Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    185
Kızlar günde 5 6 düzensiz 20 saniyelik kasılmalar normaldir inşallah diyerek soruyorum duzei olarak nst ne zaman giriyoruz? Bir de bebek çok aktif hareketli değil yani 2 haftadır yavaş ama hareketli ettiği zaman kemikler belirgin olarak hissediliyor sadece uyandığımda hissediyorum ayakta bazen bir iki tekme gibi çok değil. :KK43: iri deyip durdu doktor bebeğe acaba ondan hareketleri kisintlandi ki

Kızlar günde 5 6 düzensiz 20 saniyelik kasılmalar normaldir inşallah diyerek soruyorum duzei olarak nst ne zaman giriyoruz? Bir de bebek çok aktif hareketli değil yani 2 haftadır yavaş ama hareketli ettiği zaman kemikler belirgin olarak hissediliyor sadece uyandığımda hissediyorum ayakta bazen bir iki tekme gibi çok değil. :KK43: iri deyip durdu doktor bebeğe acaba ondan hareketleri kisintlandi ki
Canım düzeni yoksa çok önemli değil ama sen yinede doktoruna bildir. Nst artık başlaman lazım 33. Haftadasın sanırım. Ben 30. Haftada gittim 2 haftada bir görüşücez nst başlıcaz artık demişti doktorum. Birde geçen hafta gittiğimde artık yeri daralmış çenesini bile dizine dayamış öyle duruyo demişti. Bide kullandığım uygulamada 32 den sonra yer kısıtı olduğu için hareketler azalabilir yazıyordu.

Yok canım olmadı vazgeztim ya zoom diye bı uygulamami olması lazım ilk defa gidicektin de ondan bilemedim
Evet canım Aptamil eğitimlerine katılman için telefonunda zoom yüklü olması gerekiyor 🌸
cinnabon cinnabon Bizim kıyafetimiz geldi canım 🥰
Ay çok tatlılar 🥰 kumaşına pamuk saten yazıyordu bizim penyelerden daha kalitelidir diye düşünüyorum ?
Oğlum baya toparladı canım. Solunumu biraz daha düzelmeli ama. Halen makina desteği alıyor ama az kaldı onu da bırakacak inanıyorum. Kucağıma alıyorum seviyorum kitap okuyorum. Orada ona o kadar güzel bakıyorlar ki 🥰 aklım kalmıyor desem yeri. Sadece çok özlüyorum. Hergün görsem de artık eve gelsin istiyorum 🥹🙈 teşekkür ederim yazdığın için. Çok girip bakamıyorum. Süt sağmaktan pek halim kalmıyor. Gerçekten bu günlerinizin tadını çıkartın. Hamileliğimi çok özlüyorum 🥹
Çok şükür 🙏🏻 sağlıkla çıkacaksınız hastaneden , evinize gideceksiniz inşallah 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 çok haklısın psikoloji olarak da fiziki olarak da yıpratıcı bir süreç. Ama geçecek inşallah , dualarımız sizinle ❤️
Benim yne sancı çıktı ve yatışım yapıldı kızlar. İnşallah ilaç işe yarar dua edin
Canım nasıl oldun ?
Kızlar bugün de kayınvalide değil de diğer akraba şikayetlerinde bulunacağım 🤣 teyzelerim ve kuzenlerim. Büyük teyzem annemle aynı apartmanda oturuyor ve evimizin arası 750 metre. Bana bir kere sormadı nasılsın diye aramayı bırak karşılaşınca bile sormadı. Hatta konuşmadı desem yeridir, eşimle konuştu sadece. Küçük teyzemi de doldurmuş muhtemelen o da bir kere aramadı. Bi de kardeşime bize soğuk davranıyor falan demişler. Bi kere bile sormamışsın halimi canın bir şey istiyor mu dememişsin, ne bekliyorsun. WhatsApp grubu var, sürekli yemekle ilgili şeyler konuşuyorlar. Şunu yaptım bunu yapacağım vs. Bir iki kere şakayla karışık burda hamile kadın var dedim hiç umurlarında olmadı. Canım çekmiyor, aşermem de olmadı hamilelikte ama insan biraz düşünür. Gruptan çıktım ben de onların salak muhabbetlerine maruz kalmamak için 🤣 annem onların çocuklarının hamileliklerinde doğumlarında, düğünlerinde kendini parçalamıştır. Maddi bir beklentim yok ama insan gönül koyuyor. Anneannem bebeğin bazı eşyalarını almak isteyince benim torunuma bir şey yapmadı diye laf söylemiş küçük teyzem. Ben bekarken de evlenince anneannemi hep ziyarete gittim. Ben olmasam bile eşim gider dayımı, anneannemi ziyaret eder.
Kuzenlerimde sürekli benim hamileliğimle kendilerinkini kıyaslıyorlar. Kimse yanlış anlamasın da siz 20li yaşlarınızda doğurmuşsunuz ben 35 yaşındayım nasıl aynı olabilir. aynı yaşta iki kadının bile farklı geçiyor. Sen rahat hamilelik geçirmişsindir benim zordur. Bu kızlar da bizim evde büyüdü. Annem kardeşime, banaa bir şey alınca onlara da alırdı mahsun kalmasınlar diye.

Bide instagramda şurda burda anne tarafı akrabalarıyla baba tarafı kıyası oluyor ya. Rahmetli halamın çocukları var beşik, ana kucağı, kapı süsü vs hep onlar hediye aldı. Halam öleli 11 yıl oldu, ölmeden kardeşimin, benim düğünümde takacağı takıyı, bebeklerimize takacağı takıyı her şeyi kızına vermiş. Geçen hafta halamdan bebek pijaması geldi. Ölmeden her şeyi ayarlamış Allah rahmet eylesin.

Bi tarafta ölmüş halam bi tarafta yaşayan teyzelerim 🤣 gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Allahtan 1 tane kardeşim var da yavrum akraba terörüne çok maruz kalmayacak. Eşimin kardeşleri de hep başka yerlerde. Düğünde bayramda yılda 2-3 kez ancak görüşüyoruz.
Ay çok hasmışsın sinir olmakta. Bu sayede kime ne kadar değer vermem gerektiğini öğrenmiş oldun. Ben senin yerinde olsam rahmetli halanın yaptıklarını bir şekilde duyururum onlara.
Kızlar ben son günlerde alerji olmaya başladım. Genellikle akşam saatlerinde ellerim ve kollarımda oluyor, yarım saat en geç bir saat içinde kendiliğinden geçiyor. Yediklerimden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum sizce sebebi ne olabilir?
Benim bi arkadaşımda olmuştu buna benzer bir şey ama vücudunun her yerinde. Gebelik alerjisiymiş. Doğumdan sonra da 1 ay sonra eski haline döndü. Kız artık son günlerde baya köyü olmuştu bebeği 1 hafta erken aldılar.
Kızlar hastane çantası ve kıyafet yıkama ütüleme yerleştirmeyi bitirdim sadece 1 numara bebek bezi almamıştım 2ve 3 var üstünde 3/6 kg gibi bisey yazıyor 1 numara alayım mı yinede? Birde pijama takımı düğmeli almıştım aradan 3 hafta gecti alalı göbegim büyümüş pijama takıminin dugmeleri zor kapandı daha bol ferah bisey almalıyım sanırım aslında dogumdan çıkınca simdiki gibi olmaz göbeğimiz ama yinede riske atmayım dedim lohusa pijaması alıp bir kere giymekte sacma geliyor ne alacağımı bilemedim
Büyük beden normal pijama takımı alsan nasıl olur ? Bence de bir kere gitmelik bir şeyler almak çok mantıklı değil.
Kızlar merhaba canım çok sıkkın size bir şey danışmak istiyorum bugün doktor kontrolümüz vardı 31 + 2 deyim doktorum bebeğimin sol yumurtlığında kist olduğunu söyledi eğer büyürse doğumdan sonra hemen ameliyat olması gerekirmiş büyümezse de kendi kendine küçüğülebilirmiş kız bebek bebeklerde bazen bu olabiliyor muş böyle bir durum yaşayan ya da çevresinde gören var mı
Canım mutlaka başka doktorlarla da görüş , geçer inşallah 🙏🏻
Ay bana aşırı sıcak basıyor deliha da annesi terliyordu sürekli menepozlu kadın hatirlarmisiniz onun gibiyim 😂😂😂😂
Offf bende sürekli senin gibiyim. Çok terliyorum , hep sıcak. Yazık eşim doğalgazı açıyor ben gidip kapatıyorum 😂
Benim de karnım bana iyice büyüdü gerildi gibi geliyor . Ama okulda bir öğretmen arkadaş 32 haftaya göre karnın çok küçük senin bebeğin kilosu falan iyi mi diye acıyarak konuştu 😅 Halbuki maşallah bebek bir hafta önden gidiyor. Ben de kilosu iyi bir sıkıntı yok dedim .
Kızlar çatlak oluştu mu ne durumda karnınız ?
Bende önceden olan çatlaklar vardı , onlar biraz büyüdü bu arala.
Selam kızlar öğlen 12 den bu saate kadar bebeğin kıyafetlerini yikamistim ütü katla yerleştir derken anca bitirdim ama bende bittim ne zormuş meğersem
Ellerine sağlık canım , güzel günlerde kullanın inşallah 🌸

Evet canım Aptamil eğitimlerine katılman için telefonunda zoom yüklü olması gerekiyor 🌸

Ay çok tatlılar 🥰 kumaşına pamuk saten yazıyordu bizim penyelerden daha kalitelidir diye düşünüyorum ?

Çok şükür 🙏🏻 sağlıkla çıkacaksınız hastaneden , evinize gideceksiniz inşallah 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 çok haklısın psikoloji olarak da fiziki olarak da yıpratıcı bir süreç. Ama geçecek inşallah , dualarımız sizinle ❤️

Canım nasıl oldun ?

Ay çok hasmışsın sinir olmakta. Bu sayede kime ne kadar değer vermem gerektiğini öğrenmiş oldun. Ben senin yerinde olsam rahmetli halanın yaptıklarını bir şekilde duyururum onlara.

Benim bi arkadaşımda olmuştu buna benzer bir şey ama vücudunun her yerinde. Gebelik alerjisiymiş. Doğumdan sonra da 1 ay sonra eski haline döndü. Kız artık son günlerde baya köyü olmuştu bebeği 1 hafta erken aldılar.

Büyük beden normal pijama takımı alsan nasıl olur ? Bence de bir kere gitmelik bir şeyler almak çok mantıklı değil.

Canım mutlaka başka doktorlarla da görüş , geçer inşallah 🙏🏻

Offf bende sürekli senin gibiyim. Çok terliyorum , hep sıcak. Yazık eşim doğalgazı açıyor ben gidip kapatıyorum 😂

Bende önceden olan çatlaklar vardı , onlar biraz büyüdü bu arala.

Ellerine sağlık canım , güzel günlerde kullanın inşallah 🌸
Evet kumaşı güzeldi canım ama esneme payı yok saten karışımı olduğu için. İnş mevlüt zamanına kadar olurda mevlüttede bu takımı giydiririm 🥰

X