de kızdım altını değiştirip el yıkayanlara gidip geliyorum emziriyorum biliyorsun söylesene uyutturmasana . Bilemedim diyor.
Neyse Sütümü sağıp iyi kötü biberonla içirdim. 3:30 oldu ben daha uyuyacağım lanet olsun
Son düzenleme: