Benim bütün tahminlerim silindi hiç bir şey hissedemiyorum canım artıkAy bana erkek gibi geldi ama bişi anladığımdan değilmaşallah
Ne yararli ne zararli surekli soru isaretli yiyorum ya
Tavsiyen icin cok tesekkur ederim canim tecrubeli arkadaslar olunca cok iyi oluyor
Bence biraz araştırdıktan sonra uygulamaya geçelim. Üstelik yediğimiz her şeyden şüphe duyduğumuz bu zamanlardaHemen yapicam yarin atistirmalik
Ben tup mideliyim yeteri kadar besin alamiyorum zatenBence biraz araştırdıktan sonra uygulamaya geçelim. Üstelik yediğimiz her şeyden şüphe duyduğumuz bu zamanlarda
Merhabalar. Benim de 36 bin çıkmıştı. İlerlemiş gebelikte belirtisi oluyor. Ya da ikiz cocuk demek oluyor.Merhaba evde erken gebelik testi yaptım hemen çift çizgi çıktı bugün kan testi verdim beta hcg 26154 çıktı değerim çok yüksek geldi sizin değerleriniz nasil.
O kanama regl kanaması olmayabiliyor. Ben de öyle sanmıştım.Adetimin üstünden 3 gün geçti çok değil bu değere çok şaşırdım bende
Çocuğu okula gönderip yatıyorum. Uykusuz geceler evet.Evet ya o ilk şoku hepimiz yaşamışızdırSonra alışıyor insan ağlamasına, kusmasına, uyumamasına, kakasına, osuna busuna, en çok ta uykusuzluğa. Şimdi fırsatınız varken bol bol uyuyun kızlar (tabi çocuğu olanlar biraz zor) çünkü 7 ay sonra zombi moduna geçeceğiz hep beraber
12 yasinda erkek kardesim var benim oda dehb tanili. Malesef pskiyatri dehb tanisini 3 4 yasta koyuyor bi uzmandan destek alin, kardesim 12 yil ilac kullandi mesela hala kullanmasi gerekiyor ama ailem kesti. Ama bence dehb bi cocuk ikili dikkat gerektiren konusmalarda da dikkatini veremez bence, dehb cocuk 2 saat lego oynayamaz mesela, kardesimin ki daha ust sinir belki ondandir ama hiperaktivesi cok fazla mesela cok fazla aktif sizinki nasi? İlacla notrleniyor bu durumlari. Norolog yerine cocuk psikyatri goturmeniz gerekiyor, onlar belli testler yapiyor bu seylerle alakali, kardesimde mesela zeka geriligide ckmisti sinir 82 kardesim 78-74 vs ckip duruyordu.Kızlar selam, cumartesi randevum var 10+3 olacağız. Bir tane oğlum var 3,5 yaşında ve hamile olduğumu söylemedik ama nasıl oluyorsa sezdi mi duydumu bilmiyoruz kardeşim olcak diyip duruyor. Ve son zamanlarda okul öğretmeni sürekli dikkati dağılıyor dikkat eksikliği var böyle değildi diyip duruyor. Bireysel çalışınca sorun yok dinliyor ama toplu aktivitelerde dikkati dağılıyor fln diyor. Hamile halimle kafaya taktım baya her gün internetten araştırma yapıyorum. Dehb şüphesi var öğretmenin ama 3,5 yaşındaki çocuğun çok uzun süre dikkatini vermemesi gayet normal geliyor bana yaşı gereği. Nöroloğa götürdük sorun yok diyor. Sizin daha büyük çocuklarınız var mı ? Hamileliğinizden sonra büyük çocuklarınızda değişiklik oldu mu ? Ayrıyeten çocuğum küçükken ateşli havale geçirdiği için havale önleyici ilaç kullanmaya başladı şubat 2024 ten beri, o ilaçta hiperaktivite yapabilir ilacı bıraktırsanız mı fln diyip duruyor öğretmen. Doktorda evet yapar ama bir yıldır kullanıyor yani o kadar etki etmez diyor. Kızlar çok yoruldum , oğlum yaşıtlarına göre gayet gelişimi yerinde saymayı renkleri biliyor. Güzel konuşuyor. Bezi 2 yaşında gece gündüz bıraktı, evet bazen sınırları zorluyor laf dinlemiyor ama hep öyle değil. 2 saat boyunca legolarla da oynayıp odaklanabiliyor , masa başı aktivite en fazla 20 dk sürüyor yani yazmaya çok bayılmıyor . Tipik erkek çocuk , benmi kendimi kandırıyorum
Yani benim oğlum gece 8/9 da uyur sabah 7:30 a kadar gündüz uykularını kaldırdılar okulda 4 ay önce, evde hala hafta sonu öğleden sonra iki üç saat uyur, uyku sorunumuz yok çok güzel uyur. Yemeklerini yer, güzel güzel sohbet eder, inatçıdır, bir şeyi bazen bi kere söylerim yapar bazen 3 kere artık kızarım oğlum kalk koltukta otur mesela sallama , hep söz dinlemez ama çoğu zaman dinler. Okuldada sorun şuymuş şarkılar söylüyorlar el sallıyorlar alkış yapıyorlar , oda yapıyor ama bir yerden sonra sıkılıyor sallamıyor başka yerlere bakıyor . Bende diyorum ki yani daha küçük laf dinlemiyor herkes gibi uzun süre yapmıyor diye odaklanmıyor değil. Sevdiği şeylerde uzun süre oynar, resim çizeriz 20 dakka, boya yaparız 10 dakka lego oynarız 1,5 saat , tamamen keyfine bağlı. Sinir krizi fln da geçirmiyor anlamadım gitti dertlerini gerçekten , bazen oğlum yaramaz diyorum etrafımdakilere onlar bile sen çocuk görmedin mum gibi akıllı akıllı oynuyo işte ne istiyorsun diyorlar . Bu yaştaki çocuğu da piskolog piskolog gezdirmek istemiyorum etkilenmesin diye. Birde bildiğim dehb için evdede aynı durumu gözlemlemek lazım farklı ortamlardada ve uzun süre , süreklilik olmalı. Ayrıca 3/4 yaş grubu odaklanma için daha çok küçük beyin daha olgunlaşmadı, nasıl tanı kotabilirlerki. Bu arada nörologlar da herşey gayet yerinde dedi sorun yok dediler. Bilmiyorum12 yasinda erkek kardesim var benim oda dehb tanili. Malesef pskiyatri dehb tanisini 3 4 yasta koyuyor bi uzmandan destek alin, kardesim 12 yil ilac kullandi mesela hala kullanmasi gerekiyor ama ailem kesti. Ama bence dehb bi cocuk ikili dikkat gerektiren konusmalarda da dikkatini veremez bence, dehb cocuk 2 saat lego oynayamaz mesela, kardesimin ki daha ust sinir belki ondandir ama hiperaktivesi cok fazla mesela cok fazla aktif sizinki nasi? İlacla notrleniyor bu durumlari. Norolog yerine cocuk psikyatri goturmeniz gerekiyor, onlar belli testler yapiyor bu seylerle alakali, kardesimde mesela zeka geriligide ckmisti sinir 82 kardesim 78-74 vs ckip duruyordu.
Norolojilik bir durum degil diye biliyorum bunu ben, tamamen pskiyatri alani ama şoyle cocugunuz bana normal geldi, benim kardesim apayri bi alem yaniYani benim oğlum gece 8/9 da uyur sabah 7:30 a kadar gündüz uykularını kaldırdılar okulda 4 ay önce, evde hala hafta sonu öğleden sonra iki üç saat uyur, uyku sorunumuz yok çok güzel uyur. Yemeklerini yer, güzel güzel sohbet eder, inatçıdır, bir şeyi bazen bi kere söylerim yapar bazen 3 kere artık kızarım oğlum kalk koltukta otur mesela sallama , hep söz dinlemez ama çoğu zaman dinler. Okuldada sorun şuymuş şarkılar söylüyorlar el sallıyorlar alkış yapıyorlar , oda yapıyor ama bir yerden sonra sıkılıyor sallamıyor başka yerlere bakıyor . Bende diyorum ki yani daha küçük laf dinlemiyor herkes gibi uzun süre yapmıyor diye odaklanmıyor değil. Sevdiği şeylerde uzun süre oynar, resim çizeriz 20 dakka, boya yaparız 10 dakka lego oynarız 1,5 saat , tamamen keyfine bağlı. Sinir krizi fln da geçirmiyor anlamadım gitti dertlerini gerçekten , bazen oğlum yaramaz diyorum etrafımdakilere onlar bile sen çocuk görmedin mum gibi akıllı akıllı oynuyo işte ne istiyorsun diyorlar . Bu yaştaki çocuğu da piskolog piskolog gezdirmek istemiyorum etkilenmesin diye. Birde bildiğim dehb için evdede aynı durumu gözlemlemek lazım farklı ortamlardada ve uzun süre , süreklilik olmalı. Ayrıca 3/4 yaş grubu odaklanma için daha çok küçük beyin daha olgunlaşmadı, nasıl tanı kotabilirlerki. Bu arada nörologlar da herşey gayet yerinde dedi sorun yok dediler. Bilmiyorum
Yani ben anlattıklarınıza göre yaşı gereği bu çocuk böyle diye düşündüm açıkçası laf dinleyen çocukta çocuk değil yani adı üstünde çocuk öğretmen ne beklio ki garip geldi bana. Benim kızımda çok hareketli ama sevdiği işlerde odaklanır vs. BaEn bende hiperaktiviteden şüpheleniodum ama değil gene araştırdığım kadarıyla uzman değilim tabi. Pedagog desteği alabilirsiniz daha iyi yönlendirir rahatsızsanız bu durumdan. Dr dr gezmek olarak düşünmeyin. İstanbuldaysanız cihan çelik bu işin ehli gerçekten. İpad telefon vs izliosa biraz kesebilirsiniz spor jimnastik resim drama gibi aktivitelere yönlendirebilirsiniz. Üzülmeyin daha çok küçük teşhis koymak için bilemedim tabi işin uzmanları tecrübeliler daha iyi bilir ama zaman herşeyin ilacı olur inşallahKızlar selam, cumartesi randevum var 10+3 olacağız. Bir tane oğlum var 3,5 yaşında ve hamile olduğumu söylemedik ama nasıl oluyorsa sezdi mi duydumu bilmiyoruz kardeşim olcak diyip duruyor. Ve son zamanlarda okul öğretmeni sürekli dikkati dağılıyor dikkat eksikliği var böyle değildi diyip duruyor. Bireysel çalışınca sorun yok dinliyor ama toplu aktivitelerde dikkati dağılıyor fln diyor. Hamile halimle kafaya taktım baya her gün internetten araştırma yapıyorum. Dehb şüphesi var öğretmenin ama 3,5 yaşındaki çocuğun çok uzun süre dikkatini vermemesi gayet normal geliyor bana yaşı gereği. Nöroloğa götürdük sorun yok diyor. Sizin daha büyük çocuklarınız var mı ? Hamileliğinizden sonra büyük çocuklarınızda değişiklik oldu mu ? Ayrıyeten çocuğum küçükken ateşli havale geçirdiği için havale önleyici ilaç kullanmaya başladı şubat 2024 ten beri, o ilaçta hiperaktivite yapabilir ilacı bıraktırsanız mı fln diyip duruyor öğretmen. Doktorda evet yapar ama bir yıldır kullanıyor yani o kadar etki etmez diyor. Kızlar çok yoruldum , oğlum yaşıtlarına göre gayet gelişimi yerinde saymayı renkleri biliyor. Güzel konuşuyor. Bezi 2 yaşında gece gündüz bıraktı, evet bazen sınırları zorluyor laf dinlemiyor ama hep öyle değil. 2 saat boyunca legolarla da oynayıp odaklanabiliyor , masa başı aktivite en fazla 20 dk sürüyor yani yazmaya çok bayılmıyor . Tipik erkek çocuk , benmi kendimi kandırıyorum
Norolojilik bir durum degil diye biliyorum bunu ben, tamamen pskiyatri alani ama şoyle cocugunuz bana normal geldi, benim kardesim apayri bi alem yani
Daha 3 yasinda durduk yere sinir krizleri geciren, kendini yerden yere atan asiri sinirli bi cocuktu, genelde sureci ablam ve annem takip etmisti tani aldigi yasi ben karistiriyorda olabilirim cunku doktor tani koymayip beklemisti, bebeklige vurup sonra belli yasta goturuyorsun o zaman tani veriyolar dogru.
Teşekkür ederim kızlar, yani bende bilemedim mesela bir seans jimnastiğe götürdüm orda sırayı takip edip aynı hareketleri yapmak gerekiyordu ilk 15 dk herkesin önüne geçiyordu bekliceksin takip edceksin aynı yapcaksın dedim, son 35/40 dkk laf dinledi sırasını bekledi bayada enerjisini attı , yeni başlayan bir kız daha vardı yapmak istemedi mesela utangaçtı . Yani her çocuk farklı . Erkek çocuk yatağa koyuyorsun yüz kere yat uyu dediğimde oluyor sessiz uyuduğu da oluyor. Bilemedim ya odaklanma sorunu olan benim bildiğim yerinde duramaz sürekli sallanır, sürekli konuşur sürekli kıpırdar bişeyleri atar oynar oyundan oyuna geçer yerinde duramaz yani poposuna pil takılmış gibi olur.Yani ben anlattıklarınıza göre yaşı gereği bu çocuk böyle diye düşündüm açıkçası laf dinleyen çocukta çocuk değil yani adı üstünde çocuk öğretmen ne beklio ki garip geldi bana. Benim kızımda çok hareketli ama sevdiği işlerde odaklanır vs. BaEn bende hiperaktiviteden şüpheleniodum ama değil gene araştırdığım kadarıyla uzman değilim tabi. Pedagog desteği alabilirsiniz daha iyi yönlendirir rahatsızsanız bu durumdan. Dr dr gezmek olarak düşünmeyin. İstanbuldaysanız cihan çelik bu işin ehli gerçekten. İpad telefon vs izliosa biraz kesebilirsiniz spor jimnastik resim drama gibi aktivitelere yönlendirebilirsiniz. Üzülmeyin daha çok küçük teşhis koymak için bilemedim tabi işin uzmanları tecrübeliler daha iyi bilir ama zaman herşeyin ilacı olur inşallah
Tabi mizac ta çok önemli belki siz ya da babası öyleydi illa benzio birineTeşekkür ederim kızlar, yani bende bilemedim mesela bir seans jimnastiğe götürdüm orda sırayı takip edip aynı hareketleri yapmak gerekiyordu ilk 15 dk herkesin önüne geçiyordu bekliceksin takip edceksin aynı yapcaksın dedim, son 35/40 dkk laf dinledi sırasını bekledi bayada enerjisini attı , yeni başlayan bir kız daha vardı yapmak istemedi mesela utangaçtı . Yani her çocuk farklı . Erkek çocuk yatağa koyuyorsun yüz kere yat uyu dediğimde oluyor sessiz uyuduğu da oluyor. Bilemedim ya odaklanma sorunu olan benim bildiğim yerinde duramaz sürekli sallanır, sürekli konuşur sürekli kıpırdar bişeyleri atar oynar oyundan oyuna geçer yerinde duramaz yani poposuna pil takılmış gibi olur.
Öyle .. Allah dermansız dert vermesin, tüm çocuklar bizim için çok değerli, umarım en kısa sürede düzelir ve devam ederizTabi mizac ta çok önemli belki siz ya da babası öyleydi illa benzio birinegüzel düşünün inanın bazen çocukları biz etiketliyoruz yaramaz huysuz hareketli laf dinlemez vs die sevgiyle şefkatle anlamaya çalışarak yaklaşınca daha farklı oluyo. İnsanız tabi kendimizi tutamadığımız anlar oluyo ama günün sonunda masum yavrumuza sarılınca o da unutuyo biz de okulda on çocuk var inanın bir tek ben laf işitiyorum çıkışta henuz 2,5 yasında çok ilerlerse evet götürürüm pedagog a ama şu an normal gelio okuduğum araştırdığım kadarıyla. Okulun rehberlik öğretmeni varsa o da destek olabilir öğretmende ne yapabiliriz diye yorum yapabilir hiç canınızı sıkmayın doğal sürecinde yani çocuklar hepsi otur otur kalk kalk olcak hali yok yok alkış yapmamış bırakmış yok oturmamış milletin çocuğu bir senede zor alışıyo ne beklio ki öğretmen işte ben de anlamıyorum bazen yanlış anlamayın. Okul çncesi öğretmeni vardır belki aramızda ama çok küçükler kuralları dünyayı öğreniolar annesiz babasız bi yerde herşeyi robot değiller ya. Şurda okul açılalı ne kadae olmuştur zaten
Ilk gebeligimde aniden koltuktan kalktigimda falan oluyodu bana, simdi de hapsirdigimda oluyor. Dokular bi seyler geriliyodur diye dusunuyorum. Dayanilmaz ve uzun suren sanci yoksa paniklemeyin ara sira batmalar olabilirmis.Kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var aniden vajinada bıcak saplanır gibi ağlatacak derecede ağrılar normal mi çok korktum yürürken kitleniyorum resmen hava da fırtınalı acile gitsem mi kanama da yok ama daha önce bebeğimin kalbi durduğu için de panik yaptım hafif batmalar rahim büyüyor ondan biliyorum ama bu inanılmaz bişey ya girdiğinde ağlatıyor
Yattıgımda öyle dayanılmaz bir ağrı yok yürürken bişey batıyor sanki alttanIlk gebeligimde aniden koltuktan kalktigimda falan oluyodu bana, simdi de hapsirdigimda oluyor. Dokular bi seyler geriliyodur diye dusunuyorum. Dayanilmaz ve uzun suren sanci yoksa paniklemeyin ara sira batmalar olabilirmis.
Cok dogru, oturdugu yerde oturamaz surekli eli kolu oynar en belirgin ozellikleride tikleri vardir, boyun gözz baş tikler olusur, surekli hareket etme ihtiyaci hisseder, herseyde asiri derecede israrcidir, hiperaktive bi cocugun sanmiyorum 1 2 saat lego oynasinTeşekkür ederim kızlar, yani bende bilemedim mesela bir seans jimnastiğe götürdüm orda sırayı takip edip aynı hareketleri yapmak gerekiyordu ilk 15 dk herkesin önüne geçiyordu bekliceksin takip edceksin aynı yapcaksın dedim, son 35/40 dkk laf dinledi sırasını bekledi bayada enerjisini attı , yeni başlayan bir kız daha vardı yapmak istemedi mesela utangaçtı . Yani her çocuk farklı . Erkek çocuk yatağa koyuyorsun yüz kere yat uyu dediğimde oluyor sessiz uyuduğu da oluyor. Bilemedim ya odaklanma sorunu olan benim bildiğim yerinde duramaz sürekli sallanır, sürekli konuşur sürekli kıpırdar bişeyleri atar oynar oyundan oyuna geçer yerinde duramaz yani poposuna pil takılmış gibi olur.
Bana acil doktoru ilk aylarda kasik ve bel agrisi beklemeyiz demisti ama her doktor farkli bir sey soyluyor, dayanilamacak siddetteyse bence gorunmelisin.Kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var aniden vajinada bıcak saplanır gibi ağlatacak derecede ağrılar normal mi çok korktum yürürken kitleniyorum resmen hava da fırtınalı acile gitsem mi kanama da yok ama daha önce bebeğimin kalbi durduğu için de panik yaptım hafif batmalar rahim büyüyor ondan biliyorum ama bu inanılmaz bişey ya girdiğinde ağlatıyor