Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Fetal dna da Kalp ile ilgili bir tespit yapılmıyor sadece kromozomsal detaylara bakılıyor diye biliyorum. Kalp ya da diğer organlarla ilgili sorunlara detaylı ultrasonda bakılıyor diye biliyorum.
Kocaman bir liste gosterdi ve bakılıyor dedi ayrintilida da görüyoruz zaten dedim ben hatta erken tanı konuyor dedi ben de çok hakim değilim ilk kızımda görmedim duymadım böyle bir şey bugun uzun uzun anlattı doktor güvendiğim birisi olduğu için de yaptıralım dedim Rabbim hayırlısını versin kimseyi evladiyla sinamasin

Anladım, doktorunuz tabi en doğrusunu biliyordur. Ben tam listeyi şu an hatırlamıyorum, ama kızıma hamileyken yaptırırken doktor bunun sadece kromozomsal sonuçlar gösterdiğini söylemişti diye hatırlıyorum. Bizde şüphelenilen durum Turner sendromuydu. Çok şükür sonucumuz temiz çıkmıştı, sağlıkla dünyaya geldi Allah'a şükür.

Aa gerçekten mi maşallah size o zaman doktorlar abartıyor biraz çünkü ben et tavuk protein çok tuketirim bi tek balıkla aram yok yemen gerek dedi bana ondan tedirgin oldum çok içim rahatladi teşekkür ederim

Rahat olun bazı gebeler mide bulantısından su bile içemiyorlar..
Yiyemediğiniz şeylere kendinizi zorlamayın hiç

Kalp rahatsızlıkları detaylıda da çıkıyor
Doğuma ona göre hazırlanılıyor yengemde yaşamıştık
Doğum sonrası ameliyat oldu bebiş

Rahat olun bazı gebeler mide bulantısından su bile içemiyorlar..
Yiyemediğiniz şeylere kendinizi zorlamayın hiç
İlk hamileliğimde ben de bir dönem sudan tiksindim. Ama sonradan anladım ki aslında bardaklardan acayip bir koku aldığım için su içemiyormuşum. Suyu pipetle içmek işimi çok kolaylaştırmıştı. Eğer su içmekten midesi bulanan varsa pipet yöntemini deneyebilir.

Kızlarrr Fetal dna sonucum cıktı . Kızım geliyor sonuclar temiz gecen hafta cuma vermiştim pazartesi kan amerikaya ulaştı bugun doktor iletti .Hepinizden iyi haberler almak için dua ediyorum
Maşallah temiz çıkmasına çok sevindim, kızınızı sağlıkla hayırla kolayca kucağınıza almanızı dilerim.

Hiç mi vicdan yapıyorum ben de çocuk vitamin alamıyor diye ama sevmiyorum takviye verdi doktor onu kullan ama yine de haftada bir yesen iyi olur dedi ben en son ne zaman yedigimi hatırlamıyorum haftada bir diyor
Sevmediğin bir şeyi yemeğe zorlamak bence yanlış. Omega3 takviyesi verebilir doktor.

Kizlar ben hamile kalmadan once diyet yapmistim 5 ay kadar, protein agirlikli besleniyodum, cok guzel su iciyodum, inek yerine keci koyun peynirleri yiyodum vs. Su an mide bulantim cok tiksinmem yok, ilk gebeligim cok cok daha kotuydu; ama keci koyun peynirleri asla yiyemiyorum, inek sutunden yapilma peynirlerde sorunum yok, yumurta et kiyma tavuk balik vs proteinleri yiyemiyorum kotu kokmuyolar aslinda ama boyle sanki plastik kemiriyomusum gibi yemek icin zorlasam kuscam gibi, e doktor protein tuketmen lazim diyo ama anca peynir yogurtla idare ediyorum. Aldigim takviye icinde omega3 var biraz ona guveniyorum balik yiyememe konusunda. Bi de su derdim var, su icemiyorum, cam sisemi yanimda tasiyorum ama gunde 1 lt anca, icemez oldum saka gibi kokmuyo da ama midem almiyo. Dikkat edicem derken 5kg almisim 2aylik hamile 5kg alir mi hic pilav sehriye makarna yemiyorum, asrin tandiri lavaslarindan aldim, canim cekiyo diye tam bugday unu aldim onunla saglikli pogacalar vs yaptim, ama kg durmuyo vallahi, saglikli seylerden sogudum

12.haftadayız sol kalçamda ve belimde geçmeyen ağrılarım var , bazen bel sırt ağrılarım oluyor rahat rahat yatamıyorum bile , sabahları biraz geç kahvaltı etsem hâlâ kusuyorum , aç karnına su içsem kusuyorum, hapşırınca bile karnıma kasıklarıma sancı giriyor , ilk bebeğim tecrübesiz bir anneyim bunlar normal mi
Ve beni tedirgin eden bir durum var .. Doktorumuz geçen hafta ense kalınlığı ölçerken bebiş hareket ettiği için zorlandı nazal kemiği göremedim dedi , daha sonra gördüyse bile gördüm demedi , ikili test istedi haftaya tekrar gel dedi . İkili test sonucu çıktı bu sonuçtan anlayan var mı , ense kalınlığı 1.7 demişti

Eklentiler

• 1000035007.jpg
    42,8 KB · Görüntüleme: 10
Alır nerden biliyorsun diye sorma yani inanılır gibi değil ama bende nasıl böyle şiştiğimi anlamadım. Yani çok dikkat etmiyorum ama hamile kalmadan önce daha çok yediğime eminim. Hep aynı kalıyordum. Yani benim hazımsızlığım oluyor, şişti vücudum sanırım ondan da kaynaklanıyor. Pantolonlarımı giyemiyorum önü kapanmıyor

Bugun ben de lastikli likrali bi pantolon almistim gecen ay, onu bile giyemedim gobekten. Esim diyo ki sen 5 kiloyu komple gobege almissin bu bebek degil biliyorum, ama bagirsak problemim var sindirimim cok yavas ve zor oluyor, gobek o kadar sis ki, kizlar burda yaziyolar sabah bi sey yok aksam sisiyor diye, benim sabah aksam kocaman bi karnim var bebislerimiz gelissin baska sey istemeyiz ama, 2 aylik hamileden beklenmedik hareketler sergiliyoruz

Canim testler icin hic fikrim yok. Benim ilk gebeligimde cok agrim olmustu, parol fayda etmiyordu, krem suremiyodum kas gevsetici alamiyodum, su an seni cok iyi anliyorum. Doktorun onaylarsa magnezyum sitrat deneyebilirsin, ben bu hafta kabizlik problemim icin sordum doktorum onay verdi simdi kullaniyorum, magnezyumun sitrat formu kaslara da iyi geliyo, ha sana iyi gelir mi bilemem ama fikir olmasi acisindan paylasmak istedim. Insallah en kisa surede agrilarin diner, cok kolay ve guzel bi hamilelik gecirirsin

İnşallah hepimiz kolaylıkla güzellikle geçirelim bu süreci .. düğünden önce de benzer ağrılarım vardı mg takviyesi kullanmıştım geçmişti , sanırım yine mg takviyesi kullanmam gerekecek . Hiçbir şekilde ne ilaç ne krem kullanmadım doktor söylemeden bir şey yapmaktan çekiniyorum
Tavsiyeniz için teşekkür ederim, siz de sağlıkla kucağınıza alın İnşallah bebeğinizi

Çok şükür güzel sonuclanmasina sevindim hepimizin güzel olur inşallah sonuçları doktorlar konuşuyor tibbi terimler söylüyorlar ne kadar anliyoruz bilmiyorum bir sürü terim bi sekilde ikna ediyorlar ben ikna oldum bugün inşallah sonucu da güzel olur

İnşaallah siz de olumlu güzel sonuçlar alırsınız. Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin. Testle aynı zamanda erkenden cinsiyetini de öğrenmiş olacaksınız. Sırf cinsiyeti doğru öğrenmek için bile fetal dna yaptıranlar var. Bazen tüm hamilelik boyu kız dendi ama erkek doğdu haberleri oluyor ya, onu da önlemiş oluyor bu test. Her şey gönlünüzce olsun.

Bende bugün Fetal DNA testi yaptırdım panaromada 470$ yaptılar sonuçlarında 15-16 güne çıkıcağı söylendi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…