Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

İyi akşamlar kızlar Pazar günü Beta HCG 84.01 çıktı doktorumu istediği üzerine bugün tekrar yaptırdım 1071 çıktı 6 günde olmuş bu artış yeterli mi sizce
Fazla fazla artırmış. Çok güzel 🧿
Seninkiler büyükmüş canım maşallah 3. Size ne iyi gelir şimdi 😍🌸 9 ve 8 yaşında iki kızım ve 8,bçk aylık oğluşum var inşallah yoktur 4. Felan 🤦🏻‍♀️ regli olacakmışım gibi belim ağrıyor hafif kasıklarda ağrı da var ama bunlar gebelik başlangıcında da oluyor kafamda deli sorular 🥺
Güzel kardeşim yarın nöbetçi eczaneden bi kaset test al. En az 5-6 gün geçmiş adet. Bi şey varsa illa çıkar. Bu stres iyi değil. Bebek emziriyorsun.💐

Evet kızlar işten çıkıp eve geleyim derken ancak ayrıntıları yazabiliyorum kusura bakmayın otobüste de biraz midem tuhaf oldu 🥴 neyse konumuza geleyim
Fetal DNA için yolladiklari
Anneden alınan periferik kandan izole edilen fetal dna ile PreNext NIPT testi yapılmaktadir. 23 kromozomun hepsine bakılır, test içeriği aşağıda, belirtilmiştir.

PreNext NIPT ( Non-Invasive Prenatal Test – Cell -Free DNA Testi )

1. Bu bir tarama testidir, sadece tanı koymaya yardımcı olur. Bu test sonucunda yüksek bir risk olduğu gözlemlenirse, genetik danışmanlık ve invaziv prenatal tanı gereklidir.
2. PreNext NIPT testi ile 23 kromozomun hepsinde olabilecek sayısal anomaliler (Trizomi 21, Trizomi 18, Trizomi 13 gibi), makro ve mikrodelesyonlar, duplikasyonlar ve bunun yanı sıra cinsiyet kromozomlarında meydana gelebilecek anöploidiler (47,XXX, 47,XXY , 45,X gibi) saptanabilmektir. Fetal fraksiyon (bebeğin anne kanında dolaşan DNA oranı) da belirtilerek, güvenli analiz sağlanır.
3. NGS yöntemi kullanılır.
4. Hem tekil hem ikiz gebelikler için çalışabilmektedir. Tekil gebeliklerde 10.haftadan itibaren, ikiz gebeliklerde ise 12.haftadan itibaren numune alınması önerilir.
5. Sonuç raporunda kromozomal anomali yönünden pozitif çıkan hastalarımıza, merkezimizde CVS ya da amniyon sıvısından kromozom analizi veya kromozal array yapılarak doğrulama sağlanabilmektedir.
Bebeğin cinsiyeti de öğrenilmekte
Down sendromu (trizomi 21) başta olmak üzere trizomi 18 ve trizomi 13 gibi patolojik durumlar ve bazı ender genetik hastalıklar hakkında bilgi vermektedir.
Tanı konmasında tek başına yeterli olmamasına karşın anne karnında fetal DNA testi, yaklaşık %99'luk bir hassasiyetle genetik hastalıkların belirlenmesine olanak sunmaktadır. Testin doğruluk oranı, örneğin, Down Sendromu'nda %99, Edwards Sendromu'nda %98, Patau Sendromu'nda %65'tir.
Fetal DNA testi; bu yöntem ile hamilelik sürecinin 10 – 12. haftalarında anne adayından kan alınır. Alınan kanda fetal hücreler ayrıştırılarak bebeğin cinsiyeti kesin olarak belirlenir. Cinsiyet haricinde bebeğin genetik anomalilerini de tespit etmek için de başvurulan bir yöntemdir.
10.hafta itibari ile yapılır anneden Kan alınarak bebeğin kromozom hastalıklarına aynı zamanda cinsiyetine kadar bakılır .Sonuçlarınız 14 gün sonra çıkıyor
Ankarada çalışılıyor.
12 bin tl den yardımcı oluruz efendim
Nakit 11 bin tl

Ne güzel ☺️

Ben iki tane alıyorum yatmadan. Dün gece misal defaetle uyandım mide bulantısıyla. 🤢 Dön sağa, dön sola. Sanki henüz birkaç saat önce o ilaçları almamışım gibi. Ne oluyorsa o saatlerde artık. :bicak:

Ama sabah kalktım fena değilim. Gün içinde biraz bulandı ama idare etti. Şimdi yine alacağım.

Benim Dr iki tane gece yatmadan al. Yetmezse sabah bi tane daha ekle. Yine yetmezse öğleden sonra da bi tane alabilirsin. Günde 4 taneye kadar içebilirsin dedi.
Ay Allah yardımcın olsunn zor gercekten ben de çok kötüydüm hasta gibi yatıyordum hep ama sanki fayda etti gibi ilaç çok şükür

Hahah kızlar test aldim sabah mi yapayim şimdi mi ?
Simdiiiiiii😄

Ben adet günümden önceki gün yaptım. Kaset testti. Vakit de akşam namazından sonraydı. Silik ama pozitif çıktı. Ertesi gün yine yaptım. Yine aynı çıktı.

Senin ki adetin geçmiş. Bir durum varsa direkt çıkar.

Son düzenleme:
Şimdi çıkmış kan sonucum.
Ayın 18 i : 70
20 si: 215
22 si yani bugün : 677 3 kat artmış hep. Normal mi acaba bu artış biraz korktum @Eldorin @Sakayik35
Canım normal . Benim ilk gün 14 ertesi gün 40 4 gün sonra 580 onun ertesi günü 890 ondan 2 gün sonrada 2850 çıkmıştı banada çok gibi gelmişti artış ama normal ilerliyor şükürler olsun

Canım normal . Benim ilk gün 14 ertesi gün 40 4 gün sonra 580 onun ertesi günü 890 ondan 2 gün sonrada 2850 çıkmıştı banada çok gibi gelmişti artış ama normal ilerliyor şükürler olsun
Çok şükür ya şöyle mesajlar o kdar içi rahatlatıyor ki. 3 kat artış görünce panikledim hemen. Genelde herkesin 2 kat artmış. Doktorum endişelenme haftaya keseyi görürürz dedi ama sanırım görene kadar biraz panik devam edeceğiz 😀

X