Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Emin olmamakla birlikte prematüre rop muayenesinde yarımlık retinanın bir kısmının henüz gelişmemesi canım. Prematüre bebeklerde bu gelişim hafif durumsa eğer sonradan da gelişebiliyor. Düzenli takip ediliyor. Tedaviye gerek kalmıyor evre1-2de. Evre 3 ve üstünde tedavi gerekiyor. Bence göz doktoruyla tekrar görüş ve durumu net bir şekilde öğren kuzum. Neymiş ne değilmiş.Kızlar günaydın inşallah güzel bir güne uyanmışızdır. Sizlere birşey sormak istiyorum da benım ikizlerimden birinde geçen hafta doktorun soylediğine göre rop muayenesinde gözünün renkli olan kısmında yarımlık mı yarıklık mı adını tam hatırlamıyorum öyle bişey tespit etmiş öyle görünüyor gibi duruyor demiş çocuk göz doktoru. Bu hafta tekrar bakacakmıs. Ben hiç böyle bısey duymadım. Sizlerden duyan oldu mu? Aklım durdu artık internette de baktıgımda hiç bişey anlamadım açıkcası.
İnşallah görme kaybı olmayacak bir durumdur. Doktorumuz anlatırken kafam durduğu için bişey sormak aklıma asla gelemedi açıkcası. Nasipse yarın sorayım dediğin gibi. Teşekkürler canım sağolasınEmin olmamakla birlikte prematüre rop muayenesinde yarımlık retinanın bir kısmının henüz gelişmemesi canım. Prematüre bebeklerde bu gelişim hafif durumsa eğer sonradan da gelişebiliyor. Düzenli takip ediliyor. Tedaviye gerek kalmıyor evre1-2de. Evre 3 ve üstünde tedavi gerekiyor. Bence göz doktoruyla tekrar görüş ve durumu net bir şekilde öğren kuzum. Neymiş ne değilmiş.
canım prematüre retinopatisi mi dedi size. renkli kısmı iris oluyor bosluk mu var iristeKızlar günaydın inşallah güzel bir güne uyanmışızdır. Sizlere birşey sormak istiyorum da benım ikizlerimden birinde geçen hafta doktorun soylediğine göre rop muayenesinde gözünün renkli olan kısmında yarımlık mı yarıklık mı adını tam hatırlamıyorum öyle bişey tespit etmiş öyle görünüyor gibi duruyor demiş çocuk göz doktoru. Bu hafta tekrar bakacakmıs. Ben hiç böyle bısey duymadım. Sizlerden duyan oldu mu? Aklım durdu artık internette de baktıgımda hiç bişey anlamadım açıkcası.
Rica ederim canım retina doğumdan sonra çok hızlı gelişen ve toparlayan bir yapı. Damar gelişimleri anormal olmadığı sürece ( ki olsa bile ilaç tedavisi lazer vs çözümsüz bir durum değil) erken tanı tedavi ve takiple çözülebilecek bir durum. Canını sıkma Prematüre bebeklerde göz muayenesi ve takibi rutin yapılır Mesele benim kızım da 34. Hafta ile uyumlu olduğundan 3 kere göze gitti. Hafif şehlalığı var eşek gözlümünİnşallah görme kaybı olmayacak bir durumdur. Doktorumuz anlatırken kafam durduğu için bişey sormak aklıma asla gelemedi açıkcası. Nasipse yarın sorayım dediğin gibi. Teşekkürler canım sağolasın
Adını hiç hatırlamıyorum kuzum demiş de olabilir inan bilmiyorum. Yarıklık mı yarımlık mı dedıgı konusunda bıle emın değilim. Süt gelsin diye ugrasırken ve süt gelmeyip oğlan ağlarken hoca visite gelince benım kafa dumur oldu eşim de gelememişti o gün ondan ..canım prematüre retinopstisi mi dedi size.
Ben doğuştan ciddi şaşı ve gözleri normal insanlara göre daha iri olan biriyim sasılık ameliyatı oldum. Göz konusunda kız bana cekmiş sanırım , içim rahatladı biraz valla sağolun kızlar. Ben direk çocuğum göremeyecek mı acaba oldum o yüzden ölü gibi dolanıyodum. Cahillik işteRica ederim canım retina doğumdan sonra çok hızlı gelişen ve toparlayan bir yapı. Damar gelişimleri anormal olmadığı sürece ( ki olsa bile ilaç tedavisi lazer vs çözümsüz bir durum değil) erken tanı tedavi ve takiple çözülebilecek bir durum. Canını sıkma Prematüre bebeklerde göz muayenesi ve takibi rutin yapılır Mesele benim kızım da 34. Hafta ile uyumlu olduğundan 3 kere göze gitti. Hafif şehlalığı var eşek gözlümün
anladım canım eğer o ise baktım evre 1 evre 2 kendiliğinden gecebiliyormuş daha ileriyse tedavi gerekiyormuş . senin farkedebilecegin birsry değilmiş bu. Tek yapman gereken kontrolleri aksatmadan yaptırmak. endişelenme canim. halledeceklerdir.Adını hiç hatırlamıyorum kuzum demiş de olabilir inan bilmiyorum. Yarıklık mı yarımlık mı dedıgı konusunda bıle emın değilim. Süt gelsin diye ugrasırken ve süt gelmeyip oğlan ağlarken hoca visite gelince benım kafa dumur oldu eşim de gelememişti o gün ondan ..
İnşallah canım valla şu çocuklar sağ salim bi evet geleydi onlar gelene kadar huni ile gezmeye başlayacağım muhtemelen benanladım canım eğer o ise baktım evre 1 evre 2 kendiliğinden gelebiliyorum daha ileriye tedavi gerekiyormuş . senin farkedebilecegin birsry değilmiş bu. Tek yapman gereken kontrolleri aksatmadan yaptırmak. endişelenme canim. halledeceklerdir.
seni çok iyi anlıyorum canım. sağ salim eve gelmelerini başka hiçbir şeyi istemeyecek kadar çok istiyorsun. inşallah da öyle olacak.İnşallah canım valla şu çocuklar sağ salim bi evet geleydi onlar gelene kadar huni ile gezmeye başlayacağım muhtemelen ben
Öyle valla. Algılama kapasitemin boş bir teneke kutudan farkı kalmadı, sanırım vurunca kafama tak tak sesi gelmesi yakındırseni çok iyi anlıyorum canım. sağ salim eve gelmelerini başka hiçbir şeyi istemeyecek kadar çok istiyorsun. inşallah da öyle olacak.
Benim kızım da kocaman gözlü aynı babası gibi. Hani derler ya eşek gözlü diye hah aynı öyle. Ama ne babası ne de ben şaşı ya da şehla değiliz. Kızım hafif şehla. Keşke rengi de çekseymiş babası ela gözlü. Kızım ben gibi kahve. Göz durumlarını ben çok iyi biliyorum keşke bilmeseydim ama babam glokom hastası ve retinası ince. Astigmat ve miyop. Ben ve kardeşim de astigmat ve miyopuz retinamız ince. Yani 3ümüze de lazer tedavisi mümkün değil yapılamıyor. Benim gözlerim 4.5 numara birinin astigmati fazla birinin miyopisi. Kardeşimin de öyle. Yani inş kızım bana çekmez. Çünkü göz sinirlerimde de eğrilik var benim bu yüzden glokom riskim kardeşimden de fazla. Bilirsin glokom genetik bir hastalık babamda olduğu için 30 yaşımdan beridir senede bir kere glokom taramasına giriyorum.Ben doğuştan ciddi şaşı ve gözleri normal insanlara göre daha iri olan biriyim sasılık ameliyatı oldum. Göz konusunda kız bana cekmiş sanırım , içim rahatladı biraz valla sağolun kızlar. Ben direk çocuğum göremeyecek mı acaba oldum o yüzden ölü gibi dolanıyodum. Cahillik işte
Sebze pişir bol bol emvai çeşit var. Kıymalı etli zeytinyağlı. Tohum unundan ekmek tahin ekmeği limonlu sarımsaklı vs. çiğ karabugday unu ile pizza veya başka seçenekler.sağol canim iyiyim valla alerji imiş süt ürünlerini laktoszuzlari dahil çıkardım kökten burnum da açıldı grip de gitti ne yiycem ben yaaas köfte salatadan cidden yoruldum.
İnşallah cekmesinler. Benim gözümün biri doğuştan iki numara. Ve Benım şaşılık baya sıkıntılı idi dışarı doğru göz kayıyor ve orada sabitleniyordu artık en son safhada. Bir de ekstra hipermetrobum. Burnumun ucunu görmüyorum diyebilirim göz bizde de sıkıntı inşallah çocuklarımız bize çekmez valla sapasağlam olsun bütün organlarıBenim kızım da kocaman gözlü aynı babası gibi. Hani derler ya eşek gözlü diye hah aynı öyle. Ama ne babası ne de ben şaşı ya da şehla değiliz. Kızım hafif şehla. Keşke rengi de çekseymiş babası ela gözlü. Kızım ben gibi kahve. Göz durumlarını ben çok iyi biliyorum keşke bilmeseydim ama babam glokom hastası ve retinası ince. Astigmat ve miyop. Ben ve kardeşim de astigmat ve miyopuz retinamız ince. Yani 3ümüze de lazer tedavisi mümkün değil yapılamıyor. Benim gözlerim 4.5 numara birinin astigmati fazla birinin miyopisi. Kardeşimin de öyle. Yani inş kızım bana çekmez. Çünkü göz sinirlerimde de eğrilik var benim bu yüzden glokom riskim kardeşimden de fazla. Bilirsin glokom genetik bir hastalık babamda olduğu için 30 yaşımdan beridir senede bir kere glokom taramasına giriyorum.
yapıyorum canım öyle şeyler şimdi ata tohumu tam cablvdar unu sipariş ettim. iki kaşık un ve yumurtadan yaptığım krep saatte 40 birim.yukseltti ki kocamandi yani 1 kaşığa düşürdüm onu da bir önüne yeterli oluyor lavaş yapıp dün içine domates taze soğan zeytin filan koydum ara öğün bir tatlı geldi sormaSebze pişir bol bol emvai çeşit var. Kıymalı etli zeytinyağlı. Tohum unundan ekmek tahin ekmeği limonlu sarımsaklı vs. çiğ karabugday unu ile pizza veya başka seçenekler.
Onu da hepimiz yaşayacağız doğumdan sonra vitamin desteği almayı ihmal etme canım. vücudumuz büyük bir savaş verdi bu güne getirdi bebeklerimizi biraz tükendi. aşağı yukarı 2 yılda anca topluyormusÖyle valla. Algılama kapasitemin boş bir teneke kutudan farkı kalmadı, sanırım vurunca kafama tak tak sesi gelmesi yakındır
İnşallah canımİnşallah cekmesinler. Benim gözümün biri doğuştan iki numara. Ve Benım şaşılık baya sıkıntılı idi dışarı doğru göz kayıyor ve orada sabitleniyordu artık en son safhada. Bir de ekstra hipermetrobum. Burnumun ucunu görmüyorum diyebilirim göz bizde de sıkıntı inşallah çocuklarımız bize çekmez valla sapasağlam olsun bütün organları
Aynen öyle emzirme zamanına özel multivitamin almak lazım Femibion 3 alcam ben stillzeit diye geçiyor. Bi de kendime demir içeceği aldım.Onu da hepimiz yaşayacağız doğumdan sonra vitamin desteği almayı ihmal etme canım. vücudumuz büyük bir savaş verdi bu güne getirdi bebeklerimizi biraz tükendi. aşağı yukarı 2 yılda anca topluyormus
Ben de imom latte aldım sütü de destekliyor demirim çok sidefer c var elimde bir de solgar var onları bitirip yine destek olcam hızlı bir şekilde toparlanmak istiyorumAynen öyle emzirme zamanına özel multivitamin almak lazım Femibion 3 alcam ben stillzeit diye geçiyor. Bi de kendime demir içeceği aldım.
çok zor imtihanlardan geçiyorsun ama çok güçlüsün imreniyorum sana. nohutlu salata falan denedin mi canım. diyet yaparken yazmıstı dıyetısyen hem doyurucu hem de ınsan düz salata yemekten de bıkıyor.sağol canim iyiyim valla alerji imiş süt ürünlerini laktoszuzlari dahil çıkardım kökten burnum da açıldı grip de gitti ne yiycem ben yaaas köfte salatadan
hastaneden çıktın mı canım sancılarını ne durumda