- 30 Ocak 2024
- 200
- 102
- 29
İçim rahatladı çok sağol10+6 yım hala devam ediyor canım enfeksiyonmda yok
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İçim rahatladı çok sağol10+6 yım hala devam ediyor canım enfeksiyonmda yok
Çok sağlasın içim rahatlıyor normali duymakBn 10. Haftadayım bndede oluyor canm çevreme sordum normal dediler
Bende yarın 8. Haftaya gireceğim ama daha hiç akıntım olmadı benimde kafamı olmaması kurcalıyor. Olsa kafaya takıyoruz olmasa kafaya takıyoruz allahım inşallah hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip eder.Kızlar, 8+1 im bugün 2 gündür açık sarı akıntı çok geliyor ve sürekli altına kaçırmış hissi var özellikle akşamları. Sizde hiç bu haftalarda böyle akinti yoğunluğu oldu mu açık sarı yada beyaz oluyor krem gibi
Aynen öyle valla. Ben şu an olan şeyi de olmayan şeyi de hep kötüye yoruyorum, hep bir panik hali. Benim de yoktu 8 ve 8+1 de var. Mide bulantısı da 7 +0 d başladı tam 9+0 d ne olacak meraktayımBende yarın 8. Haftaya gireceğim ama daha hiç akıntım olmadı benimde kafamı olmaması kurcalıyor. Olsa kafaya takıyoruz olmasa kafaya takıyoruz allahım inşallah hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip eder.
Merhaba, size onerim bir doktora gorunmeniz. Enfeksiyon varsa sari akinti icin diyorum tedavi gerekir, bide altima kacirmis gibi dediginiz idrar gibi islaklikmi? Korkutmak istemem ama bu gibi durumlarda bebegin amniyotik sivisida olabilir. Gidip gostermeniz gerekir, bende hamile grubumz var instg. Orda birinin akintisi vardi su gbi dedi amniyotik sivi olabiliyormus gitti enfeksiyon cikti ilac verdiler.Aynen öyle valla. Ben şu an olan şeyi de olmayan şeyi de hep kötüye yoruyorum, hep bir panik hali. Benim de yoktu 8 ve 8+1 de var. Mide bulantısı da 7 +0 d başladı tam 9+0 d ne olacak meraktayım
Merhaba, size onerim bir doktora gorunmeniz. Enfeksiyon varsa sari akinti icin diyorum tedavi gerekir, bide altima kacirmis gibi dediginiz idrar gibi islaklikmi? Korkutmak istemem ama bu gibi durumlarda bebegin amniyotik sivisida olabilir. Gidip gostermeniz gerekir, bende hamile grubumz var instg. Orda birinin akintisi vardi su gbi dedi amniyotik sivi olabiliyormus gitti enfeksiyon cikti ilac verdiler.Kızlar, 8+1 im bugün 2 gündür açık sarı akıntı çok geliyor ve sürekli altına kaçırmış hissi var özellikle akşamları. Sizde hiç bu haftalarda böyle akinti yoğunluğu oldu mu açık sarı yada beyaz oluyor krem gibi
Ben gittim canım bugün herşey yolunda maşallah Bu hafta fetal DNA testini yaptırıcaz inşallah ondan da hayırlı haberlerle geliriz
Bizim de hemen hemen 4 yaş fark olacak. Nasıl olıyor bu yaş aralığı? Ben ilkinde çok zorlandım, hala unutamam o günlerimi, yalnızlığımı. Şimdi biraz korkuyorum. Abimiz bana çok düşkün mecburen büyüyecek galiba bebek doğunca.
Ben de ilk bebeğimde çok zorlanmıştım, çok gazlı bir bebekti, kolik gibi bir şeydi, her akşam uykuya geçmesi 4 saat sürer ve bu süre içinde naparsak yapalım aralıksız ağlardı. 4 ay sürmüştü bu ağlamaları. İlk ay annem yardıma gelmişti, o bana bebekle ilgili her şeyin normal olduğunu, milletin bebeğini ne kadar zorluklarla büyüttüğünü anlata anlata bana bebeğimi alıştırmaya çalıştırıyordu. Ama 2. bebeğim doğduğunda kolay bebek büyütmek nasıl oluyor işte o zaman anladım. Aşırı uslu, sıfır gazsız, iştahlı, uykusu geldiğinde kolayca uyuyan, çok çok rahat bir bebekti. Tabi ben de artık tecrübeli bir anne olduğumdan herkes de bana güveniyordu, ilk bebekte her gün ne kadar emdi ne kadar uyudu diye tonlarca rahatsız edici soruya maruz kalırken, 2. bebekte kimsenin bebeğimi nasıl büyüttüğüm ile ilgilenmemeleri beni aşırı rahatlatmıştı. Bu rahatlık da elbette bebeği kolay büyütmemde etkilidir. İnşallah siz de 2.sinde çok rahat edeceksiniz. Çünkü artık neyin ne olduğunu en iyisini biliyorsunuz.Yaa bizim de 3,5 yaş arası inşallah kolay geçer sürecimiz hepimizin
Kızlar merhaba ben Mayıs annesi olacağım başta heyecanla yanlış hesaplamışım kusura bakmayın buraya da yazmış bulundumMerhaba ,
Ben buradayım sanırım 25.09.2024 160 beta ile öğrendik minnağımı , pazartesi günü kese için doktora gideceğim ilk defa
Sat 19.08.2024
ah inanın ağlayarak okudum o kadar güzel yazmışsınız ki kendi adıma çok teşekkür ederim tecrrübe çok çoook kıymetli bişey gerçekten benimde kızımla çok iyiyiz yani sürekli beraberiz anane babane ile de çok iyi ama tabi anne başka bişey eminim onun için de şu an da 2,5 yaşında ben yarım gün başlatmış oldum bu sene böyle devam edicek haziranda tatil oluyo zaten eylül de dediğiniz gibi tam gün gidicek. İnşallah üzmeden onu incitmeden süreci atlatırız kendi de alışır en çok kafamı kurcalayan konu bu çünkü bebek bakmak falan korkutmuo Allah size de yardım etsin inşallah 3. De sağlıkla alın kucağınızaBen de ilk bebeğimde çok zorlanmıştım, çok gazlı bir bebekti, kolik gibi bir şeydi, her akşam uykuya geçmesi 4 saat sürer ve bu süre içinde naparsak yapalım aralıksız ağlardı. 4 ay sürmüştü bu ağlamaları. İlk ay annem yardıma gelmişti, o bana bebekle ilgili her şeyin normal olduğunu, milletin bebeğini ne kadar zorluklarla büyüttüğünü anlata anlata bana bebeğimi alıştırmaya çalıştırıyordu. Ama 2. bebeğim doğduğunda kolay bebek büyütmek nasıl oluyor işte o zaman anladım. Aşırı uslu, sıfır gazsız, iştahlı, uykusu geldiğinde kolayca uyuyan, çok çok rahat bir bebekti. Tabi ben de artık tecrübeli bir anne olduğumdan herkes de bana güveniyordu, ilk bebekte her gün ne kadar emdi ne kadar uyudu diye tonlarca rahatsız edici soruya maruz kalırken, 2. bebekte kimsenin bebeğimi nasıl büyüttüğüm ile ilgilenmemeleri beni aşırı rahatlatmıştı. Bu rahatlık da elbette bebeği kolay büyütmemde etkilidir. İnşallah siz de 2.sinde çok rahat edeceksiniz. Çünkü artık neyin ne olduğunu en iyisini biliyorsunuz.
Aslında kızım da bana aşırı bağlı, düşkün bir çocuktu, her gün etkinliklerle oyunlarla geçen 3 sene sonunda benim kardeşine hamileliğimle bu ilgilenmelerim sekteye uğradı. Çünkü erken doğum sebebiyle son 4 ay evde sürekli istirahat vermişti doktor, sürekli yataktaydım, sadece tuvalete kalkıyordum. Anneanne babaanne yardıma gelip dönüşümlü bizde kalıyorlardı, bununla birlikte kızımla aramıza ister istemez bir mesafe girdi, tam da pandemi dönemi, zaten insan görmüyor çocuk, anneanne babaanneyle vakit geçirmeye başlamış oldu. Her gün yatağa yanıma gelir beraber kitap dergi okur, bulmacalar çözerdik, yapboz yapardık. İkimiz için de çok zor bir süreçti ama belki de bu sayede biraz biraz o düşkünlük azalmış oldu.
Ben aralarının 3,5-4 yaş olmasından ötürü zorlanmadım diyebilirim. Doğuma 2-3 ay kala biz babasıyla ablalığın nasıl bir şey olduğunu hep ona anlatıyorduk. Ama çok güzel bir şey oh şöyle tatlı kardeş bebek gelecek böyle güzel oynayacaksınız falan diye abartılı güzel olarak değil de, hayatın gerçekleriyle anlatıyorduk. Bak çok tatlı güzel bir kardeş gelecek ama bir ağlayacak viyak viyak eyvaaah kulaklarımız patlayacak, ay sus sus seni gidi yaramaz bebek diycez, bakacaz altına eyvaaaah, püfff, meğerse altına doldurmuş kakaları, hemen açalım bezini yardım et bana hadiiii.... diye böyle oyuncak bebekleriyle ya da küçük bir kırlent yastığı bebek gibi canlandırıp kıkır kıkır oyun oynardık. Ayyy bak yine ağlamaya başladı acaba karnı mı aç, gel annesinin memesini verelim süt içsin... vs vs, böyle böyle, doğduğunda da o ablalık iç güdüsü gelmişti kızıma. Ağladığında aynı oynadığımız oyunlardaki gibi bana haber veriyordu, beraber altını açmamda bana yardım ediyordu, uyuturken hassas davranıyordu sessiz kalıyordu. Arada istemeden zarar verdiği de oluyordu tabi çok yanak sıkmak gibi. Ama bence algıları 3,5-4 yaşta çocukların çok gelişiyor neyi nasıl yapmaları gerektiklerini kolay kavrayabiliyorlar. Belki araları 2 yaş olanlar daha fazla zorlanabilirler çünkü 2 yaşta o da hala bebek konumunda olmuş oluyor, bu kadar iyi idrak edemiyorlardır. Doğumdan yaklaşık 6 ay sonra yarım gün kreşe başlattık, aslında kreşe gitmeye kolay alıştı ama arkadaşlarıyla sorunları oldu, geri aldım. Ertesi sene tam gün anaokuluna başladı, o zaman çok rahatlık oldu hepimiz için. Yani okula başlama zamanlaması da bence yerinde oldu. Böyle çok üstüste olup kardeş geldi hadi sen de evden gidiyorsun gibi bir mana hissetmedi çocuk. Şimdi sizin 2. doğumlar hazirana geliyor bir sonraki okul dönemi Eylül'de, anaokuluna vermeyi düşünürseniz vaktinde olmuş olur. Daha arada 3 ay var, evde beraber vakit geçirebileceğiniz süre de kalmış oluyor, öyle hemen pabucum dama atıldı hissiyatı olmaz bence. İsterseniz bir sene daha bekler öyle de verebilirsiniz, siz nasıl rahat edecekseniz. Ama büyük okula başladığında hayat bayağı bayağı kolaylaşıyor rutin oluşmuş oluyor.
Çok uzun bir yazı yazmışım farkında bile değilim. Başınızı şişirdiysem kusura bakmayın inşaallah tüm süreçlerimiz kolay olur. Allah bana da 3. Annelikte yardım etsin, kime hamileyim desem bana acıyarak bakıyor şu an hafiften korku yüklenmeye başladı.
Aslında bu süreçler bir ömür unutamadığımız, zorlansak da bir şekilde mutlu olduğumuz süreçler olduğu için ben de uzun uzun konuşmak isterim bu konuda:) o yüzden estağfurullah ne kafa şişirmesi, paylaştığınız için teşekkürlerBen de ilk bebeğimde çok zorlanmıştım, çok gazlı bir bebekti, kolik gibi bir şeydi, her akşam uykuya geçmesi 4 saat sürer ve bu süre içinde naparsak yapalım aralıksız ağlardı. 4 ay sürmüştü bu ağlamaları. İlk ay annem yardıma gelmişti, o bana bebekle ilgili her şeyin normal olduğunu, milletin bebeğini ne kadar zorluklarla büyüttüğünü anlata anlata bana bebeğimi alıştırmaya çalıştırıyordu. Ama 2. bebeğim doğduğunda kolay bebek büyütmek nasıl oluyor işte o zaman anladım. Aşırı uslu, sıfır gazsız, iştahlı, uykusu geldiğinde kolayca uyuyan, çok çok rahat bir bebekti. Tabi ben de artık tecrübeli bir anne olduğumdan herkes de bana güveniyordu, ilk bebekte her gün ne kadar emdi ne kadar uyudu diye tonlarca rahatsız edici soruya maruz kalırken, 2. bebekte kimsenin bebeğimi nasıl büyüttüğüm ile ilgilenmemeleri beni aşırı rahatlatmıştı. Bu rahatlık da elbette bebeği kolay büyütmemde etkilidir. İnşallah siz de 2.sinde çok rahat edeceksiniz. Çünkü artık neyin ne olduğunu en iyisini biliyorsunuz.
Aslında kızım da bana aşırı bağlı, düşkün bir çocuktu, her gün etkinliklerle oyunlarla geçen 3 sene sonunda benim kardeşine hamileliğimle bu ilgilenmelerim sekteye uğradı. Çünkü erken doğum sebebiyle son 4 ay evde sürekli istirahat vermişti doktor, sürekli yataktaydım, sadece tuvalete kalkıyordum. Anneanne babaanne yardıma gelip dönüşümlü bizde kalıyorlardı, bununla birlikte kızımla aramıza ister istemez bir mesafe girdi, tam da pandemi dönemi, zaten insan görmüyor çocuk, anneanne babaanneyle vakit geçirmeye başlamış oldu. Her gün yatağa yanıma gelir beraber kitap dergi okur, bulmacalar çözerdik, yapboz yapardık. İkimiz için de çok zor bir süreçti ama belki de bu sayede biraz biraz o düşkünlük azalmış oldu.
Ben aralarının 3,5-4 yaş olmasından ötürü zorlanmadım diyebilirim. Doğuma 2-3 ay kala biz babasıyla ablalığın nasıl bir şey olduğunu hep ona anlatıyorduk. Ama çok güzel bir şey oh şöyle tatlı kardeş bebek gelecek böyle güzel oynayacaksınız falan diye abartılı güzel olarak değil de, hayatın gerçekleriyle anlatıyorduk. Bak çok tatlı güzel bir kardeş gelecek ama bir ağlayacak viyak viyak eyvaaah kulaklarımız patlayacak, ay sus sus seni gidi yaramaz bebek diycez, bakacaz altına eyvaaaah, püfff, meğerse altına doldurmuş kakaları, hemen açalım bezini yardım et bana hadiiii.... diye böyle oyuncak bebekleriyle ya da küçük bir kırlent yastığı bebek gibi canlandırıp kıkır kıkır oyun oynardık. Ayyy bak yine ağlamaya başladı acaba karnı mı aç, gel annesinin memesini verelim süt içsin... vs vs, böyle böyle, doğduğunda da o ablalık iç güdüsü gelmişti kızıma. Ağladığında aynı oynadığımız oyunlardaki gibi bana haber veriyordu, beraber altını açmamda bana yardım ediyordu, uyuturken hassas davranıyordu sessiz kalıyordu. Arada istemeden zarar verdiği de oluyordu tabi çok yanak sıkmak gibi. Ama bence algıları 3,5-4 yaşta çocukların çok gelişiyor neyi nasıl yapmaları gerektiklerini kolay kavrayabiliyorlar. Belki araları 2 yaş olanlar daha fazla zorlanabilirler çünkü 2 yaşta o da hala bebek konumunda olmuş oluyor, bu kadar iyi idrak edemiyorlardır. Doğumdan yaklaşık 6 ay sonra yarım gün kreşe başlattık, aslında kreşe gitmeye kolay alıştı ama arkadaşlarıyla sorunları oldu, geri aldım. Ertesi sene tam gün anaokuluna başladı, o zaman çok rahatlık oldu hepimiz için. Yani okula başlama zamanlaması da bence yerinde oldu. Böyle çok üstüste olup kardeş geldi hadi sen de evden gidiyorsun gibi bir mana hissetmedi çocuk. Şimdi sizin 2. doğumlar hazirana geliyor bir sonraki okul dönemi Eylül'de, anaokuluna vermeyi düşünürseniz vaktinde olmuş olur. Daha arada 3 ay var, evde beraber vakit geçirebileceğiniz süre de kalmış oluyor, öyle hemen pabucum dama atıldı hissiyatı olmaz bence. İsterseniz bir sene daha bekler öyle de verebilirsiniz, siz nasıl rahat edecekseniz. Ama büyük okula başladığında hayat bayağı bayağı kolaylaşıyor rutin oluşmuş oluyor.
Çok uzun bir yazı yazmışım farkında bile değilim. Başınızı şişirdiysem kusura bakmayın inşaallah tüm süreçlerimiz kolay olur. Allah bana da 3. Annelikte yardım etsin, kime hamileyim desem bana acıyarak bakıyor şu an hafiften korku yüklenmeye başladı.
ben teşekkür ederim. İyi ne güzel sizin okul alışma süreci erkenden başlamış çok iyi yapmışsınız, o çok iyi geliyor insana. Amiiin inşallah hepimiz sağlıkla alalım kucaklarımıza.ah inanın ağlayarak okudum o kadar güzel yazmışsınız ki kendi adıma çok teşekkür ederim tecrrübe çok çoook kıymetli bişey gerçekten benimde kızımla çok iyiyiz yani sürekli beraberiz anane babane ile de çok iyi ama tabi anne başka bişey eminim onun için de şu an da 2,5 yaşında ben yarım gün başlatmış oldum bu sene böyle devam edicek haziranda tatil oluyo zaten eylül de dediğiniz gibi tam gün gidicek. İnşallah üzmeden onu incitmeden süreci atlatırız kendi de alışır en çok kafamı kurcalayan konu bu çünkü bebek bakmak falan korkutmuo Allah size de yardım etsin inşallah 3. De sağlıkla alın kucağınıza
Ben teşekkür ederim. Evet gerçekten insan o zamanları yaşarken çok zorlanıyor ama yıllar sonra anlatınca sanki başkasının hikayesi gibi geliyor kulağa. Şimdiden okula başlaması alışması çok iyi olmuş, çok büyük rahatlık olur sizin için.Aslında bu süreçler bir ömür unutamadığımız, zorlansak da bir şekilde mutlu olduğumuz süreçler olduğu için ben de uzun uzun konuşmak isterim bu konuda:) o yüzden estağfurullah ne kafa şişirmesi, paylaştığınız için teşekkürler
4 yaş bana da kötü gelmiyor aslında dediklerinizde haklısınız. Baya bir farkındalıkları gelişti. Biz de bebek bakım oyunları oynayabiliriz, güzel fikir oldu.
Biz bu sene okula başlattık günde 2-3 saat de olsa gidiyor. Yazın birlikte olacağız belki biraz zor olur ama hep birlikte olmaya alışmak açısından dediğiniz gibi iyi. Okuldan hastalık getirme riski de var, bebek en azından toparlanmış olur.
Umarım kolayca geçiririz bu süreçleri. Siz artık daha da tecrübelisiniz, büyük abiler ablalar da size can yoldaşı olur
KızMerhaba kızlar daha çok küçük ama cinsiyet tahmini yapabilir misiniz Eki Görüntüle 3506859
Yok acik renk, herkez normal diyor, kasinti falan falan da yok, idrar kaçırmıyorum ama kaçırmış gibi his oluyor çok değişik bisi. Hamile grubunun adi ne takip edeyim bende.Merhaba, size onerim bir doktora gorunmeniz. Enfeksiyon varsa sari akinti icin diyorum tedavi gerekir, bide altima kacirmis gibi dediginiz idrar gibi islaklikmi? Korkutmak istemem ama bu gibi durumlarda bebegin amniyotik sivisida olabilir. Gidip gostermeniz gerekir, bende hamile grubumz var instg. Orda birinin akintisi vardi su gbi dedi amniyotik sivi olabiliyormus gitti enfeksiyon cikti ilac verdiler.