2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    265
Bizde yarin 3 aylik oluyoruz
Uykudan ciglik atarak uyanma var su anlik

Günaydın. Ben olsam doktora giderdim sanırım, bir enfeksiyon varsa ciğerlere inmeden önlem alınır. Muhtemelen şu an ciddi bir durum yoktur ama belki kendiniz yapabileceğiniz şeyler vardır ilerlememesi için, doktor onları anlatır daha sonra ilaç kullanmanıza gerek kalmaz.

Uykudan çığlık atarak uyanma, az emip tekrar uyuma biraz geçtikten sonra tekrar uyanma diş belirtisi diyorlar.

Evet randevu bakiyorum onlem almak gerekir
Gunde 5 6 kere de hapsuruyor ama evi surekli havalandiriyorum ortalik polen kayniyor ondan mi diye de dusunmuyor degilim

Benim bebekte alerjik . Hamileyken tetanoz yaptırdım gerçekten niye yaptırdım bende bilmiyorum. Doğumda da k ve hepatit yaptılar . Birinci ay aşısı dahil hiçbirini yaptırmadım. Şu da var doğumdan sonra çabuk inek sütüyle veya proteiniyle karşılaşan bebeklerde de alerji gelişebiliyor. Benimki doğduktan hemen sonra mama verildi. Birde doğum şekli çok önemli sezeryanli iseniz bize verilen antibiyotik bebeğe geçip barsak harabiyeti yapıyor ve ayrıca annenin vajeninde bulunan bakteri florasını alamadığı için alerji oluyor. Tabi benim gibi olan bir sürü anne var fakat hepsinin bebeği alerjik değil. Ben biraz bebeğin psikolojisinin de etkilendiğini düşünüyorum. Mesela ayrılık psikolojisi yaşayan bebislerde alerji daha sık gözüküyor eğer kuveze girme varsa veya doğumda bir korku zorluk ya da hamileyken ayrılık kaygısı yaşama gibi. Bizim aile de alerji yok elhamdülillah eşimin de yok ama bizim minnoş koskoca alerjik bir bebiş oldu. Genetikte etkili elbet ama çevresel şartlarda baya etkili.

Aşıya gelecek olursak ben bazı çocuk doktorlarından duydum yaptırmayın diyorlar. Aşılı çocuklar daha sık hasta oluyor diye. Mesela ben bebekken annem babam öğretmen fakat hiç aşı yaptirmamislar . Su çiçeği geçirdim onu hatırlıyorum birde hafif kabakulak atlatmistik ailecek. Okul çağında ki aşıları olmuştum ama kızamık aşısı olmamıştım mesela onu hatırlıyorum kızamık hiç geçirmedim şükürler olsun. Sanırım biz annelerde biraz evham var ve bunu kullanıyorlar. Şimdi şey diyebilirsiniz ya sağlık bakanlığı niye kişinin kötülüğünü istesin diye. Bakın korona zamanı da asi olmayan şunu yapamz bunu yapamaz diye milleti kısıtladilar hepimiz asi olduk. Şimdi geçenlerde bir tanıdığın arkadaşı 26 yaşında kalp krizinden öldü. Yine bizim komsu 23 yaşındaydı miyokardit olmuş geç kalınsa o da kalp krizi geçirecekti ve doktor aşılardan olmuş demiş. Bazen sağlık bakanlığı da tamamen bağımsız olmayabilir arkadaşlar. Hatta ben bir saglikci olarak çoğu şeyin ilaç firmalarına para kazandırmak olduğunun farkındayım. (Yaşam şekli değişikliği bizim ülkede desteklenmiyor insanlar her şey için ilaç istiyorlar ) . Yani demem o ki biraz uyanık olmak lazım. Gerisi takdiri ilahi . .

Tek olmadığıma sevindim bebisiniz için üzüldüm. Umarım bir an evvel geçer aşırı yoruldum iki günde
Ozellikle geceleri oluyor
bu gece uyandim kalktim baktim uyuyor mu diye uyuyordu
Yattim aradan 2 dk gecmeden ciglik atarak aglamaya basladi kucagima aldim sen ruya mi gordun oy oy falan derken kucagimda uyudu yanima yatiracaktim biraktigim an gozunu acti tekrar aglamaya basladi geri aldim kucagima oyle gezdim baya iyice dalana kadar

Bende olsam doktora giderdim. Doktora gitmeden önce de serum fizyolojik ile burnunu açar boğazdan balgamini atmasını sağladım.

Benim bebek doğduğunda hırıltılı oluyordu grip filan sanmıştım . Sonra süt diyeti yapınca bitti hırıltısi. Ciğerleri hep temiz çıkıyordu yavrumun geniz eti filan sanıyordum

Benimki de uykuda agliyor uyanmiyorda . Memeyi tutuyorum alıyor ağzına emiyor susuyor. Gazı da var kendini kasıyor . Memeyi ağzına alamayinca karanlıkta iyice ağlıyor sesi de çoğalmış yer gök inliyor apartmanda. Birde bizim apartmanda hep yaşlılar var çocuğu olan toplasak 3 kişiyizdir . Yan komşu filan hep yaşlı arada gelip sesiniz geliyor diyor. Gıcık olduğum için kendisine aldırış etmiyorum agahajaja

Ya ben yogurt cok tuketiyorum ondan da oluyor olabilir mi acaba

Aynen sesleri gürlesti
Gecen agliyordu kucagima almak icin egildim bi kopardi yaygarayi
Kulaklarim cınladi cigligindan maşallah pul biberli süt veriyoruz sanki

Bu bizde de olmaya başladı ama daha çok erken diş için, başka bir derdi var da anlamıyor muyum acaba..

Bence bir deneyin yoğurt süt ürünlerini şöyle 3-4 gün hiç yemeyin belki geçer. Memede huzursuzlukta var mı ?
Peynir yogurt hayatimin bi parcasi resmen
Süt cok icerdim hamileyken
Daha dogrusu puding milkshake olarak tuketirdim daha cok
Sütü biraktim
yogurt peyniri simdiye kadar hic birakmadim
kahvaltida ne yemeliyim o zaman
Memede huzursuzluk derken memeyi emiyor doyduktan sonra memeyi cekip cekip birakiyor bu gibi mi mesela?
Oncesinde acken birakmadan emiyor

Benim komşuyla da yatak odalarımız bir onlarda bizden 1 ay sonra evlendi taşındı çocuktan önce geceleri güzel anlarda hep sesleri gelirdi ama bizimde arada gidiyor diye hiç şikayet etmedik aynı zamanda hamile kalıp aynı zamanda doğurduk 1 hafta var aramızda gece onunki ağlıyor ben uyanıyorum geçen o da diyor seninki ağlıyor ben uyanıyorum diye birde o sabahları erken kalkıyor benimki 2. Uykusuna yatmış oluyor tam o şarkı söylüyor bebeğiyle oynuyor benimki de oyun oynuyoruz zannedip gülerek uyanıyor çıldırırsın ikimizin evde full güneş görüyor en serin oda yatak odası başka yerde de çok vakit geçiremiyoruz böyle ağlamalı şarkılı geçiyoe

Bi uyenin yorumunda gormustum bebegi 4 aylikken ilk disini cikarmis
4.ay atagi da diyorlar bilemedim ki
4. Ay atağı sonunda diş etleri şişiyor diye biliyorum bende bizim atağın bitmesine 20 gün kaldı el sürekli ağızda ne bulsa ağzına alıyor diş etlerinde bişey gözükmüyor ama bakalım neler bekliyor bizi

Bi uyenin yorumunda gormustum bebegi 4 aylikken ilk disini cikarmis
4.ay atagi da diyorlar bilemedim ki
Evet biraz önce arkadaşımla konuştum onun da bebeği 4 aylık, 2 dişi çıkmış. Aynen senin gibi geceleri zırt pırt uyanmaya başlamıştı hiç aklıma gelmedi ama bir gün bi baktım damağında bir beyazlık, dişi çıkmış dedi.

Elini yumruk yapip agzina sokuyor
Gecen iki elini sokmaya calisiyordu sigmaz sigmaz ugrasma dedim soyle bakti bana 2 3 dk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…