2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    265
Düdüklüyle yarım saatte pişirerek saf kolajen elde edemezsin ama
Bebekler için hatta bizim sağlığımız için özellikle kuzu iliği gerekli
Saf kolajen için normal tencerede minimum 8-10 saat arası mum ışığından biraz fazla en kısık ateşte ilik kemikten ayrılır en sağlıklısı bu tabii uğraşmak istemeyen direkt hazır da alır
Aaa gerçekten böyle mi yapılması gerekiyormuş ben de yüksek ateşte hızlıca pişirip bi de vitamin deposu içiyoruz zannediyordum meğer içtiğimiz sadece suymuş

Aaa gerçekten böyle mi yapılması gerekiyormuş ben de yüksek ateşte hızlıca pişirip bi de vitamin deposu içiyoruz zannediyordum meğer içtiğimiz sadece suymuş
Olsun canım enerji yasasına göre yediğin şeyleri kodlamakta mühim mesela kızartma yerken salata yediğinizi kodlayın diyen bir kişisel gelişim uzmanı vardı 😅 seninki o misal olmuş
Bebiş için kesinlikle kuzu iliği ve uzun uzun saatlerce pişirme şart

Olsun canım enerji yasasına göre yediğin şeyleri kodlamakta mühim mesela kızartma yerken salata yediğinizi kodlayın diyen bir kişisel gelişim uzmanı vardı 😅 seninki o misal olmuş
Bebiş için kesinlikle kuzu iliği ve uzun uzun saatlerce pişirme şart
Bu güzel olumlama bilgisi için teşekkürler 🤣 ek gıdaya geçmeden öğrendiğim iyi oldu burdan sizlerden öğrenecek çok şey var 🥰

Emeklemeye başlamadan tasinsak iyi olacak diyorum eşime. Şimdi koyduğum yerde kalıyor en azından. Emeklediklerinde bir kişiyi sadece bebeğe tahsis etmek gerekiyor 😁
Ben şimdiden bir kişiyi tahsis ettim ve gerçekten zor yattığı yerde kalmıyor 🙈 zaten bi kişide bana bakıyor ortalık yangın yeri 😂😂

Daha iyiyim canım benim eşyalar taşındı ortada duruyor herşey heryerde evin işi daha bitmedi mutfağa fayans olacak ustanın psikolojisi bozukmuş gelip yapmıyor yatak odasını kurdurdum orada kalıcaz perdeleri bekliyorum 🙄 kuzenleri topladım ustaların işi biterse hemen girişecekler 🙏 düzenim alt üst bu sezon böyle geçecek sanırım 😿
İyi işler toparlanıyor yavaş yavaş, yakınlarının destek olması da çok güzel. 🤗 Sen ve bebişin iyi olun da gerisi hallolur. 🥰

Kızlar artık bıngıl bıngıllıktan bunaldım. Diyet yapmak istiyorum. Erken mi acaba ? Bi de online diyetisyen önerisi olan var mı ?
Ben de aynı durumdayım.Süt olsun diye yiyorum sürekli.Sonuç doğum yaptıktan sonra giden kilolar geri geldi.🙁 Hem sütü artıran hem zayıflatan bir diyet var mı acaba?

İyi demişsin canım ben diyemiyorum pek. Ama eşim der o konuda gerçekten çok hassas. Geçen komsu geldi öpmesin sakin diyor kadın duydu 🤣

Ay bilmiyorum ya bende kv olucam Allah nasip etsin. Acaba bizde böyle olur muyuz ? Sanmıyorum ama bunlar bir cins ya. 🤣
Eşim dese ben de demem de bizimki pek önemsemez. Gerçi yoktu ortamda. Ben bir de ogluslardan tecrubeli olduğum için önünü almak istedim. Çünkü oğullarımda ben ne yaparsam aynısını yapıyordu. Ortak bebeklerimiz sanıyordu. Ben öpeyim hemen gelir o da öperdi. Severken bile hemem gelip sevmeye o devam ederdi. Çok bunalttı beni. Simdi o zamanlari hayırlatacak bir olay olunca alarm çalıyor benim beyinde🙂

Arkadaşlar anadolu yakasında iyi bir doktor uygun orta halli bi hastane önerebilir misiniz? İyi bi kadın doğumcu 🙏🙏🙏
North clinic Berna Aydemir. Harika bir doktor.
Kızlar bugün alışverişe çıktık. Nerde küçük bebekli bir kadın görsem acaba bu bizim kızlardan biri olabilir mi diyorum 🤭

Benim annemde minnosum tek bakmış bize hep. Annesi yok elti Bacı uzakta . Kaderimiz çok benziyor şimdi bende tek bakıyorum annem vefat etti tekim bacılar uzakta 🥲 neyse sağlık olsun.
Birde iş güç önemliymiş onlar için çocuğun eğitimi yok bilmem bakımı şusu busu. Birde şey var kucağa alıştırma bebeği anlayışı. Dikkat et hepsinde mevcut . Bebekler yetimhanedekiler gibi tek başına anneden kopuk büyümüş işte. 😅
Allah rahmet eylesin cnm her dönemde kolaylık zorluk oluyo elbette bnm annemde babamın görevi icabı köydeymis ablamla ben 2 yaş var aramzda 18 yaşında 20 yaşında bize bakmış ananem gidip gelmezmis yakın yer halbuki onunda çocukları varmış haliyle ama işte destek olmak isteyen her şekilde imkan yaratabailir bence bende aynıyım annem bı sokak otemde ama 2 cocukla
Tuttuğun kadarini Allah kabul etsin inşallah 🤗
Eşim yemek aramaz geçer kendi yapar o konuda sıkıntı yok da ben bütün gün açımdan ölürüm 😂😂
İyiymiş ozmn sen ne bulsan yersin en güzeli tava yemeği kır yumurtaları ye kolayca mis ,benimki ayağına çayını isteyen tipti şimdi çocuklardan sonra mutfakta sebze doğrama işine bile girişti baktı kadından hayr yok hem yardm hem iş yürüsün misali pek iyi oldu öyle ağam paşam gibii biyere kdr🤣😁

kiz bugün kanamam oldu 😀
Benimde doktorum hiç kontrole cagirmadi bende devletten randevu almstm özele gitmim diye onada gidemedim kaldı 3 ay olacak nerdeyse bu akşamda akıntım var sandım baktım afedersiniz pat diye bişe düşmüş çamaşırıma akıntım var ama pekte gibi lök diye bide pembemsi niye acaba dedim doktora gitmem gerekiyor artık galiba ağır kaldiriyorum bebek arabası vs zorluyorum braz sanırım dikislerimde kizario ara ara

Minimum 10 saattir süresi ben yaklaşık 16 saate yakın kaynattığımı biliyorum. İlik dışarı kendini salacak bir süre daha kaynasın yeterli aslında.
Güvenilir dışardan alacaksam da kolajenkafe’nin sahibi bayandan alıyorum. Usta aşçılardan birisi yurtdışı(sanırım Fransa) onaylı sertifikası var. Onun saç için olan ilik yağını kullanıyordum çok faydasını görmüştüm.
Benimde amcam aşçı bitane çorbacı var marka orda aşçılık yapıyor usta şef kazan kazan kemik kaynatiyor çorbalara bana ayırır soylucem 1 2 aya inş buzluğa atarım 😄

Günaydın kizlar ☺️ Ya da iyi geceler 😄
Gece gece aklıma geldi . İstanbul'da yaşıyorsanız belediyenin ücretsiz akbili var . Anne kart diye geçiyor . Ben başvuru yaptım henüz gelmedi . 4 yaşa ücretsiz tüm toplu taşımadan yararlanabilirsiniz . He dersen ki kullanabilecek misin . Umut dünyası işte inşallah 😂
Olsun bı umut kenarda kalsın haha

Aşı mevzusu konuşulmuş. Öncelikle bu konuları pandemi öncesinden beri araştıran aşısız çocukların aileleriyle konuşarak yaptırmama kararı alanlardanım (hoş ortalama 2 haftada bir sağlık ocağındaki ebe/hemşirelerin tacizine maruz kalmak güçlü bir psikoloji gerektiriyor malum bir verem aşısından 2023 yılında 4bin lira primleri kesiliyordu onları da anlıyorum tabii)
Ben gebelik sürecinden itibaren ne bana yapılması istenen iki doz tetanozu ne de şeker yüklemesini yaptırmadım. Tetanoz aşısı olayı Türkiye’de gördüğüm garipliklerden zaten ben doktora yaptırmazsam ne olur diye sorduğumda bir şey olmaz ama sağlık bakanlığı bağlı olduğunuz sağlık ocağına baskı yapıyor diyor. Sonrasında sağlık ocağı daha gebeyken sağolsunlar telefonda bana bakın yaptırmazsanız şöyle olur böyle olur diye diye korkutma büyüleme çalışması (covid dönemi dahil muhteşem korkutucu senaryoları var hepsinin) içine giriyor. Gebe kadınlara tetanoz aşısı zaten yok. Şeker yüklemesi denilen olayı ise almanya ve norveç gibi ülkelerde gerçekten obeziteye yatkın gördüklerine ailesinde diyabete genel olarak yatkın gördüklerine yapılırken neden bizlerde her gebeye dayandıklarına anlam veremedim mantıklı bir açıklamada bulamadığım için hiçbirini yaptırmadım.
Diğer ulusal takvimde olan bebeklik aşılarını ise yine yaptırmıyorum tek sıkıntım doğumda hepatit b ve k vit yapıldı onun için dilekçe gerekliydi yazmadık tabii prosedür gereği hemen yapıyorlar. Millerin heyetli çalışması olan aşılar üzerine eleştirel literatürünü hala ara ara okurum. Tanıdığım aşısız çocukların aileleriyle ara ara konuşurum. Genellikle bizleri sağlık ocağından arayıp bakın göçmenler sıkıntı diyorlar. Bu nokta en çok kafamı karıştıran durumdu evet. Eski yoga hocam evlenince İsrail’e gitti ve eşinin işi dolayısıyla bir ayağı Hindistan’a giden insanlar iki çocukları var ikisi de aşısız. Oradaki izlenen politikayı sordum zaten zorunluluk yok aynı TR gibi ama şunu düşündüm bırak göçmenle muhatap olmayı bu insanlar dünyanın en pis en hastalıklı denilen Bhubanes Faridabad gibi nice yerleri bu çocuklarla geziyorlar gayet sapasağlamlar. Diğer örnek eskişehirde kardiyolog hekim tanıdığımızın çocuklarının aşısız olması büyüğü 19 yaşında iki çocukları var.
Türkiye’de aşı karşıtı olduğunu açık açık söyleyen bir hekim devlette çalışabiliyor üstelik bu adam Prof Alişan hoca var Samsun’da OMÜ’de bir arkadaşımız geçen yıl bebeğini ona götürmüştü. Alerjiden şüpheleniyorlardı ilk sorusu bebeğe doğum dahil aşılarını yaptırdın mı olmuş onlar da hayır diyor tamam o zaman alerji yoktur ama yine de tahlil yapalım içiniz rahatlasın diyor. Profesöre göre aşısız çocukta alerji gelişmesi milyonda birin altında bir gösterge çünkü bu da beni şaşırtan bir bilgi olmuştu.
Diğer yandan aşı mağduru aileleri araştırdım yaşadıkları o kadar kötü ki…
Tüm bunlara rağmen aşılı olup gayet sapasağlam çocuklar da var.
Sözün özü benim çocukluğum yani bundan 29 yıl önce ulusal takvimdeki bebeklik aşıları 10 doz iken şu an 26 doza çıkarılmış. (Babam banka emeklisi özeli hep banka karşılardı buna rağmen benim dahil birçok aşımı yaptırmamışlar bu arada)
umarım hepimizin bebekleri birer hastane müşterisi olmadan gayet sağlıkla büyürler 🙏🏻 hepimiz onların sağlığı için her şeyi yaparız anne olunca daha takıntılı oluyor insan her şeyi araştırıyor herkesle görüşüyor :))

Ah canım ya dediğin gibi işte aşılı olup sağlıklı olanda var asisiz olup hastalık gecirende var napcagimizi şaştık valla benim kızımda özel hariç devletin aşılarını yaptırmıştım 4.5 aslında alerjik çocuk ama brazda genetik diolar herkes bişi dio kafa karisio

Benim miniki de grip atlattı. 2.5 ml Serum fizyolojik ile günde 3 kere hava verdim. Havadan sonra sırta 1 dk vurup sonrasında aspiratörle çektim. Sonrasında burnu tahriş olmasın diye birer damla nazalnem yaptım. Bizimki 20 gün sürdü ama biraz da benim acemiliğimden oldu. Ben sürekli aspiratörle çektim ve çektikçe geliyordu. En son tekrar doktora götürdüm. sürekli aspiratörle çektiğim için burun içi mukozayı zedelediğimi ve o yüzden çok fazla mukus ürettiğini söyledi. Bi kaç gün sadece sabah akşam nazal nem yaptım ve yatmadan önce serum fizyolojik ile burun temizleme yaptım ve geçti. Bende antibiyotikten öcü gibi korkuyorum bağırsak florasını bozmasından korkuyorum o yüzden tüm tuşlara basmıştım ciğerlere inmesin diye ama fazla abartmışım çoçuğun beynini çekicekmişim az kalsın 🤪🤪
Ay bunu günler sonra okudum. Tirajikomik olmuş gülümsedim okurken. İlk çocuk acemiliği ya maalesef ben de deneme yanılma gidiyor öyle bi şekilde büyütüyoruz 🤣Bana da serum fizyolojikle daha çok sümük üretiyor gibi geldi. Uykusunu da böldüğümle kaldım. Bikaç gün yapmadım daha deliksiz daha iyi uyudu. Şimdi sabahları biraz tıkanıyor sadece. Onu da bahara bağlıyorum artık balgam yok çünkü

Gunaydin kizlar
Bebegimde ara sira hiriltilar duyardim ozellikle derin uyudugunda vs
Dun markete ciktik aksamustu
Donerken hafiften esmeye baslamisti hava
Yuzu ve elleri hafif soguktu eve geldigimizde hemencik sardim emzirdim uyudu ama simdi hiriltilar artmis durumda, sanki bogazinda balgam varmis gibi bi ses 🥹 üşüttüm mü bebisi ya
Hemen gitsem mi doktora

X